Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Toccoa Falls

© copyright  www.ontdek-amerika.nl

Pdf Google Maps Fotoserie
     
omschrijving

Op de campus van een school in het noorden van de staat Georgia ligt een hoge en slanke waterval die bekend staat onder de naam Toccoa Falls. Toccoa is een woord dat afkomstig is uit de taal van de Cherokee Indianen, de betekenis ervan is beautiful.

De waterval ligt op het privéterrein van Toccoa Falls College, maar mag wel door iedereen worden bezocht. De school vraagt een kleine bijdrage aan de bezoekers, het toegangsgeld wordt gebruikt om studenten te steunen. Voor kinderen tot en met 6 jaar is de toegang gratis, voor senioren bedraagt de toegangsprijs $1,- per persoon, verder is de toegangsprijs $2,- per persoon. Een gezin van 4 of meer personen betaalt maximaal $6,- (info 2017).

De waterval ligt 2 mijl ten noorden van de plaats Toccoa, je bereikt het schoolterrein via achtereenvolgens de Toccoa Falls Road en de Kincaid Road. Stel voor de juiste route op je navigatie het adres 107 Kincaid Road, Toccoa Falls, Georgia in. Bij de ingang van het schoolterrein staat een klein bewakingshokje, daar voorbij houd je links aan. De parkeerplaats bevindt zich bij het Campus Welcome Center, waarin een restaurant gevestigd is.

Bij het Welcome Center begint een kort en vlak gravelpad, dat voor iedereen eenvoudig begaanbaar is. Je loopt langs de smalle Toccoa Creek, je bereikt de waterval al na een paar minuten. Toccoa Falls is een zogenaamde plunge waterfall, het water valt recht omlaag zonder de achterliggende rotswand te raken. Soms wordt Toccoa ‘de hoogste waterval in het oosten van de Verenigde Staten genoemd’. Met z’n hoogte van 57 meter is het inderdaad een hoge waterval, maar de kwalificatie ‘de hoogste’ is niet terecht, er zijn in dit deel van Amerika diverse watervallen die nog hoger zijn.

© copyright  www.ontdek-amerika.nl
 
onze ervaring
Wij hebben Toccoa Falls heel vroeg in de ochtend bezocht, het was er toen nog heerlijk rustig. Maar het vroege tijdstip had ook een nadeel, de zon stond helemaal verkeerd zodat het maken van foto’s erg lastig was. Het bovenste deel van de waterval werd fel belicht, het onderste deel bevond zich helemaal in de schaduw. Wij vonden het een fijn begin van onze dag, de komvormige rotswand, de waterval en de opeengestapelde rotsen net voor het water vormden samen een mooi plaatje. Dus als je in deze buurt bent, dan is het zeker de moeite waard om er even naartoe te gaan. Maar ga er niet speciaal voor omrijden, er zijn nog genoeg andere watervallen die net zo mooi zijn.
 

Links Contact Disclaimer