Home BezienswaardighedenReisverslagenUpdate
Grand Teton National Park

Copyright © hanz meulenbroeks

Pdf Google Maps Fotoserie Algemene Informatie
   
ALGEMENE OMSCHRIJVING
 
 

Copyright © hanz meulenbroeksGrootte : 1.255 vierkante kilometer
Nationaal park sinds : 14 september 1950
Aantal bezoekers in 2015 : 3.149.921
Laagste punt : 1.935 meter (zuidgrens)
Hoogste punt : 4.198 meter (piek van Grand Teton)

De Grand Teton Mountains vormen een van de jongste bergketens van Noord-Amerika. Er zijn 12 pieken die hoger zijn dan 3650 meter; de hoogste is Grand Teton met een top van 4.198 meter. Het gebergte is ontstaan naast een breuklijn in de aarde; aan de westzijde van de breuklijn werd de aarde omhooggedrukt, aan de oostzijde zakte de aarde juist naar beneden. De 130 kilometer lange Teton Range heeft dan ook geen voorgebergte, de bergen rijzen direct naast de vloer van de vallei omhoog. Nog maar 15.000 jaar geleden hebben gletsjers de canyons tussen de bergpieken geslepen. De tongen van de gletsjers hebben ook de vallei bereikt, waardoor zich veel mooie meren hebben gevormd. De Jackson Hole vallei is 72 kilometer lang en 10 tot 20 kilometer breed, en er leven hier erg veel vogels en wilde dieren, waaronder zwarte beren, grizzlyberen, elanden, prairiewolven enzovoort. In het park worden erg veel activiteiten georganiseerd op het gebied van watersport, wintersport, bergsport ed. Maar ook voor de toerist die vooral komt voor mooie uitkijkpunten en eenvoudige natuurwandelingen heeft het park veel te bieden.

BEREIKBAARHEID

Het park ligt in het noordwesten van de staat Wyoming, 11 mijl onder Yellowstone National Park. Er zijn drie ingangen die aan hoofdwegen liggen, en er is één ingang die aan een kleine toegangsweg ligt. De belangrijkste toegangsweg is US-89, die het park over een afstand van 47 mijl doorsnijdt van noord naar zuid.

Copyright © hanz meulenbroeksDe noordelijke ingang
Deze ingang ligt aan de US-89 (die hier ook de wegnummers US-191 en US-287 heeft). De weg loopt verder naar Yellowstone National Park, tussen beide parken draagt de weg de naam John D. Rockefeller Memorial Parkway.

De zuidelijke ingang
Ook deze ingang ligt aan de US-89 (die op dit gedeelte ook de wegnummers US-191 en US-26 heeft). Net ten zuiden van het park ligt de plaats Jackson. Enkele mijlen voorbij de parkgrens ligt het Moose Entrance Station.

De oostelijke ingang
Deze ingang ligt aan de US-287. Deze weg komt in het park bij Moran Junction samen met de US-89. Het Moran Entrance Station ligt direct voorbij deze splitsing.

De tweede zuidelijke ingang
Het Granite Entrance Station ligt aan de deels onverharde Moose-Wilson Road; dat is een zijweg van de US-22.

 
Gebruikelijke wegopenstellingen en afsluitingen
Sommige wegen zijn tijdens de winter gesloten. Actuele informatie is te vinden op de pagina Road Information.
 
Toegangsprijs

Voor toegang tot dit park wordt een entreeprijs gevraagd. Kijk voor een actueel overzicht op de pagina Parkprijzen.

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de America the Beautiful Pass te kopen. Deze pas kost 80 dollar, en geeft gedurende 1 jaar toegang tot ruim tweeduizend parken (waaronder de door de NPS beheerde parken). Bij de meeste parken is de pas geldig voor alle inzittenden van een personenauto of camper.
 
Afstanden naar Jenny Lake Visitor Center
- Jackson

25 mijl

-

40 km

-  0.40 uur
- Yellowstone NP South Entrance 33 mijl - 54 km -  0.50 uur
- Idaho Falls (via Teton Pass) 114 mijl - 183 km -  3.00 uur
- Salt Lake City (via Teton Pass)  326 mijl - 524 km

-  6.15 uur

- Dubois 68 mijl - 110 km -  1.30 uur
         
JACKSON HOLE HIGHWAY
Interstate 89 wordt binnen de parkgrenzen ook wel Jackson Hole Highway genoemd. Als je het park aan de zuidzijde binnenrijdt, bereik je na 8 mijl een splitsing met de naam Moose Junction. Vanaf die splitsing lopen de Teton Park Road (links) en de Jackson Hole Highway (rechts) min of meer parallel aan elkaar naar het noorden.
 
