Home BezienswaardighedenReisverslagenUpdate
Joshua Tree National Park

© copyright www.ontdek-amerika.nl

Pdf Google Maps Fotoserie Algemene Informatie
   
KORTE OMSCHRIJVING
 
 

Grootte : 3.196 vierkante kilometer
Hoogte : variėrend van 270 tot 1500 meter
Nationaal park sinds : 1994
Aantal bezoekers in 2012 : 1.396.117

© copyright hanz meulenbroeksIn Joshua Tree National Park komen drie ecosystemen bij elkaar. De oostelijke helft van het park ligt in de Colorado Desert, een laaggelegen gebied waarin de overvloedig aanwezige creosotestruik het dorre landschap overheerst. De westelijke helft ligt in de hoger gelegen Mohave Desert, waar het enigszins koeler en vochtiger is. Weinig gebieden illustreren duidelijker het contrast tussen hoog en laag gelegen woestijn. Het derde ecosysteem wordt gevormd door de vijf oases van waaierpalmen, die in het park verspreid liggen. Zij geven daarmee de weinige plaatsen aan waar water dicht aan de oppervlakte komt.  Het park werd ingesteld ter bescherming van de Joshua Tree. Dat is, anders dan de naam doet vermoeden, geen boom maar een grote plant, die behoort tot de familie van de Yucca's. De grillig gevormde Joshua Tree is een van de meest karakteristieke planten  in de Mohave Desert. De grootste exemplaren zijn ongeveer 12 meter hoog, en zijn naar schatting ongeveer 900 jaar oud. De Joshua Tree vormt een erg belangrijke schakel in het ecosysteem van de woestijn, de plant biedt onderdak aan talrijke vogels, zoogdieren, insecten en hagedissen.
Het park is niet erg geliefd bij backpackers, vanwege het gebrek aan water. Korte wandelingen in de wildernis zijn daarentegen wel populair, en ook voor fietsen en het beklimmen van rotsen zijn hier goede mogelijkheden.
Vroeger zijn hier ongeveer 300 verschillende mijnen operationeel geweest. Op diverse plaatsen kan je de (soms goed bewaarde) overblijfselen hiervan zien.

Waarschuwing
Kijk ook op onze pagina "Ga niet onvoorbereid naar eenzame gebieden !"

 
BEREIKBAARHEID
Joshua Tree National Park ligt in het zuiden van de staat Californiė, op 145 mijl ten oosten van Los Angeles.
 
Toegangen

Aan de noordzijde van het park loopt de Ca-62. Zes verschillende afslagen vanaf die weg geven toegang tot het park. De toegangswegen heten, van west naar oost gezien:

 • Joshua Lane: toegang tot Black Rock Canyon
 • Park Boulevard: toegang via het West Entrance Station naar het westelijke deel van het park
 • Indian Cove Road: toegang tot Indian Cove
 • Canyon Road: toegang tot Fortynine Palms Oasis
 • Utah Trail, overgaand in Park Boulevard: toegang via het North Entrance Station naar het westelijke deel van het park en naar de Pinto Basin Road. Nog buiten het park ligt hier het Oasis Visitor Center.
 • Gold Crown Road (onverhard): toegang tot het oostelijke deel van het park

Aan de zuidzijde van het park loopt de I-10 (de snelweg tussen Los Angeles en Phoenix). Aan deze kant zijn twee toegangen:

 • de onverharde Berdoo Canyon Road (zijweg van de Dillon Road)
 • Pinto Basin Road (Ca-195); hier ligt het Cottonwood Visitor Center
Toegangsprijs

Voor toegang tot dit park wordt een entreeprijs gevraagd. Kijk voor een actueel overzicht op de pagina Parkprijzen.

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de America the Beautiful Pass te kopen. Deze pas kost 80 dollar, en geeft gedurende 1 jaar toegang tot ruim tweeduizend parken (waaronder de door de NPS beheerde parken). Bij de meeste parken is de pas geldig voor alle inzittenden van een personenauto of camper.
 
