Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Cleopatra Needle en Venus Needle

Copyright © www.ontdek-amerika.nl

Pdf Google Maps Fotoserie
     
omschrijving

Een Needle is een alleenstaande smalle rotspilaar. Vaak is een Needle het overblijfsel van een rotsplateau dat door erosie is weggesleten. Dicht bij de grens tussen de staten Arizona en New Mexico staan twee mooie en eenvoudig bereikbare needles, die beiden indrukwekkend hoog zijn. De beide Needles, die de namen Cleopatra en Venus hebben, liggen ruim 20 mijl ten noorden van de plaats Window Rock (Arizona).

Copyright © www.ontdek-amerika.nlRijd vanuit Window Rock via de weg met wegnummer Bia-12 naar het noorden. Na ongeveer 21 mijl ga je rechtsaf via de verharde Bia-31. Dit is net voorbij milemarker 45. Volg deze weg over een afstand van iets minder dan 3 mijl, je ziet Cleopatra Needle al van verre aan je linkerzijde staan. Parkeer de auto naast de weg, en ga dwars door het open veld heen te voet naar Cleopatra toe. De enkele afstand van de weg tot aan de Needle bedraagt iets minder dan 2 kilometer. Het terrein is zanderig, en vrijwel overal heel eenvoudig begaanbaar. Wel kom je een (meestal droogstaande) wash tegen waar je omlaag moet klimmen en waar je direct daarna aan de overzijde weer uit klimt, ook dit is heel eenvoudig. Dicht bij Cleopatra staat een hek, je kan dus net niet tot helemaal bij de needle komen. Cleopatra blijkt niet een helemaal losstaande rotspilaar te zijn, aan de achterzijde zit nog een richel met daarop enkele kleine rotspunten.

Als je terug bent bij de auto, rijd je via Bia-31 nog een klein stukje verder. De weg buigt hier om een rotswand heen, het asfalt eindigt daar. Vrijwel meteen zie je – ook aan de linkerzijde – Venus Needle staan. Die staat veel dichter bij de weg dan Cleopatra, op slechts enkele minuten loopafstand. Je kan helemaal om Venus heen lopen, je kan deze rotspilaar dus van alle kanten bekijken.

Waypoints
N35 57 50  W 109 01 39   Afslag naar Bia-31
N35 56 49  W 108 59 24   Trailhead Cleopatra’s Needle
N35 57 41  W 108 59 07   Cleopatra’s Needle
N35 56 36  W 108 58 57   Trailhead Venus Needle
N35 56 40  W 108 58 51   Venus Needle

 
Copyright © www.ontdek-amerika.nl
Cleopatra Needle
Copyright © www.ontdek-amerika.nl
Venus Needle
Copyright © www.ontdek-amerika.nl
Venus Needle
 
onze ervaring
Wij zijn zeer gecharmeerd van dit soort kleine, maar wel erg mooie bestemmingen. Zoiets is heerlijk als tussendoortje als je meerdere dagen met zware hikes en dirtroadritten achter de rug hebt. De hoogte van beide Needles was heel indrukwekkend, het is ons niet echt gelukt om een reële schatting te maken. Maar om toch enigszins een idee te geven:  op de foto’s ben ik (Henriëtte) als klein stipje met een blauwe jas aan zichtbaar.
 
links
Zehrer-online.de
 

Links Contact Disclaimer