Van Moose Junction naar Moran Junction

Via de Jackson Hole Highway bedraagt de afstand tussen Moose Junction en het Moran Entrance Station 18 mijl. Onderweg liggen diverse uitkijkpunten, soms direct langs de weg en soms aan korte zijwegen, vanwaar je een goed zicht hebt op de bergen van de Teton Range. De voornaamste bezienswaardigheden zijn, van zuid naar noord:

1. Blacktail Ponds Overlook: je ziet vanaf dit punt een aantal met gras overgroeide beverpoelen waar veel watervogels en elanden voorkomen. Ook heb je hier kans om roofvogels te zien, zoals visarenden.

2. Glacier View Turnout

3. De Schwabacher Landing Road: deze 1 mijl lange gravelweg gaat richting Snake River. De weg is op sommige plaatsen steil en vrij ruig. Maar het brengt je wel op een punt vanwaar je erg mooie foto’s kan maken van de reflectie van de bergen en de bomen in het rivierwater (zie kopfoto!). Tijdens zonsopkomst en in de vroege ochtend is het licht hiervoor het beste. Het is ook een prima plek als je foto’s wilt maken van rafters.

4. Teton Point Turnout

5. Snake River Overlook: dit uitkijkpunt wordt beschouwd als een van de beste plekken in het park om de Teton Range te fotograferen. Voor de mooiste plaatjes moet je vroeg op: tijdens zonsopkomst staan de toppen van de bergen prachtig in het licht, terwijl in de vallei vaak nog mist hangt. Als de zon feller wordt, is het vaak moeilijk om goede foto’s te maken.

6. De Deadmans Bar Road is een steile, onverharde weg die eindigt bij de rivier. Het wordt aangeraden deze weg alleen te rijden met een vierwielaangedreven auto. Aan het einde van de weg staat veel struikgewas; je treft hier vaak elanden aan.

7. De Triangle X Ranch, gelegen aan het einde van een korte zijweg, is een zogenaamde Dude Ranch, waar stadsmensen kennis komen maken met het avontuurlijke cowboyleven. Je kan hier zien hoe cowboys groepen paarden begeleiden.

8. Aan een andere korte zijweg ligt de Cunningham Cabin Historic Site. Na een wandeling van 1200 meter bereik je deze omstreeks 1890 gebouwde woning, waar informatie wordt gegeven over het leven van de eerste blanken die zich hier vestigden.

 
Copyright © hanz meulenbroeks Copyright © hanz meulenbroeks
 
Van Moran Junction naar Jackson Lake Junction

Je kan het park aan de oostzijde binnenrijden via US-26 (= US-287). Deze weg komt ter hoogte van Moran Junction uit op de Jackson Hole Highway, die hier in noordwestelijke richting verder gaat. De eerstvolgende belangrijke splitsing heet Jackson Lake Junction, de afstand tussen beide splitsingen bedraagt 5 mijl.

Copyright © henriette meulenbroeksKort voorbij Moran Junction ligt het Moran Entrance Station; even verder ligt een plaats waar rafts te water worden gelaten in de Snake River. Aan de noordzijde van de weg liggen twee grote meren die ongeveer 70.000 jaar geleden zijn gevormd door een gletsjer. De namen van deze meren zijn Emma Matilda Lake en Two Ocean Lake. Rondom deze meren lopen diverse wandelpaden, die vanuit diverse richtingen bereikbaar zijn (bijvoorbeeld via de zijweg Pacific Creek Road en de daaraan gelegen onverharde Two Ocean Lake Road). Het gaat om vrij lange wandelingen, in lengte variërend van 10 tot 20 kilometer. Omdat het gebied redelijk vlak is, zijn de wandelingen niet uitzonderlijk zwaar. Alleen als je naar het tussen de beide meren gelegen Grand View Point wilt lopen, komt er meer klimwerk aan je wandeling te pas. Houd er wel rekening mee dat er beren in dit gebied voor kunnen komen, en dat je – vooral tijdens de zomer – insectenwerende middelen nodig zult hebben. Er komen niet veel toeristen in dit gebied, je kan dus in alle rust genieten van de meren, de mooie begroeiïng, de weiden en de mooie uitzichten op de Teton Range. Je hebt ook erg veel kans om wilde dieren te zien, zoals bevers, elanden en herten.

