Home BezienswaardighedenReisverslagenUpdate
Acadia National Park

© nps.gov

Pdf Google Maps Fotoserie Algemene Informatie
   
KORTE OMSCHRIJVING
 
 
Grootte : 189 km²
Nationaal park sinds : 26 februari 1919 (onder de naam Lafayette NP)
Aantal bezoekers in 2015 : 2.811.184

Drukste maanden : juli, augustus en september
Minst drukke maanden : december, januari en februari
Hoogste punt : 466 meter (Cadillac Mountain)

© tim moranOndanks dat Acadia een van de kleinere parken binnen het Nationale Parken systeem is, biedt het een grote verscheidenheid aan natuur en activiteiten. Vooral bij de Amerikanen zelf is het gebied erg populair, tijdens de zomermaanden is het dan ook erg druk. Een van de voornaamste attracties is de ruige, uit granieten rotskliffen en kleine stranden bestaande kustlijn. Vanaf diverse hoog gelegen uitkijkplaatsen heb je een panoramisch uitzicht over de oceaan en de baaien die het park omringen, en kan je talrijke eilanden zien. Uniek is de aanwezigheid van het kleine fjord Somes Sound. Ook het binnenland is erg mooi; het bestaat uit prachtig begroeide bergen, beekjes en meren. De mooiste delen van het park kan je zien tijdens een tocht met een door paarden voortgetrokken kar; een traditie die al vele tientallen jaren bestaat. Verder kan je een autotour maken die deels langs de mooie kustlijn gaat, je kan volop wandelen, fietsen, eenvoudige rotsbeklimmingen uitvoeren, zwemmen, varen of – tijdens de winter – deelnemen aan winteractiviteiten zoals snowmobiling en snowshoeing. Het grondgebied van het park ligt niet aaneengesloten, maar ligt verspreid over diverse eilanden en een schiereiland.

BEREIKBAARHEID

Acadia National Park ligt helemaal in het noordoosten van de Verenigde Staten, aan de kust van de staat Maine in de buurt van de plaats Ellsworth. Je kan Ellsworth bereiken door vanaf Boston via Interstate 95 North naar Augusta te rijden, en daar via State Route 3 East verder te gaan. Ook kan je via Interstate 95 naar de plaats Bangor rijden, vandaar kan je via State Route 1A East naar Ellsworth.
Vanuit Ellsworth kan je de drie belangrijkste delen van het park als volgt bereiken:
1. Via State Route 3 rijd je naar Mount Desert Island, dit eiland is via een brug verbonden met het vasteland. Je bereikt het Visitor Center na 18 mijl.
2. Via State Route 1 rijd je over een afstand van 19 mijl naar de plaats West Gouldsboro. Daar ga je verder via State Route 186. Schoodic Peninsula ligt dan nog eens 10 mijl verder.
3. Via achtereenvolgens State Route 172 en State Route 15 rijd je naar de plaats Stonington (totale afstand 40 mijl). Daar kan je de ferry nemen naar het eiland Isle au Haut.

Gebruikelijke wegopenstellingen en afsluitingen
Weg Afsluiting Openstelling
Park Loop Road midden november midden april
Cadillac Mountain Road midden november midden april
Toegangsprijs

Voor toegang tot dit park wordt een entreeprijs gevraagd. Kijk voor een actueel overzicht op de pagina Parkprijzen.

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de America the Beautiful Pass te kopen. Deze pas kost 80 dollar, en geeft gedurende 1 jaar toegang tot ruim tweeduizend parken (waaronder de door de NPS beheerde parken). Bij de meeste parken is de pas geldig voor alle inzittenden van een personenauto of camper.
Afstanden naar het park (naar Hulls Cove Visitor Center, Mount Desert Island)
- Ellsworth
- Bangor
- Augusta
- Concord (New Hampshire)
- Boston (Massachusetts)

18 mijl
44 mijl
100 mijl
270 mijl
277 mijl

-
-
-
-
-

28 km
71 km
160 km
434 km
447 km

-
-
-
-
-

0.25 uur
1.00 uur
2.00 uur
4.40 uur
4.45 uur

The Island Explorer Shuttle Bus

The Island Explorer verzorgt acht verschillende busroutes die de voornaamste plaatsen in het park verbinden met de hotels, campings en omliggende dorpen. Je kan gratis van de bussen gebruik maken (voor de toegang tot het park moet wel worden betaald). Op de site van The Island Explorer kan je uitgebreide informatie vinden over de routes en de tijden waarop de bussen rijden.

