Home Nationale ParkenBezienswaardighedenReisverslagenUpdate
 
Schotland 2019
 
Gastenboek


 
 
26 mei 2019 : Tyndrum - Glasgow
En zo stonden we al voor de derde keer deze vakantie op een oud kerkhof. Het kerkhof van de Balquhidder Parish Church, dat vooral bekend is omdat daar de Schotse volksheld Rob Roy begraven ligt. Nu vonden we net dat graf niet zo heel bijzonder, maar de rest rondom het mooie kleine kerkje was wel ontzettend sfeervol. We houden echt van dit soort plekjes, we hebben er dan ook ruim de tijd voor genomen om er lekker rond te kijken.

Morgen vliegen we terug naar Nederland. En dat betekent dus dat we helaas de kleine dorpjes en gehuchtjes achter ons hebben moeten laten, we zitten nu in het drukke Glasgow. Vanmiddag zijn we naar de Mungo Cathedral geweest, en daar hebben we echt onze ogen uitgekeken. Wat een prachtig gebouw, met z'n donkere zuilen, glas-in-lood-ramen, en het schitterende houten plafond. Via een trap liepen we naar beneden, waar we de mooie gewelven konden bewonderen. Horen we ineens het alarm afgaan, heel indringend..... De suppoosten renden gespannen rond..... iedereen de kathedraal uit, snel..... Toen alle bezoekers buiten stonden, werd de deur gesloten. Een van de suppoosten, niet al te jong meer, enigszins gezet, stond hijgend en zwetend voor de deur. Van hem hoorden we dat het om een brandalarm ging. Hmmm, waarom dachten we nu ineens aan de Notre Dame???

Het was al snel duidelijk dat het om een loos alarm ging, de deuren gingen al snel weer open. Maar voordat we onze fotosessie in de kathedraal gingen afmaken, zijn we eerst nog naar het kerkhof (jawel, kerkhof nummer 4 van deze vakantie) gegaan. Necropolis Cemetery is echt gigantisch groot, het ligt op een flinke heuvel direct achter de kathedraal. Ook hier hebben we uiteraard weer een hele tijd rondgedwaald. Tot het moment dat we - geheel in Schotse stijl - door een flinke regenbui weer naar binnen werden gejaagd, de kathedraal in.

Tja, nu is de vakantie dan toch echt afgelopen. Ondanks dat het weer niet echt heeft meegewerkt, hebben we een heerlijke tijd gehad. Wat zijn er veel mooie wegen in Schotland, ook vanuit de auto is het voortdurend genieten. Allerlei soorten bomen, mooie meren, hoge bergtoppen..... het landschap was heel afwisselend. Wat was het leuk om de lammetjes over het land te zien rennen, of om zomaar voorrang te moeten verlenen aan een stel koeien. De meeste plekken waar we hebben overnacht zijn ons prima bevallen, met de Flodigarry Pods als absolute nummer 1.

Uiteraard ga ik nog een uitgebreid verslag over deze reis schrijven, dus houd daarvoor onze site in de gaten!
 

Balquhidder Parish Church

Balquhidder Parish Church
 

Balquhidder Parish Church
 

Balquhidder Parish Church

Balquhidder Parish Church
 

Macgregor Murray Mausoleum
 

Mungo Cathedral, Glasgow
 

Mungo Cathedral, Glasgow

Mungo Cathedral, Glasgow
 
 

Mungo Cathedral, Glasgow
 

Mungo Cathedral, Glasgow
 

Mungo Cathedral, Glasgow
 

Mungo Cathedral, Glasgow
 
26 mei 2019 : Dornie - Tyndrum
Wij zijn geen mooi-weer-vakantiegangers. Als 't heel zonnig is, dan worden de foto's vaak wat flets, en wandelen is ook veel fijner als 't niet al te warm is. Dus hadden we vooraf bij de weergoden om slecht weer verzocht, nét genoeg regen om te zorgen voor mooie frisse kleuren in de natuur. Mmmmm...... ik denk dat we ons verzoek iets te nadrukkelijk hebben gedaan, het weer van gisteren en ook van vandaag was iets te veel van het slechte. Ofwel, het heeft het grootste deel van de dag geregend, soms zachtjes, soms ook heel stevig.