Afstanden naar het park
Naar Oasis Visitor Center
- Los Angeles (centrum) 144 mijl - 232 km - 2.40 uur
- Los Angeles (Santa Monica) 160 mijl - 257 km - 3.00 uur
- Los Angeles (Anaheim) 138 mijl - 221 km - 2.30 uur
- Palm Springs 55 mijl - 88 km - 1.10 uur
- San Diego 173 mijl - 278 km - 3.10 uur
 
Naar Cottonwood Visitor Center
- Palm Springs 54 mijl - 87 km - 1.05 uur
- Phoenix 228 mijl - 367 km - 3.40 uur
 
BEZIENSWAARDIGHEDEN
 
Black Rock Canyon

De noordwest hoek van het park kan worden bereikt door vanaf de Ca-62 de afslag Joshua Lane te nemen. Direct voorbij de parkgrens stopt de weg bij Black Rock Campground. Deze camping ligt bij het beginpunt van een ravijn, de Black Rock Canyon. Je treft hier veel Joshua Trees en andere planten aan. In de heuvels die achter de camping liggen kan je diverse wandelingen maken, onder andere de:

 • High View Nature Trail
  Lengte: 2,1 kilometer (heen en terug)
  Deze trail geeft een goed inzicht in de verschillende vormen van vegetatie. In het Nature Center is een brochure beschikbaar, waarin uitleg wordt gegeven.

 • Black Rock Canyon Trail
  Lengte: 8 kilometer
  Hoogteverschil: 210 meter
  Het pad loopt door het ravijn, en je treft hier talrijke Joshua Trees en andere planten en bomen aan. In het begin is het ravijn breed, je kan het beste aan de zijkant lopen omdat de ondergrond daar veel steviger is. In de buurt van de bron Black Rock Spring (die nu droogstaat) wordt het ravijn veel smaller.

Bij Black Rock Campground bevindt zich ook het beginpunt van een uitgebreid netwerk (400 kilometer) aan ruiterspaden.

 
Park Boulevard

De 26 mijl lange Park Boulevard doorkruist het noordwestelijke deel van het park, van het West Entrance Station naar het North Entrance Station. We beschrijven Park Boulevard en de bijbehorende zijwegen hier van west naar oost. Een kleine 9 mijl nadat je het park via de West Entrance bent binnengereden, kom je bij de eerste korte zijweg (naar rechts). Die korte zijweg eindigt bij een parkeerplaats, vanwaar de Hidden Valley Nature Trail begint.  Er ligt daar ook een picknickplaats.

 • © copyright www.ontdek-amerika.nlHidden Valley Nature Trail
  Lengte: 1600 meter (loop)
  Hidden Valley is een gebied dat compleet omsloten wordt door opeengestapelde granieten rotsblokken. De plek was vermaard als schuilplaats van veedieven. Tussen de keien ligt een pad met een lengte van 1 mijl, waarlangs veel cactussen, Joshua Trees en andere planten groeien en waar ook veel dieren leven. De trail is eenvoudig begaanbaar, het hoogteverschil bedraagt ongeveer 30 meter. Hidden Valley is een van de drukst bezochte plaatsen van het park. Ook bij rotsbeklimmers is de vallei erg populair.

Direct voorbij de zijweg die naar de Hidden Valley Nature Trail gaat, kom je opnieuw een zijweg tegen, deze keer naar links. Dit is de Barker Dam Road. Via de korte Barker Dam Road kan je diverse plekken bereiken, namelijk de toegangsroute naar de Keys Ranch, de trailhead voor de Barker Dam Trail en de Wall Street Mill Trail, en de onverharde wegen Queen Valley Road en Bighorn Pass Road.

