Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Honey Island Swamp

Copyright © www.ontdek-amerika.nl

Pdf Google Maps Fotoserie
     
omschrijving

Honey Island Swamp is een moerasgebied in het oosten van de staat Louisiana, vlak bij New Orleans. Het is ongeveer 20 mijl lang en 7 mijl breed, en het wordt beschouwd als een van de meest ongerepte moerassen van dit deel van Amerika. In het gebied komen veel dieren voor, waaronder alligators, slangen, schildpadden, wasberen en zwijnen. Overdag heb je geen last van muggen, dat komt omdat er dan erg veel vogels actief zijn. Zoals reigers, spechten, uilen en de slangenhalsvogel (anhinga). Ook worden er soms arenden gespot. In het ondiepe water staan de bomen die zo typerend zijn voor moerasgebieden, de bald cypress trees en de tupelo gum trees. Aan de bomen hangen vaak lange slierten van Spanish Moss. Dat is een plant die bestaat uit aan elkaar vast zittende gekrulde langwerpige blaadjes. Spanish Moss heeft geen wortels, voedingsstoffen en water worden door de blaadjes rechtstreeks uit de lucht en uit de regendruppels opgenomen.

 
Copyright © www.ontdek-amerika.nl
 
honey island swamp tours

Je kan Honey Island Swamp alleen maar bekijken door deel te nemen aan een tourtocht per boot. Deze boottochten worden aangeboden door het bedrijf Dr. Wagner Honey Island Swamp Tours. Een tour duurt 2 uur, tijdens het eerste uur bezoek je het gedeelte waar de bomen in het water staan. Doordat het bedrijf gebruik maakt van kleine boten is het mogelijk om tussen de bomen door te varen. Vooral tijdens dit deel van de tour heb je veel kans om alligators en watervogels te zien, de gids lokt de alligators met marshmallows en worstjes naar de boot toe. Het tweede deel van de tour is heel anders, je blijft dan steeds op de brede Pearl River.

Praktische Informatie (Info 2017)
Meestal vinden er vier tours per dag plaats, de tours starten om 9.00 uur, 11.30 uur, 14,00 uur en 16.30 uur. Een tour kost $ 23,- per persoon, voor kinderen tot en met 12 jaar is de prijs $ 15,-. Het is niet mogelijk om per creditcard te betalen, zorg dus dat je voldoende contant geld bij je hebt. Het wordt aangeraden om vooraf te reserveren, dat kan alleen telefonisch.

Je moet je een half uur voor aanvang van de tour melden op het adres 41490 Crawford Landing Road in de plaats Slidell. Deze locatie bevindt zich 36 mijl ten noordoosten van het centrum van New Orleans. Klik hier voor een routebeschrijving. Als je met de auto vanuit New Orleans komt, houd dan rekening met druk verkeer en dus een langere aanrijtijd. Als je in New Orleans overnacht, is het ook mogelijk om je door de tourorganisatie te laten ophalen. De tourprijzen inclusief hotel pick up zijn $ 48,- (vanaf 13 jaar) en $ 32,- (tot en met 12 jaar).

Op de bovengenoemde locatie bevindt zich een giftshop, je kan hier ook frisdrank en kleine snacks kopen. Er zijn toiletten aanwezig.
 
Copyright © www.ontdek-amerika.nl
 
onze ervaring
We hebben enorm genoten van deze tour, het was fantastisch om tussen de bald cypress trees te varen, om de alligators van dichtbij te kunnen bekijken, en de prachtige vogels tussen de bomen door te zien. Tijdens het tweede deel van de tour gingen we niet meer tussen de bomen door, maar bleven we op de brede rivier. Qua natuur vonden we dit minder mooi, maar het was wel weer erg leuk om de kleine leefgemeenschappen langs de oever te zien, en de typische garnalenboten. Een nadeel van de tour vonden we de – in onze ogen – overdreven aandacht voor de ‘vreselijke gevaren’ die ons onderweg bedreigden, en het was ergens ook wel jammer dat de alligators met lekkernijen naar de boot werden gelokt. Dat voelde wat gemaakt aan. Maar toch, al met al waren we erg blij dat we voor deze tour hadden gekozen. Al wisten we op dat moment nog niet deze deze ervaring enkele dagen later ruimschoots zou worden overtroffen door die andere swamp tour, over Lake Martin. Vandaar dus ons advies: als je vanuit New Orleans een swamp tour wilt maken, dan is de Honey Island Swamp Tour een prima keuze. Maar als je ook in het westen van de staat Louisiana komt, en je hebt slechts tijd voor één swamp tour, kies dan absoluut voor Lake Martin.
 
Copyright © www.ontdek-amerika.nl
 

Links Contact Disclaimer