Home Nationale ParkenBezienswaardighedenUpdate
Reisverslagen
 
 
     
Italië 2019
Toen we op internet foto’s zagen van de Seceda Ridge, een bergketen in de Italiaanse Dolomieten, wisten we meteen: dit willen we graag met eigen ogen zien. Dus werden in september voor de tweede keer dit jaar de koffers gepakt. En – zoals we al verwachtten – het bezoek aan de Seceda Ridge was inderdaad één van de hoogtepunten van deze vakantie. Wat we nog méér hebben gezien (watervallen bijvoorbeeld, maar ook rotskloven, een mooie abdij en een indrukwekkende begraafplaats) kan je lezen in dit reisverslag.
 
     
Schotland 2019
In mei 2019 zijn we twaalf dagen in Schotland geweest. Twaalf heerlijke dagen, waarin we hebben genoten van de vriendelijke mensen, de prachtige natuur en de mooie kerken. En ja, als je naar Schotland gaat, dan weet je van te voren dat de kans groot is dat het zal regenen. En dat deed het dan ook volop, we hebben onze regenkleding hard nodig gehad. Het heeft ons plezier in deze vakantie absoluut niet kunnen bederven, Schotland heeft veel indruk op ons gemaakt.
 
     
Slovenië & Kroatië 2018
Amerika is prachtig. Maar ook in ons eigen Europa valt nog heel wat moois te ontdekken. We hebben genoten van de prachtige en vooral ook heel afwisselende natuur in Slovenië en Kroatië, we bezochten er prachtige watervallen, indrukwekkende grotten, mooie kloven en rivieren. Ook de ‘terug-in-de-tijd’-sfeer op het platteland en in de historische stadjes hebben we als heel bijzonder ervaren.
 
     
Reisverslag 2017
Onze reis door The Deep South was ontzettend afwisselend. We hebben gekozen voor enkele typische Deep South bestemmingen, zoals plantages, swamps en muziekstad New Orleans. Vooral de boottocht over Lake Martin was fantastisch mooi. We hebben enkele mooie watervallen gezien, en ook twee Nationale Parken (Great Smoky Mountains en Congaree). Heel bijzonder waren de bezoeken aan de vrij onbekende grotten Tumbling Rock Cave en Stephens Gap. En wat hebben ze toch ongelooflijk veel prachtige bomen in dit zuidelijke stukje Amerika!
 
     
Reisverslag 2016
Er zaten twee voor ons nieuwe Nationale Parken in deze route: Mount Rainier in de staat Washington, en Glacier in de staat Montana. Andere belangrijke nieuwe bestemmingen waren de prachtige Leslie Gulch (Idaho) en het indrukwekkende Dinosaur National Monument (Utah). We bezochten ook enkele plaatsen die we al eerder hadden bezocht. In het gebied Columbia River Gorge gingen we voor de fantastische Eagle Creek Trail. En we zullen nooit die middag vergeten dat we in Yellowstone NP kort na elkaar diverse geisers zagen uitbarsten, vooral de gelijktijdige uitbarsting van Fan Geyser en Mortar Geyser was heel speciaal.
 
     
Reisverslag IJsland 2015
We weten het……. Deze site heet ‘Ontdek-Amerika’ en dus niet ‘Ontdek-IJsland’. Maar toch, we vonden de 12-daagse reis die we in augustus 2015 in het zuiden van IJsland hebben gemaakt zo fantastisch mooi, daar móest gewoon een reisverslag van worden gemaakt! En natuurlijk ontbreekt ook de bijbehorende fotoreportage niet.
 
     
Reisverslag 2015
We hadden heel vroeg vakantie dit jaar, tijdens de eerste weken van maart. Daarom kozen we toch weer voor het zuidwesten van de USA, daar zou zo vroeg in het jaar de kans op goed weer immers het beste zijn. Het bleek een prima keuze te zijn, diverse wandelingen die we tijdens eerdere vakanties vanwege te hoge temperaturen over hadden moeten slaan, bleken nu wel mogelijk te zijn. Absoluut hoogtepunt van deze vakantie was het bezoek aan de besneeuwde Coyote Buttes South, en de avontuurlijke rit daar naartoe.
 
     
Reisverslag 2014
Badlands, slot canyons, hoodoos….. we hebben er tijdens onze vorige reizen al veel gezien maar nog steeds hebben er geen genoeg van. Vandaar dat ook deze reis naar de staten Utah en New Mexico ging, aangevuld met een stukje Arizona en Nevada. We hebben nieuwe bezienswaardigheden bezocht, zoals de slot canyons Little Death Hollow, Red Canyon Slot en Huntress Slot. Ook het slickrockgebied Yant Flat was een topper. En we zijn heel blij dat we eindelijk door de Narrows in Zion National Park hebben gelopen. En dat is natuurlijk nog lang niet alles!
 
     
Reisverslag 2013
Deze vakantie stond in het teken van watervallen, seastacks en bomen. Onze voornaamste bestemmingen waren Olympic National Park in de staat Washington, en Columbia River Gorge in Oregon. Langs de kust van Oregon hebben we mooie seastacks gezien, en in het binnenland kwamen we veel watervallen en ook nog mooie badlands tegen. De reis werd afgesloten met een paar mooie dagen in het noorden van Californië.
 
