Home BezienswaardighedenReisverslagenUpdate
Wrangell St. Elias National Park and Preserve

© copyright Charles Westerlage

Google Maps Algemene Informatie
   
OMSCHRIJVING
 
 

Grootte Wrangell-St.Elias National Park : 33.683 km²
Grootte Wrangell-St.Elias National Preserve : 19.638 km²
Nationaal park sinds : 2 december 1980
Hoogste punt : 5.489 meter (St. Elias Mountain)

© copyright nps.govOp de gigantische oppervlakte van dit park komen vier bergketens bij elkaar; je vindt hier maar liefst negen van de zestien hoogste pieken van de Verenigde Staten. De St.Elias Mountains rijzen abrupt vanuit de Golf van Alaska omhoog, en strekken zich uit naar het noorden tot aan de Wrangells Mountain Range. De bergketen die langs de zuidkust loopt heet The Chugard, en in het oosten ligt het uiteinde van de Alaska Range. The Wrangells is een vulkanische bergketen, maar alleen Mount Wrangell is nog actief. Al is het overigens wel meer dan 100 jaar geleden dat deze vulkaan voor het laatst is uitgebarsten. Veel van de pieken zijn het hele jaar door bedekt met sneeuw, en er komen talrijke ijsvelden en gletsjers in het park voor. Malaspina Glacier en Nabesna Glacier behoren tot de grootste gletsjers ter wereld. Op het eerste gezicht lijkt de vegetatie in het park niet al te uitbundig te zijn, maar toch is er sprake van een grote verscheidenheid in struiken, planten en grassoorten. In de lager gelegen delen van het park komen ook veel naaldbomen voor. In het park leven erg veel Dall schapen; andere grote zoogdieren die je hier kan aantreffen zijn beren, elanden, berggeiten en rendieren. En natuurlijk is er ook een grote verscheidenheid aan kleinere dieren, zoals vossen, wolven, bevers, lynx enzovoort. Als je met de auto door het park reist, zal je over het algemeen niet veel wilde dieren zien. De kans daarop is groter als je (te voet) tot boven de boomgrens klimt. In het kustgebied kan je ook allerlei waterdieren aantreffen, zoals zeeleeuwen, zee-otters, bruinvissen, dolfijnen en soms zelfs walvissen.

BEREIKBAARHEID

Wrangell-St.Elias National Park ligt in het zuidoosten van de staat Alaska, en grenst direct aan Canada. Er lopen twee onverharde wegen in het park, de 42 mijl lange Nabesna Road (in het noorden) en de 61 mijl lange McCarthy Road (in het westen). De conditie van deze twee wegen is niet altijd hetzelfde, soms zijn ze begaanbaar met gewone personenauto’s, maar het komt ook vaak voor dat je een auto met vierwielaandrijving nodig hebt.

Per auto
Rijd vanuit de stad Anchorage via Highway 1 naar Glennallen, dat is de grootste plaats die dicht bij het park ligt. De afstand bedraagt 180 mijl, de reistijd is 3 à 4 uur. Vanuit Glennallen heb je twee mogelijkheden.
Als je het noorden van het park wilt zien, dan ga je via Highway 1 (die vanaf hier ook wel de Tok Cutoff Glenn Highway wordt genoemd) naar de plaats Slana. Dit is een afstand van 84 mijl, de reistijd bedraagt 1½ uur. Vanuit Slana kan je via de Nabesna Road 42 mijl het park inrijden.
© copyright nps.gov (Ken Lavine)Vanuit Glennallen kan je ook naar het zuidoosten rijden. Je gaat dan via Highway 4 ( Richardson Highway) en Highway 10 ( Old Edgerton Highway) naar de plaats Chitina. De afstand tussen Glennallen en Chitina bedraagt 64 mijl, de reistijd is ongeveer 2½ uur. Bij Chitina begint de McCarthy Road, die 61 mijl het park ingaat.

Overig vervoer
Voor busvervoer vanuit de steden Anchorage of Fairbanks naar de plaatsen net buiten het park kan je gebruik maken van de Alaska Direct Bus Line. Je kan uitstappen in o.a. Glennallen en Slana.
Het bedrijf Alaska Shuttle & Charters biedt in het hoogseizoen dagelijks een bustour van Glennallen naar McCarthy aan (het eindpunt van de McCarthy Road). De bus vertrekt in de vroege ochtend vanuit Glennallen, en komt omstreeks 11.00 uur aan in McCarthy.
Wrangell-St.Elias Lodging and Tours heeft meerdere mogelijkheden. Er worden diverse bustours naar McCarthy aangeboden, vanuit Anchorage, Glennallen, Chitina en Valdez. Ook kan je een vierwielaangedreven auto huren, waarmee je zelf naar McCarthy kan rijden.