MOUNT DESERT ISLAND

© copyright hanz meulenbroeksMount Desert Island is een 272 km² groot eiland; van deze oppervlakte behoort 123 km² tot Acadia National Park. De oostelijke en de westelijke helft van het eiland worden gedeeltelijk van elkaar gescheiden door het enige fjord aan de oostkust van de Verenigde Staten. Mount Desert Island wordt omgeven door de Atlantische Oceaan en door drie baaien, Frenchman Bay, Blue Hill Bay en Penobscot Bay. De smalle strook water tussen het vasteland en het eiland heet de Mount Desert Narrows, je kan het water oversteken via een brug. Onderweg passeer je het Thompson Island Information Center, dat vanwege bezuinigingen vrijwel niet meer door de National Park Service wordt gebruikt, maar hoofdzakelijk door de plaatselijke VVV’s. Bij het Information Center zijn toiletten aanwezig, en er is een mooie picknickplaats. Voor informatie over het park kan je beter via State Highway 3 doorrijden naar het 8 mijl verder gelegen Hulls Cove Visitor Center. Je kan niet direct bij het Visitor Center parkeren; vanaf de parkeerplaats moet je eerst via een trap met 52 treden naar de top van een klein heuvel klimmen.

Park Loop Road
Een paar mijl voorbij het Hulls Cove Visitor Center ligt de kustplaats Bar Harbor; deze plaats behoort niet tot het Nationale Park. Ter hoogte van Bar Harbor begint de weg aan een 20 mijl lange lus, de Park Loop Road. Via deze weg kan je het oostelijke deel van Mount Desert Island bezoeken; je vindt hier de voornaamste bezienswaardigheden van het park. Je kan op twee manieren naar de Park Loop Road rijden: - als je vanaf het Visitor Center de Paradise Hill Road neemt, dan bereik je de weg via de Cadillac Mountain Entrance; - je kan ook State Highway 3 blijven volgen, dan ga je via Bar Harbor en bereik je de Park Loop Road 2 mijl ten zuiden van die plaats, via de Sieur de Monts Entrance. Op het weggedeelte dat langs de kust loopt geldt – over een afstand van ongeveer 13 mijl – eenrichtingsverkeer. We beschrijven de Park Loop Road hier met de klok mee, te beginnen bij de Sieur de Monts Entrance. (Als je met een hoog voertuig reist, houd er dan rekening mee dat er in dit gedeelte van het park een aantal lage bruggen liggen. De laagste brug aan de Park Loop Road is 11 feet en 8 inches; de laagste brug aan een van de zijwegen is 10 feet en 4 inches.)

In de Sieur de Monts Spring Area ligt het Abbe Museum; dit museum is geheel gewijd aan de cultuur en de historie van de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. Je kan hier o.a. werktuigen, pijpen, sieraden, houtsnijwerken en manden bezichtigen; sommige van de archeologische vondsten zijn maar liefst 10.000 jaar oud. Het Abbe Museum is dagelijks geopend van eind mei (Memorial Day Weekend) tot midden oktober, er wordt een kleine toegangsprijs gevraagd.
Naast het museum liggen de Wild Gardens of Acadia, waar verdeeld over 9 tuinen ruim 300 verschillende plantensoorten groeien. © yi fengDe tuinen worden onderhouden door de Bar Harbor Garden Club, en ze zijn het hele jaar door gratis toegankelijk. In het Nature Center vind je informatie over uiteenlopende onderwerpen die allemaal met het planten- en dierenleven in het park te maken hebben. Het Nature Center is dagelijks geopend van midden juni tot eind september, en is gratis toegankelijk.