Ongeveer 1 mijl voor Jackson Lake Junction ligt de Oxbow Bend Turnout. Je kan hier zien hoe het water in Snake River bijna tot stilstand komt in een enorme brede bocht. Deze groene omgeving is een ideaal leefgebied voor bevers, otters, muskusratten en vissen. Ook komen hier veel elanden en herten voor, en als je geluk hebt zie je zelfs witte pelikanen of arenden. Eén van de bergen van de Teton Range bepaalt hier heel nadrukkelijk het uitzicht; het is de 3.842 meter hoge Mount Moran.

 
Van Jackson Lake Junction naar de noordelijke parkgrens
De Teton Park Road en de Jackson Hole Highway, die min of meer parallel aan elkaar lopen, komen bij Jackson Lake Junction weer bij elkaar. De Jackson Hole Highway gaat vanaf hier nog 16 mijl verder naar het noorden, tot aan de parkgrens.
Links van de weg ligt Willow Flats, een moerasachtig gebied met veel struikgewas, waar een grote verscheidenheid aan vogels voorkomt. Ook aan de rechterzijde van de weg kan je bij het meertje Christian Pond veel vogels zien. Hier nestelen incidenteel trompetter zwanen; je moet daarom minimaal 90 meter afstand bewaren tot de oever van Christian Pond.
Kort voorbij Willow Flats Overlook liggen enkele bezoekersfaciliteiten, met name de Jackson Lake Lodge,  een restaurant, een tankstation, een paarden verhuurstation en een medische kliniek. Je kan hier een korte, eenvoudige wandeling maken:
 • Lunchtree Hill Trail
  Lengte: 800 meter (heen en terug)
  Hoogteverschil: 25 meter
  Je loopt naar de top van een kleine heuvel, vanwaar je uitzicht hebt over Willows Flat en over de Teton Range. Onderweg staan borden waarop je uitleg over de omgeving kan vinden.

Enkele mijlen verder naar het noorden ligt Colter Bay Village. Hier zijn veel bezoekersfaciliteiten gevestigd, waaronder het Colter Bay Visitor Center en het Indian Arts Museum.

 • Diverse trails in de Colter Bay Area
  In de Colter Bay Area zijn veel wandelpaden aangelegd, die elkaar regelmatig kruisen zodat je naar eigen keuze een korte of juist langere route kan samenstellen. Je kan bijvoorbeeld naar de kleine meertjes Heron Pond en Swan Lake lopen (heen en terug ongeveer 5 kilometer), of naar de landpunt Hermitage Point die ver uitsteekt in Jackson Lake, waar je vaak prachtige watervogels en soms ook bevers kunt zien (heen en terug 14 kilometer). Een andere mogelijkheid is de 3 kilometer lange Lakeshore Trail, een zeer eenvoudige wandeling over een deels verhard en schaduwrijk pad, langs de oever van Jackson Lake.
Copyright © hanz meulenbroeks Copyright © hanz meulenbroeks
 
Ten noorden van Colter Bay Village kom je nog een haven tegen (Leeks Marina), diverse picknickplaatsen en een camping. De weg loopt hier grotendeels dicht langs de oever van Jackson Lake. Als je het park aan de noordzijde verlaat, kan je via de John D. Rockefeller Memorial Parkway naar het vlakbij gelegen Yellowstone National Park.
 

Copyright © hanz meulenbroeks

Copyright © hanz meulenbroeks 

 
TETON PARK ROAD
De Teton Park Road is de parkweg, die in het zuiden begint bij Moose Junction en die 20 mijl verder in het noorden eindigt bij Jackson Lake Junction. Langs de weg liggen de grote meren Jenny Lake en Jackson Lake.
 
Van Moose Junction tot Jenny Lake
Copyright © hanz meulenbroeksDirect nadat je de Teton Park Road bij de splitsing Moose Junction oprijdt, kan je via een korte zijweg naar Dornan’s Spur Ranch Cabins, waar een klein familiehotel, een restaurant en een tankstation zijn gevestigd. Als je de Snake River oversteekt kom je nog enkele bezoekersfaciliteiten tegen: een winkel, een postkantoor en het Moose Visitor Center.

Dit gebied ten westen van de rivier is – vanwege de geïsoleerde ligging en het moeilijke klimaat – een van de laatste plaatsen in de 48 aaneengesloten staten van Amerika waar mensen zich hebben gevestigd. De eerste bewoner was de pionier Bill Menor, die hier in 1894 arriveerde. Hij bouwde een ferry, waarmee de Snake River kon worden overgestoken als het water hoog genoeg stond. Ook bouwde hij een cablecar die kon worden gebruikt bij laag water. In de Menors Ferry Historic Area kan je de cabin waar Bill Menor vroeger woonde bezichtigen. Ook zie je hier een replica van de door hem gebouwde ferry.

