Home BezienswaardighedenReisverslagenUpdate
 
Redwood National Park and State Parks

Pdf Google Maps Fotoserie Algemene Informatie
   
 
KORTE OMSCHRIJVING

Grootte : 455 vierkante kilometer
Nationaal park sinds : 2 oktober 1968
Nationaal Park en State Parks sinds : 1994
Aantal bezoekers in 2012 : 352.517

De voornaamste bezienswaardigheid van het Redwood National Park wordt gevormd door een woud van imposante Coast Redwoods, de hoogste bomen die op aarde voorkomen. De bomen behoren tot de familie van de Sequoia's.

De wouden worden doorsneden door rivieren en beken. Het langgerekte park ligt aan de kust van Noord-CaliforniŽ, en aan de kustlijn vind je steile klippen, getijdenpoelen, lagunes en mooie zandstranden.Op diverse plaatsen in het park kan je wandelingen maken door grote groepen van de Coast Redwoods. In Tall Trees Grove, in het zuiden van het park, staan de grootste exemplaren. Vooral tijdens de ochtenden hangt er vaak veel mist tussen de bomen, waardoor een wat mystieke sfeer ontstaat. Naast de Redwoods vind je in dit park veel andere boomsoorten en planten.

Ook tref je hier veel dieren aan, zoals herten, wasberen, pelikanen, visarenden, en incidenteel zelfs zwarte beren. Tijdens het migratieseizoen kan je vanaf de hoog gelegen plaatsen aan de kust walvissen in de oceaan waarnemen. Samen met de aangrenzende State Parks is het Redwood National Park uitgeroepen tot een World Heritage Site and International Biosphere Reserve. Dit zijn bijzondere gebieden die wereldwijd bescherming krijgen.

© copyright hanz meulenbroeksFEITEN OVER REDWOODS
Dankzij fossielenonderzoek weet men dat al in het Jurassic Tijdperk (160 miljoen jaar geleden) bomen voorkwamen die verwant zijn aan de huidige Redwoods. Deze bomen groeiden op het gehele noordelijke halfrond, niet alleen in Noord-Amerika maar ook in Europa en AziŽ. Door klimaatveranderingen verdwenen de meeste bomen. In CaliforniŽ zijn twee soorten Redwoods overgebleven, de Coast Redwoods en de Sequoia. De Coast Redwood is de grootste en ook de snelst groeiende boom ter wereld. Een boom kan tot 122 meter hoog worden, en de omtrek van de boom aan de voet is maximaal 7 meter. De Sequoia is minder hoog, maar wel veel dikker. Deze boom komt alleen voor in de Sierra Nevada (in Yosemite National Park en in Sequoia Kings Canyon National Park). De kust van Noord CaliforniŽ is de enige plek ter wereld waar de omstandigheden precies goed zijn voor de Coast Redwood. De combinatie van geografische lengte, klimaat en hoogte beperkt het gebied waar deze bomen kunnen groeien tot enkele honderden mijlen. De temperaturen zijn hier heel gematigd, en er is gedurende het gehele jaar voldoende aanvoer van water. De koele, vochtige lucht van de Grote Oceaan houdt de bomen continu vochtig, zelfs tijdens droge zomers. © copyright melanie meulenbroeksIn een gezond Redwoodbos komen ook veel andere boomsoorten voor, en allerlei andere vormen van vegetatie. Het meest opvallend is de California rhododendron, die met name in de lente zorgt voor opvallende paarse en roze kleuren in het bos. De meeste bomen worden zeker 600 jaar oud, sommige exemplaren worden zelfs 2000 jaar. Ze worden vrijwel nooit ziek, en dankzij het hoge looizuurgehalte van de 30 centimeter dikke schors kunnen ook insecten en schimmels maar nauwelijks schade aanrichten. Bovendien zijn de bomen zeer goed bestand tegen vuur. De voornaamste doodsoorzaken zijn de invloed van de mens (tijdens de 19e eeuw zijn erg veel bomen omgehakt), en harde wind. Redwoods hebben geen hoofdwortel, de wortels gaan niet dieper dan 3 ŗ 4 meter en strekken zich 20 tot 27 meter uit. Hierdoor zijn de bomen kwetsbaar tijdens stormen. Dagelijks worden honderden liters water vanuit het wortelstelsel naar de takken vervoerd. Via de bladeren komt het vocht in de atmosfeer terecht. Door dit proces krimpt en verwijdt de Redwood-stam zich tijdens de zomer, afhankelijk van het tijdstip van de dag.
 
bereikbaarheid
Het park ligt aan de kust in het uiterste noordwesten van de staat Californië, tussen de plaatsen Eureka en Crescent City.
Redwood National and State Parks is een lang en smal gebied, dat bestaat uit een Nationaal Park en drie State Parks. Het Jedediah Smith Redwoods State Park is het meest noordelijke gedeelte. Het ligt landinwaarts, ten oosten van Crescent City. Het Del Norte Coast Redwoods State Park ligt iets zuidelijker, aan de kust. Nog verder naar het zuiden, en eveneens aan de kust, ligt het Prairie Creek Redwoods State Park. De gebieden die behoren tot het Redwood National Park liggen rondom deze drie State Parks. 
Het park is bijna 70 mijl lang en nergens meer dan 10 mijl breed. De kustweg Ca-101 loopt van noord naar zuid door diverse delen van het park. Het meest noordelijke deel kan vanuit het oosten ook worden bereikt via de Ca-199.
 