De wandeling die we hadden gepland, Hidden Valley in het Glencoe gebied, konden we vergeten. Maar gelukkig vonden we wel een paar alternatieven, vooral watervallen zijn ook tijdens regenachtig weer meestal prima te doen. Dus zijn we vanuit Dornie naar Fort William gereden, en vervolgens via een bijzonder mooie scenic route nog eens 8 mijl naar boven toe gegaan. Waar we een plekje wisten te bemachtigen op de overvolle parkeerplaats, de wandeling naar Steall Falls is duidelijk heel populair. Via een smal, rotsachtig paadje zijn we naar de waterval toegelopen. Tijdens het begin liepen we redelijk beschut, het was dan ook even heel erg schrikken toen we in een meer open gebied kwamen en daar zowat uit onze sokken werden geblazen. Jee.... wat waaide het hard daar! De waterval was al in zicht, dus we hebben ons door wind en regen verder geworsteld. En dik tevreden, want Steall Falls is echt hartstikke mooi.

Ook bij de tweede wandeling was ons doel een waterval, Inchree Falls heet ie. Deze wandeling was echt een makkie, gewoon via een gravelpad dat wel wat omhoog ging, maar nergens lastig was. En de waterval lag ook nog eens heel dichtbij. Inchree Falls bestaat uit drie trappen, en wordt mooi omlijst door een heleboel groen met paarse rhododendrons daar tussendoor. Waarschijnlijk is de waterval nog mooier als het niet zoveel geregend heeft, het water viel nu zo hard naar beneden dat de structuur van de rotswand erachter niet meer te zien was.

Vorige week hadden we al gezien dat tussen Ballachulish en Onich een bijzonder mooi kerkje staat, met oude grafstenen daar rondom heen. Toen waren we er nog aan voorbij gereden, maar deze keer besloten we om wel even te stoppen. En wat zijn we blij met die beslissing, wat een enorm fotogeniek plekje was dit. En een stukje verder zijn we zomaar nóg een keer gestopt, voor de drie watervallen die samen "The Meeting of 3 Waters" worden genoemd. En als je denkt "Hé, die naam ben ik eerder tegengekomen in dit reisverslag!", dan heb je gelijk. Want ruim een week geleden, op 18 mei om precies te zijn, hebben we op precies dezelfde plek een heel andere foto gemaakt. Toen deed maar één van de drie watervallen z'n best, vandaag was de kraan opgedraaid en zagen we dus alle drie de watervallen tegelijk in actie. Wat een verschil, zeg.

Morgen hebben we nog één (waarschijnlijk regenachtige) dag in Schotland tegoed.
 

Steall Falls
 

Nabij Steall Falls
 

Inchree Falls
 

Schuurtje naast de St. John's Kerk, nabij Ballachulish
 

St. John's Kerk, nabij Ballachulish
 

St. John's Kerk, nabij Ballachulish
 

Meeting of Three Waters
 

Inchree Falls
 
25 mei 2019 : Dag 6 - Isle of Skye - Dornie
De laatste maanden is het prachtig weer geweest op Isle of Skye, maar helaas, de zon heeft plaatsgemaakt voor dikke regenbuien. Het regende al toen we wakker werden en nu - half twaalf in de avond - regent het nog steeds. Maar toch hebben we een heerlijke dag gehad! We zijn met een (open!) boot naar Loch Coruisk gevaren, en daar hebben we moederziel alleen twee uur langs de oever van dit prachtige meer gelopen. In het begin regende het gelukkig nog niet heel hard, het lukte nog net om wat foto's te maken. Toen we weer terugliepen, richting de aanlegsteiger waar we weer zouden worden opgehaald, begon het flink door te regenen. Er werd een groep van ongeveer 15 mensen afgezet die op hun beurt het meer mochten gaan bekijken. O jee, een paar mensen waren wel erg slecht ter been..... wat hen heeft bezield om aan deze trip te beginnen snappen we echt niet. Er waren een paar vrijwilligers nabij Loch Coruisk aan het werk, één van hen ging tegelijk met ons met de boot terug naar Elgol. Hij vertelde dat een paar van de net aangekomen mensen mochten wachten in het huisje van de vrijwilligers tot hun boot weer terug zou gaan. Wat sneu zeg, maak je zo'n dure tocht en kan je uiteindelijk helemaal niets zien.