 
Toegangsprijs
Het park is gratis toegankelijk.
 
McCARTHY ROAD

De onverharde McCarthy Road begint bij de plaats Chitina, aan de westzijde van het park, en eindigt 61 mijl verder bij de Kennicott River. Tijdens de zomermaanden is het soms mogelijk om de route met een gewone personenauto te rijden, maar als het geregend heeft kunnen hele stukken van de weg onbegaanbaar worden. Informeer daarom altijd vooraf bij het Chitina Ranger Station naar de toestand van de weg. Zorg er altijd voor dat je minimaal 1 reserveband bij je hebt, het risico dat je een lekke band rijdt is namelijk groter dan normaal omdat er restanten van een oude spoorweg in het wegoppervlak aanwezig zijn. De weg is op sommige plekken erg smal, en de berm is erg zacht. Je kan meestal niet sneller rijden dan 25 mijl per uur.

Het Ranger Station in Chitina is gevestigd in een historisch gebouw, dat in 1910 werd gebouwd door de Ed S. Orr Stage Company. Het Ranger Station is van eind mei tot begin september dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Behalve het Ranger Station tref je in Chitina ook een postkantoor, een winkel en een benzinestation aan. In het park zelf kan je nergens tanken, zorg er dus voor dat je tank vol is voordat je de McCarthy Road oprijdt.

© copyright nps.gov (Tom VandenBerg) © copyright nps.gov

Tijdens de route passeer je de volgende punten:

Mijl 1,0 : een kleine camping met picknicktafels, grills en pit toilets
Mijl 3,9 : pullout vanwaar je mooi zicht hebt op de Chugach Mountains en de Chitina River
Mijl 8,9 : trailhead van de wandeling naar Strelna Lake ( 800 meter enkele afstand)
Mijl 9,3 : korte zijweg die eindigt bij Silver Lake
Mijl 10,9 : korte zijweg die eindigt bij Sculpin Lake
Mijl 13,5 : zijweg met een lengte van 2,5 mijl; aan het einde daarvan beginnen enkele backcountry trails
Mijl 14,0 : hier steek je Strelna Creek over
Mijl 17,0 : hier steek je via een 160 meter lange brug de Kuskalana River over. De Kuskalana Bridge is in 1910 gebouwd als spoorwegbrug, en is gerenoveerd in 1988. De rivier ligt 72 meter beneden je.
Mijl 22,5 : hier verlaat je het Nationale Park en rijdt je het National Preserve binnen
Mijl 28,5 : de Gilahina River
Mijl 44,0 : de Lakina River
Mijl 57,3 : uitkijkpunt vanwaar je McCarthy kan zien liggen, en vanwaar je een glimps op kan vangen van de voet van Kennicott Glacier
Mijl 60,0 : McCarthy Road Information Station (met gratis parkeergelegenheid)
Mijl 61,0 : einde van de weg bij een camping aan de Kennicott River

Je kan je auto overdag gratis parkeren bij het McCarthy Road Information Station. Als je de auto ook ’s nachts wilt laten staan, kan je tegen betaling gebruik maken van een van de privé parkeerterreinen aan het einde van de weg. De parkeerterreinen die het dichtst bij de rivier liggen, zijn het duurst. Je mag, voordat je parkeert, je bagage en passagiers afzetten bij het begin van de voetbrug over de Kennicott River. Je vindt hier handkarren, die je mag gebruiken om je bagage verder te vervoeren. McCarthy ligt op 1 mijl afstand van de Kennicott River, en Kennecott ligt nog eens 5 mijl verder
KENNECOTT en McCARTHY

