Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Watson Lake Park - (Granite Dells)

© copyright hanz meulenbroeks
     
Pdf Google Maps Algemene Informatie Fotoserie
     
OMSCHRIJVING

© copyright hanz meulenbroeksWatson Lake is een helderblauw meer met een wateroppervlakte van ongeveer 150 hectare. Langs de oever en in het water liggen talrijke kleine ronde rotsen, de Granite Dells. De combinatie van het water en de rotsen is bijzonder fotogeniek, vooral in de tweede helft van de middag omdat het zonlicht dan het meest gunstig is.

Watson Lake en het nabijgelegen Willis Lake zijn ontstaan tijdens het begin van de vorige eeuw, nadat de Chino Valley Irrigation District een dam had aangelegd in Granite Creek. Ook Willis Lake wordt door gelijksoortige granieten rotsen omringd, maar dit meer is minder mooi dan Watson Lake.

In 1997 heeft The City of Prescott Watson Lake opgekocht, het is nu een park voor recreatieve doeleinden. Je kan hier vissen, kanovaren en kayakken. Ook gemotoriseerde boten zijn toegestaan, die mogen niet harder varen dan 5 mijl per uur. Er is een speeltuin, en er zijn diverse picknickplaatsen. Ook kamperen is hier toegestaan. Bij het bedrijf Prescott Outdoors kan je kayaks en kano’s huren.

Er loopt een wandelpad met een lengte van ongeveer 1 mijl door het park, dit is een gedeelte van de zogenaamde Prescott Circle Trail. Maar je bent niet verplicht om op het pad te blijven, je mag vrij rondlopen tussen en over de Granite Dells.

Watson Lake Park ligt aan de noordoostzijde van Prescott, direct langs highway 89. Als je vanuit Prescott komt, ga dan via highway 89 naar het noorden. De afslag naar het park – bij een rotonde – wordt duidelijk aangegeven. Als je een bezoek aan Watson Lake Park combineert met een bezoek aan Sedona, dan kan je kiezen voor State Route 89-Alt, een erg mooie scenic route door Prescott National Forest. Onderweg kom je dan door het historische – en tegenwoordig erg toeristische - mijnstadje Jerome.

Watson Lake Park is van eind mei tot begin september geopend van 06.00 tot 22.00 uur, en tijdens de overige maanden van 07.00 uur tot zonsondergang. De entreeprijs is $ 2,- per auto. Info 2016.

 
© copyright hanz meulenbroeks © copyright hanz meulenbroeks
 
ONZE ERVARING
Op 20 april 2008 vlogen we van Amsterdam naar Phoenix, en de volgende ochtend zijn we direct naar Watson Lake Park en de Granite Dells gereden. Een betere plek voor onze eerste picknick hadden we niet kunnen hebben, het uitzicht vanaf de overdekte picknickplaats over het meer en de rotsen was prachtig. En het was ook lekker om even te gaan ‘boulder hoppen’, tussen en over de Granite Dells heenlopen en leuke plekjes zoeken om te fotograferen. Het park is maar klein, als je niet gaat kanovaren of kayakken hoef je er dus niet veel tijd voor uit te trekken. Maar als je hier in de buurt komt, is een kort bezoek zeker de moeite waard. Als je naar Sedona gaat (of vanuit Sedona komt), dan raden wij aan om via de 89-Alt te rijden.
 
© copyright henriette meulenbroeks
 
Links
Plattegrond
Arizona Leisure.com
Prescott Outdoors
AZJerome.com

 

Links Contact Disclaimer