Home BezienswaardighedenReisverslagenUpdate

Carlsbad Caverns National Park

© copyright hanz meulenbroeks

Pdf Google Maps Fotoserie Algemene Informatie
   
ALGEMENE OMSCHRIJVING

© copyright hanz meulenbroeksGrootte: 189 vierkante kilometer
Nationaal park sinds: 14 mei 1930
Aantal bezoekers in 2012: 381.058

Carlsbad Caverns is een van de meest uitgestrekte en mooiste grottenstelsels ter wereld; er zijn inmiddels meer dan 100 verschillende grotten in kaart gebracht. Daaronder bevindt zich The Big Room, de grootste ondergrondse ruimte ter wereld. De vele grotten en kamers zijn gedecoreerd met uitzonderlijk mooie druipsteenformaties. In de grotten zijn een aantal trails aangelegd; het publiek kan op deze manier een deel van het grottenstelsel bezoeken. Het park ligt in de Chihuahuan Desert, in het noordelijke gedeelte van de Guadalupe Mountains. Bovengronds bestaat het landschap uit een ruig, heuvelachtig terrein met woestijnachtige vegetatie.

BEREIKBAARHEID

Carlsbad Caverns National Park ligt in het zuidoosten van de staat New Mexico, dicht bij de grens met Texas. Rijd vanuit de plaats Carlsbad via US Highway 62/180 20 mijl naar het zuiden, ga rechtsaf (in westelijke richting) bij het plaatsje Whites City. Het Visitor Center ligt 7 mijl verder.

 
Afstanden naar het park
- Carlsbad
- Santa Fe
- Albuquerque
- Guadalupe Mountains NP (Texas)
- El Paso (Texas)
- Big Bend NP (Texas)

27 mijl
296 mijl
305 mijl
42 mijl
151 mijl
266 mijl

-
-
-
-
-
-

44 km
476 km
490 km
  67 km
243 km
428 km

-
-
-
-
-
-

0.40 uur
6.00 uur
6.00 uur
1.00 uur
3.15 uur
5.30 uur

 
 
Toegangsprijs

Voor toegang tot dit park wordt een entreeprijs gevraagd. Kijk voor een actueel overzicht op de pagina Parkprijzen.

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de America the Beautiful Pass te kopen. Deze pas kost 80 dollar, en geeft gedurende 1 jaar toegang tot ruim tweeduizend parken (waaronder de door de NPS beheerde parken). Bij de meeste parken is de pas geldig voor alle inzittenden van een personenauto of camper.

Bij het Visitor Center kan je een general admission ticket kopen, en diverse soorten tourtickets. De tickets zijn ook verkrijgbaar bij enkele hotels in Carlsbad en Whites City. Tourtickets kunnen vooraf worden gereserveerd via deze site. (Je moet wel altijd voordat je het park verder gaat bezoeken je ticket laten zien bij het Visitor Center.)

General Admission Ticket
Dit ticket geeft recht op toegang tot de bovengrondse delen van het park en op toegang in een deel van de grotten (de niet begeleide grottentours – beschrijving zie hieronder). Een general admission ticket kost $ 12,- per persoon, en is drie dagen geldig. Kinderen tot en met 15 jaar mogen gratis mee. Als je in het bezit bent van een America the Beautiful Pass kan je bij het Visitor Center zonder bijbetaling een general admission ticket krijgen.

Tourticket
Een tourticket geeft recht op een begeleide tour door de grotten, er zijn zes verschillende tours. Je kan de America the Beautiful Pass hiervoor niet gebruiken. Voor vier van de tours moet je én een general admission ticket én een tourticket hebben; voor de Slaughter Canyon Cave Tour en de Spider Cave Tour heb je alleen een tourticket nodig. De details staan hieronder vermeld.

