Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Balanced Rock (Tuba City)

Copyright © www.ontdek-amerika.nl
     
Pdf   Fotoserie
     
OMSCHRIJVING

Copyright © www.ontdek-amerika.nlIn het noorden van Arizona, op ongeveer 8 mijl afstand van Tuba City, bevindt zich een bij toeristen vrij onbekend gebied waar een aantal kogelronde rotsen bij elkaar liggen. Het zijn er een stuk of tien, de grootsten zijn ongeveer 2 meter in doorsnede. De meest opvallende kogelrots balanceert op een smal voetstuk, het gebied heeft haar naam aan deze rots te danken. Sommige kogelrotsen zijn nog grotendeels intact, enkele andere zijn helemaal uit elkaar gevallen.  Het gebied waar de kogelrotsen liggen, is erg kaal. Het glooiende terrein bestaat uit zand en kleine steentjes, en wat spaarzame vegetatie. Rondom Balanced Rock ligt her en der verspreid wat afval, vooral glasscherven.

Enkele jaren nadat wij Balanced Rock hebben bezocht hebben wij vernomen dat het niet erg op prijs wordt gesteld als je zonder toestemming in dit gebied rond gaat rijden. We hebben daarom besloten de routebeschrijving van deze pagina weg te halen.


 

     

Copyright © www.ontdek-amerika.nl

Copyright © www.ontdek-amerika.nl

Copyright © www.ontdek-amerika.nl

 
Waarschuwing
Kijk voor meer informatie op onze pagina "Ga niet onvoorbereid naar eenzame gebieden !"
 
ONZE ERVARING
Balanced Rock was, tijdens onze reis in 2009, de allereerste plek die we bezochten. Het was zeker geen hoogtepunt van onze vakantie, maar het was wel een hele leuke, fotogenieke plek. Ondanks dat het maar een heel klein gebied is, zijn we er toch zeker meer dan een half uur bezig geweest met foto’s maken.
 
Copyright © www.ontdek-amerika.nl Copyright © www.ontdek-amerika.nl
 

Links Contact Disclaimer