Home BezienswaardighedenReisverslagenUpdate
Kobuk Valley National Park

Pdf Google Maps Algemene Informatie
   
OMSCHRIJVING
 
 

Grootte: 7.085 km≤
Nationaal park sinds: 2 december 1980

Kobuk Valley National Park ligt in een weidse vallei, ongeveer 30 mijl boven de poolcircel, ineengeklemd tussen de Baird Mountains in het noorden en de Waring Mountains in het zuiden. Het park bestaat vooral uit een open steppegebied, met slechts hier en daar enkele bomen. In het zuiden van het park tref je drie grote duinenvelden aan, een vrij ongewoon verschijnsel binnen de poolcircel. De duinen zijn ongeveer 10.000 jaar geleden ontstaan, nadat wind en water grote hoeveelheden zand naar dit gebied vervoerden. Het zand lag oorspronkelijk onder een aantal gletsjers; toen die wegsmolten kregen de elementen vrij spel op het zand, dat niet door enige vorm van vegetatie werd beschermd. De Great Kobuk Sand Dunes beslaan een oppervlakte van 65 km≤; de twee kleinere duinenvelden heten Little Kobuk Sand Dunes en Hunt River Dunes. Ten noorden van de duinen slingert de Kobuk River zich over een afstand van 61 mijl door het park. In het park leven ruim 30 verschillende soorten zoogdieren, waaronder de grijze wolf, de lynx, de eland, grizzlyberen en bruine beren. Maar het meest opvallend is de aanwezigheid van een enorme kudde caribous, dat is een hertensoort die vooral in SiberiŽ en in het noordelijke deel van Noord-Amerika voorkomt. Tijdens de jaarlijkse migratie trekken ongeveer 450.000 dieren, die behoren tot de Western Arctic Caribou Herd, door het park. Archeologische vondsten hebben aangetoond dat vanwege de trek van de caribous al vele eeuwen geleden jagers naar deze streek zijn gekomen.
BEREIKBAARHEID
 

Van alle Nationale Parken is Kobuk Valley het moeilijkst bereikbaar. Eerst moet je met een commerciŽle luchtvaartmaatschappij vliegen van Anchorage naar de plaats Kotzebue in het noordwesten van Alaska, of van Fairbanks naar de plaats Bettles, die midden in de staat ligt. Vanuit Kotzebue of Bettles kan je vervolgens met een air taxi verder vliegen naar een van de kleine plaatsjes in de buurt van het park, of naar een afgelegen gebied in het park zelf. De kosten voor een dergelijke vlucht bedragen enkele honderden dollars. Tijdens de zomer kan je ook met de boot naar het park toe, tijdens de winter worden soms snowmobiles gebruikt. De toegang in het park is gratis, je hebt ook geen permit nodig.

WEERSOMSTANDIGHEDEN

De weersomstandigheden kunnen sterk variŽren, hoewel het tijdens de zomermaanden gemiddeld ongeveer 18˚ Celcius is, kan je ook te maken krijgen met vorst en sneeuw, of met harde wind en regen. Het komt echter ook voor dat tijdens de zomer temperaturen tot richting de 30˚ Celcius worden bereikt. Van begin juni tot begin juli gaat de zon nooit onder. Tijdens de winter zijn de dagen juist bijzonder kort, op 21 december komt de zon slechts 1Ĺ uur boven de horizon uit. Gemiddeld is het dan -20˚ Celcius, maar de temperatuur kan ook dalen tot bijna 50˚ onder nul.

ACCOMMODATIE

Er zijn lodges aanwezig in de plaatsen Kiana (ten westen van het park) en Ambler (ten oosten van het park).

 
VOORZIENINGEN
Er zijn totaal geen voorzieningen in het park. Er zijn geen wegen, geen trails, geen campings en er is zelfs meestal geen ranger aanwezig. The Park Headquarters is gevestigd in de plaats Kotzebue, je kan daar met de parkrangers overleggen over je reisplannen. Je kan hier ook containers huren om etenswaren veilig op te bergen, dit is nodig omdat in Kobuk Valley beren voorkomen. Het kantoor is tijdens de weekenden gesloten.

 
LINKS

National Park Service
Hikercentral.com
Fotoís Terragalleria

 

Links Contact Disclaimer