Toegangsprijs
Redwood National Park is gratis toegankelijk, maar voor toegang tot de State Parks wordt wel een entreeprijs berekend. Ben je in het bezit van een America the Beautiful Pass, dan hoef je geen entreegeld te betalen.
 
Afstanden naar het park
Naar het Park Headquarters (net ten noorden van het park, in Crescent City)
- Portland (Oregon) 328 mijl - 527 km - 5.35 uur
- Eugene (Oregon) 222 mijl - 358 km - 4.00 uur
- Crater Lake National Park 178 mijl - 286 km - 4.15 uur
 
Naar Redwood Information Center (in het zuiden van het park)
- Eureka 41 mijl - 66 km - 0.50 uur
- Redding 169 mijl - 271 km - 3.30 uur
- San Francisco 312 mijl - 503 km - 6.00 uur
         

De afstand van het Park Headquarters in Crescent City naar het Redwood Information Center in het zuiden bedraagt 44 mijl (70 kilometer). De reistijd bedraagt - zonder stops - ongeveer 1 uur.
De afstand van het meest noordelijk gelegen gedeelte (Jedediah Smith Redwoods State Park) naar Lyons Ranch in het uiterste zuiden bedraagt ongeveer 68 mijl (109 kilometer).

 
BEZIENSWAARDIGHEDEN
 
Het noordelijke gedeelte

In het uiterste noorden ligt het Jedediah Smith Redwoods State Park, met daaraan grenzend enkele kleinere gebieden van het Redwood National Park. Je treft diverse Redwoodbossen aan, die hier in een iets droger gebied groeien dan de bomen die dichter bij kust staan. De bomen staan hier vooral in de omgeving van beken en riviertjes.

Dit gedeelte van het park kan je bereiken door ten noorden van Crescent City vanaf de Ca-101 de afslag Ca-199 te nemen. De Ca-199 doorkruist het park van west naar oost. In het oosten tref je het Hiouchi Information Center aan (geopend van midden juni tot midden september). Je kan ook kiezen voor een mooie route via een onverharde weg. Neem dan in het zuiden van Crescent City de Elk Valley Road, en vervolgens de afslag naar de Howard Hill Road.

Howland Hill Road Scenic Drive
De idyllische Howland Hill Road is een 6 mijl lange onverharde weg die het Jedediah Smith Redwoods State Park doorkruist van het zuidwesten naar het oosten. De weg komt vlak bij het plaatsje Hiouchi uit op de South Fork Road. De weg is soms vrij smal, en daarom niet geschikt voor motorhomes en trailers. Onderweg rijd je door een schitterend Redwoodbos, en kom je voorbij diverse trailheads. Vroeger werd deze route gebruikt door de postkoets, op weg naar de staat Oregon.

In het noordelijke gedeelte van het park heb je o.a. de volgende wandelmogelijkheden.

 • Little Bald Hills Trail
  Lengte: 16 kilometer (heen en terug)
  Hoogteverschil: 600 meter
  Beginpunt: aan de Howland Hill Road, 7,5 mijl ten oosten van Crescent City en 1,5 mijl ten westen van South Fork Road
  Voor de meeste mensen is dit een zware tocht, die een hele dag in beslag neemt. Je kan eventueel overnachten op Little Bald Hills Campground. Daar is ook drinkwater verkrijgbaar. De trail begint in een oud Redwoodbos, het pad gaat daarna geleidelijk 600 meter omhoog. Naarmate je verder loopt zie je minder Redwoods, en meer andere bomen rondom een prairielandschap. Het is een goede wandeling voor mensen die van vogels en van bloemen houden.
 • Mill Creek Trail
  Lengte: 8 kilometer (heen en terug)
  Beginpunt: Je kan de trail gedurende het hele jaar beginnen vanaf de Howland Hill Road, en van juni tot september kan je ook beginnen vanaf Jedediah Smith Redwoods State Park Campground.
  Mill Creek is een helder beekje dat door een oud Redwoodbos stroomt. Er zijn weinig hoogteverschillen, dit is dan ook een eenvoudige wandeling. Je hebt hier goede mogelijkheden om te vissen, en om te fotograferen. Onderweg is nergens drinkwater verkrijgbaar.