We hebben afscheid genomen van Isle of Skye, we zitten nu in het plaatsje Dornie waar het bekende Eilean Donan Castle staat. Jee, wat een verschil zeg, van de eenzame wandeltocht bij Loch Coruisk naar dit wel heel toeristische plekje.... En fotograferen lukte echt niet, met de grauwe regenlucht op de achtergrond. We zijn zojuist - na zonsondergang - nog even naar het kasteel teruggewandeld. Het kasteel stond prachtig in het licht (we vonden het wel jammer dat de brug niet ook in het licht stond). Dus gelukkig hebben we nog wat plaatjes kunnen maken.
 

Loch Coruisk
 

Loch Coruisk
 

Eilean Donan Castle
 
 
 
24 mei 2019 : Dag 5 - Isle of Skye
Gisteren heb ik verstek laten gaan, ik heb toen geen verslag geschreven bij de foto's die Hans van die dag had geplaatst. De reden: het was al hartstikke laat toen we terugkwamen van ons bezoek aan Neist Point, dus ik had écht even geen energie meer om nog aan de laptop te gaan zitten. En ook vandaag is het laat geworden, dus ook nu houd ik het kort.

Zoals je al aan de foto's kunt zien, zijn we de afgelopen twee dagen volop bezig geweest. We hebben weer een stel heerlijke ervaringen aan onze verkenning van Isle of Skye toegevoegd. Hoogtepunten waren Neist Point, Talisker Beach en Elgol Beach. Ook de ruïne van het kerkje St. Mary in het plaatsje Dunvegan, met bijbehorend kerkhof, was prachtig.

Morgen nemen we afscheid van Isle of Skye. Hopelijk met een boottrip naar Loch Coruisk, of die wel of niet door zal gaan hangt van het weer af.
 

Fairy Pools
 

Fairy Pools
 

Talisker Beach
 

Talisker Beach
 

Talisker Beach
 

Zonsondergang Elgol Beach
 

Zonsondergang Elgol Beach
 
23 mei 2019 : Dag 4 - Isle of Skye
 

Zonsondergang Neist Point
 

Zonsondergang Neist Point
 

Zonsondergang Neist Point
 

Rha Waterfall
 
 
 

Skye Black House
 

Dunvegan Castle
 

Coral Beach
 
 
22 mei 2019 : Dag 3 - Isle of Skye
Wat zouden we graag de prachtige kleuren van The Quiraing hebben willen zien. Maar helaas, de hele dag hing er een dichte mist waardoor we bijna niets konden zien. We hebben het wel geprobeerd hoor, we zijn aan de hike begonnen. Maar ook al vrij snel weer omgedraaid, het had geen zin om verder te gaan. En zo zijn we onverwacht uitgekomen op het kleine Corran Beach. Even uitwaaien, lekker was dat. Ook hebben we nog een heel stuk gelopen van een trail die vlak bij onze overnachtingsplek begint. Als we helemaal tot het eind toe zouden zijn gegaan, dan zouden we bij The Quiraing zijn uitgekomen. Maar ja, we zagen van verre al dat de regen en de mist daar nog steeds de overhand hadden, er was geen stukkie blauwe lucht te zien. Morgen hebben we nog een laatste kans voor The Quiraing. Maar het weerbericht stemt ons niet hoopvol...
 

