Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Devils Garden Outstanding Natural Area

     
Pdf Google Maps Algemene Informatie Fotoserie
     
OMSCHRIJVING

copyright  hanz meulenbroeksVoluit heet het gebied Devils Garden Outstanding Natural Area; het wordt beheerd door het Bureau of Land Management. Devils Garden bestaat uit een verzameling grillig gevormde zandstenen rotssculpturen, die het resultaat zijn van wind- en watererosie. Er zijn drie verschillende zandsteenlagen, en je kan heel goed zien dat de eroderende krachten op elke laag een ander effect hebben gehad. De onderste laag vormt een soort van sokkel, waarop korte hoodoos staan die bestaan uit een smalle donkere laag met daarboven een bredere kap die veel lichter gekleurd is. Behalve de hoodoos zie je nog allerlei andere kleine rotsformaties. Vooral Metate Arch is erg opvallend, een hele dunne rotslaag die in het midden bijna is weggesleten verbindt hier twee rotsen met elkaar. De fragiele arch is 6,7 meter hoog en 4,9 meter breed.

In de zomer kan het erg heet zijn, je kan Devils Garden daarom het beste 's ochtends of 's avonds bezoeken. Ook voor het maken van foto's zijn dat de beste tijden. Houd er wel rekening mee dat de avondzon vrij snel achter de in het westen gelegen rotsen verdwijnt, je moet dus vrij snel nadat de zon begint te dalen beginnen met fotograferen.

Het totale gebied is slechts 80 hectare groot. Er is een pit toilet aanwezig, en er zijn een paar picknicktafels. Er zijn geen wandelpaden, je mag vrij in het hele gebied rondlopen.

Waarschuwing
Kijk ook op onze pagina "Ga niet onvoorbereid naar eenzame gebieden !"

 
copyright  hanz meulenbroeks copyright  hanz meulenbroeks copyright  hanz meulenbroeks
 
WAAR

De plaats Escalante ligt aan State Route 12 in Utah. Vijf mijl ten oosten van Escalante, dicht bij mijlpaal 65, begint de onverharde Hole-in-the-Rock-Road. Na ruim 12 mijl ligt aan de rechterkant een zijweg (BLM 225). Die weg eindigt na een halve mijl bij de parkeerplaats voor Devils Garden. De Hole-in-the-Rock-Road en zijweg BLM 225 zijn bij normale weersomstandigheden geschikt voor alle auto's. Het wegoppervlak kan wel flink washboarded zijn.
Let op: de verzekering van een huurauto is op onverharde wegen niet geldig, eventuele schade wordt niet vergoed.

 
copyright  hanz meulenbroeks copyright  hanz meulenbroeks copyright  hanz meulenbroeks
 
ONZE ERVARING
In Devils Garden heb je geen wandelpaden, en dat is nou juist een van de charmes van deze mooie plek. 't Was heel erg leuk om tussen de rotspilaren rond te dwalen, mooie vormen te zoeken, leuke fotoplekjes te vinden. Vooral voor kinderen is dit een schitterend gebied, omdat ze er echt zelf op ontdekkingstocht kunnen gaan, over de rotsen kunnen klimmen, zich kunnen verstoppen. Dus als je met kinderen in de basisschoolleeftijd naar zuid-Utah gaat, is Devils Garden een echte aanrader. Maar ook zonder kids is het zeker de moeite waard hier een uurtje voor uit te trekken.
 
copyright  hanz meulenbroeks copyright  hanz meulenbroeks copyright  hanz meulenbroeks

Links Contact Disclaimer