Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Moss Glen Falls Natural Area

Copyright © www.ontdek-amerika.nl

Pdf Google Maps Fotoserie
omschrijving

In het noorden van Vermont ligt het toeristische plaatsje Stowe, daar vlakbij bevindt zich een waterval die als een van de mooiste van de staat wordt beschouwd. Het beekje Moss Glen Brook stroomt door een gebied dat deels bosachtig is, en deels uit weilanden bestaat. Vrij plotseling komt het water terecht in een smalle kloof, het valt daar in een reeks van kleine watervallen 125 feet (bijna 40 meter) omlaag.

Rijd vanuit Stowe via Route 100 naar het noorden. Ga na ongeveer 3 mijl ga rechtsaf via Randolph Road, 0,3 mijl verder ga je opnieuw rechtsaf via de Moss Glen Falls Road. De parkeerplaats ligt 0,5 mijl verder aan de linkerzijde, op het punt waar de Moss Glen Falls Road een scherpe bocht naar rechts maakt, je kan de juiste plek herkennen aan een bord met de tekst: “C.C. Putnam State Forest – Burt Hollow Block – Moss Glen Falls Natural Area”.

Volg het pad dat bij de parkeerplaats begint. Het is een pad dat deels uit zand bestaat, en deels uit een smalle houten boardwalk. Al snel kom je uit bij Moss Glen Brook, het beekje is erg ondiep en de bodem bestaat uit talloze kleine pebbles. Het pad volgt het beekje naar links. Na 0,25 mijl (gerekend vanaf de parkeerplaats) splitst het pad zich. Rechtsaf ga je omlaag, naar de oever van Moss Glen Falls, vanaf daar kan je de onderzijde van de waterval zien.

Het pad dat naar links gaat, begint direct te stijgen. Na een korte klim bereik je een rotsachtig plateautje midden tussen de bomen, vandaar heb je een heel goed zicht recht op de waterval. Je kan nog verder naar boven klimmen via een bospad dat erg ongelijk is vanwege de vele boomwortels die daar aan de oppervlakte liggen. In combinatie met het stuifwater van de waterval en de losliggende bladeren kan het hier flink glad zijn. Je kan via dit pad de top van de waterval bereiken. De totale afstand van de parkeerplaats tot het einde van de trail is ongeveer 1 mijl (enkele afstand).
 
Copyright © www.ontdek-amerika.nl Copyright © www.ontdek-amerika.nl Copyright © www.ontdek-amerika.nl
 
onze ervaring

Op diverse plaatsen zagen we afgeknaagde boomstammen, dat duidde op de aanwezigheid van bevers in dit gebied. Helaas, de bevers lieten zich niet zien. We hebben lekker een tijdje aan de oever van Moss Glen Brook rondgekeken, daarna zijn we een stuk naar boven geklommen. Het pad was best lastig begaanbaar, door de vele losse bladeren was het er erg glad. We zijn dan ook niet helemaal tot de top doorgegaan. De hike naar Moss Glen Falls valt voor ons in de categorie ‘een leuk tussendoortje’. Ga er niet voor omrijden, want zo speciaal is de waterval niet. Maar als je toch in deze omgeving bent dan is het zeker de moeite waard om een of twee uurtjes vrij te maken voor deze korte hike.

 

 
Links Contact Disclaimer