De historie van de plaatsen Kennecott en McCarthy begint in het jaar 1900, toen een groep pioniers die op doorreis waren een strook gras meende te zien dat geschikt zou kunnen zijn om hun paarden te laten grazen. Toen zij de bewuste plek bereikten bleek het niet op gras te gaan, maar om de groene schijn van kopererts. © copyright nps.govDe vondst had grote gevolgen voor het gebied: de Kennecott Copper Corporation stichtte de Kennecott Mine, en bij de mijn werd een 14 verdiepingen hoge houten fabriek gevestigd waar het kopererts werd bewerkt voordat het op transport ging. Kennecott groeide al snel uit tot een bloeiende arbeidersplaats met een eigen electriciteitscentrale, met woningen voor de arbeiders, een winkel, een ziekenhuis, een school en andere voorzieningen. In totaal telde Kennecott ongeveer 600 inwoners. Om het kopererts te kunnen vervoeren was de aanleg van een spoorlijn noodzakelijk; gedurende een periode van 11 jaar werkten ongeveer 6.000 mensen aan de aanleg van de 196 mijl lange spoorlijn. Op een afstand van vijf mijl van Kennecott ontstond de plaats McCarthy, dat de belangrijkste aanvoerplaats voor passagiers en goederen voor het hele gebied werd.
De Kennecott Mine heeft voor meer dan 300 miljoen dollar aan koper opgeleverd; het is daarmee een van de grootste mijnen ter wereld. Vanaf het begin van de jaren ’30 begon de mijn uitgeput te raken, en de Kennecott Copper Corporation trok zich terug in 1938. De inwoners trokken massaal weg, en Kennecott en McCarthy werden spookstadjes. De gebouwen zijn tientallen jaren onbewoond en onbeheerd gebleven, en daardoor flink in verval geraakt. Sinds 1986 heeft Kennecott de status van National Historic Landmark gekregen, en sinds 1998 valt het onder het beheer van de National Park Service. De NPS is begonnen aan een jarenlang project om de gebouwen en de achtergebleven bezittingen van de voormalig bewoners te restaureren. De NPS geeft een uitgebreide brochure uit waarin de geschiedenis van Kennecott wordt beschreven.

NABESNA ROAD
Het plaatsje Slana ligt ten noorden van het park aan de Tok Cut-Off Road. Je vindt hier o.a. een camping, een hotel, een winkel, een postkantoor en het Slana Ranger Station. De Nabesna Road is aangelegd in 1933 door de Alaska Road Commission, om de Nabesna Mijn te kunnen bevoorraden en om het goud dat daar werd gewonnen af te kunnen voeren. Bij goede weersomstandigheden zijn de eerste 29 mijl van de weg goed genoeg voor gewone personenauto’s; voor het tweede deel van de weg heb je meestal een auto met high clearance en/of vierwielaandrijving nodig. Vraag altijd eerst bij het Slana Ranger Station na hoe hoog de waterstand is in de rivieren die je over moet steken. De laatste vier mijlen zijn zo slecht dat autoverkeer hier helemaal wordt afgeraden.
© copyright nps.gov © copyright nps.gov
 
Tijdens de route passeer je de volgende punten:

Mijl 0,2 : Slana Ranger Station
Mijl 1,7 : Slana River
Mijl 4,0 : vanaf dit punt gaat de verharde weg over in een gravelweg
Mijl 6,1 : Rufus Creek
Mijl 11,0 : begin van de trail naar Suslota Lake (parkeren bij mijl 11,1)
Mijl 12,2 : begin van de trail naar Copper Lake
Mijl 16,6 : uitkijkpunt met mooi zicht over Kettle Lake en diverse bergpieken
Mijl 17,8 : picknickplaats Dead Dog Hill Rest Area
Mijl 19,8 : begin van de Caribou Creek Trail (parkeren bij mijl 18,9)
Mijl 21,8 : picknickplaats Rock Lake Rest Area
Mijl 22,9 : Long Lake
Mijl 24,0 : begin van de trail naar Tanada Lake
Mijl 24,7 : dit punt ligt op 1.012 meter hoogte; je verlaat hier het Copper River gebied en rijdt het Yukon River gebied binnen
Mijl 27,8 : picknickplaats Twin Lakes Rest Area; je hebt hier veel kans om watervogels te zien
Mijl 29,0 : hier steek je Trail Creek over; high clearance en/of vierwielaandrijving is noodzakelijk
Mijl 30,8 : oversteek Lost Creek
Mijl 31,0 : begin van de Lost Creek Trail
Mijl 34,3 : oversteek Boyden Creek
Mijl 35,3 : picknickplaats Jack Creek Rest Area, met uitzicht op de Boyden Hills en de Skookum Volcano Formation
Mijl 36,2 : begin van de Skookum Volcano Trail
Mijl 40,0 : begin van de Reeve Field Trail en de Nabesna River Trail; uitzicht op Devil’s Mountain en de Nutzotin Mountains
Mijl 42,0 : einde van de weg op privéterrein; voor het parkeren bij de Devil’s Mountain Lodge wordt een vergoeding gevraagd.
 
