Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Bullion Falls & Miners Park

© copyright www.ontdek-amerika.nl

Pdf Google Maps Fotoserie
     
Omschrijving

De Tushar Mountains liggen in het zuiden van Utah, het is een van de hoogste bergketens in deze staat. In dit gebied zijn veel trails aangelegd voor hikers, bikers en off-road voertuigen; in de winter kan je hier terecht met snowmobiles. De Tushar Mountains worden vrijwel alleen bezocht door mensen die zich met deze outdoor-activiteiten bezighouden, bij de gemiddelde toerist is het gebied vrijwel onbekend.

Twee bezienswaardigheden in de Tushar Mountains die ook voor de gemiddelde toerist redelijk eenvoudig bereikbaar zijn, zijn Bullion Falls en het historische Miners Park.

 

aanrijroute

Als je vanuit het noorden komt, neem dan vanaf Interstate 70 exit 23 (ter hoogte van de plaats Sevier). Ga vervolgens 13 mijl naar het zuiden via State Route 89, tot aan de plaats Marysvale.
Als je vanuit het zuiden komt (omgeving Zion National Park, Bryce Canyon National Park), neem dan State Route 89 in noordelijke richting. Marysvale ligt ongeveer 48 mijl ten noorden van de plaats Panguitch.

In Marysvale neem je Center Street, via deze weg ga je naar het oosten. Volg de borden richting Bullion Canyon. Na ruim 1 mijl houd je rechts aan op een splitsing, na bijna 2 mijl eindigt het asfalt en ga je verder via een onverharde weg door een bosrijke omgeving. Het wegoppervlak is erg ongelijk, high clearance wordt aangeraden. Na 5,6 mijl bereik je de Pine Creek Bridge, je kan direct voorbij het bruggetje parkeren.
 
© copyright www.ontdek-amerika.nl
 
bullion falls
Loop terug, de brug over. En ga meteen daarna linksaf via een goed aangegeven trail. De afstand tot aan de waterval bedraagt ongeveer 1 mijl. Op zich is het pad zeer goed begaanbaar, maar omdat je vrijwel voortdurend moet klimmen is de wandeling wel wat zwaar. Gedurende het grootste deel van de wandeling is het pad vrij breed, ook ATV’s kunnen er gebruik van maken. Kort voor je de waterval bereikt wordt het pad veel smaller. De waterval is vanaf het pad niet goed te zien, je moet via geïmproviseerde paden door de begroeiïng heen lopen om het uitkijkpunt te bereiken. Vanaf dat uitkijkpunt heb je een bijzonder goed zicht op de indrukwekkende waterval, die ongeveer 20 meter hoog is. Als je Bullion Falls wilt fotograferen, ga dan zo vroeg mogelijk in de ochtend. Dan staat de waterval namelijk nog helemaal in de schaduw. In de loop van de ochtend komt de zon steeds meer op de waterval te staan, en wordt fotografie vanwege de scherpe contrasten erg moeilijk.
 
miners park

In het jaar 1868 werden drie mijnwerkerskampen opgericht in Bullion Canyon. De kampen zijn in gebruik geweest tot in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Als je vanaf de hierboven genoemde Pine Creek Bridge verder het berggebied in rijdt, dan bereik je al snel het kleine openluchtmuseum Miners Park, waar je kan zien hoe de mijnwerkers destijds leefden en werkten. Tijdens een 400 meter lange wandeling zie je een cabin, het begin van een mijngang, mijnkarretjes, een waterput, en allerlei gereedschappen. Vlak bij Miners Park kan je ook nog de restanten van de Bully Boy Mill bekijken. Miners Park is gratis toegankelijk.

 
© copyright www.ontdek-amerika.nl © copyright www.ontdek-amerika.nl © copyright www.ontdek-amerika.nl
 
onze ervaring
Bullion Falls is een bijzonder mooie waterval. Het was heerlijk om een tijdlang gewoon op het uitkijkpunt te zitten, en naar de waterval te kijken. Het kost wat moeite om er te komen, vanwege de hobbelige aanrijroute en de stevige klim er naar toe, maar dat geeft juist nog wat extra charme aan deze ervaring.  We wisten niet van te voren welk tijdstip voor fotografie het beste zou zijn, het was dan ook stom geluk dat we precies op het juiste moment op het viewpoint aankwamen. Vroeg op dus, als je deze waterval wilt zien! En als je dan toch in deze omgeving bent, dan is het leuk om ook nog even naar Miners Park te gaan.
 
Links Contact Disclaimer