 • Keys Ranch
  In het jaar 1910 werd William F. Keys ingehuurd als opzichter van de Desert Queen Mine. Maar de eerst zo winstgevende mijn begon steeds minder op te leveren, en werd gesloten. Als compensatie voor zijn niet uitbetaalde loon werd Keys eigenaar van de mijn en het omringende gebied. Keys bouwde een ranch en trouwde met Frances Mae Lawton. Het echtpaar woonde nog vele jaren in dit afgelegen gebied, tot aan Keys' dood in 1969. Je kan de ranch, de bijbehorende gebouwen, de gereedschappen, de auto's en de trucks alleen onder begeleiding van een ranger bezichtigen. Klik hier voor meer informatie over de begeleide tours.
 • Barker Dam Nature Trail
  Lengte:  1900 meter  (loop)
  © copyright www.ontdek-amerika.nlVanaf de parkeerplaats loop je over een door rotsen omsloten zandpad naar de Barker Dam. Deze dam werd omstreeks het jaar 1900 gebouwd voor de watervoorziening van het vee en voor de mijnbouw. In het kleine reservoir staat vaak water, waarin de tegenoverliggende rotsen mooi worden gereflecteerd. Het komt ook regelmatig voor dat het reservoir helemaal droog valt. Nadat je de Barker Dam voorbij bent gelopen, bereik je een meer open gebied waarin veel Joshua Trees staan. Het laatste stuk van de trail is weer door rotsen omsloten. De wandeling  is heel eenvoudig, het totale hoogteverschil bedraagt 17 meter. Om de dieren die door het water worden aangetrokken te beschermen, is het verboden om deze trail te lopen voor zonsopgang of na zonsondergang.
 • Wall Street Mill Trail
  Lengte: 2,5 kilometer
  De Wall Street Mill was het eigendom van William Keys. Hier werd het erts dat was gedolven uit de Desert Queen Mine bewerkt. Wall Street Mill is goed bewaard gebleven, en wordt nog omgeven door verschillende oude auto's, trucks en gereedschappen. Langs het pad vind je een markering met de tekst: "Here is where Worth Bagley bit the dust at the hand of W.F. Keys, May 11, 1943". Bagley was door Keys neergeschoten tijdens een ruzie, Keys heeft hiervoor vijf jaar in de gevangenis gezeten. Hij werd vrijgelaten toen werd bewezen dat hij had geschoten uit zelfverdediging.

Aan het uiteinde van de parkeerplaats begint de onverharde Queen Valley Road. Al snel bereik je een splitsing, de Queen Valley Road gaat linksaf en de rechts kan je kiezen voor de eveneens onverharde Bighorn Pass Road. Beide wegen zijn zeer goed berijdbaar, ook voor personenauto’s. Omdat ze erg smal zijn, zijn ze niet geschikt voor grote voertuigen. De Queen Valley Road en de Bighorn Pass Road gaan beiden door een zeer uitgestrekt veld waar duizenden Joshua Trees staan, met op de achtergrond kale rotsen en granieten boulders. De Bighorn Pass Road is ruim 2 mijl lang, de Queen Valley Road is ruim 5 mijl lang. Beide wegen eindigen op Park Boulevard, dicht bij de Jumbo Rocks Area.

© copyright www.ontdek-amerika.nlDe routebeschrijving gaat hier verder vanaf de hierboven genoemde splitsing van Park Boulevard met de Barker Dam Road. Vanaf die splitsing rijd je nog 1,6 mijl verder naar het zuiden via Park Boulevard, de weg buigt daar naar het oosten toe. Op deze plek begint de zijweg naar Keys View en ligt ook de parkeerplaats voor de 600 meter lange Cap Rock Nature Trail. De kans is groot dat je hier rotsbeklimmers aan het werk kan zien.

De 5,5 mijl lange Keys View Road gaat pal naar het zuiden. Ongeveer halverwege de Keys View Road begint een 1 mijl lange, onverharde weg. Bij de parkeerplaats aan het einde van die weg ligt het beginpunt van de:
 • Lost Horse Mine Trail
  Lengte: 6,4 kilometer (heen en terug)
  Hoogteverschil: 160 meter
  Duur: 3 tot 4 uur
  Tussen de jaren 1894 en 1931 werd hier veel goud en zilver gedolven. De mijn staat sinds 1936 onder bescherming van de National Park Service. Maar de 150 meter diepe mijnschacht, met horizontale gangen na elke 30 meter, bleek erg instabiel te zijn en dreigde in te storten. In 1996 heeft hier uitgebreid onderhoud plaatsgevonden, toch is de mijn nog niet echt veilig voor bezoekers.