In ditzelfde gebied werd in 1925 de Chapel of the Transfiguration gebouwd, een kleine kapel in log cabin stijl. Achter het altaar zit een groot raam, waardoor je tijdens de dienst uitzicht hebt op de bergen. Het gebouw doet nog steeds dienst als trouwkapel!

Een klein stukje verder naar het noorden bereik je Windy Point Turnout; op de kleine parkeerplaats staan drie borden waarop de namen van de bergen staan aangegeven.
 
 • Taggart Lake Trail en Bradley Lake Trail
  Beginpunt: een paar mijl ten noorden van Moose Junction
  Lengte Taggart Lake Trail: 5 kilometer (heen en terug)
  Hoogteverschil Taggart Lake Trail: 85 meter
  Lengte Bradley Lake Trail: 8 kilometer (heen en terug)
  Hoogteverschil Bradley Lake Trail: 120 meter
  Tijdens deze wandeling kom je meestal niet veel andere toeristen tegen. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 2,5 kilometer lopen naar de rand van Taggart Lake, een door een gletsjer gevormd meer. Copyright © hanz meulenbroeksJe loopt hierbij door een gebied dat zwaar getroffen is door een brand in 1985, en waar je nu kan zien hoe de natuur zich herstelt. Je kan via hetzelfde pad teruggaan naar de parkeerplaats, je kan ook verder lopen naar Bradley Lake. Dit deel van de wandeling is zwaarder, omdat het pad hier flink stijgt. Op het hoogste punt heb je mooi zicht op Taggart Lake. Deze wandeling kan het best worden gemaakt in de vroege ochtend, of tegen de avond.

Terwijl je verder naar het noorden rijdt, passeer je achtereenvolgens het begin van de 15 mijl lange gravelweg River Road, die grotendeels langs Snake River loopt en vooral wordt gebruikt door mountainbikers. Daarna kom je bij het begin van de korte zijweg die naar Climbers Ranch gaat (beschreven onder Accommodatie), en direct daar voorbij ligt het uitkijkpunt Teton Glacier Point, vanwaar je een goed zicht hebt op Grand Teton en de andere bergtoppen.

Zeven mijl ten noorden van Moose Junction begint een grotendeels onverharde zijweg, die eindigt bij de grote parkeerplaats Lupine Meadows. Je bevindt je hier op een hoogte van 2.051 meter. Het is het beginpunt voor zware, vaak meerdaagse tochten waarbij flink geklommen moet worden.

 
Jenny Lake Area

Jenny Lake is het op één na grootste meer in het park, en het wordt beschouwd als een van de mooiste bergmeren van Noord-Amerika. Het ligt aan de voet van de Cathedral Group, dat zijn drie van de meest indrukwekkende bergen van de Teton Range (Grand Teton, Owen en Teewinot). Verder naar het noorden ligt Mount St. John, en tussen deze berg en de Cathedral Group biedt de Cascade Canyon een diepe blik in het hart van de bergketen. Jenny Lake is vernoemd naar de Indiaanse vrouw van de 19e eeuwse pionier Richard Leigh.

Aan het zuidelijke uiteinde van het meer ligt het Jenny Lake Visitor Center. Ook vind je hier een camping, en een plek waar boten te water worden gelaten. Vanaf hier kan je (tegen betaling) met de organisatie Jenny Lake Boating een 20 minuten durende boottocht maken naar de overkant van het meer, of een scenic cruise rond het hele meer.

Er loopt een eenvoudig begaanbaar wandelpad met een lengte van ruim 10 kilometer rondom Jenny Lake. Je kan deze wandeling combineren met de hieronder genoemde trails.

 • Hidden Falls Trail
  Beginpunt: aan de westzijde van Jenny Lake; het begin van de trail is bereikbaar met de boot (zie hierboven) of te voet via het wandelpad rondom het meer. In het laatste geval wordt de lengte van de wandeling wel veel groter.
  Lengte: 1,6 kilometer (heen en terug, per boot naar het beginpunt) of 8,7 kilometer (heen en terug, te voet via de zuidelijke oever van Jenny Lake)
  Hoogteverschil: 45 meter
  Dit is een erg populaire trail, om drukte te vermijden kan je deze wandeling daarom het beste in de vroege ochtend of laat in de middag maken. Je klimt via een vrij steil pad omhoog, waarbij je via een bruggetje de Cascade Creek oversteekt. Terwijl je tussen de bomen doorloopt hoor je al van verre hoe het water van Hidden Falls naar beneden valt; op het punt dat je de waterval ook daadwerkelijk kan zien ben je er al vlak bij. De totale hoogte van de waterval is ongeveer 80 meter, het water valt niet in één keer, maar in een aantal etappes naar beneden.