 • Stout Grove Trail
  Lengte: 1 kilometer (heen en terug)
  Beginpunt: Je kan de trail gedurende het hele jaar beginnen vanaf de Howland Hill Road (7 mijl ten oosten van Crescent City). Van juni tot september kan je ook beginnen vanaf Jedediah Smith Redwoods State Park Campground.
  De Stout Memorial Grove is een zeer dicht en donker Redwoodbos. Het terrein is hier vrij vlak, het pad dat door het bos heen loopt is dan ook heel eenvoudig begaanbaar. De bomen die hier groeien zijn uitzonderlijk stevig, dit dankzij de zeer geschikte bodem. Naast het bos stroomt de heldere Smith River.

 • Simpson Reed Grove Trail
  Duur: 30 minuten
  Beginpunt: aan de Ca-199
  Simpson Reed Grove is een Redwoodbos, in een gebied met diverse kleine beekjes met veel varens aan de oevers. Omdat het gebied hier vlak is, gaat het hier om een eenvoudige wandeling.

 • Leiffer Loop & Ellsworth Loop Trails
  Duur: 60 minuten
  Beginpunt: Aan de linkerzijde van Walker Road, een zijweg van de Ca-199.
  Het wandelpad is bedekt met mos. Onderweg zie je veel esdoorns met grote bladeren, en Redwoods. De Ellsworth Loop Trail is een apart wandelpad, dat zich na ongeveer drie kilometer vanaf de Leiffer Loop Trail vertakt.

Het gedeelte rondom Del Norte Coast Redwoods State Park

Je komt nu bij een smalle kuststrook ten zuiden van Crescent City. Gedeeltelijk hoort het tot het Nationale Park, en gedeeltelijk tot het Del Norte Coast Redwoods State Park.

Als je vanuit Crescent City via de Ca-101 naar het zuiden rijdt, kan je nog voordat je de parkgrens bereikt de afslag Enderts Beach Road nemen. Deze 2 mijl lange kustweg loopt langs Crescent Beach, waar twee picknickplaatsen liggen. De weg eindigt bij Crescent Beach Overlook, een plek op 150 meter boven het strand vanwaar je een heel goed uitzicht hebt over de oceaan. In het juiste seizoen kan je vanaf dit punt ook walvissen zien. Je kan ook naar het strand lopen, dit is een afstand van ongeveer 1000 meter (enkel). Op het strand tref je 'tidepools' aan, waar o.a. krabben, mosselen en zeesterren voorkomen. Het is hier ook een heel goede plek om vogels te kijken. De naam van het strand gaat over in Enderts Beach. Een stukje voorbij het einde van de weg ligt Nickel Creek Campground. Je kan alleen via dezelfde weg terugrijden, en komt dan net buiten het park weer uit op de Ca-101. Als je via de Ca-101 het park binnenrijdt, bereik je al snel het uitkijkpunt Vista Point. Vervolgens rijd je Del Norte Coast Redwoods State Park binnen, waar een zijweg naar Mill Creek Campground voert. Tegenover de camping begint de:

 • Nature Loop Trail
  Lengte: 1,5 kilometer (loop)
  Deze eenvoudige wandeling gaat door een Redwoodbos. Borden langs het wandelpad geven informatie over de bomen.

Je kan in deze omgeving ook langere wandelingen maken, houd daarbij wel rekening met flinke hoogteverschillen. Een beetje zuidelijker ligt bij mile marker 16 het beginpunt van de:

 • Damnation Creek Trail
  Lengte: 7 kilometer (heen en terug)
  Hoogteverschil: 330 meter
  Het bochtige pad loopt door een redwoodbos, en gaat steil naar beneden richting de oceaan. Vroeger werd dit pad gebruikt door Tolowa Indianen, die de oceaan wilden gebruiken als voedselvoorziening. Onderweg heb je volop gelegenheid om mooie foto's te maken van zowel het bos als het water.

Ten zuiden van de Damnation Creek Trail eindigt het grondgebied van het Del Norte Coast Redwoods State Park, en rijd je opnieuw Redwood National Park binnen. Rechts van de weg ligt een picknickplaats bij een beschermd stukje strand aan de monding van Wilson Creek. Er liggen hier veel grote rotsen in de oceaan, deze plek wordt de False Klamath Cove genoemd. In deze omgeving vind je ook het commerciŽle Trees of Mystery, waar je moet betalen om een mooie groep Redwoodbomen te zien.

Kort voorbij de picknickplaats Wilson Creek ligt een parkeerplaats vanwaar je een korte wandeling kan maken. (Als je vanuit het zuiden komt, mag je hier niet de weg oversteken om op die parkeerplaats te komen. Rijd dan eerst door naar de picknickplaats Wilson Creek, en keer daar.)