Aan het einde van de weg bereik je het uitkijkpunt Keys View, je bevindt je hier op 1.581 meter hoogte. Op een heldere dag heb je een heel goed uitzicht op de bergen in het zuidwesten, en over Coachella Valley, je kan in de verte de buitenwijken van Palm Springs zien. Je kijkt ook uit over grote delen van het park zelf. Het uitzicht is al erg mooi vanaf de parkeerplaats, maar het loont ook de moeite om een korte klim naar boven te maken. Helaas wordt het goede uitzicht vaak belemmerd als gevolg van luchtverontreiniging, afkomstig vanuit Los Angeles.

Je kan alleen via dezelfde weg terugrijden naar Park Boulevard. Als je daar in oostelijke richting rijdt, passeer je Ryan Campground. Daarna kom je bij het beginpunt van de:

 • Ryan Mountain Trail
  Lengte: 5 kilometer (heen en terug)
  Hoogteverschil: ruim 200 meter
  Je loopt naar de top van Ryan Mountain, 1.660 meter hoog. Omdat deze berg midden in het westelijke deel van het park ligt, heb je een geweldig goed uitzicht. Dichtbij zie je Wonderland of Rocks, Lost Horse Valley, Queen Valley en Pleasant Valley. En op 50 mijl afstand zie je de San Jacinto en de San Gorgonio Mountains.

© copyright www.ontdek-amerika.nlJe passeert nu Sheep Pass Campground, en kort daarna kruist de weg de onverharde Geology Tour Road. Dit is een zandweg die door enkele van de meest boeiende landschappen van het park kronkelt. Onderweg kan je op 16 verschillende plaatsen stoppen. Tot en met de negende stopplaats is de weg (bij goede weersomstandigheden) geschikt voor normale personenauto's. Als je verder wilt rijden, wordt een auto met vierwielaandrijving aanbevolen.
De complete route is 17 mijl lang, en neemt ongeveer twee uur in beslag. Je rijdt eerst 5,5 mijl in zuidelijke richting. Daarna kan je een 6 mijl lange loop rondom Pleasant Valley rijden (hier geldt eenrichtingsverkeer). Vervolgens rijd je weer 5,5 mijl terug naar het beginpunt op Park Boulevard.

Voorbij de Geology Tour Road passeer je opnieuw een camping. Dit is de Jumbo Rocks Campground, die ligt in een omgeving die populair is bij rotsbeklimmers. Je kan hier kiezen uit een groot aantal mogelijkheden, variėrend van heel eenvoudige tot technisch zeer moeilijke beklimmingen.

 • Skull Rock Nature Trail
  Lengte: 400 meter
  Deze korte wandeling begint op de camping, en gaat naar Skull Rock. Zoals de naam al aangeeft, kan je met een klein beetje fantasie in de vorm van deze rots een doodshoofd zien.
De Park Boulevard buigt vervolgens af naar het noorden. Bij het North Entrance Station rijd je het park uit, maar 4 mijl buiten de parkgrens kom je nog het Oasis Visitor Center en Oasis of Mara tegen.
 • Oasis of Mara Nature Trail
  Lengte: 800 meter (loop)
  De oase heeft de naam "Mara" gekregen van de oorspronkelijke bewoners, de Serrano-Indianen. De naam betekent: plaats met kleine bronnen en veel gras. Volgens een legende zou een medicijnman hebben verteld dat dit een goede plaats zou zijn om de geboorte van jongetjes te bevorderen. En al in het eerste jaar zouden er 29 jongens zijn geboren: voor elk van hen plantte de stam een palmboom. Vandaar dat dit gebied ook wel "Twentynine Palms" wordt genoemd. Je kan hier een korte wandeling tussen de palmbomen maken. Het is een goede plek om vogels te kijken.

Indian Cove en Fortynine Palms Oasis
Tussen het West Entrance Station en het North Entrance Station liggen nog twee korte toegangswegen (zijwegen van de CA-62). De Indian Cove Road gaat naar de Indian Cove Campground. Ten westen van de camping begint de:
 • Indian Cove Nature Trail
  Lengte: 1 kilometer (loop)
  Let tijdens het lopen van deze trail goed op, de route wordt slecht aangegeven.