Voorbij de Sieur de Monts Spring Area buigt de Park Loop Road naar de kust; een paar mijl verder ligt een Entrance Station waar je het toegangsgeld voor de weg moet betalen. Net daarvoor kan je via een korte zijweg naar een uitkijkpunt rijden, vanwaar je een goed zicht hebt op de door de golven kapot geslagen rotskust. Achthonderd meter voorbij het Entrance Station bereik je het aan een korte zijweg gelegen Sand Beach. Dit mooie kleine strand ligt tussen de heuvels en de rotskust, er zijn hier kleedruimtes en toiletten aanwezig. Anders dan de naam doet vermoeden bestaat het strand niet uit zand, maar uit hele kleine stukjes schelp en kleine steentjes; je kan hier echter wel goed lopen en zonnebaden. Als je wilt gaan zwemmen, houd er dan rekening mee dat de temperatuur van het water niet erg aangenaam is, zelfs in de zomer wordt het meestal niet warmer dan 13° C. Sand Beach is bij de bezoekers van het park erg populair, de parkeerplaats is dan ook vaak overvol.

© yi fengDe voornaamste stopplaatsen voorbij Sand Beach zijn Thunder Hole en Otter Point. Thunder Hole is een kleine grot die ligt aan het uiteinde van een smalle kloof die door het water in de rotskust is gesleten. Op het moment dat er een golf arriveert, worden lucht en water met een donderende klap uit de grot geslagen, het water bereikt daarbij soms een hoogte van ruim 10 meter. Vooral tijdens vloed, en als de zee ruw is, is dit een spectaculair schouwspel. De Otter Cliffs zijn hoge roze-kleurige granietrotsen; direct daar voorbij ligt een parkeerplaats waar je kan stoppen bij Otter Point. Op dit punt bestaat de kustlijn uit grote rotsblokken, waar je van dichtbij mee kan maken hoe krachtig de golven tegen de rotsen beuken. Je kan hier getijdepoelen bekijken; het is ook een goede plek voor vogelaars.

De weg buigt nu om het water van Otter Cove heen, gaat langs de zuidkust van het eiland verder, om vervolgens in noordwestelijke richting landinwaarts te buigen. Je rijdt daar door een gebied met veel naaldbomen. Ruim vier mijl voorbij Otter Point bereik je de Wildwood Stables, waar van eind mei tot begin oktober wagon rides worden aangeboden. © yi fengEven verder kom je bij een splitsing; als je linksaf gaat kom je uit bij het kleine plaatsje Seal Harbor (behoort niet tot het Nationale Park). Vanaf de splitsing buigt de Park Loop Road naar het noorden, vanaf dit punt mag je in beide richtingen van de weg gebruik maken.

Aan de linkerzijde van de weg ligt het prachtige meer Jordan Pond. Aan de zuidzijde daarvan ligt het enige restaurant dat zich binnen de parkgrenzen bevindt, het Jordan Pond House. Vanaf een eenvoudig buitenterras met houten banken en tafels op een grasterrein, heb je tijdens het eten een mooi uitzicht over het meer en op de daarachter gelegen ronde heuvels, die de naam Bubble Mountains dragen. Het is niet toegestaan om in het meer te zwemmen, wel mag je er varen met niet-gemotoriseerde boten. Voorbij Jordan Pond kom je nog twee andere meren tegen, het kleinere Bubble Pond aan de rechterzijde van de weg, en Eagle Lake, dat met een oppervlakte van ongeveer 1,7 km² het grootste meer in het park is. Je mag daar gebruik maken van boten van maximaal 10 PK.