 • Inspiration Point Trail
  Deze trail is gelijk aan de hierboven beschreven Hidden Falls Trail, maar gaat nog 650 meter verder tot aan Inspiration Point.
  Lengte: 2,9 kilometer (heen en terug, per boot vanaf het beginpunt)
              10 kilometer (heen en terug, te voet via de zuidelijke oever van Jenny Lake)
  Hoogteverschil: 130 meter
  Vanaf het hoog gelegen Inspiration Point heb je een schitterend uitzicht over Jenny Lake. De wandeling van Hidden Falls naar dit uitkijkpunt is echter wel behoorlijk pittig, omdat je over een korte afstand flink omhoog moet. De meeste toeristen keren, nadat ze dit punt hebben bereikt, terug naar Jenny Lake. Maar het is ook mogelijk nog een stuk verder te lopen; de Cascade Canyon Trail gaat diep de bergen in – ruim 30 kilometer – en het eerste deel net voorbij Inspiration Point is vrij vlak en eenvoudig begaanbaar.

Copyright © hanz meulenbroeks Copyright © hanz meulenbroeks Copyright © hanz meulenbroeks
 
Jenny Lake Scenic Drive
Langs de noord- en oostzijde van het meer loopt de 3 mijl lange Jenny Lake Road, waarop eenrichtingverkeer geldt (van noord naar zuid). Je mag de weg dan ook alleen oprijden bij de splitsing North Jenny Lake Junction. Naast de weg liggen een aantal goede uitkijkpunten, zoals de Cathedral Group Turnout en de Jenny Lake Overlook. De weg komt dicht bij het Visitor Center weer uit op de Teton Park Road. Onderweg passeer je de String Lake Picnic Area en Jenny Lake Lodge.
 • Copyright © hanz meulenbroeksString Lake Trail
  Beginpunt: String Lake Picnic Area
  Lengte: 5,3 kilometer (loop)
  Hoogteverschil: 60 meter
  Ten noorden van Jenny Lake ligt het smalle, ondiepe String Lake, en daar weer direct boven het grotere Leigh Lake. Rondom String Lake ligt een eenvoudig begaanbaar en schaduwrijk wandelpad. Aan de westzijde van het meer buigt het pad af, en moet je even klimmen. Vanaf het hogere punt dat je dan bereikt, heb je een mooi zicht op de omgeving. Het pad gaat dan door een rotsachtig gedeelte weer richting het meer, er staan hier niet veel bomen meer als gevolg van een lawine. Je steekt een bruggetje over, en loopt daarna weer via de oostzijde van  String Lake terug naar de picknickplaats.
 • Leigh Lake Trail
  Beginpunt: String Lake Picnic Area
  Lengte: 12 kilometer(heen en terug)
  Als je via de oostzijde van String Lake naar het noorden loopt, bereik je na 1,5 kilometer het volgende meer, Leigh Lake genaamd. Het pad gaat via de oostzijde van dit meer nog 4,5 kilometer verder naar het noorden, door een relatief vlak en bosrijk gebied. Het pad blijft altijd dicht langs het meer afgaan, en onderweg heb je een goed zicht op de Teton Range, vooral op Mount Moran. Het pad eindigt bij de kleine meertjes Trapper Lake en Bearpaw Lake; je loopt daarna via dezelfde weg weer terug.
Van Jenny Lake naar Jackson Lake Junction

Copyright © hanz meulenbroeksHet laatste deel van de Teton Park Road, van North Jenny Lake Junction naar Jackson Lake Junction, is ongeveer 11 mijl lang. Onderweg kom je de uitkijkpunten Mountain View Turnout, Mount Moran Turnout en Potholes Turnout tegen. Even verder bereik je de zuidoost hoek van Jackson Lake, het grootste meer in Grand Teton National Park. Dit meer heeft een oppervlakte van 103 km², en is maximaal 134 meter diep.

Signal Mountain Summit Road
Dit is een smalle, vijf mijl lange zijweg van de Teton Park Road, die eindigt op een hoogte van ongeveer 250 meter boven de vloer van de vallei. Als je de top hebt bereikt, kan je genieten van een panoramisch uitzicht over een groot deel van de Teton Range, de Jackson Hole vallei en Jackson Lake. Houd er wel rekening mee dat de parkeergelegenheid beperkt is. Grote voertuigen zoals campers mogen geen gebruik maken van deze weg. De Signal Mountain Summit Road is alleen tijdens de zomermaanden geopend.