De Canyon Road stopt bij de parkgrens. Vandaar kan je te voet verder:
 • Fortynine Palms Oasis
  Lengte: 5 kilometer (heen en terug)
  Fortynine Palms Oasis ligt midden in een enorm droog, dor gebied. Door een scheur in de rotsbodem wordt het grondwater omhoog geperst, en daardoor tref je hier een zeer weelderige plantengroei aan. Er staan hier veel grote palmbomen (inmiddels is het aantal groter dan de oorspronkelijke 49 palmen). Omdat je tijdens je wandeling vrijwel alleen maar kale rotsen en nauwelijks planten ziet, is de tegenstelling enorm groot. De oase is maar een paar honderd meter lang, en is nergens breder dan 18 meter.

 
Pinto Basin Road

De Pinto Basin Road is een zijweg van Park Boulevard. Het beginpunt ligt tussen het North Entrance Station en Jumbo Rocks Campground. De weg is ongeveer 34 mijl lang, en komt in het zuiden uit bij het Cottonwood Visitor Center.

Aan het begin van de weg liggen twee campings, Belle Campground en White Tank Campground. Bij deze laatste camping ligt het beginpunt van de:

 • © copyright www.ontdek-amerika.nlArch Rock Trail
  Lengte: 500 meter (loop)
  Deze eenvoudige wandeling geeft een goed zicht op de unieke geologische omstandigheden die verantwoordelijk zijn voor de vele rotsformaties in het park.

Enkele mijlen verder naar het zuiden ligt de volgende trail:

 • Cholla Cactus Garden Nature Trail
  Lengte: 400 meter
  Dit is een van de meest opzienbarende verzamelingen van de Cholla Cactus ter wereld. De cactus groeit hier dankzij een zeldzame combinatie van grondsoort, hoogte, en de droge omgeving. Vooral tijdens de ochtend kan je hier erg mooie foto's maken. De cactus heeft erg veel naalden, die bij de geringste aanraking van een dier (of een mens!) loslaten en in de huid doordringen. Omdat de naalden zo makkelijk loslaten, wordt de cactus ook wel "Jumping Cholla" genoemd. Tijdens de wandeling kan je informatie vinden op borden die naast het pad staan.

Voorbij de Cholla Cactus Garden rijd je 22 mijl verder in zuidelijke richting, je komt dan uit bij het Cottonwood Visitor Center. Tussen deze twee punten beginnen twee onverharde wegen vanaf de Pinto Basin Road. De 23 mijl lange Old Dale Road gaat in noordelijke richting, en is erg geschikt voor mountainbikes en voor auto's met vierwielaandrijving. Buiten het park aangekomen heet deze weg de Gold Crown Road; je komt uit op de CA-62. Klik hier voor een beschrijving van de Old Dale Road.
De Black Eagle Mine Road begint op hetzelfde punt als de Old Dale Road, en gaat in oostelijke richting. Deze weg is alleen geschikt voor auto's met vierwielaandrijving. De weg loopt dood bij de oostgrens van het park, je moet dus via dezelfde weg terugrijden. Klik hier voor een beschrijving van de Black Eagle Mine Road.
Ook de Pinkham Canyon Road, waarvan het beginpunt ligt bij het Cottonwood Visitor Center, is een onverharde weg die alleen kan worden bereden door mountainbikes en door auto's met vierwielaandrijving. Het is een moeilijke route van 20 mijl door rotsachtige gebieden en door los zand.
Bij het Visitor Center kan je ook, via een korte zijweg, naar de Cottonwood Spring Parking Area rijden. Vanaf die parkeerplaats beginnen drie trails.

 • Cottonwood Spring Nature Trail
  Lengte: 1600 meter (loop)
  © copyright www.ontdek-amerika.nlCottonwood Spring is een kunstmatig aangelegde oase met palmbomen. In dit gebied komen veel vogelsoorten voor. De bron die hier voor water zorgt, is ontstaan als gevolg van een aardbeving, en is eeuwenlang gebruikt geweest door Cahuilla Indianen.