CADILLAC MOUNTAIN ROAD

© yi fengDe Cadillac Mountain Road is een zijweg van de Park Loop Road; de weg begint ter hoogte van Eagle Lake. De 3,5 mijl lange weg is erg bochtig, en eindigt op de top van de hoogste berg van het park. Onderweg rijd je door een gebied met veel sparren en dennen, en kleine subalpine planten. De 466 meter hoge top van de berg is een populaire bestemming bij de bezoekers van dit park, vooral vanwege het prachtige uitzicht dat je daar hebt over de wijde omgeving. Cadillac Mountain is het hoogste punt van de Verenigde Staten nabij de kust van de Atlantische Oceaan; van oktober tot maart is dit de eerste plek in het gehele land waar de zonnestralen tijdens de zonsopgang te zien zijn. Boven op de top vind je een kleine snackbar, een giftshop en toiletten. Voor een mooie zonsondergang is het kleine rotsachtige veldje een paar honderd meter beneden de top, bij de Blue Hill parkeerplaats, erg geschikt.

Somes Sound

© nps.govDe oostelijke en de westelijke helft van Mount Desert Island worden gedeeltelijk van elkaar gescheiden door de vijf mijl lange Somes Sound, dat is het enige fjord aan de oostkust van de Verenigde Staten. De smalle opening van het fjord, aan de zuidzijde, wordt The Narrows genoemd, het water is daar 10 tot 20 meter diep. Je kan Somes Sound het beste zien vanaf Sargent Drive, een smalle weg die langs de oostzijde van het fjord loopt. Vanaf deze weg heb je een prima zicht op het water en op de 50 meter hoge rotswanden aan beide zijden van het fjord. Aan de overzijde zie je Acadia Mountain en St. Sauveur Mountain, beiden net iets hoger dan 200 meter. De berg aan de oostzijde van Sargent Drive is de 260 meter hoge Norumbega Mountain. Grote voertuigen zijn op Sargent Drive niet toegestaan.

Het westelijke deel van Mount Desert Island

© yi fengDe ten westen van Somes Sound gelegen delen van het park worden veel minder druk bezocht. Als je de drukte van de Park Loop Road wilt ontvluchten, kan je bijvoorbeeld naar Pretty Marsh gaan, een bosrijk gebied aan de westkust waar je een aantal picknicktafels aantreft. Vanaf de picknickplaats kijk je uit over de oceaan. In het uiterste zuiden kan je naar The Seawall gaan, dat is een smalle rotsachtige strook land, breed genoeg om er de weg overheen te laten lopen, waarachter zich een klein meer bevindt. © yi fengDaar dichtbij bevindt zich, net buiten de parkgrens, het kleine rustige vissersdorpje Bass Harbor. Vlakbij dit plaatsje staat een prachtige kleine vuurtoren die in 1858 werd gebouwd, de Bass Harbor Head Lighthouse. De vuurtoren is per auto bereikbaar, en via een voetpad en een trap kan je een plek bereiken vanwaar je een schitterend zicht hebt op de oceaan en op de voorzijde van de vuurtoren. Het gebouw zelf is meestal niet toegankelijk voor bezoekers. Er liggen diverse meren in het westelijke deel van Mount Desert Island. Het meest populaire meer ligt ten zuiden van de plaats Somesville, aan State Route 102. Echo Lake is smal, ongeveer 2 mijl lang, en heeft kristalhelder zoet water. De temperatuur ervan is veel aangenamer dan dat van het ijskoude oceaanwater; Echo Lake is dan ook een populaire bestemming voor mensen die graag zwemmen. Aan de zuidzijde van het meer ligt een goed onderhouden zandstrand; tijdens het hoogseizoen is hier een lifeguard aanwezig. Je mag ook varen op het meer, echter alleen met boten van maximaal 10PK. Vanaf de parkeerplaats beginnen diverse wandelpaden.

