Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Angel Oak Tree

© copyright  www.ontdek-amerika.nl

Pdf Google Maps Fotoserie
     
omschrijving

De Quercus Virginiana is een eikenboom die vooral voorkomt in de kustgebieden in het zuidoosten van de USA. De boomsoort staat beter bekend onder de naam Southern Live Oak. De bomen moeten bestand zijn tegen de vaak harde wind, dit heeft tot gevolg dat de groei veel meer in de breedte dan in de hoogte plaatsvindt. De bomen behouden hun bladeren het hele jaar.

In het jaar 1934 werd de Live Oak Society opgericht, een organisatie die zich inzet voor het behoud van deze bijzondere boomsoort. In het bestand van deze organisatie zijn duizenden eikenbomen opgenomen, daarvan is Angel Oak Tree een van de bekendste. De boom is vernoemd naar Martha en Justis Angel, een echtpaar dat lang geleden de eigenaar was van de grond waarop de boom staat. Sinds 1991 is de boom het eigendom van The City of Charleston; de boom bevindt zich op een door een hek afgezet terrein met de naam Angel Oak Park.

Angel Oak Tree is 20 meter hoog, de stam heeft een omtrek van 7,8 meter. De boom heeft veel indrukwekkend lange takken, de grootste tak heeft een lengte van 27 meter. Sommige takken zijn zo zwaar dat ze tot op de grond zijn doorgezakt. De takken en de bladeren creëren samen een schaduwgebied van maar liefst 1580 vierkante meter. Aan de binnenzijde is de boom door schimmel aangetast, waardoor het niet meer mogelijk is monsters uit de stam te nemen waarmee de leeftijd zou kunnen worden vastgesteld. Men schat dat de boom 300 tot 400 jaar oud is.

Van maandag tot en met zaterdag is Angel Oak Park geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Op zondag is het park open van 13.00 tot 17.00 uur. Er is een picknickplaats, en er zijn toiletten aanwezig. Ook is er een kleine giftshop, die sluit elke dag om 16.30 uur. Het park is gratis toegankelijk.
 
© copyright  www.ontdek-amerika.nl
 
aanrijroute

Het park ligt aan de Angel Oak Road op Johns Island, in de staat South Carolina. De Angel Oak Road is onverhard, maar wel voor alle voertuigen makkelijk begaanbaar. De afstand naar het centrum van de stad Charleston bedraagt 12 mijl.

Rijd vanuit Charleston via de US-17 (Savannah Road) naar het zuiden. Ga linksaf via State Highway 171 (Folly Road Boulevard). Na 1,2 mijl ga je rechtsaf via SC-700 West (Maybank Highway). Volg deze weg over een afstand van 7,2 mijl, ga vervolgens linksaf via Bohicket Road. Na 0,6 mijl ga je rechtsaf, de Angel Oak Road op. Het park ligt enkele honderden meters verder aan de rechterkant.

Als je vanuit Savannah (Georgia) komt, ga dan via US-17 (Savannah Road) richting Charleston. Ongeveer 10 mijl voor Charleston ga je rechtsaf, de Old Charleston Road op. Volg die weg 0,9 mijl, ga dan opnieuw rechtsaf via Main Road. Na 6,5 mijl ga je rechtsaf naar State Road S-10-1442. Volg die weg 0,3 mijl, en ga dan linksaf de Angel Oak Road op. Het park ligt enkele honderden meters verder aan de linkerkant.
 
© copyright  www.ontdek-amerika.nl
 
onze ervaring
Wat een fantastich mooie boom is dit! Dat al die takken samen slechts één boom vormden, we geloofden haast onze ogen niet. Zelfs met de wijdhoeklens lukte het niet om de boom op één foto te krijgen, zo groot is ie. We zijn maar liefst een vol uur in het park gebleven, en dat voor slechts één boom. Dat geeft wel aan hoe mooi we ‘m vonden, lijkt me zo. Nog een klein, maar wel heel leuk extraatje: bij de boom zagen we twee witte eekhoorntjes rondrennen.
 
Links

Sciway.net

 

Links Contact Disclaimer