ACTIVITEITEN

Hiken / Backpacken
De meeste trails in het park nemen meerdere dagen in beslag, en zijn alleen geschikt voor ervaren backpackers. Je hebt geen permit nodig als je in de backcountry wilt gaan hiken. Het wordt aangeraden om plannen voor een backcountry tocht vooraf kenbaar te maken bij vrienden of familie.

Er zijn ook enkele korte wandeltochten mogelijk:

 • Liberty Falls Trail
  Lengte : 4 kilometer (heen en terug)
  Trailhead : buiten het park, bij mijl 24,8 van de Edgerton Highway (rijd via een korte gravelweg – die goed wordt aangegeven – naar het begin van de trail)
  Tijdens het eerste deel van de trail moet je flink klimmen, daarna ga je verder via een rotsrichel. © copyright Martin WierzbickiHet wandelpad eindigt als je het hoogste punt van die richel hebt bereikt; vanaf die plek heb je aan de ene kant een geweldig uitzicht over Copper River en over de besneeuwde toppen van de Wrangell Volcanoes, terwijl in de andere richting de Chugach Mountains en een klein meer zichtbaar zijn. Het is mogelijk om nog een paar honderd meter verder te lopen in de richting van dat meertje (niet meegeteld in de trail-afstand).

 • Tolsona Mud Volcanoes Trail
  Lengte : ruim 3 kilometer (heen en terug)
  Duur : 1 tot 1,5 uur
  Trailhead : buiten het park, op de Tolsona Wilderniss Campground, bij mijlpaal 173 van de Tok Cutoff Glenn Highway
  De trail begint op de camping bij campsite F. Je loopt door een bosrijk gebied een heuvel op; na iets minder dan 1 kilometer bereik je een moerasachtig gebied waar de trail vrij onduidelijk is. Nadat je het moeras bent overgestoken kom je opnieuw in een bosgebied, de trail is dan weer beter te volgen. Het einddoel van de wandeling herken je aan een grote groep dode bomen. De gassen die ontsnappen uit de modderpoelen die je hier aantreft zijn erg zout, en hebben daardoor de omliggende vegetatie aangetast.

 • Root Glacier Trail
  Lengte : ongeveer 5 kilometer (heen en terug)
  Trailhead : dicht bij de Kennecott Mill.
  Dit is een trail door een prachtig berglandschap, die niet al te zwaar is omdat er veel vlakke gedeeltes voorkomen en omdat de hoogteverschillen geleidelijk verlopen.
  Loop vanaf de weg door de Kennecott Mill Town. Op het punt waar de weg naar rechts afbuigt, ga je linksaf het wandelpad op. Je loopt langs het puin dat is aangevoerd door Kennicott Glacier en Root Glacier. Na een paar honderd meter steek je de Bonanza Creek voetbrug over. Als je ongeveer anderhalve kilometer hebt afgelegd buigt het wandelpad scherp naar rechts af, en steek je opnieuw een brug over. Je bereikt een splitsing; als je linksaf gaat kom je terecht bij de voet van Root Glacier. Je kan hier het ijs opgaan, houd er rekening mee dat dat erg glad is. Als je bij de splitsing het hoofdpad blijft volgen, dan blijf je parallel lopen aan de gletsjer. De trail eindigt ruim drie kilometer na de splitsing.

 • Kennicott Glacier Face Trail
  Lengte : ongeveer 5 kilometer (heen en terug)
  Trailhead : aan de weg van McCarthy naar Kennecott
  Loop van het McCarthy Museum in de richting van Kennecott. Op gegeven moment kom je bij een afslag naar links, die wordt aangegeven met het bordje “Hiking Trail to Kennecott”, loop die weg in. Op een heldere dag heb je hier prima zicht op Mount Blackburn, Mount Rime, de Atna en Parka Peaks, de Kennicott en Gates gletsjers, en op de Stairway Icefall. De weg eindigt in een heel open, rotsachtig gebied waar geen bomen meer staan. Je kan hier zelf nog de omgeving van Kennicott Glacier verkennen.

