Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Mingo Falls en Soco Falls

Copyright © www.ontdek-amerika.nl

Pdf Google Maps Fotoserie
     
omschrijving
De Blue Ridge Parkway is een 469 mijl (755 km) lange toeristische route in de staten North Carolina en Virginia. De weg begint vlak bij Great Smoky Mountains NP en eindigt in Shenandoah NP. Dicht bij het zuidelijke uiteinde van de weg liggen twee eenvoudig bereikbare watervallen.

Soco Falls
Soco Falls is een dubbele waterval in het Cherokee Indian Reservation. De waterval is gratis toegankelijk.

Vanuit de plaats Cherokee kan je via US Highway 19 naar het oosten rijden, je bereikt de trailhead dan na 10,6 mijl. Kort voordat je de trailhead bereikt zie je een klein bordje waarop de waterval wordt genoemd.
Je kan ook kiezen voor de langere, maar wel erg mooie route via de Blue Ridge Parkway. De afstand naar de trailhead bedraagt dan ongeveer 18 mijl. Rijd vanuit Cherokee via Route 441 naar Great Smoky Mountains NP, en neem direct nadat je de parkgrens bent gepasseerd de afslag naar de Blue Ridge Parkway. Neem na 13,5 mijl de afslag rechts, ga de US Highway 19 op. De trailhead ligt 1,4 mijl verder aan de linkerzijde van de weg. Vanuit deze zijde wordt de waterval niet aangegeven.

De trailhead bevindt zich in een bocht van de weg, en wordt niet duidelijk aangegeven. Je herkent de juiste plek aan een vangrail en een donker hekwerk dat uit gaas bestaat. Je loopt via een glibberig pad naar beneden, al na enkele minuten bereik je een houten platform vanwaar je de grootste van de twee watervallen kunt zien. Als je ook de kleinere waterval wilt bekijken, zal je nog wat verder naar beneden moeten gaan. Er bevindt zich daar geen officiële trail meer, je kan via wat rotsblokken omlaag klimmen. Meestal hangt hier een touw, waardoor de afdaling wat wordt vergemakkelijkt. Voor de meeste mensen zal dit deel van de trail wel haalbaar zijn, maar als je slecht ter been bent of wat onzeker bent, dan kan je dit gedeelte beter overslaan. Als het veel geregend of gesneeuwd heeft, kan de trail ook lastiger begaanbaar zijn. Eenmaal beneden heb je een zeer mooi zicht op de beide delen van de waterval.
 
Copyright © www.ontdek-amerika.nl
 
Mingo Falls
Mingo Falls is een 36 meter hoge waterval in het Qualla Indian Reservation. De waterval is gratis toegankelijk.

De trailhead ligt op ongeveer 6 mijl van het Oconaluftee Visitor Center van Great Smoky Mountains National Park. Rijd vanuit het Visitor Center richting de plaats Cherokee. Net voordat je de parkgrens bereikt ga je linksaf, je steekt de Oconaluftee River over en gaat meteen daarna opnieuw linksaf, via de Big Cove Road. Volg die weg over een afstand van 4,8 mijl. Er staat op dit punt een bord waarop de waterval wordt aangegeven. Ga rechtsaf, een brug over. Nadat je de brug bent overgestoken bereik je een ruime parkeerplaats, er is een toilet aanwezig.

De afstand van de parkeerplaats tot aan de waterval bedraagt 0,4 mijl (640 meter). Op sommige plekken is de ondergrond van het pad rotsachtig, met boomwortels daar tussendoor. Het grootste deel bestaat echter uit houten traptreden, de waterval ligt veel hoger dan de parkeerplaats. De trail is eenvoudig begaanbaar, maar wordt vanwege het hoogteverschil toch als moderate omschreven. Aan het einde van het pad bereik je een houten brug, vanaf die brug heb je een prima zicht op de waterval. Mingo Falls is vooral mooi na een flinke regenbui.
Copyright © www.ontdek-amerika.nl
 
onze ervaring
Tijdens de voorbereidingen voor onze reis, thuis, hadden we prachtige foto’s van Mingo Falls gezien. Maar toen we de 161 traptreden omhoog waren geklommen en de waterval in real life voor ons zagen, viel die eigenlijk best wel tegen. We weten nu, achteraf dus, dat die mooie foto’s gemaakt zijn nadat het flink had geregend. Bij droog weer blijkt Mingo Falls niet meer dan een smal stroompje water te zijn. Toch hebben we geen spijt van dit korte uitstapje, de omgeving was mooi, en de klim omhoog was leuk om te doen. Al met al dus geen topper, maar wel een aardig tussendoortje.

Over Soco Falls zijn we veel enthousiaster. Lekker even naar beneden klauteren, da’s altijd leuker dan via een recht-toe-recht-aan wandelpad. En het totaalplaatje van de twee kleine watervallen met het beekje was hartstikke mooi. Ik zal niet beweren dat Soco Falls bij de meest indrukwekkende watervallen hoort die we ooit hebben gezien, maar ’t was wel een prima plek waar ik even lekker heb zitten te genieten en waar ik dus met plezier aan terug denk.
   

 
Links Contact Disclaimer