 
DE GROTTEN

© W.T. Lee (usgs.com)250 miljoen jaar geleden heeft een binnenlandse zee het Permian Basin gevuld met water. Op de bodem daarvan is een 400 mijl lang hoefijzervormig rif ontstaan, dat bestond uit zeeschelpen en uit algen- en sponzenfossielen. Het rif is 3 miljoen jaar geleden door onderaardse krachten omhoog getild, en daardoor ontstonden barsten waardoor het oppervlaktewater naar binnen kon sijpelen. Tegelijkertijd zijn gassen die zich onder het rif verzameld hadden, door de barsten omhoog gekomen. Het zure regenwater en de gassen hebben het kalksteen opgelost, er zijn daardoor talloze kamers en gangen in het omhooggedrukte rif ontstaan.
Daarna hebben zich langzaam, drup voor drup, de wonderlijk mooie druipsteenformaties gevormd. Zoals de reusachtige stalagmieten, die zijn ontstaan doordat miljoenen druppels op dezelfde plaats naar beneden zijn gevallen. En de meer fragiele stalactieten, die worden gevormd door druppels die aan het plafond blijven hangen. Op plaatsen waar stalagmieten en stalactieten elkaar ontmoetten, zijn imposante zuilen ontstaan. Vooral onder schuine hellingen hebben zich schitterende druipsteengordijnen gevormd. Op de bodem zie je op diverse plaatsen lange dunne kalksteenmuurtjes rondom onderaardse waterpoelen. Cave pearls zijn kalksteenformaties die zich hebben gevormd rondom een klein object in de grot, een korrel zand bijvoorbeeld. Helictieten zijn zeer fragiele, sterk vertakte stalactieten. Verder komen in Carlsbad Caverns nog allerlei vaak zeer zeldzame druipsteenformaties voor. 
Het bestaan van de grotten is waarschijnlijk al duizenden jaren geleden ontdekt door de Indiaanse bevolking. Ook de eerste blanke bewoners van het gebied waren van het bestaan van de grotten op de hoogte, maar de enorme uitgestrektheid ervan was niet bij hen bekend. Het was de Texaan Jim White, die in 1901 constateerde dat er gigantisch veel vleermuizen onder de grond leefden, waaruit hij concludeerde dat er dus een enorme grot moest bestaan. Hij begon een onderzoek, dat jaren zou gaan duren, en waarbij hij erg veel kamers en gangen ontdekte. In 1915 haalde hij een fotograaf over hem te vergezellen; pas na publicatie van de foto’s kreeg Jim White erkenning voor het vele werk dat hij had gedaan. In 1923 riep President Calvin Coolidge Carlsbad Cavers uit tot National Monument; Jim White heeft nog jarenlang als gids in de grotten gewerkt.

 
Algemene Informatie

Je kan de grotten op twee manieren binnengaan. Namelijk via de liften die beginnen in het Visitor Center, en die 275 meter lager uitkomen bij de Underground Rest Area. Daar tref je een restaurant en toiletten aan! Of via de natuurlijke ingang, die je vanuit het Visitor Center bereikt na een eenvoudige wandeling van 800 meter. 

 • De paden kunnen nat en glad zijn. Draag daarom geen gladde schoenen.
 • De temperatuur in de grot is gemiddeld ongeveer 13° C, draag daarom een trui of jas.
 • Op sommige plaatsen is het toegestaan met flitslicht te fotograferen, al levert het soms een beter resultaat op als je alleen het kunstlicht in de grot gebruikt. Het gebruik van een statief is toegestaan.
 • Dieren zijn niet toegestaan (behalve bv. blindegeleidehonden)
 • Wandelstokken zijn niet toegestaan.
 • Kinderwagens zijn niet toegestaan.
 • Tijdens een aantal van de begeleide tours is het verplicht batterijen mee te nemen.
 • Kinderen tot en met 3 jaar mogen niet deelnemen aan de begeleide tours.
 • Kinderen van 4 tot en met 16 jaar moeten worden begeleid door een volwassene.
Niet begeleide tours

Er zijn twee tours die je zonder begeleiding mag maken. Er zijn hieraan – behalve de hierboven genoemde entreeprijs – geen kosten verbonden. Tegen betaling van $ 3,- kan je in het Visitor Center een koptelefoon huren; tijdens je tour kan je dan het commentaar beluisteren van Park Rangers, geologen en speleologen, aangevuld met muziek en geluidseffecten. De audiotour is verkrijgbaar in Engels en Spaans. Op 1 januari, met Thanksgiving (4e donderdag in november) en op 25 december zijn de grotten niet toegankelijk.