Corran Beach
 

Corran Beach
 

Lake Hasci
21 mei 2019 : Dag 2 - Isle of Skye
Volgens het weerbericht zou het vanaf een uur of 9 in de ochtend bewolkt gaan worden, en rond de middag zou het gaan regenen. En we hadden gisteren al gezien had overdag allejezus druk is bij de parkeerplaats voor de wandeling naar The Old Man of Stor. Twee prima redenen dus om lekker vroeg op pad te gaan. Het was nog niet eens zes uur toen we bij de parkeerplaats aankwamen, er stonden al wel wat auto's maar uiteraard was er op dit tijdstop nog plek genoeg.

't Was een flinke klim naar de bekende rotspunt, onderweg zagen we helemaal geen andere toeristen. Aan de voet van The Old Man stonden wel een stel tentjes..... wat hebben die mensen een heerlijke plek gehad voor hun overnachting. We zijn nog wat verder naar boven geklommen, zodat onze blik op The Old Man nóg mooier werd. En wat hadden we een geluk met het weer, de zon scheen perfect op de rotspunt en om ons heel zagen we prachtige witte wolken met hele stukken blauw ertussen. We zijn lang boven gebleven, we hadden de plek helemaal voor onszelf! Rond acht uur kwamen er donkere wolken opzetten, en toen we naar beneden liepen trok er steeds meer mist rondom The Old Man. En ook dat was hartstikke mooi!

Na een welverdiende pauze op ons mooie plekje in The Flodigarry Pods zijn we weer op pad gegaan. Duntulm Castle is de ruïne van een nederzetting die in de 15e eeuw is gebouwd. Veel is er niet meer van over, maar het was leuk om het even kort te bekijken. Ook in het mooi ingerichte Skye Museum konden we even een stapje terugzetten in de tijd. Vandaar was het nog een korte rit naar Fairy Glen, een klein natuurgebied waar we een uurtje hebben rondgelopen rondom de blikvanger die 'Castle Ewen' wordt genoemd. Dit is een heel populaire bestemming, het was dan ook druk met andere toeristen. Dat kan niet worden gezegd van onze laatste bestemming, Rha Waterfall. Waarom je nooit hoort dat iemand die waterval gaat bezoeken snappen we echt niet. Want de waterval is hartstikke makkelijk bereikbaar, en ontzettend mooi. En - ondanks de weersvoorspelling - het was nog steeds schitterend weer, de waterval stond vol in de zon.

En nu maar hopen dat de weergoden ons ook morgen nog gunstig gezind zijn, we hopen dan de langere wandeling via The Quiraing te gaan doen.
 

Old Man of Stor
 

Old Man of Stor
 

Old Man of Stor
 

Duntulm Castle
 

Skye Museum of Island Life
 

Castle Ewen - Fairy Glen
 

Rha Falls
 
20 mei 2019 : Dag 1 - Isle of Skye
We hebben een geweldig mooie dag achter de rug. 't Is de hele dag droog gebleven, 't was wel bewolkt maar aan het eind van de dag kwam de zon zowaar nog even door. We hebben de hele dag nodig gehad voor de toch niet al te lange afstand van Broadford naar het gehucht Flodigarry. Onderweg zijn we vanalles tegengekomen, zoals de Black Hill Falls, de Sligachan Bridge, de mooie gekleurde huizen in de plaats Portree, en - ook zomaar direct langs de doorgaande weg - de kleine maar fotogenieke Bridesveil Falls. Een van de bekendste stopplekken is Kilt Rock Overlook, waar we een rotswand en een waterval zagen. Tja, eerlijk gezegd viel dat plekje wat tegen, de rotswand was niet heel bijzonder en de waterval was niet meer dan een miezerig stroompje. Maar toch zijn we blij dat we daar zijn gestopt, want we troffen daar zomaar onverwacht een doedelzakspeler. Kijk, vooraf hadden we al gezegd dat we niet uit Schotland mochten vertrekken zonder een foto van zo'n bagpiper.....

