Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Horseshoe Bend

Copyright © www.ontdek-amerika.nl
     
Pdf Google Maps Algemene Informatie Fotoserie
     
omschrijving

Copyright © www.ontdek-amerika.nlDe loop van een rivier wordt o.a. bepaald door de hardheid van de bodem waar het water doorheen stroomt. Het water zoekt de weg van de minste weerstand, en omdat dat vaak niet de kortste weg is ontstaan er bochten in de rivier. Een van de meest spectaculaire hoefijzervormige bochten in het zuiden van Amerika is Horseshoe Bend, in de Colorado River. Deze gigantische bocht heeft zich een paar mijl ten zuiden van Lake Powell en de Glen Canyon Dam gevormd in miljoenen jaren oude lagen van Navajo Sandstone. Rondom en binnenin de bocht bevinden zich rotswanden die meer dan 300 meter boven de rivier uitsteken. Vanaf Horseshoe Bend Overlook, gelegen op de rand van zo'n rotswand, heb je een geweldig mooi zicht op de rivier en ook op de verdere omgeving. Je kan hier bijvoorbeeld de Echo Cliffs, de Vermillion Cliffs en Navajo Mountain zien liggen.

Als je Horseshoe Bend volledig op de foto wil krijgen, heb je absoluut een groothoeklens nodig. En zelfs dan is het niet zeker dat de hele bocht op de foto past. Neem tijdens het fotograferen een beetje rots op de voorgrond mee, daardoor komt de diepte van de canyon beter uit. Tussen 12.00 en 14.00 uur staat de bocht helemaal in de zon, en heb je tijdens het fotograferen geen last van schaduwen in de canyon.

De laatste jaren is het aantal mensen dat Horseshoe Bend bezoekt enorm toegenomen. De National Park Service en de stad Page hebben daarom gezamenlijk diverse maatregelen aangekondigd. In november 2017 is men gestart met de aanleg van een viewing platform met reling. De parkeerplaats zal worden uitgebreid, en er zullen toiletten worden geplaatst. Het wandelpad van de parkeerplaats naar Horseshoe Bend zal zodanig worden aangepast, dat het ook geschikt wordt voor gehandicapten. Op 13 april 2019 is betaald parkeren ingevoerd, motoren betalen 5 dollar, auto’s en rv’s betalen 10 dollar.

 
WAAR
Horseshoe Bend Overlook ligt een paar mijl ten zuiden van de plaats Page, in Arizona. Rijd vanuit Page via Interstate 89 in zuidelijke richting. Volg deze weg tot ongeveer 1 mijl voorbij de kruising met Interstate 98. Aan de rechterkant begint dan een korte, goed aangegeven zijweg. De parkeerplaats ligt een paar honderd meter verder.
Vanaf de parkeerplaats loop je via een breed, zanderig pad omlaag naar het 1200 meter verder gelegen uitkijkpunt. Houd er rekening mee dat er nergens schaduw is, en dat de terugweg - omhoog door los zand - wat inspanning vergt. Kort voordat je het uitkijkpunt bereikt maakt het zand plaats voor een rotsachtige ondergrond.
 

Copyright © www.ontdek-amerika.nl

Copyright © www.ontdek-amerika.nl

Copyright © www.ontdek-amerika.nl

     
ONZE ERVARING
Horseshoe Bend was voor mij een onverwachte topper! Na Dead Horse Point Overlook en Goosenecks State Park verwachtte ik niet dat ik nog zo verrast zou kunnen worden door de aanblik van een bocht in een rivier. Maar dat werd ik dus wl, Horseshoe Bend is echt ongelooflijk mooi. De combinatie van het blauwgroene water, de lichtbruine rotswanden en de groene bomen langs de rivier was schitterend. Als je tijdens je vakantie in Page komt kan ik een uitstapje naar dit uitkijkpunt dan ook van harte aanbevelen.
 
Copyright © www.ontdek-amerika.nl
 
LINKS
TravelSouthWest.com

Links Contact Disclaimer