Aan de oever van Jackson Lake vind je allerlei bezoekersfaciliteiten: de Signal Mountain Lodge, een restaurant, een winkel, een tankstation, een camping en een haven. Ook ligt hier The Chapel of the Sacred Heart; deze kapel is nog steeds in gebruik, bijvoorbeeld voor bruiloften.

De Snake River mondt uit in Jackson Lake, en je kan de rivier oversteken via de in het begin van de vorige eeuw gebouwde Jackson Lake Dam. In de jaren ’70 heeft onderzoek uitgewezen dat de dam niet bestand zou zijn tegen een mogelijke aardbeving; derhalve heeft tijdens de jaren ’80 een ingrijpende herconstructie plaatsgevonden.

DE MOOSE-WILSON ROAD

Ongeveer vijf mijl ten zuiden van het park ligt de US-22. Deze weg begint bij de plaats Jackson, en loopt in westelijke richting naar het plaatsje Wilson en naar de Teton Pass.

De Moose-Wilson Road is een deels onverharde zijweg van de US-22, en begint net ten westen van Snake River. Het onverharde gedeelte van de weg is gesloten van ongeveer begin november tot begin mei. Op het onverharde gedeelte binnen de parkgrenzen zijn geen grote voertuigen, zoals campers, toegestaan.

Na enkele mijlen ligt links van de weg het plaatsje Teton Village, waar de Jackson Hole Ski Area gevestigd is. Je kan hier met een kabelbaan naar de 1260 meter hoger gelegen top van Rendezvous Mountain gaan.

Kort nadat je Teton Village bent gepasseerd, rijd je via de Granite Canyon Entrance het park binnen. Daarna passeer je het Granite Canyon Trailhead. De wandeling door Granite Canyon is lang en zwaar, en neemt ongeveer 12 uur in beslag. Verder naar het noorden kan je via een smalle onverharde zijweg (lengte: 1,5 mijl) het White Grass Ranger Station bereiken. Bij de parkeerplaats ligt het Death Canyon Trailhead, vanaf dit punt kan je diverse wandelingen maken. De twee makkelijkste daarvan zijn:

 • Phelps Lake Overlook Trail
  Lengte: 3,2 kilometer (heen en terug)
  Hoogteverschil : 188 meter
  Dit is een eenvoudige wandeling door een morene, dat is een gebied waar een gletsjer veel bergpuin heeft achtergelaten. Er komen hier veel verschillende soorten vogels voor. Vanaf het eindpunt van de wandeling zie je het mooie door een gletsjer gevormde bergmeer Phelps Lake liggen.
 • Phelps Lake Trail
  Lengte:  6,7 kilometer  (heen en terug)
  Hoogteverschil:  320 meter
  Je volgt eerst de Phelps Overlook Trail, tot aan het uitkijkpunt. Vanaf daar gaat het pad steil naar beneden, tot aan de rand van het meer. De weg terug gaat via hetzelfde pad; houd er rekening mee dat je hier stevig moet klimmen.
In het laatste gedeelte van de Moose-Wilson Road ligt Moose Habitat, een laag gelegen grasrijk gebied waar veel elanden voorkomen, vooral in de vroege ochtend of ’s avonds tegen zonsondergang. De weg komt daarna uit op de Teton Park Road, vlakbij het Moose Visitor Center.
 
ACTIVITEITEN

Copyright © hanz meulenbroeksWandelen
De wandelpaden in het park hebben een totale lengte van meer dan 300 kilometer. De meeste korte wandelingen staan hierboven beschreven; informatie over langere trails is verkrijgbaar bij de Visitor Centers.

Fietsen
Fietsen is een populaire bezigheid in het park. Klik hier voor een brochure (pdf-file) waarin de beste routes voor zowel gewone fietsers als mountainbikers staan aangegeven.

Watersport
In het park kan je op diverse plaatsen boten en kano’s huren, ook kan je deelnemen aan een georganiseerde boottocht over een van de meren, of raften op Snake River. Klik hier voor een uitgebreid overzicht van de verschillende mogelijkheden.

Paardrijden
Je kan op diverse plaatsen in en net buiten het park paarden huren. Klik hier voor een overzicht van de verschillende mogelijkheden.

Wintersport
Van december tot maart kan je deelnemen aan door Rangers begeleide sneeuwschoentochten. Ook skiën is een populaire bezigheid. Vier organisaties hebben toestemming van de National Park Service om tochten te organiseren. Klik hier voor meer informatie.