     

Reisverslag 2012
Tijdens deze reis hebben we ongeveer een week in de staat Colorado doorgebracht. Met onze bezoeken aan Black Canyon of the Gunnison en Rocky Mountain hebben we het totaal van de door ons bezochte Nationale Parken nu op 26 gebracht. In Utah hebben we vooral veel pictographs en petroglyphs bekeken, die waren vaak erg mooi om te zien. Hoogtepunten tijdens deze reis waren de bijzonder fotogenieke Crystal Mill in Colorado, en de zeldzaam mooie Moon House Anasazi Ruin in Utah.

 
     

Reisverslag 2011- Oost
Het noordoosten was helemaal nieuw voor ons. En heel afwisselend, met de steden Washington DC en Boston, met mooie natuur en de fotogenieke Covered Bridges in de staten New Hampshire en Vermont. We bezochten ook twee kerkhoven, Arlington Cemetery en Mount Hope in Rochester, waarbij vooral die laatste bijzonder veel indruk op ons maakte. Ook de rit door Amish County, bij Lancaster, is ons zeer goed bevallen.

 
 
Reisverslag 2011
Het was winter in New Mexico en Utah. En dat in de maand mei! Ondanks de kou, de sneeuw en de onbegaanbare dirtroads kijken we toch terug op een erg mooie reis, waarin we allerlei nieuwe plekken hebben kunnen bezoeken. We hebben vooral veel Indian Ruins en hoodoos gezien.
 
 
Reisverslag 2010
Death Valley NP vormde een belangrijk onderdeel van deze reis, het was geweldig dat onze lang gekoesterde wens om Titus Canyon en de Racetrack Playa te kunnen zien, nu in vervulling is gegaan. Verder hebben we in California veel nieuwe plekken bezocht, en hadden we ook nog even de tijd om een hoekje van Utah en Nevada in de route op te nemen.
 
 
Reisverslag 2009
We raken maar niet uitgekeken in ons favoriete stukje van de USA. Enkele van de nieuwe plekken die we aan ons lijstje toe hebben kunnen voegen zijn The Great Gallery, Chesler Park, Five Hole Arch en de Kelly Grade. Daarnaast hebben we ook enkele ‘oude bekenden’ opnieuw bezocht.
 
 
Reisverslag 2008
Opnieuw een fantastisch mooie reis, met zoveel mooie plekken dat het niet meer mogelijk is om e.e.a. in een paar regels samen te vatten. We zijn helemaal verliefd geworden op de Bisti Badlands in New Mexico, we hebben enorm genoten van Coal Mine Canyon in Arizona. Zelfs een klein stukje Texas zat erbij, deze keer. Het meest bijzonder was toch wel ons bezoek aan de geheime locatie Red and White Canyon.
 
 
Reisverslag 2007
Voor het eerst hebben we de staten Wyoming, Montana, en North en South Dakota bezocht. Vooral voor Yellowstone NP hebben we veel tijd uitgetrokken, daarnaast hebben we diverse andere parken bezocht. Waarvan het kleine, onbekende Makoshika State Park de grootste verrassing bleek te zijn. Ons bezoek aan het dansfestijn Powwow vormde een onvergetelijke ervaring.
 
 
Reisverslag 2006
Deze reis stond helemaal in het teken van dirtroad rijden en onbekende plekken bezoeken, vooral in het zuiden van Utah. Het was een overweldigend mooie reis, met hoogtepunten zoals The Wave, de Cathedral Valley Loop, Little Wild Horse Canyon.
 
 
Reisverslag 2004
Deze keer lag de nadruk op de staat California, tot de hoogtepunten behoorden onze bezoeken aan Redwood NP, ghost town Bodie en de Alabama Hills. We zijn ook een paar dagen in New York City geweest, dat was toch weer een heel andere ervaring.
 
 
Reisverslag 2003
Omdat de staat Utah in 2001 zoveel indruk op ons had gemaakt, besloten we hier nog eens naar toe te gaan. Daarnaast namen we deze keer ook wat meer tijd voor het prachtige Death Valley NP, en bekeken we voor het eerst de hoge bomen in Sequoia NP. De afsluiting van deze reis vond plaats in San Francisco.
 
 
Reisverslag 2001
Tijdens een twee weken durende reis hebben we enorm veel mijlen gereden. Van veel parken hebben we een korte, maar wel erg mooie indruk opgedaan. Vooral Monument Valley maakte veel indruk op ons, ook de negen (!) Nationale Parken die we bezochten vonden we schitterend. We besloten onze reis met de pretparken in Los Angeles.
 
 
Kort Reisverslag 1995
We hadden slechts één week de tijd, toch hebben we veel gezien tijdens deze vakantie. We begonnen in Las Vegas, verder hebben we Zion, Bryce Canyon, Lake Powell en de North Rim van de Grand Canyon bezocht.
 
 
Kort Reisverslag 1990
Dit was ons eerste gezamenlijke bezoek aan de USA, we zijn gedurende twee weken op familiebezoek geweest in Newport Beach, een voorstadje van Los Angeles. In het weekend zijn we naar de Grand Canyon geweest, dat was het hoogtepunt van deze vakantie. Verder hebben we ook enkele dagtochten gemaakt, o.a. naar Hollywood, naar Universal Studio’s en naar Seaworld in San Diego.
 
     
Links Contact Disclaimer