 • © copyright nps.gov (Nate Verhanovitz)Crystalline Hills Trail
  Lengte : 4 kilometer (loop)
  Trailhead : aan de McCarthy Road, bij mijl 34,8
  Het begin van de trail wordt met een (onduidelijk) houten bordje aangegeven. Tijdens de eerste helft van de trail klim je door een bosgebied geleidelijk aan omhoog over de Crystalline Hills. Tijdens het tweede deel ga je via de voet van die heuvels weer terug naar het begin van de trail. Vanwege de bomen heb je vanaf de trail zelf niet overal een goed zicht op de omgeving, maar als je een goede plek uitzoekt om even wat verder omhoog te klimmen, dan is het uitzicht over het berglandschap wel heel mooi. Voor een mooi uitkijkpunt kan je ook een korte zijweg nemen, ongeveer 800 meter na het begin van de trail.

 • Caribou Creek Trail
  Lengte : ongeveer 10 kilometer (heen en terug)
  Trailhead : De trail begint bij mijl 19,5 aan de Nabesna Road (je kan een klein stukje daarvoor parkeren).
  Dit is een heel eenvoudige trail in een eenzame omgeving, waar je veel kans hebt om dieren tegen te komen. Je loopt in noordoostelijke richting, naar de nabijgelegen heuvels toe. Eerst loop je door een gebied met tundra vegetatie, en daarna door een meer bosrijke omgeving. De Caribou Creek doorkruist het wandelpad diverse malen, het is meestal heel eenvoudig om de kreek over te steken. De trail eindigt bij een cabin die voor iedereen toegankelijk is; in de cabin bevinden zich drie banken.

 • Rambler Mine Trail
  Lengte : ongeveer 3,5 kilometer (heen en terug)
  Trailhead : aan het einde van de Nabesna Road, bij mijl 42
  Op de plek waar de Nabesna Road ophoudt, kan je te voet verder gaan in dezelfde richting. Het wandelpad was vroeger een weg. In het begin is het pad vrij vlak. Na ongeveer 800 meter bereik je een splitsing, vanaf dit punt kan je – met enige moeite – in de verte de Rambler Mine zien liggen op een van de flanken van White Mountain. Bij de splitsing ga je rechtsaf; je moet nu over een afstand van 800 meter een hoogteverschil van ongeveer 120 meter overwinnen. Er zijn nog twee onduidelijke zijpaden, blijf echter de hoofdtrail volgen die op gegeven moment scherp naar links afbuigt. Vanaf dit punt is het nog vijf minuten lopen naar de mijn. De Rambler Mine is tot het begin van de jaren ’40 actief geweest; er werd hier goud gewonnen. Bij het eindpunt van de trail heb je een geweldig zicht over de Nabesna River Valley en de Mentasta en Nutzotin Mountains.

© copyright Tom van den BergFlightseeing tours / air taxis
Een van de beste manieren om het park te bekijken, is vanuit de lucht. Er zijn diverse maatschappijen die flightseeing tours aanbieden, je vliegt dan over de bergpieken, de gletsjers en de uitgestrekte vlaktes. Backpackers kunnen zich ook in de wildernis laten afzetten en/of ophalen, in het park zijn diverse landingsplaatsen aanwezig.

Kennecott Tour
Je kan deelnemen aan een door St. Elias Alpine Guides georganiseerde tour door Kennecott. Een tour duurt 2½ uur, en je mag daarbij de Mill Building van binnen bezichtigen. Je kan Kennecott ook op eigen gelegenheid bekijken, maar dan is het niet toegestaan om de Mill Building binnen te gaan.

River Trips
Je kan meerdaagse boottochten maken over bijvoorbeeld Copper River, Kennicott River of Chitina River. Het gaat hier om zeer eenzame tochten, waarvoor een gedegen voorbereiding absoluut noodzakelijk is.
WEERSOMSTANDIGHEDEN
Het park ligt dicht bij de kust, maar doordat de hoge bergen als een buffer fungeren heerst er maar in klein gedeelte – de Yukatat Area - een zeeklimaat. De rest van het park kent een landklimaat, met lange extreem koude winters en korte, droge zomers. Tijdens de winter ligt er meestal een pak sneeuw van meer dan een halve meter, die sneeuw is bijzonder droog. Het kan wel vijf maanden achtereen vriezen, waarbij temperaturen van zo’n 45º Celcius onder nul bereikt kunnen worden. De dagen zijn helder, ’s nachts kan je het poollicht in de lucht zien bewegen. Tijdens de lente is de kans op vorst nog steeds groot, de temperatuur ligt dan meestal tussen -15º en 10º Celcius. Ook tijdens dit jaargetijde is er meestal sprake van heldere luchten. Juni en juli zijn de warmste maanden, het is de tijd voor veel prachtige wilde bloemen maar ook voor muggen. Hoog in de bergen kan het nog sneeuwen, maar in de lager gelegen gebieden kan het incidenteel wel zo’n 25º Celcius worden. De kans op lichte neerslag wordt wel wat groter, en vanaf augustus komen er ook echte regenbuien voor. Toch kan het ook in de herfst nog vaak prachtig, helder weer zijn. Vanaf september begint het weer te sneeuwen.
 
