Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Losee Canyon

© copyright  www.ontdek-amerika.nl

Pdf Google Maps Fotoserie
     
omschrijving

Een van meest bezochte toeristische trekpleisters in de staat Utah is Bryce Canyon National Park. Vlak bij dit park liggen diverse gelijksoortige gebieden, zoals Red Rock Canyon en Losee Canyon. Red Rock Canyon is ook vrij bekend, vooral omdat de aanrijroute naar Bryce Canyon (State Route 12) dwars door dit park heen loopt. © copyright  www.ontdek-amerika.nlMaar Losee Canyon, dat heel dicht bij Red Rock Canyon ligt, is nog vrij onbekend bij het grote publiek. In Losee Canyon zijn diverse wandelpaden aangelegd, de meest populaire daarvan is de 0,7 mijl lange Arches Trail.

Aanrijroute
Neem State Route 89, ten noorden van de plaats Mount Carmel. Ongeveer 7 mijl ten zuiden van de plaats Panguitch ga je verder in oostelijke richting via State Route 12 (dat is de weg die ook naar Bryce Canyon National Park gaat). Blijf deze weg gedurende 2 mijl volgen. Ga linksaf (noord) via de Casto/Losee Canyon Road, volg die weg over een afstand van 2,2 mijl tot aan een parkeerplaats aan je rechterzijde. Op de parkeerplaats is een pittoilet aanwezig.

Arches Trail
Vanaf de parkeerplaats beginnen diverse trails, zoek het bordje waarop de Arches Trail staat vermeld en volg de richting die daarop wordt aangegeven. Tijdens het begin van de trail loop je over de bodem van de canyon, op de heuvels naast je zie je rode hoodoos en andere zandsteenformaties. Na 0,1 mijl bereik je een splitsing, daar begint een loop-trail van een halve mijl lang, je klimt omhoog en komt op die manier dichter bij de rotsformaties. De klim is wat steil, maar zeker niet moeilijk. Onderweg zie je Losee Arch, een natuurlijke boog met een wijdte van 8 meter. Ook erg mooi is een groep van diverse kleinere arches op een rij. Vanaf het hoogste gedeelte heb je een weids uitzicht over de omgeving.

 
onze ervaring
De rotsen in Losee Canyon lijken qua vorm en kleur veel op die in Bryce Canyon National Park. Maar het is wel aanmerkelijk minder groots, minder spectaculair. Met andere woorden: als je Bryce Canyon hebt gezien, dan voegt een bezoek aan Losee Canyon daar niets meer aan toe. Toch heeft Losee Canyon wel een belangrijk voordeel ten opzichte van Bryce, en dat is de rust. Wij vonden de korte wandeling die we hier hebben gemaakt dan ook best fijn, gewoon even lekker genieten van een mooie omgeving die je helemaal voor jezelf alleen hebt. Zoals we al in ons reisverslag schreven: het is een prima tussendoortje voor wie even een uurtje over heeft.
 

Links Contact Disclaimer