Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Monterey Bay Aquarium

Copyright © www.ontdek-amerika.nl

Pdf Google Maps Fotoserie
     
omschrijving

Het in 1984 opgerichte Monterey Bay Aquarium is met ongeveer 1,8 miljoen bezoekers per jaar een van de drukst bezocht aquaria ter wereld.  Het aquarium ligt direct aan de oceaan, door speciaal daarvoor aangelegde pijpen wordt het continu voorzien van vers oceaanwater.

Copyright © www.ontdek-amerika.nlIn het aquarium leven ongeveer 6.000 dieren. Uiteraard zijn dat voornamelijk vissen, talloze kleine felgekleurde vissen zoals de squarespot, de anemonefish en de bicolor anthias, opvallende vissen zoals de monkeyface eel en de rosy rockfish, diverse soorten roggen die tot wel 1 meter groot kunnen worden, en ook diverse soorten haaien waaronder de white shark. Er is ook een aparte expositie waar je allerlei prachtige zeepaardjes kan bekijken. Een van de meest indrukwekkende exposities wordt The Kelp Forest genoemd, in een 8,5 meter hoog basin met glazen wanden kan je talrijke vissoorten zien zwemmen in een dichtbegroeid zeewier-bos.
 
Behalve vissen bevinden zich in het aquarium ook vogels, zoogdieren, reptielen en amphibiën. Vooral de Pink Flamingo’s, de zee-otters en de ruim 100 kilo zware Black Sea Turtle zijn populair bij de bezoekers. Verder is er nog een expositie waar je de Giant Pacific Octopus kan bekijken, en worden er ook veel ongewervelde dieren tentoongesteld. Je treft hier o.a. krabben, zee-anemonen en allerlei verschillende soorten kwallen (jelly fish) aan.

In het auditorium worden diverse programma’s gepresenteerd, die elk 15 minuten duren. Enkele van die programma’s zijn “Project White Shark” en “Mysteries of the Deep”. Je krijgt gelegenheid om vragen te stellen aan deskundigen. Op diverse plekken kan je op vooraf bepaalde tijden meekijken als de dieren eten krijgen.

Er worden zeer uiteenlopende begeleide tours aangeboden. Tijdens een 50 minuten durende ‘Behind the Scenes’-tour kan je van dichtbij zien hoe de vissen en andere dieren worden verzorgd. Als je deelneemt aan de ‘Morning Rounds’ mag je al voor openingstijd het aquarium in, je krijgt dan ook de gelegenheid om zelf dieren te voederen. Kinderen van 8 tot 13 jaar kunnen deelnemen aan een Scuba-diving avontuur. Ook worden er vanuit het aquarium zeiltochten over de oceaan georganiseerd.
 
Copyright © www.ontdek-amerika.nl Copyright © www.ontdek-amerika.nl Copyright © www.ontdek-amerika.nl
 
praktische informatie

Waar
Copyright © www.ontdek-amerika.nlHet aquarium is gevestigd in de kustplaats Monterey. Deze plaats ligt aan Highway 1, ongeveer 125 mijl ten zuiden van het centrum van San Francisco en 360 mijl ten noorden van Los Angeles. Op Highway 1 wordt aangegeven welke afslag je moet nemen, volg daarna de bruine borden die de juiste route aangeven. Het aquarium is gevestigd op het adres 886 Cannery Row.

Parkeren
In de nabije omgeving van het aquarium bevinden zich twee parkeergarages en enkele parkeerterreinen met parkeermeters. Van eind mei tot begin september rijdt in Monterey een gratis trolleybus, een van de stopplaatsen van die bus is bij het aquarium.

Voorzieningen
In het aquarium zijn vier giftshops aanwezig, waar veel knuffeldieren, boeken en educatieve materialen voor kinderen te koop zijn. In het Monterey Bay Aquarium Café and Restaurant kan je terecht voor snacks, en voor een meer uitgebreide lunch met verse vis, pasta’s en vegetarische gerechten. Vanuit het restaurant heb je uitzicht over de oceaan. Openingstijden kun je hier vinden.

Entreeprijzen
Voor volwassen bedraagt de prijs van een entreekaartje $ 39,95. Voor senioren (65+) is de entreeprijs $ 34,95, en kinderen van 3 tot en met 12 jaar betalen $ 24,95. Voor kinderen jonger dan 3 jaar is de entree gratis (info 2016).

Openingstijden
Het aquarium is elke dag geopend, behalve op 25 december. Openings- en sluitingstijden variëren, kijk voor de actuele informatie op deze on-line kalender.

Benodigde tijd
De meeste mensen besteden 2 tot 3 uur aan een bezoek. Dit is echter niet voldoende als je het aquarium echt uitgebreid wilt bekijken, trek er dan minstens 5 uur voor uit.

 
onze ervaring

We hadden onverwacht een paar uur over, en in een opwelling besloten we om het Monterey Bay Aquarium te gaan bezoeken. Een prima beslissing, dit bezoek heeft onze verwachtingen ruimschoots overtroffen! Zoveel aparte zeedieren bij elkaar, in een mooie en zeer goed verzorgde omgeving. Onze favorieten waren de sierlijk in het water zwevende jelly fish en de fascinerend mooie zeepaardjes. Ook de andere basins waren bijzonder mooi om te bekijken, de enorme roggen zwommen zo boven onze hoofden en natuurlijk is het leuk om ook een stel grote haaien en zelfs een octopus van dichtbij te zien. We zijn erg enthousiast over ons bezoek aan het aquarium, wat ons betreft is het zeker een (dure!) aanrader. En als er kinderen in je reisgezelschap zijn, probeer dan op tijd te zijn voor de demonstratie in The Kelp Forest. De kinderen in het publiek vonden het echt prachtig om te zien hoe een duiker de vissen voerde.

 
 
links

Monterey Bay Aquarium
Wikipedia

 

Links Contact Disclaimer