ACCOMMODATIE

Cabins
Er zijn 13 public-use cabins in het park aanwezig. De meeste daarvan zijn cabins die door de vroegere bewoners van dit gebied werden gebruikt (mijnwerkers en jagers), en die door de National Park Service zijn gerenoveerd. De cabins hebben slaapbanken en een houtkachel. Verder zijn er geen voorzieningen in aanwezig, bezoekers moeten dus zelf alles wat ze nodig hebben meenemen. De meeste cabins liggen in zeer afgelegen gebieden en zijn alleen na een een lange voettocht of met kleine vliegtuigen bereikbaar. Voor twee van de cabins kan je reserveren; voor de overige cabins geldt het ‘first-come, first-served’ principe.

Overige overnachtingsmogelijkheden
Anders dan in de meeste andere nationale parken zijn er geen formele park service campgrounds, hotels of motels aanwezig. Bezoekers mogen wel overal kamperen op publiek terrein, dit wordt net name in de nabijheid van de McCarthy Road en de Nabesna Road gedaan. Binnen de parkgrenzen zijn ook diverse privégronden aanwezig, enkele commerciële bedrijven bieden hier ook overnachtingsmoge-lijkheden aan.

VOORZIENINGEN

Visitor Centers en Ranger Stations
Het Wrangell St. Elias Visitor Center and Park Headquarters ligt in het plaatsje Copper Center aan de Richardsons Highway, 10 mijl ten zuiden van Glennallen. In het mooie, nieuwe gebouw kan je alle benodigde informatie over het park krijgen en je kan een film over het park bekijken. Er is een boekwinkel, en er staat een grote interactieve drie-dimensionale kaart van het park. Het Visitor Center is geopend van maandag tot en met vrijdag, tijdens het laagseizoen van 08.00 tot 16.30 uur en tijdens de zomermaanden van 08.00 tot 18.00 uur.

Het Kennecott Visitor Center is gevestigd in het historische treinstation van de Kennecott Mill Town. Je kan hier terecht van de laatste maandag van mei (Memorial Day) tot aan de eerste maandag van september (Labor Day). Je kan hier met behulp van een Ranger een tocht door de backcountry plannen, en je kan kaarten en brochures kopen. Er is ook een kleine boekwinkel aanwezig.

© copyright nps.govHet Slana Ranger Station ligt net voorbij het begin van de Nabesna Road, en het is tijdens de zomermaanden dagelijks geopend. Het Chitina Ranger Station ligt bij het begin van de McCarthy Road, en het is tijdens de zomermaanden geopend van donderdag tot maandag, alleen tijdens de middag. Beide Ranger Stations bieden vooral specifieke informatie over respectievelijk het noordelijke deel van het park, en de Kennecott/ McCarthy-area.

Aan het einde van de McCarthy Road ligt nog het McCarthy Road Information Station, waar je informatie kan krijgen over activiteiten in McCarthy en Kennecott. De Rangers kunnen ook helpen met het plannen van een backcountry trip. Het Information Station is dagelijks geopend van de laatste maandag van mei (Memorial Day) tot aan de eerste maandag van september (Labor Day).

Overige voorzieningen
Aan het einde van de McCarthy Road zijn diverse toeristische voorzieningen aanwezig. Er is een restaurant, een bandenreparatieservice, er zijn toiletten en telefoons. In McCarthy vind je The New Golden Saloon, waar je kan kiezen terecht kan voor o.a. pizza’s, burgers en salades. In het interieur vind je veel terug van het roerige verleden, er is een tentoonstelling van mineralen, en er hangen foto’s die zijn gemaakt door drie fotografen van National Geographic. Er is hier ook regelmatig live entertainment.

LINKS
Nieuwsberichten
Road Conditions
National Park Service

Foto’s Terragalleria

Links Contact Disclaimer