© copyright hanz meulenbroeksNatural Entrance Tour
- Openingstijden van half juni tot begin september: 08.30 uur tot 15.30 uur
- Openingstijden van begin september tot half juni: 08.30 uur tot 14.00 uur
- Ingang via de Natural Entrance (op 800 meter afstand van het Visitor Center)
- Uitgang via de lift
- Lengte: 2400 meter

Je gaat de grot binnen via de grote natuurlijke ingang. Je loopt daarna via een zigzag pad het donker in. Kort voorbij de ingang passeer je de (stinkende!) Bat Cave, waar naar schatting zo’n 400.000 Mexicaanse free-tail vleermuizen leven. Via het smalle, steile pad daal je verder af naar Devil’s Spring en naar een grote open passage die The Main Corridor wordt genoemd. Tot de hoogtepunten behoren verder de Green Lake Overlook en The Boneyard, een complex doolhof van kalksteenrotsen met het uiterlijk van Zwitserse kaas. Let ook op Iceberg Rock, een 200.000 ton zware rots die duizenden jaren geleden vanuit het plafond naar beneden is gevallen. Uiteindelijk bereik je de Underground Rest Area, vanwaar je met de lift weer omhoog kan gaan. Je kan deze tour combineren met de hieronder beschreven Big Room Tour.

Big Room Tour
- Openingstijden van eind mei tot begin september: 08.30 uur tot 17.00 uur
- Openingstijden van begin september tot eind mei: 08.30 uur tot 15.30 uur
- Ingang via de lift in het Visitor Center
- Uitgang via de lift
- Lengte: 2400 meter

Deze eenvoudige en druk bezochte tour neemt ongeveer 1 uur in beslag, je loopt over een grotendeels vlakke bodem door de enorme Big Room. Dit is de grootste grot van Carlsbad Caverns, 550 meter lang, 76 meter breed, en met een totale grondoppervlakte van 33.000 m². De grot heeft een hoogte die overeenkomt met 25 verdiepingen! Er zijn tal van bezienswaardigheden die tot de verbeelding sprekende namen hebben gekregen, zoals de Bottomless Pitt, Temple of the Sun, Rock of Ages en de kleurrijke Painted Grotto. In The Hall of the Giants zie je de grote Twin Domes, en ook Crystal Spring Dome, de grootste nog actieve stalagmiet in het grottenstelsel. Niet alleen de cave formations, maar ook de kleine waterpoelen die je hier aantreft zijn prachtig verlicht, met verschillende subtiele kleuren. Voor eventuele vragen kan je terecht bij de Park Rangers die zich in de grot bevinden.

 

© copyright hanz meulenbroeks

© copyright hanz meulenbroeks

 
Begeleide tours

Er worden zes verschillende begeleide tours aangeboden, het wordt aanbevolen vooraf te reserveren.
Je moet 15 minuten voor aanvang van de tour aanwezig zijn op de aangegeven plaats; zorg dat je per persoon twee tickets hebt, het general admission ticket (voor de algemene toegang tot het park) en het ticket van de tour waarvoor je hebt geboekt. Je kan tickets kopen in het Visitor Center, en in sommige hotels in Carlsbad en Whites City. Als je van deze laatste mogelijkheid gebruik maakt, moet je nog wel met het in het hotel gekochte ticket naar het Visitor Center gaan. Het wordt aangeraden drinkwater en een energierijke snack mee te nemen, zeker op de zwaardere tours. Klik hier voor de tourtijden.

Kings Palace Tour
- Reserveren is noodzakelijk
- © copyright hanz meulenbroeksVerzamelplaats: in de Underground Rest Area
- Duur: 1,5 uur
- Prijs: $ 8,- voor volwassenen en $ 4,- voor kinderen tot 16 jaar en voor senioren.