We hebben ook twee wandelingen gemaakt. Bij het viewpoint voor Lealt Falls was het hartstikke druk, we moesten zelfs heel even wachten tot er een parkeerplekje vrij kwam. Vrijwel iedereen gaat daar alleen maar naar het uitkijkplatform, vanwaar je de Upper Lealt Falls kunt zien. Maar toevallig hadden wij gelezen dat je ook wat verder kunt lopen, via een smal paadje helemaal naar beneden toe. En daar ligt een andere waterval, de Lower Lealt Falls, in een prachtige donkere rotskom. Heerlijk was het daar, even alleen op de wereld op een ontzettend mooie plek. En met een leuk extraatje, de ruïne van wat ooit een kleine fabriek moet zijn geweest.

Ook de tweede wandeling is ons ontzettend goed bevallen. Door een wei vol met schapen, via een kiezelstrand en daarna nog over een drassig grasgebied zijn we naar een rots gelopen die uitsteekt in het water. 'Rubna Nam Brathairean' heet die rots. De Engelse naam is voor ons wat makkelijker uit te spreken: "Brothers Point".

Vanavond, en ook de komende twee nachten, slapen we op een van de allermooiste overnachtingsplekjes die je je maar in kunt denken. Namelijk in de Flodigarry Pods, een heel eenvoudig maar wel lekker compleet ingericht hutje op het erf van een boerderij. Met als uitzicht de zee, en een wei met schapen en koeien. Hier houden we het wel even vol!
 

Black Hills Falls
 

Sligachan Bridge
 

Portree
 

Bridesveil Falls
 

Lower Lealt Falls
 

Diatomite Works Ruin
 
 

Rubna Nam Brathairean (Brother's Point)
 
19 mei 2019 : Glenfinnan Viaduct - Ferry van Mallaig naar Armadale
Vorig jaar is onze dochter Melanie, samen met Marcel en onze kleinkinderen, met de Jacobite Train van Fort William naar Mallaig gereden. En heeft ze vanuit de trein foto's gemaakt van de vele tientallen mensen die vanaf een heuvelrug de trein fotografeerden, terwijl die over de Glenfinnan Viaduct reed. En vandaag zaten wij dus op diezelfde plek om ons eigen plaatje van de trein te kunnen schieten. De trein tufte heel langzaam voorbij, prachtig om dat zo te kunnen bekijken. Op aanraden van Melanie zijn we ook nog even een kijkje gaan nemen bij Loch Shiel. En ja hoor Mel, je hebt gelijk, het is inderdaad een schitterende plek. Al hadden wij helaas niet de mooie blauwe lucht die jullie vorig jaar hadden. Wat we overigens ook dik de moeite waard vonden, dat was de wandeling van het Station naar het Viaduct Viewpoint. En met de autoroute van Glenfinnan naar Mallaig hebben we al onze derde scenic route van deze vakantie achter de rug, echt een topper was dat!

We hadden vooraf gereserveerd voor de ferry-overtocht van 6 uur in de namiddag van Mallaig naar Armadale. We kwamen wat eerder in Mallaig aan dan gepland, de ferry van 4 uur moest nog vertrekken. Ach, waarom niet even vragen of we niet toevallig al met deze overtocht mee zouden kunnen. Een bijzonder vriendelijke medewerker, Alistair heette hij, zei dat we aan mochten sluiten in de 'we-hebben-nog-geen-kaartjes'-rij. Als er plaats over zou zijn, dan konden we misschien nog mee. Nadat alle auto's die voor de overtocht van 4 uur hadden geboekt aan boord waren gegaan, zagen we dat de voorste vier auto's uit onze rij ook nog door mochten rijden. Nu was er alleen nog 1 busje vóór ons. Maar helaas, de hekken gingen dicht, blijkbaar was de ferry vol. We zagen dat Alistair nog even met wat collega's overlegde, plotseling ging het hek weer open en werden onze 6-uur-kaartjes gescand. "De bus was te groot", zo hoorden we, "maar onze auto paste er nog wel bij." Nou....... toen we het plekje zagen dat nog aan ons was toebedeeld twijfelden we daar toch even heel serieus aan. De auto had echt geen 10 centimeter groter moeten zijn, dan had ie echt niet meer aan boord gekund. Terwijl de andere passagiers van bovenuit toekeken, en het personeel aanwijzingen gaf, manoeuvreerde Hans onze auto op het laatste vrije plekkie. Ik kon nog nét via de linkerdeur uitstappen, uitstappen aan de rechterkant was niet meer mogelijk. Dus ook Hans moest er aan de linkerkant uit!