SCHOODIC PENINSULA

© copyright hanz meulenbroeksHet schiereiland Schoodic Peninsula wordt aan oost- en westzijde omgeven door Frenchman Bay, en er liggen tal van kleine eilanden rondom. De kustlijn bestaat uit granieten rotsen die de sporen dragen van door storm opgejaagde golven. Op sommige plaatsen worden de golven gebroken door uitstekende rotsen; er zijn ook enkele beschutte plekken waar getijdepoelen voorkomen. Verder landinwaarts groeien veel naaldbomen; daar tussenin komen op veel plaatsen kleine moerasachtige plekken voor. Je rijdt het park binnen via State Highway 186; ter hoogte van de Mosquito Harbor Bridge wordt dit een eenrichtingsweg. De weg loopt over een afstand van 7 mijl door het park. Direct voorbij de brug ligt de Frazer Point Picnic Area, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de nabijgelegen eilanden en de rotsachtige kustlijn. © tim moranAan de overzijde van Frenchman Bay kan je Mount Desert Island zien; met name Cadillac Mountain is duidelijk te herkennen. Ruim twee mijl voorbij de picknickplaats kan je linksaf via een smalle gravelweg die zich na korte tijd splitst; rechtsaf ga je naar een Ranger Station; linksaf ga je naar het op 134 meter hoogte gelegen uitkijkpunt Schoodic Head. De afstand naar Schoodic Head is ongeveer 1 mijl; het is ook mogelijk via een wandelpad naar de top te gaan. Op heldere dagen is het uitzicht vanaf Schoodic Head fantastisch, je ziet rondom je de oceaan, de bergen en het boslandschap.

Via een tweede zijweg, aan de rechterkant, kan je naar het meest zuidelijke punt van Schoodic Peninsula rijden. Aan het einde van die zijweg ligt Schoodic Point. Dit is een goede plek om de kracht van de golven waar te kunnen nemen. Ongeveer 1 mijl voorbij deze zijweg ligt de Blueberry Hill Parking Area, vanwaar je omhoog kan klimmen naar de 55 meter hoge top van het voorgebergte dat de naam The Anvil draagt. De laatste twee mijlen van de rit rijd je langs rotskliffen en met stenen bezaaide strandjes.

ISLE AU HAUT

© copyright hanz meulenbroeksHet eiland kan alleen worden bereikt met de ferry vanuit het plaatsje Stonington, je kan geen auto meenemen. Je kan uitstappen in de kleine plaats die dezelfde naam draagt als het eiland; tijdens de zomermaanden gaat de ferry ook nog naar het verder zuidelijk gelegen Duck Harbor. Voor een bezoek aan het park kan je het beste doorvaren naar Duck Harbor. Er wordt slechts een beperkt aantal bezoekers per dag in het park toegelaten; dit aantal wordt echter niet vaak overschreden dus het komt slechts incidenteel voor dat bezoekers de toegang wordt geweigerd.
Dit deel van het park is vooral geschikt voor wandelaars; de wandelpaden hebben een totale lengte van 18 mijl en gaan langs de rotsachtige kust, door het bosrijke binnenland, langs moeras- en veengebieden en langs de oever van het langgerekte meer Long Pond. Je kan het park zelf verkennen; ook kan je een wandeling met een van de Park Rangers maken.

ACTIVITEITEN

Hiking
In het park zijn wandelpaden aanwezig die samen een lengte hebben van 120 mijl (bijna 200 kilometer). Ook de Carriage Roads (zie hieronder), die samen ongeveer 57 mijl lang zijn, kunnen door wandelaars worden gebruikt. De wandelpaden zijn over het algemeen vrij kort. Maar omdat ze elkaar vaak kruisen, kan je zeer eenvoudige meerdere trails met elkaar combineren en zo een groter gebied bestrijken. Als je een of meer langere wandelingen wilt maken kan je gebruik maken van een trail map; die zijn te koop op allerlei locaties op Mount Desert Island.