 • Mastodon Peak Trail
  Lengte: 4,8 kilometer (heen en terug)
  Duur: 2 tot 3 uur
  Tijdens de wandeling heb je een geweldig uitzicht over de Eagle Mountains en Salton Sea. Mastodon Peak ligt op een hoogte van 1.027 meter, en de tocht ernaar toe is gemiddeld zwaar. Onderweg zie je ook de Mastodon Mine en de Winona Mill Site.

 • Lost Palms Oasis Trail
  Lengte: 11,2 kilometer
  Duur: 4 tot 6 uur
  De wandeling gaat naar een canyon waar talrijke palmbomen groeien. Tot het moment dat je de palmen kan zien is de tocht niet al te zwaar, maar het laatste gedeelte is wel behoorlijk inspannend. Maar als je de oase zelf bereikt is die inspanning zeker de moeite waard geweest, je hebt hier stromend water, veel schaduw, mooi zacht zand en meestal een helderblauwe lucht.

Ten zuiden van het Cottonwood Visitor Center kan je het park uitrijden, via de Pinto Basin Road. De weg sluit aan op de I-10. Een halve mijl voordat je het park verlaat, kom je nog bij het beginpunt van een van de nature trails:

 • Bajada Nature Trail
  Lengte: 400 meter (loop)
  Een bajada is een wijdse, glooiend rotsachtig gebied, waar veel puin naartoe is gespoeld. Het pad is geheel verhard, en geschikt voor rolstoelen.

WEERSOMSTANDIGHEDEN

De temperaturen zijn het meest aangenaam in de lente en de herfst. Tijdens de zomer kan het erg heet zijn, de hoogst gemeten temperatuur ooit is 47,3° C. 's Nachts koelt het maar nauwelijks af, het blijft vaak ruim boven de 20° C. Pas tegen de ochtend kan de temperatuur nog wat verder dalen. In de winter is het een stuk kouder, overdag ligt de temperatuur rond de 15° C, en 's nachts rond het vriespunt. De laagst gemeten temperatuur ooit is -24,5° C. In de hoger gelegen gebieden komt in de winter soms sneeuw voor.
In 1983 werd de meeste regenval ooit gemeten: 31,29 cm. In 1956 was het, met slechts 0,69 cm regen in het hele jaar, uitzonderlijk droog.

 
ACCOMmODATIE

Campings
De negen campings in het park zijn allemaal het hele jaar geopend. Black Rock Campground en Cottonwood Campground hebben de meeste faciliteiten. Reserveren is alleen mogelijk voor Black Rock Campground, voor Indian Cove Campground, en voor groepsplaatsen. Klik hier voor meer informatie.

Hotels
Er zijn geen hotels in Joshua Tree National Park. Op korte afstand is wel volop accomodatie te vinden, bijvoorbeeld in het nabijgelegen Palm Springs.

 
VOORZIENINGEN

Er zijn vier Visitor Centers in en nabij het park:

© copyright www.ontdek-amerika.nlOasis Visitor Center, buiten het park, ten noorden van de North Entrance
Dagelijks geopend van 08.00 uur tot 17.00 uur

 • water, flush toilets, telefoon, boekwinkel, frisdranken, expositie

Black Rock Nature Center, bij Black Rock Canyon in het noordwesten:
Geopend van september tot juni, van donderdag tot en met zondag
De openingstijden kunnen variėren.

 • water, flush toilets, telefoon, boekwinkel, expositie

Cottonwood Visitor Center, bij de zuidelijke ingang
Dagelijks geopend van 08.00 uur tot 16.00 uur

 • water, flush toilets, boekwinkel, expositie

Joshua Tree Visitor Center, buiten het park, aan Park Boulevard ten noordwesten van het park
Dagelijks geopend van 08.00 uur tot 17.00 uur.

 • water, toiletten, boekwinkel, tentoonstelling, verkoop Keys Ranch Tours

Er is ook water verkrijgbaar bij het Entrance Station aan de Indian Cove Road, en bij Cottonwood Springs. Verder zijn er geen faciliteiten in het park aanwezig.

 
LINKS
Nieuwsberichten
National Park Service

California Guide
Foto's Quang-Tuan Luong
Wandelingen-Usa.nl
Joshua Tree ~ Kalaman Productions
LiveOnceLiveWild.com
 

 
Links Contact Disclaimer