Enfin, we zitten nu dus - twee uurtjes eerder dan verwacht - op onze eerste overnachtingsplaats in Isle of Skye. Heerlijk in een pod nabij de plaats Broadford.
 

The Jacobite Train, Glenfinnan Viaduct
 

Glenfinnan Viaduct
 

The Jacobite Train, Glenfinnan Viaduct
 

Loch Shiel, Glenfinnan
 

Loch Shiel, Glenfinnan
 

St. Mary & St. Finnan Church
 

St. Mary & St. Finnan Church
 

Langs de weg van Glenfinnan naar Mallaig
 
 
18 mei 2019 : Kilchurn Castle - Etive Mor Falls - Glen Etive

We deden vanochtend het gordijn van onze slaapkamerraam open, en 't eerste dat we zagen was een groepje van vier Highlander Cows: een stier, twee koeien en een kalfje. En net vóór de wei stond een prachtige rode telefooncel. Meer 'Schots wakker worden' dan dit is er denk ik niet. Heerlijk toch! Net wat minder heerlijk, maar ook écht Schots, dat was het weer. Het grootste deel van de dag heeft het geregend.

Maar daar waren we op voorbereid. Een waterdichte broek aan, regenjas aan, en we konden op pad. Als eerste gingen we naar Kilchurn Castle, waarvan we gisteren al vanaf het viewpoint foto's hadden gemaakt. Maar helaas, de kasteelruïne zelf bleek gesloten te zijn. Jammer, we zouden de vervallen muren graag van binnenuit hebben bekeken. We besloten via een binnenweggetje naar Glencoe te rijden, de Glen Orchy Road. Wat een prachtige route was dat, hartstikke smal met veel mooie bomen naast de weg. En - heel verrassend - ook zomaar ineens een mooie kloof bestaande uit heel donker gesteente waar wat stroomversnellingen en kleine watervalletjes in zaten.

't Links rijden gaat prima. Aan de goede kant in de auto stappen is wat lastiger. De ene keer loop ik per ongeluk naar de rechterkant van de auto, waar het stuur zit. En de andere keer zie ik Hans juist naar links toe lopen (probeert ie nog wel ineens naar de andere kant te gaan, denkt ie nog dat ik het misschien niet gezien heb....). Ach, zo kunnen we elkaar om de beurt even uitlachen, toch!

Met de Glen Etive Road hadden we een tweede bijzonder mooie scenic road te pakken. Eerst midden tussen de prachtige groene bergen door, en wat verderop door een bosgebied. Met allerlei mooie details, zoals diverse watervallen, rotskloven, een prachtig klein meer en de typisch Schotse muurtjes die zijn opgebouwd uit talloze kleine stenen. We hebben ook geprobeerd om de Glen Etive Mor te fotograferen, een waterval met op de achtergrond een spitse berg waarvan ik de naam wat te lastig vind om 'm hier te kunnen typen. De top van de berg ging voortdurend schuil achter snel overkomende wolken. Steeds dachten we 'nu komt de top éven in zicht'...... We hebben lang moeten wachten, we wilden die top er toch écht bij hebben op de foto. En dan ook nog proberen om de lens van de fotocamera een beetje regendruppelvrij te houden, het was een hele uitdaging.