Carriage Roads
Tijdens de jaren 1913 tot 1940 zijn op de oostelijke helft van Mount Desert Islands speciale paden aangelegd voor door paarden voortgetrokken karren, de zogenaamde Carriage Roads. De aanleg van de paden is gebeurd op initiatief van John D. Rockefeller jr., een paardenliefhebber die de prachtige natuur zo wilde beschermen tegen de overlast van gemotoriseerd verkeer. Erg karakteristiek zijn de 17 stenen bruggen, die je aantreft op de plaatsen waar de paden andere wegen kruisen, en kleine canyons en riviertjes oversteken. Het onderhoud van deze unieke paden en bruggen vergt veel geld en tijd, de stichting Friends of Acadia zet zich hiervoor in. Tijdens de jaren ’90 van de vorige eeuw zijn er vergaande herstellingswerkzaamheden uitgevoerd.

De paden hebben een totale lengte van 57 mijl, en voeren langs de mooiste plaatsen van Mount Desert Island. Van midden juni tot begin oktober kan je – tegen betaling – een Carriage Ride maken; je kan kiezen uit verschillende routes die elk 1 of 2 uur duren. De tochten worden aangeboden door Wildwood Stables.

Bustour
© yi fengDe organisatie Acadia National Park Tours biedt in de periode mei tot en met oktober bustochten (met gids) aan die ongeveer 2½ duren, en die je langs de belangrijkste punten in Acadia National Park voeren. Er worden drie stops gemaakt van elk 15 minuten. De bustochten beginnen in Bar Harbor.

Oli’s Trolley
De organisatie Oli’s Trolley biedt gedurende het hoogseizoen twee verschillende tochten met een trolleybus (met gids) aan. Bij de korte tour (1 uur) is een 15 minuten durende stop op de top van Cadillac Mountain inbegrepen. Bij de lange tour (2½ uur) bezoek je behalve Cadillac Mountain ook Thunder Hole en de Wild Gardens and Nature Center of Acadia.

Fietsen
Fietsers mogen gebruik maken van een gedeelte van de Carriage Roads, de totale lengte van de paden waar fietsers worden toegelaten bedraagt 45 mijl. Fietsers moeten altijd voorrang verlenen aan de paarden. Ook op een deel van de verharde wegen mag worden gefietst; op de wandelpaden is fietsen niet toegestaan.

Varen
Op diverse meren is varen toegestaan, al geldt wel vaak een beperking ten aanzien van het aantal PK’s van de motor van de boot. Ook in de kustwateren kan volop worden gevaren, je kan kano’s, kayaks, zeilboten en motorboten huren in de omliggende plaatsen. Er zijn tal van commerciële bedrijven die georganiseerde boottrips aanbieden, waaronder vistochten, whale watching, zeiltochten en ferry services naar de omliggende eilanden.

Rotsklimmen
Op een aantal plaatsen in het park kan je rotsen beklimmen, voor gidsen en materialen kan je terecht in de plaatsen rondom het park. Vooral de beklimmingen van Otter Cliff en Great Head zijn populair; er zijn niet veel andere plaatsen in de USA waar je rotsen aan de kust kan beklimmen. Klik hier voor meer informatie.

© nps.govWinteractiviteiten
Gedurende de wintermaanden worden de Carriage Roads en diverse andere paden opengesteld voor cross-country skiing en snowshoeing. Materialen zijn te huur in de rondom het park gelegen plaatsen. Op het grootste deel van de Park Loop Road en op enkele andere wegen is snowmobiling toegestaan. Hier tref je meer informatie aan.

Museumbezoek
Op Mount Desert Island vind je The Nature Center, het Robert Abbe Museum en The Wild Gardens of Acadia (hierboven beschreven bij het onderdeel Park Loop Road). Op het per boot bereikbare Little Cranberry Island ligt het Islesford Historical Museum, dat door de National Park Service wordt beheerd. De tentoonstelling in dit museum gaat over de geschiedenis van de Cranberry Islands (met name die van de 19e eeuw), aan de hand van scheepsmodellen, poppen, speelgoed, foto’s en gereedschappen. Het museum is open van midden juni tot eind september, en de toegang is gratis.