Vanuit de Underground Rest Area ga je ongeveer 25 meter naar beneden, je bevindt je dan op een diepte van 250 meter (dit is het diepst gedeelte dat voor het publiek toegankelijk is). Je bezoekt hier vier prachtig gedecoreerde kamers met de namen Kings Palace, Papoose Room, Queens Chamber en Green Lake Room. Hier vind je een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van het park, een prachtige kolom die The Veiled Statue wordt genoemd, en die het resultaat is van de samensmelting tussen een stalagmiet en een stalagtiet. De afdaling en later de klim omhoog zijn vrij zwaar, maar niet zo zwaar als de afdaling tijdens de Natural Entrance Tour. Tijdens de tour zet de Ranger diverse malen het kunstlicht uit, zodat je kan ervaren hoe intens donker het in een grot kan zijn. Je mag een eigen zaklantaarn meebrengen.

Left Hand Tunnel Tour
- Reserveren is noodzakelijk
- Verzamelplaats: in het Visitor Center
- Duur: 2 uur
- Prijs: $ 7,- voor volwassenen en $ 3,50 voor kinderen tot 16 jaar en voor senioren
- Kinderen tot en met 5 jaar worden tijdens deze tour niet toegelaten.

Tijdens deze tour is niet overal kunstlicht aanwezig, de deelnemers krijgen een lantaarn van de begeleidende Ranger. Je mag ook een eigen zaklantaarn meebrengen. De vloer waarover je loopt is vaak erg ongelijk, maar de wandeling is niet zwaar. Onderweg zie je cave formations, cave pools en Permian Age fossielen.

© copyright hanz meulenbroeksSlaughter Canyon Cave Tour
- Reserveren is noodzakelijk
- Duur: 5,5 uur
- Prijs: $ 15,- voor volwassenen en $ 7,50 voor kinderen tot 16 jaar en voor senioren
- Voor deze tour heb je geen general admission ticket nodig, wel een tourticket
- Kinderen tot en met 7 jaar worden tijdens deze tour niet toegelaten.
- Het is verplicht een zaklamp mee te brengen, hoe groter hoe beter (geen penlight)

Deelnemers komen samen bij het Visitor Center, en rijden vanaf daar gezamenlijk (met de eigen auto) naar de parkeerplaats. Je rijdt via State Highway 62/180 (buiten het park) in zuidelijke richting. Vijf mijl ten zuiden van Whites City bevindt zich de Rattlesnakes Springs / Slaughter Canyon afslag (Country Road 418). Volg de borden naar de Slaughter Canyon parkeerplaats. De ingang van de grot ligt op 800 meter afstand van de parkeerplaats, het pad hier naartoe is steil en moeilijk begaanbaar.

 
© copyright hanz meulenbroeks © copyright hanz meulenbroeks
 
Deze tour gaat door een ruig gedeelte van het grottenstelsel, zonder electriciteit, geplaveide wandelpaden of andere moderne gemakken. Sommige gedeeltes zijn erg glad, er zijn daar touwen aangebracht om steun te bieden. Deelnemers zullen ook over enkele kleine rotsen moeten klimmen. Hoogtepunten van de tour zijn enkele indrukwekkend grote cave formations, zoals de 27 meter hoge kolom de Monarch, de prachtig gedecoreerde Christmas Tree kolom en de uitzonderlijk lange, delicate Chinese Wall.

© copyright hanz meulenbroeksLower Cave Tour
- Verzamelplaats: bij het Visitor Center Theater
- Duur: 3 uur
- Prijs: $ 20,- voor volwassenen en $ 10,00 voor kinderen tot 16 jaar en voor senioren
- Kinderen tot en met 11 jaar worden tijdens deze tour niet toegelaten.
- Het is niet toegestaan om backpacks mee te nemen.
- Deelnemers moeten 3 nieuwe AA batterijen meenemen.

