Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Gold King Mine

© copyright  www.ontdek-amerika.nl

Pdf Google Maps Fotoserie
     
omschrijving

© copyright  www.ontdek-amerika.nlIn de Black Hills in Yavapai County, midden in de staat Arizona, werd in het jaar 1876 de plaats Jerome gesticht. De aanwezigheid van een zeer productieve kopermijn zorgde voor veel werkgelegenheid, er trokken dan ook veel mensen naar Jerome toe. Omstreeks het jaar 1920 lag het inwonertal rond de 15.000. Tegenwoordig leven er nog enkele honderden mensen in Jerome, er zijn in het toeristische plaatsje vooral veel art galleries, ambachtelijke winkeltjes, restaurants e.d. te vinden.

Een mijl ten noorden van Jerome lag het veel kleinere plaats Haynes, waar een 400 meter diepe schacht werd gegraven in de hoop ook daar koper te vinden. Er bleek geen koper te zijn, wel werd hier goud gevonden. Waardoor de mijn de naam Gold King Mine kreeg. Rond 1953 werd de mijn gesloten, de mensen trokken weg en Haynes werd een spookstadje. Het gebied rondom de oude mijn is nu het eigendom van Don Robertson, die er zijn levensdoel van heeft gemaakt om unieke oude voorwerpen te verzamelen. Het gebied waarop zijn museum is gevestigd is slechts 2,5 hectare groot, bezoekers kunnen hier een ongelooflijke hoeveelheid aan oude auto’s en trucks, machines, gereedschappen en gebruiksvoorwerpen bekijken. Onder de auto’s bevinden zich enkele unieke exemplaren, zoals een Studebaker uit 1902. Enkele van de gebouwen op het terrein zijn nog origineel, zoals een zaagmolen uit 1914. Andere gebouwen zijn door Robertson zelf naar de Gold King Mine gehaald. In een blacksmith shop worden (meestal op vrijdag en zaterdag) demonstraties gegeven. Tussen alle oude voorwerpen door lopen kippen en geiten en een ezel rond.

De Gold King Mine is dagelijks geopend van 9.00 uur (in de wintermaanden vanaf 10.00 uur) tot 17.00 uur. De toegang is niet gratis. Er zijn toiletten aanwezig, en er is een overvolle souvenirwinkel.
 
© copyright  www.ontdek-amerika.nl © copyright  www.ontdek-amerika.nl © copyright  www.ontdek-amerika.nl
 
waar

De plaats Jerome ligt aan de State Route 89 Alt, dat is de scenic route die de plaatsen Prescott en Sedona met elkaar verbindt.

Als je vanuit de plaats Prescott komt, ga dan eerst enkele mijlen naar het noorden via State Route 89, en ga vervolgens rechtsaf via State Route 89 Alt. Je bereikt Jerome na ongeveer 27 mijl.
Als je vanuit Sedona komt, neem dan State Route 89 Alt in westelijke richting. Je bereikt Jerome na ongeveer 27 mijl.
Als je vanuit Phoenix komt, ga dan ongeveer 90 mijl naar het noorden via Interstate 17. Neem de afslag naar State Route 260 (exit 287), en volg die weg gedurende 12 mijl in noordwestelijke richting. Bij de plaats Cottonwood ga je linksaf, State Route 89 Alt op. Jerome ligt ongeveer 9 mijl verder, in westelijke richting.

In Jerome ga je ter hoogte van het Fire Station de Perkinsville Road op, de route naar de Gold King Mine wordt vanaf daar met borden aangegeven.
 
© copyright  www.ontdek-amerika.nl © copyright  www.ontdek-amerika.nl © copyright  www.ontdek-amerika.nl
 
onze ervaring

In ons reisverslag beschrijf ik de Gold King Mine als een zootje. Maar dan wel een prachtig, heerlijk en superleuk zootje. Met andere woorden: we hebben er van genoten om rond te lopen tussen dit vreemde samenraapsel van oude auto’s, verroeste gereedschappen en andere oude voorwerpen, en de kippen en geiten die er zomaar tussendoor rondliepen. De Gold King Mine is een paradijs voor fotografieliefhebbers. En ongetwijfeld ook een aanrader voor liefhebbers van oude auto’s, ook als leek kon ik zien dat de oldtimers die ergens netjes onder een afdak bij elkaar stonden wel heel bijzonder waren.

 

Links Contact Disclaimer