Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate

Clear Creek Falls

Copyright © www.ontdek-amerika.nl

Pdf Google Maps Fotoserie
     
omschrijving

Als je vanuit Mount Rainier National Park via US-12 naar het oosten rijdt, dan kom je onderweg het viewpoint tegen vanwaar je de indrukwekkende Clear Creek Falls kunt zien. Het viewpoint bevindt zich aan de bovenzijde van een ruige, steile canyon, je kijkt vanaf daar op het bovenste deel van de waterval. Je ziet hoe het water van de Naches River zo’n 70 meter de diepte in valt, het zicht op het onderste deel van de waterval wordt echter geblokkeerd door de rand van de canyon. De waterval is behoorlijk krachtig, bij een hoge waterstand bedraagt de breedte ongeveer 15 meter. Ook bij een lagere waterstand behoudt de waterval veel kracht, de details ervan zijn dan zelfs mooier. Voor fotografie is de ochtend het beste, later op de dag wordt het zonlicht steeds problematischer. Omdat het viewpoint vrij ver van de waterval ligt, wordt het aangeraden een telelens te gebruiken.

De parkeerplaats bevindt zich op ruim 22 mijl ten oosten van de plaats Packwood, en wordt duidelijk met een bord aangegeven. Bij de parkeerplaats zijn picknicktafels en toiletten aanwezig. Het officiële viewpoint ligt direct bij de parkeerplaats, het nadeel van dit viewpoint is echter dat het perspectief vanaf daar niet echt gunstig is. Daarom is het beter om vanaf het viewpoint een stukje langs de rand van de canyon te lopen. Er ligt geen pad, de ondergrond is wat ongelijk maar is wel heel eenvoudig begaanbaar. De rand van de canyon is met hekken afgezet, loop langs dat hek af. Na ongeveer 60 meter bereik je een iets beter (maar nog steeds niet ideaal) viewpoint.

Er is nog een tweede punt vanwaar je de waterval direct vanaf de weg kunt zien. Rijd daarvoor vanaf het officiële viewpoint via US-12 nog 0,75 mijl verder naar het oosten, en stop op de parkeerplaats die zich daar bij een grote bocht in de weg bevindt.
 
Copyright © www.ontdek-amerika.nl
 
onze ervaring
Als het op je route ligt, maak dan zeker even een korte stop bij Clear Creek Falls. Okay, het perspectief vanaf het viewpoint is niet echt geweldig, maar toch is het nog goed genoeg te zien dat dit een indrukwekkende waterval is. En het kost vrijwel geen tijd om er even een kijkje te gaan nemen, het zou dan ook jammer zijn als je zomaar aan dit viewpoint voorbij rijdt.

 


 
Links Contact Disclaimer