Bergsport
In het park kan je bergsport beoefenen op allerlei verschillende niveaus. Je hebt hiervoor geen permit nodig, maar bij meerdaagse tochten moet je wel een backcountry permit hebben. Er worden ook opleidingen en tochten onder leiding van ervaren gidsen georganiseerd. Klik hier voor meer informatie.

 
WEERSOMSTANDIGHEDEN

De Jackson Hole vallei kent lange, koude winters. Er komen wel regelmatig heel zonnige dagen voor. In januari kan het meer dan 15° C vriezen, en de gemiddelde sneeuwval bedraagt in die maand ruim 1 meter. De kans op sneeuw blijft groot tot half april; de wandelpaden in de vallei zijn pas tegen eind mei sneeuwvrij.
Tijdens de lente kan het overdag nog licht vriezen; soms lopen de temperaturen op tot ongeveer 15° C. De kans op regenbuien is altijd aanwezig.
In de zomer kan de temperatuur overdag tot boven de 25° C komen, de nachten blijven koel. Vooral in de avonduren onweert het vaak.
De herfst is meestal vrij zonnig; incidenteel komen regenbuien voor, en later in de herfst neemt de kans op sneeuw toe.

 

Click for Grand Teton National Park, Wyoming Forecast

Actuele tijd en temperatuur in graden Celsius en Fahrenheit
ACCOMODATIE

Campings
Copyright © hanz meulenbroeksEr zijn diverse in het park aanwezig. De campings zijn geopend van mei/juni tot september/oktober.

De meest populaire camping is Jenny Lake Campground aan de Teton Park Road, waar 51 plaatsen beschikbaar zijn. De meeste plaatsen zijn vrij klein, en alleen geschikt voor tenten. De camping is vaak al in de vroege ochtend vol.

Ook aan de Teton Park Road, ter hoogte het zuidelijke deel van Jackson Lake, ligt Signal Mountain Campground. Hier zijn 81 plaatsen beschikbaar, die rond 10.00 uur ’s ochtends zijn volgeboekt.

Colter Bay Campground, bij Jackson Lake, heeft 350 meest grote plaatsen, en is eenvoudig bereikbaar voor campers. De camping is meestal vol rond het middaguur.

In het noorden van het park ligt Lizard Creek Campground, vlak naast het iets lager gelegen Jackson Lake. Er zijn 60 plaatsen, die vaak rond 14.00 uur vol zijn.

Gros Ventre Campground ligt in het rustige zuidoosten van het park, aan de Gros Ventre River. Er zijn 360 plaatsen. Op deze camping kan je meestal wel een plaats vinden.

Er zijn diverse backcountry campings in het park aanwezig. Om hiervan gebruik te maken moet je vooraf een permit halen in het Moose Visitor Center, Colter Bay Visitor Center of het Jenny Lake Ranger Station. Een gedeelte van de beschikbare permits (30%) kan vooraf worden gereserveerd.

Hotels
Het dure hotel Jackson Lake Lodge ligt net ten noorden van Jackson Lake Junction, aan de US-89. In het hoofdgebouw bevinden zich 37 kamers, daarnaast zijn er in andere gebouwen nog 348 kamers beschikbaar, allemaal zonder televisie. Vanuit een beperkt aantal kamers heb je uitzicht op het meer en op de Teton Range, deze kamers zijn al lang van te voren volgeboekt. Er zijn twee restaurants, een cocktail lounge en een giftshop aanwezig. Ook is er een verwarmd buitenzwembad. In de Blue Heron Lounge wordt regelmatig live entertainment geboden. Jackson Lake Lodge is geopend van eind mei tot begin oktober.

Ook de overnachtingen in Jenny Lake Lodge zijn erg prijzig. Jenny Lake Lodge bestaat uit 37 in oude western stijl gebouwde cabins, en is geopend van juni tot oktober. Vanuit het hoofdgebouw heb je zicht op de Teton Range.

In Colter Bay Village tref je 166 houten cabins (veelal met eigen douche) en ook een aantal tent cabins aan. De tent cabins bestaan uit houten wanden met een canvas dak. De cabins zijn geopend van mei/juni tot september. In het RV-park in Colter Bay Village is plaats voor 112 trailers.

Copyright © hanz meulenbroeksIn tegenstelling tot de drie bovengenoemde accomodaties, wordt Signal Mountain Lodge niet beheerd door de Grand Teton Lodge Company. Ook dit hotel heeft dure kamers met uitzicht op Jackson Lake en de Teton Range, en iets minder dure kamers zonder dit uitzicht. Signal Mountain Lodge is geopend van begin mei tot eind oktober.