- Deelnemers moeten katoenen of leren handschoenen dragen.
- Carlsbad Caverns stelt helmen en helmlampen beschikbaar

Je daalt via drie ladders af in Lower Cave, met behulp van een touw. De zoldering is vaak laag, je moet dus regelmatig bukken. Er is één erg nauwe passage, waar je je met enige moeite doorheen moet wringen. En je zal ook op sommige plaatsen via losse stenen met water gevulde poelen moeten oversteken. Deze tour is dan ook alleen geschikt voor mensen met een goede conditie, die geen hoogtevrees hebben. De Lower Cave Tour kent tal van hoogtepunten, je ziet onderweg een enorme diversiteit aan cave formations. Heel bijzonder is The Rookery, een plaats met talloze cave pearls.

Hall of the White Giant Tour
- Verzamelplaats: in het Visitor Center
- Duur: 4 uur
- Prijs: $ 20,- voor volwassenen en $ 10,00 voor kinderen tot 16 jaar en voor senioren
- Het is niet toegestaan om backpacks mee te nemen.
- Kinderen tot en met 11 jaar worden tijdens deze tour niet toegelaten.
- Deelnemers moeten 3 nieuwe AA batterijen meenemen.
- Carlsbad Caverns stelt helmen, helmlampen, kniebeschermers en handschoenen beschikbaar.

Deze tour is alleen geschikt voor mensen met een goede conditie, die geen angst hebben voor heel smalle ruimtes. Je moet door nauwe gangen kruipen, door ‘schoorstenen’ omhoog klimmen en afdalen via ladders en met touwen. Het is veruit de zwaarste tour die wordt aangeboden. De hoogtepunten worden gevormd door The Corkscrew, Matlock Pinchs en de White Giant formatie.

© copyright hanz meulenbroeksSpider Cave Tour
- Verzamelplaats: bij het Visitor Center Theater
-Vanuit het Visitor Center rijdt de groep naar een parkeerplaats, vanwaar je via een 530 meter lang wandelpad door de Garden Grove Canyon naar de ingang van de grot loopt.
- Duur: 4 uur
- Prijs: $ 20,- voor volwassenen en $ 10,00 voor kinderen tot 16 jaar en voor senioren
- Voor deze tour heb je geen general admission ticket nodig, wel een tourticket
- Kinderen tot en met 11 jaar worden tijdens deze tour niet toegelaten.
- Het is niet toegestaan backpacks mee te nemen.
- Deelnemers moeten drinkwater en 3 nieuwe AA batterijen meenemen.
- Carlsbad Caverns stelt helmen, helmlampen, kniebeschermers en hand-schoenen beschikbaar.

Dit is een zware tour waarvoor je een goede conditie moet hebben; de tocht is echter niet zo zwaar als de Hall of the White Giant Tour. Ook hier moet je door smalle passages kruipen, en door schoorstenen omhoog klimmen. Spider Cave is een van de meest ongewone grotten in het park; dit drie-dimensionale doolhof is een paradijs voor speleologen. Hoogtepunten zijn the Mace Room, Medusa Room, Cactus Spring, en een grote verscheidenheid aan cave formations.

 
Lechuguilla Cave

Lange tijd werd Lechuguilla Cave beschouwd als een kleine, onbeduidende grot. Maar doordat achter de doodlopende gangen soms windstromen werden gehoord, begon men te vermoeden dat er nog onbekende open passages aanwezig moesten zijn. In 1984 kreeg een groep speleologen toestemming om nader onderzoek te verrichten, dit leidde in 1986 tot de ontdekking van een van de grootste en meest fascinerende grottenstelsels ter wereld! Het onderzoek naar Lechuguilla Cave is nog volop gaande, tot nu toe is meer dan 100 mijl aan gangen in kaart gebracht. Het is daarmee het op vier na langste grottenstelsel ter wereld, en het op twee na langste in de Verenigde Staten. Lechuguilla Cave is met een diepte van 487 meter ook nog eens de diepste kalksteengrot in het land. In de grotten zijn enorm veel druipsteenformaties aangetroffen, in allerlei zeldzame variaties. De schoonheid ervan overtreft die van het Carlsbad Caverns grottenstelsel; het is dan ook erg jammer dat Lechuguilla Cave niet is opengesteld voor het publiek. Alleen wetenschappers hebben toestemming het grottenstelsel binnen te gaan.

