Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Cathedral Gorge State Park

© copyright  www.ontdek-amerika.nl

Pdf Google Maps Fotoserie
     
omschrijving

De rotsformaties in het kleine Cathedral Gorge State Park (7 km²) bestaan uit kleiaarde van vulkanische oorsprong. Het gesteente is erg zacht; door wind-, vorst- en watererosie zijn er veel unieke vormen in ontstaan. Op veel plaatsen doen die vormen denken aan de ornamenten die je ziet bij grote kathedralen, hieraan heeft het park haar naam te danken.

Het park heeft twee ingangen, die allebei direct aan State Route 93 liggen. Bij de zuidelijke ingang is een klein Visitor Cnter gevestigd. Even verder kom je in het drukst bezochte deel van het park, de Caves Area. Er zijn hier geen grotten, zoals de naam suggereert, wel tref je hier veel smalle kloven aan die meestal niet breder zijn dan 60 of 70 centimeter. Het is toegestaan om die kloven in te lopen, in sommige ervan loop je al na een heel klein stukje vast, diverse andere kloven zijn tientallen meters diep en hebben verschillende aftakkingen. Vooral voor kinderen is het erg leuk om dit gebied te verkennen. De Caves Area bestaat uit drie delen, het gedeelte dat het dichtst bij het Visitor Center ligt heet de Moon Caves, direct daar voorbij kom je bij de Canyon Caves en het derde gedeelte heet Cathedral Caves. Hier tref je ook een overdekte picknickplaats aan.

De noordelijke ingang geeft toegang tot het hoog gelegen Miller Point. Vanaf dit uitkijkpunt heb je zicht op een smal ravijn met bijzonder mooi gevormde rotswanden. Je kan vanaf Miller Point in dit ravijn afdalen, dankzij rotstrappen en enkele metalen trappen is dit zeer eenvoudig. Het ravijn is maar kort, je bereikt al snel een open gebied dat aan de noordzijde wordt begrensd door de mooie rotsformaties. Een mijl ten zuiden van Miller Point kom je uit bij de hierboven genoemde Caves Area.
 
© copyright  www.ontdek-amerika.nl © copyright  www.ontdek-amerika.nl © copyright  www.ontdek-amerika.nl
 
praktische informatie (info 2016)

Route
Het park ligt in het oosten van de staat Nevada, direct aan State Route 93. Je vindt de ingang op 16 mijl ten noorden van de plaats Caliente, net voorbij de t-splitsing met State Route 319.
Vanuit Las Vegas is de rij-afstand ongeveer 170 mijl (2.40 uur), en vanuit de plaats Ely bedraagt de afstand 120 mijl (1.50 uur). Kom je vanuit St. George (Utah), reken dan op een rit van 100 mijl (1.50 uur). Vanuit Cedar City (Utah) bedraagt de afstand 85 mijl en de benodigde reistijd is dan ongeveer 1.30 uur. 

Voorzieningen
Het kleine Visitor Center is dagelijks geopend van 9.00 tot 16.30 uur. Verder is er een camping met 22 plaatsen, daar zijn douches en toiletten met stromend water aanwezig. De camping is het hele jaar geopend, reserveren is niet mogelijk. Je kan in het park geen eten of drinken kopen.

Openingstijden
Het park is het hele jaar geopend, 24 uur per dag.

Toegangsprijs
De entreeprijs bedraagt € 7,- voor de inzittenden van 1 personenauto.

 
onze ervaring
Wij vonden de hike vanaf het hoog gelegen Miller Point naar beneden toe erg mooi, vooral dankzij de prachtige spitse vormen in de rotswanden. En het was een leuke ervaring om de kloven in de Caves Area te verkennen, zeker in het begin hebben we daarvan volop genoten. Al kregen we, nadat we er een stuk of acht, negen hadden gezien, wel het gevoel dat we erg in herhaling vielen. Al met al vonden we het een leuk park, maar toch, achteraf gezien hadden we er beter voor kunnen kiezen om er niet naartoe te gaan. De lange aanrijroute heeft ons erg veel tijd gekost, en die tijd hadden we beter kunnen besteden aan andere mooie plekken die wel goed in onze route pasten. Maar als je toevallig in de buurt komt, sla het park dan niet over. Want in dat geval is een bezoek van 2 à 3 uur zeker wel aan te raden.
 
© copyright  www.ontdek-amerika.nl © copyright  www.ontdek-amerika.nl © copyright  www.ontdek-amerika.nl
 
links

Cathedral Gorge State Park
Wikipedia
American SouthWest
Desert USA


Links Contact Disclaimer