Rangerprogramma’s
Van half mei tot half oktober worden er veel door Rangers begeleide activiteiten georganiseerd; je krijgt dan informatie over onderwerpen zoals de getijdepoelen, het dierenleven in Acadia, de stenen bruggen van de Carriage Roads, enz.

WEERSOMSTANDIGHEDEN

Het park ligt direct aan de kust, de oceaan heeft dan ook een sterke invloed op het weer. Je hebt het hele jaar door kans op regen, gemiddeld zo’n 10 centimeter per maand, vooral in het najaar. Tijdens de wintermaanden sneeuwt het regelmatig, in januari en februari valt er gemiddeld ongeveer 40 centimeter per maand. De temperatuur ligt in de zomer wat lager dan in het binnenland; juli is met een gemiddelde dagtemperatuur van 25° C de warmste maand. Tijdens de lente en de herfst moet je rekenen op temperaturen die liggen tussen de 10° en 20° C. In de winter kan de temperatuur dalen tot rondom het vriespunt. Tijdens de zomermaanden is het vaak mistig in het park. Tijdens de herfst zijn de kleuren van de bomen erg mooi, dit wordt de Fall Foliage genoemd.

ACCOMmODATIE

© yi fengCampings
Er zijn drie campings in het park. Blackwood Campground ligt in het zuidoosten van Mount Desert Island, en is bereikbaar via State Route 3. Deze camping is – als de weersomstandigheden dat toelaten – het hele jaar geopend. Seawall Campground ligt in het westelijke deel van Mount Desert Island, en is bereikbaar via State Route 102a. Deze camping is alleen gedurende het hoogseizoen geopend. De primitieve Duck Harbor Campground ligt op Isle du Haut, en is niet per auto bereikbaar. Ook deze kleine camping is alleen tijdens het hoogseizoen geopend. Klik hier voor meer informatie.

Hotels
Er zijn geen hotels binnen de parkgrenzen, maar rondom het park zijn talrijke mogelijkheden. Vooral Bar Harbor is erg toeristisch ingesteld, er zijn daar allerlei verschillende hotels, motels, appartementen, Bed and Breakfast etc.

VOORZIENINGEN

Hulls Cove Visitor Center
Dit Visitor Center is geopend van midden april tot eind oktober, de openingstijden variëren. Van november tot midden april is het Visitor Center gesloten. Elk half uur wordt er een 15 minuten durende videofilm over het park vertoond. Je kan hier informatie krijgen over de activiteiten die in het park worden georganiseerd.

Park Headquarters / Winter Visitor Center
Dit Visitor Center ligt aan State Route 233, ten noordwesten van Eagle Lake. In november, december, maart en de eerste helft van april is het Visitor Center dagelijks geopend. Tijdens de overige maanden is het geopend van maandag tot en met vrijdag.

Op Thanksgiving Day, op 24 en 25 december en op 1 januari is het Park Headquarters gesloten.

Thompson Island Information Center
Dit Information Center wordt vanwege bezuinigingen vrijwel niet meer gebruikt door de National Park Service, maar nog wel door de plaatselijke VVV’s. Het is geopend van midden mei tot midden oktober.

Winkels
Bij de twee campings op Mount Desert Island zijn winkels aanwezig. Er is ook een kleine campingwinkel op Isle au Haut.

Tanken
In het park zelf kan niet worden getankt, maar uiteraard wel in de plaatsen rondom het park.

Restaurant
Er is maar een restaurant in het park aanwezig, het Jordan Pond House aan de Park Loop Road op Mount Desert Island. Je kan hier terecht voor de lunch, voor de traditionele afternoon tea en voor het diner. Vanwege de drukte wordt het aangeraden vooraf te reserveren. In de plaatsen rondom het park is een ruime keuze aan restaurants.

 
LINKS

National Park Service
Acadia Magic
Acadia Information Center
Acadia Vacations
ParkVision
Outdoor Places
The Bermel’s Guide
Isle au Haut Boat Services and Ferry Schedule
Bar Harbor Info
Foto’s van Terragalleria.com

 

Links Contact Disclaimer