Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Fisher Towers

© copyright ontdek-amerika.nl
Pdf Google Maps Fotoserie
     
OMSCHRIJVING

Fisher Towers is de naam van een groep van drie hoge, zandstenen monolieten direct ten noorden van de plaats Moab, in de staat Utah. Het roodbruine gesteente waaruit de monolieten bestaan, is gevormd in twee verschillende geologische tijdperken. Het bovenste, donkerste deel hoort tot de Triassic Moenkopi Formation, en is ongeveer 245 miljoen jaar oud. Het middelste en het onderste deel hoort tot de Permian Cutler Formation, 290 miljoen jaar oud. De verschillen zijn ook goed zichtbaar in de hoodoos die je – als je hier gaat hiken – halverwege je wandeling tegenkomt.

De monoliet die het dichtst bij de parkeerplaats ligt heet The King Fisher. De tweede rotstoren bestaat uit twee delen, met de namen Echo Tower en Cottontail. De laatste, en tevens ook hoogste, rotstoren heet The Titan; deze monoliet is 900 feet (274 meter) hoog. De groep is als geheel vernoemd naar een mijnwerker die hier omstreeks het jaar 1880 heeft gewoond, zijn naam was dus Fisher. Het gebied wordt beheerd door de BLM.
 
© copyright ontdek-amerika.nl

© copyright ontdek-amerika.nl

© copyright ontdek-amerika.nl

 
route naar parkeerplaats
Rijd via Highway 191 naar het noordelijke uiteinde van de plaats Moab. Ga net voor de Colorado River rechtsaf, via State Route 128. Volg deze weg – die steeds langs de rivier loopt – over een afstand van ongeveer 21 mijl. Bij mijlpaal 21 ga je rechtsaf via de onverharde Fisher Towers Road. Deze weg is vrijwel altijd zeer goed begaanbaar, ook voor gewone personenauto’s. Na 2,2 mijl eindigt de weg bij een ruime parkeerplaats.
 
de hike

© copyright ontdek-amerika.nlLengte:  6,7 kilometer totaal
Hoogteverschil:  200 meter
Tijdsduur:  3 à 4 uur

Tijdens de eerste 100 meter van de trail krijg je meteen al te maken met wat hoogteverschil, je gaat hier namelijk omlaag, een wash in. Daarna zijn de hoogteverschillen veel geleidelijker, en dus makkelijk te overwinnen. Het pad loopt in enkele grote bochten langs de onderzijde van de torens, je gaat daarbij steeds min of meer in zuidelijke richting. Er is één plek waar je ruim 2 meter omlaag moet klimmen, hier is een stalen trap aan de rotswand vastgemaakt. De trail is technisch gezien dus nergens moeilijk, en ook het vinden van de juiste route is heel eenvoudig. Houd er wel rekening mee dat de temperatuur tijdens de zomermaanden behoorlijk op kan lopen, je loopt in een komvormige omgeving waar de hitte erg blijft hangen. Nadat je onderlangs The Titan bent gelopen gaat het pad nog een stuk verder in zuidwestelijke richting, na ruim 3 kilometer bereik je het einde. Vanaf dit eindpunt heb je een geweldig uitzicht over Castle Valley. Je gaat vervolgens via dezelfde weg terug naar de parkeerplaats.

Waarschuwing
Kijk ook op onze pagina "Ga niet onvoorbereid naar eenzame gebieden !"

 
ONZE ERVARING

Deze hike is echt een aanrader voor iedereen die van een stevige wandeling en van ruige rode rotsen houdt. Je loopt direct onderlangs de Towers, daardoor voel je heel goed hoe machtig hoog ze zijn. Toen wij deze hike hebben gedaan waren er diverse andere wandelaars, en het was eigenlijk erg mooi om mensen over het tegenoverliggende pad te zien lopen: dat plaatst de hoogte van de rotstorens mooi in perspectief. Als je in Moab verblijft en je kunt een halve dag vrijmaken voor deze hike, dan is ons advies: zeker doen!

 
© copyright ontdek-amerika.nl © copyright ontdek-amerika.nl © copyright ontdek-amerika.nl
 
links

Go Utah.com
Utah Geological Survey


Links Contact Disclaimer