Helaas is het weerbericht voor de komende dagen niet al te best. De kans is dan ook groot dat we de Harry Potter-trein morgen door de regen over het Glenfinnan Viaduct zullen zien rijden.

 

Highlander Cow
 

Telephone Booth, Cladich, Schotland
 

Falls of Orchy, Glen Orchy Road, Schotland
 

Black Rock Cottage, Glen Coe, Schotland
 

Glen Etive Mor, Glen Coe, Schotland
 

Glen Etive Mor, Glen Coe, Schotland
 

Glen Etive Road, Glen Coe, Schotland
 

Meeting of Three Waters, Glen Coe, Schotland
 

Highlander Cow
 
17 mei 2019 : Devils Pulpit (Finnich Glen) - Pucks Glen

Gisteren zijn we rond 5 uur in de namiddag in Schotland aangekomen. Een uurtje later dan gepland, onze vlucht van Amsterdam naar Glasgow was wat te laat vertrokken. 't Was best wel even spannend, een auto met het stuur aan de rechterkant en natuurlijk ook het rijden aan de linkerkant. Maar 't went snel hoor, het is al bijna normaal om zo te rijden. 't Is gewoon een kwestie van het andere verkeer volgen.
Het was al bijna half 8 toen we bij onze eerste Bed ande Breakfast aankwamen, Poppy's in het dorpje Balfron. De eigenaren keken ons verbaasd aan, ze hadden helemaal niemand verwacht vandaag. En da's toch wel even schrikken hoor, zouden we nu echt zonder overnachtingsplek zitten. Maar gelukkig, er was een kamer vrij en we waren van harte welkom. Natuurlijk hebben we onze reservering er nog even bij gepakt, het bleek dat Booking.com de reservering wel naar ons toe had bevestigd, maar dit niet aan Pauline en Crawford van Poppy's had doorgegeven. Zijn wij even blij dat we toch mochten blijven, het bleek een fantastisch fijne Bed and Breakfast te zijn. Zo'n vriendelijke, hartelijke eigenaren. En alles tot in de puntjes verzorgd, beter konden we het ons niet wensen.

Vanmorgen was het dan toch echt tijd voor onze eerste echte Schotland-bestemming. De kloof Finnich Glen (ook bekend als Devils Pulpit) is de laatste jaren ontzettend populair geworden bij toeristen. Blijkbaar omdat er scenes zijn opgenomen voor de serie Outlander, er komen veel fans een kijkje nemen. Maar wij gingen niet vanwege de serie daar naartoe, maar omdat we de foto's zo ontzettend mooi vinden. Via een oude, stenen trap zijn we in de kloof afgedaald, en daar konden we met eigen ogen zien dat het inderdaad een fantastisch mooie plek is.

Ook bestemming nummer 2 is ons prima bevallen. Want ook Pucks Glen bevat veel fotogenieke plekjes, we hebben een uurtje of twee langs deze mooie kloof gewandeld. En dan hebben nog niet eens alles gezien, een deel van de kloof bleek helaas te zijn afgesloten. Maar het deel dat wel toegankelijk was, was al dik de moeite waard.


 

Finnich Glen (Devil's Pulpit) Killearn, Schotland
 

Finnich Glen (Devil's Pulpit) Killearn, Schotland
 

Finnich Glen (Devil's Pulpit) Killearn, Schotland
 

Finnich Glen (Devil's Pulpit) Killearn, Schotland
 

Pucks Glen, Dunoon, Schotland
 

Pucks Glen, Dunoon, Schotland
 

Pucks Glen, Dunoon, Schotland
 

Kilchurn Castle, Cladich, Schotland
 
 
26 mei 2019 : Eilean Donan Castle - Andrew Church - Lost Valley Trail (Glencoe)
 
27 mei 2019 : Rob Roy's Grave - Mungo Cathedral - Necropolis Cemetery
 

 
Gastenboek
 
Links Contact Disclaimer
wa