 
BAT FLIGHT

© copyright hanz meulenbroeksElk jaar van april/mei tot oktober/november, leven er ongeveer 400.000 Mexicaanse free-tail bats (vleermuizen) in de Bat Cave, nabij de Natural Entrance. ’s Avonds verlaten de vleermuizen de grot massaal, en dat levert een spectaculair schouwspel op dat in totaal wel een half uur kan aanhouden. De vleermuizen draaien daarbij allemaal tegen de richting van de klok in. Nabij de Natural Entrance is een amphitheater gebouwd, vanwaar je dit verschijnsel goed kan waarnemen. Voorafgaand aan de bat flight kan je daar een gratis Ranger Talk bijwonen waarin uitleg wordt gegeven. Bij het Visitor Center kan je naar de exacte tijden informeren, de Ranger Talk begint meestal rond zonsondergang. De mooiste bat flights vinden plaats in juli en augustus; de jonge vleermuizen die in het begin van de zomer zijn geboren vliegen dan ook uit. Bovendien sluiten ook kolonies vleermuizen aan die uit verder naar het noorden gelegen gebieden komen, en die al met hun migratie zijn begonnen. De terugkeer ’s ochtends heel vroeg, ziet er weer heel anders uit, maar is net zo indrukwekkend. Je ziet de vleermuizen dan vanuit allerlei richtingen aan komen vliegen; ze keren terug in de grot middels een duikvlucht waarbij snelheden tot over de 40 km per uur worden bereikt. Het is niet toegestaan om tijdens de bat flight electronische apparatuur te gebruiken, dus ook geen foto- of filmcamera's.

 
BOVENGRONDS

De meeste toeristen gaan alleen naar het park om de grotten te bekijken. Maar ook bovengronds is het park erg mooi, het bestaat uit een ruig, heuvelachtig gebied met een woestijnachtige begroeiïng. Er komen veel dieren voor in het park, zoals de prairiewolf, de lynx, de poema, vossen, wasberen, ratelslangen enzovoort. Ook kan je hier als je geluk hebt schitterende vogels zien, waaronder de havik en de adelaar.
© copyright hanz meulenbroeksDicht bij het Visitor Center begint een 9,5 mijl lange gravelweg, de Walnut Canyon Desert Drive (eenrichtingverkeer). De weg is eenvoudig begaanbaar voor gewone personenauto’s, het wordt echter niet aangeraden de route te rijden met een motorhome. Onderweg krijg je een mooie indruk van de Chihuahuan Desert, je kan bij het Visitor Center een folder over de omgeving krijgen.
In het park zijn een aantal wandelpaden aangelegd, die in lengte variëren van 7 tot bijna 40 kilometer. De twee kortste trails zijn:

 • Rattlesnake Canyon Trail
  Lengte: 7 kilometer (heen en terug)
  Hoogteverschil: 200 meter
  Beginpunt: aan de Walnut Canyon Desert Drive, bij marker nr. 9
  Het wandelpad wordt aangegeven door middel van kleine stapeltjes stenen, de zogenaamde cairns. Op gegeven moment steek je een droogstaande rivierbedding over, kijk dan goed waar aan de overkant de cairns staan. Het pad gaat eerst steil naar beneden, naar de bodem van Rattlesnake Canyon. Het trail eindigt bij de zuidelijke parkgrens, je kan daar niet verder omdat een hek de weg verspert. Via hetzelfde pad loop je terug naar het beginpunt.

 • Juniper Ridge Trail
  Lengte: 9 kilometer (heen en terug)
  Hoogteverschil: 250 meter
  Beginpunt: aan de Walnut Canyon Desert Drive, bij marker nr. 15
  Een vrij grote stapel stenen markeert het begin van de trail; je kan parkeren in een van de nabijgelegen pullouts van de Walnut Canyon Desert Drive. Je klimt omhoog naar de noordelijke parkgrens, vandaar buigt de trail naar het westen, naar Crooked Canyon.