De Triangle X Ranch, gelegen aan het einde van een korte zijweg van de US-89, is een zogenaamde Dude Ranch, waar stadsmensen kennis komen maken met het avontuurlijke cowboyleven. Je kan hier zien hoe cowboys groepen paarden begeleiden.

Bij Moose Junction ligt het kleine hotel Dornan’s Spur Ranch Cabins, dat privé door een familie wordt gerund. Dit hotel is het gehele jaar door geopend. 

Bergbeklimmers kunnen van half juni tot half september gebruik maken van de eenvoudige voorzieningen in de Grand Teton Climber’s Ranch, drie mijl ten zuiden van Jenny Lake. Er zijn hier slaapzalen aanwezig die plaats bieden aan vier tot acht personen. Reserveren is slechts in beperkte mate mogelijk.

Ook buiten de parkgrenzen is op diverse plaatsen accomodatie te vinden. Klik hier voor meer informatie.

 
VOORZIENINGEN

Moose Visitor Center
Dit is het enige Visitor Center dat het hele jaar door geopend is. Tijdens het hoogseizoen is het dagelijks geopend van 08.00 tot 19.00 uur, en buiten het hoogseizoen dagelijks van 08.00 tot 17.00 uur (behalve op Kerstdag). Je vindt hier een reliefmap van het park, een tentoonstelling over bedreigde diersoorten, en er wordt een introductie videofilm vertoond.

Colter Bay Visitor Center
Dit Visitor Center is geopend van midden mei tot begin oktober. De openingstijden zijn van 08.00 uur tot 17.00 uur (soms tot 20.00 uur).
In het Indian Arts Museum vind je een uitgebreide collectie van Indiaans handwerk en van allerlei voorwerpen die door Indiaanse volkeren zijn gebruikt, zoals bijvoorbeeld kleding en gereedschappen.

Jenny Lake Visitor Center
Dit Visitor Center is geopend van begin juni tot aan Labor Day, de openingstijden zijn van 08.00 tot 19.00 uur. Er is een tentoonstelling over de geologie van het park, en een reliefmap van het park.

Flagg Ranch Information Center
Dit Information Center ligt buiten de parkgrenzen, tussen Grand Teton en Yellowstone NP. Het is geopend van begin juni tot eind september.

Restaurants
The Mural Room in Jackson Lake Lodge is een vrij exclusief restaurant, waar je kan ontbijten, lunchen en dineren. Het wordt sterk aanbevolen vooraf te reserveren, met name voor het diner.

The Pioneer Grill in Jackson Lake Lodge is minder formeel dan The Mural Room. ‘s Middags worden hier o.a. sandwiches, pizza’s en burgers geserveerd. Voor het Western BBQ buffet (’s avonds) moet men reserveren.

In de elegante Jenny Lake Lodge Dining Room worden ontbijt, a la carte lunches en 6-gangen diners geserveerd. Voor gasten van het hotel is dit bij de prijs inbegrepen. Voor het diner is reserveren verplicht. Gepaste kleding wordt op prijs gesteld.

Het Chuckwagon Restaurant in Colter Bay Village heeft een ontbijtbuffet van 07.30 uur tot 10.00 uur, en serveert diner van 17.30 uur tot 21.00 uur. Op het menu staan o.a. steaks, vis, pasta en kindermenu’s.

Het John Colter Café Court in Colter Bay Village is open van 11.00 uur tot 22.00 uur. Je kan hier terecht voor oa. pizza’s en meeneemmaaltijden.

In The Aspen Restaurant in Signal Mountain Lodge kan je ontbijten, lunchen en dineren. En in de Signal Mountain Coffee Shop kan je terecht voor lunch en diner.

Tanken
- Moose  (bij Dornan’s)
- Jackson Lake Lodge
- Colter Bay Village
- Signal Mountain Lodge

Winkels (voor snacks, en voor camping- en picknickbenodigdheden)
- Moose Village (bij Dornan’s)
- Jackson Lake Lodge
- Colter Bay Village
- Signal Mountain Lodge
- South Jenny Lake Visitor Area

Gift shops
- Jackson Lake Lodge
- Jenny Lake Lodge
- Colter Bay Village
- Signal Mountain Lodge
- Jenny Lake Area
- Moose Village

Bank
- Moose (het hele jaar door)
- Jackson Lake Lodge (alleen in de zomer)
- Colter Bay Village (alleen in de zomer)

 
LINKS
Nieuwsberichten
Road Information
National Park Service

Grand Teton Lodge Company
American Park Networks
Park Vision
Foto’s Terragalleria
Foto's Hélène van Dijk

Links Contact Disclaimer