De langere trails zijn de Yucca Canyon Trail (25 kilometer), Slaughter Canyon Trail (17 kilometer), Old Guano Road Trail (12 kilometer) en Guadalupe Ridge Trail (bijna 40 kilometer).

 
Rattlesnake Springs

Rattlesnake Springs is een kleine, apart gelegen unit van het park, waar al sinds mensenheugenis een natuurlijke waterbron ontspringt. De bron is in gebruik geweest bij Indianen, soldaten, reizigers en de vroegere pioniers. Oorspronkelijk was het een moerasgebied, maar door de menselijke invloeden is het veranderd, het is nu een prachtige groene oase temidden van het woestijnlandschap. In 1935 is een pijpleiding aangelegd waarmee het water van Rattlesnake Springs naar de omgeving van de grotten wordt vervoerd; deze pijpleiding is nog steeds in gebruik. In het gebied komen veel reptielen, kleine zoogdieren en vlinders voor. Tevens is het een van de beste plaatsen in heel New Mexico om vogels te kijken; er komen hier allerlei vogelsoorten voor die in de omliggende plaatsen vrij zeldzaam zijn.
Rattlesnake Springs is bereikbaar door via State Highway 62/180 naar het zuiden te rijden. De afslag Countryroad 418 ligt vijf mijl ten zuiden van Whites City. Op een mooi grasgebied staan diverse picknicktafels met grills in de schaduw van grote cottonwood trees. Er is drinkwater verkrijgbaar, en er zijn toiletten. Het is niet toegestaan om in Rattlesnake Springs te overnachten.

 
WEERSOMSTANDIGHEDEN
Tijdens de winter is het vrij koud, de temperatuur ligt meestal tussen het vriespunt en 10° Celcius. Het is ook erg droog; incidenteel kan er zich een sneeuwstorm voordoen. In de lente staat er vaak een sterke wind. De zomers zijn vaak erg warm, het is er gemiddeld ruim boven de 30° Celcius. Vooral tijdens de avonduren komen er vaak heftige onweersbuien voor. Tijdens de herfst zijn de weersomstandigheden vaak heel prettig. In de grotten blijven de omstandigheden het hele jaar door gelijk, het is daar altijd ongeveer 13° Celcius, en de lucht is er erg vochtig.
 
ACCOMmODATIE

Er zijn geen hotels en ook geen campings in het park. Backcountry camping is wel toegestaan, haal wel vooraf een gratis permit bij het Visitor Center. Er zijn hotels aanwezig in Carlsbad.

 
VOORZIENINGEN

Visitor Center
Het Visitor Center is dagelijks geopend van 08.00 uur tot 17.00 uur (in het laagseizoen) of tot 19.00 uur (van eind mei tot het derde weekend van augustus). Je kan hier exposities bezichtigen over de grotten, over de vleermuizen en over de parkhistorie. Er is ook een expositie die specifiek op kinderen is gericht. Je kan een video over de vleermuizen bekijken, en er is een touch-screen computer waarmee je praktische informatie over het park kunt opzoeken.

© copyright hanz meulenbroeksToiletten
- in het Visitor Center
- in de Underground Rest Area
- bij het amphitheater (bij de Natural Entrance)
- bij de Slaughter Canyon Cave parkeerplaats
- in Rattlesnake Springs

Giftshop / boekwinkel
- in het Visitor Center
- in de Underground Rest Area

Restaurant
- in het Visitor Center (coffeeshop)
- in de Underground Rest Area (eenvoudig cafetaria)

Telefoon
- aan de buitenzijde van het Visitor Center

Picknickplaatsen
- diverse plaatsen rondom het Visitor Center
- Rattlesnake Springs
- bij Slaughter Canyon Cave

 
LINKS

Nieuwsberichten
National Park Service

The American SouthWest
Carlsbad Caverns National Park Page
Outdoor Places
Gorp
Foto’s van Quang-Tuan Luong

 

Links Contact Disclaimer