 • Yurok Loop Trail
  Lengte: 1600 meter (loop)
  Dit is een eenvoudige wandeling waarin wel wat hoogteverschillen voorkomen, die echter nergens erg steil zijn. Op de hoogste punten van het wandelpad heb je een panoramisch uitzicht over de oceaan. Bij het water ligt Lagoon Creek, een lieflijke plek waar je prima kunt picknicken. In de lente en de zomer is deze plaats geliefd bij vissers, er komen hier dan veel forellen voor.

Terwijl het park zich in een smalle strook langs de kust verder naar het zuiden uitstrekt, gaat de Ca-101 wat verder landinwaarts, buiten het park om. Ongeveer 16 mijl ten zuiden van Crescent City, en net ten noorden van de Klamath River, kan je rechtsaf via de Requa Road. Deze verharde weg is 4 mijl lang, en gaat vrij steil omhoog naar de Klamath River Overlook, een van de beste uitkijkpunten over de Pacific Ocean. Dit is dan ook een zeer geschikte plaats voor whale whatching. Er is hier een picknickplaats, en je kan via een kort pad (400 meter) omlaag lopen naar een tweede uitkijkpunt. Vanaf Klamath River Overlook kan je alleen via dezelfde weg, de Requa Road, terug naar de Ca-101 om verder naar het zuiden te rijden. Net voorbij het plaatsje Klamath steek je de Klamath River over.

 
 
Het gedeelte rondom Prairie Creek Redwoods State Park

In het gedeelte ten zuiden van Klamath River ligt het Prairie Creek Redwoods State Park, omringd door delen van het Redwood National Park en - in het westen - de oceaan. Direct ten zuiden van de Klamath River kan je rechtdoor, via de Ca-101. Je rijdt dan een klein stukje landinwaarts buiten het park om. Een veel betere keuze is het om rechtsaf te gaan, en via de erg mooie Coastal Drive langs de kust naar het zuiden te gaan.

Coastal Drive Scenic Road
Deze 8 mijl lange weg is gedeeltelijk verhard, en bestaat ook gedeeltelijk uit gravel. De smalle en hobbelige weg loopt vlak langs de rand van kliffen die zo'n 90 meter boven de oceaan uitsteken. Je hebt een schitterend uitzicht over de oceaan, en over Klamath River. Vanaf de uitkijkpunten kan je vaak walvissen, zeeleeuwen en pelikanen zien. Een deel van de weg is verboden voor campers, bestuurders hiervan kunnen dit gedeelte vermijden door te kiezen voor de kortere Alder Camp Road. Al wordt ook het overige deel van de Coastal Drive afgeraden voor campers.Ter hoogte van de Klamath River ligt de Old Douglas Memorial Bridge Site.De brug die hier lag werd in 1964 door een overstroming verwoest, nu zijn alleen nog de overblijfselen van het beginpunt te zien. Vlak voorbij de camping Flint Ridge ligt een Radar Station uit de tweede Wereldoorlog. Radar Station B-71 werd in 1978 toegevoegd aan het Nationale Register van Historische Gebouwen. Het bestaat uit twee betonnen gebouwen, die door middel van houten ommuringen zijn gecamoufleerd als een boerderij en een schuur. In het zuiden komt de Coastal Drive uit op de Newton B. Drury Scenic Parkway.

Newton B. Drury Scenic Parkway
Dit is een 8 mijl lange weg, die van noord naar zuid door het bosrijke Prairie Creek Redwoods State Park loopt. Langs de weg liggen veel wandelpaden, met een totale lengte van ruim 100 kilometer.In het zuiden van het State Park ligt het Prairie Creek Visitor Center, waar je een plattegrond kan krijgen waarop de wandelpaden staan aangegeven.

Cal Barrel Road
De Cal-Barrel Road is een 3 mijl lange onverharde zijweg van de Newton B. Drury Scenic Parkway, die begint in de buurt van het Visitor Center. Campers zijn hier niet toegestaan. Het smalle, kronkelende pad is bij de gemiddelde bezoeker vrij onbekend, je kan hier dan ook in alle rust genieten van de vele prachtige Redwoodbomen in deze omgeving. Aan het eind van de weg begint de Rhododendron Trail, een pad dat deel uitmaakt van het uitgebreide netwerk aan paden in het Prairie Creek Redwoods State Park.

 

Cal Barrel Road
 
Het zuidelijke gedeelte

Parallel aan de Newton B. Drury Scenic Parkway loopt de Ca-101 door een smal gedeelte van het Redwood National Park. Net ten zuiden van het State Park komen beide wegen weer samen. De Ca-101 gaat hier richting het plaatsje Orick. Dat ligt niet in het park zelf, maar de omringende gebieden horen wel tot het grondgebied van het Redwood National Park. Een korte zijweg, aan de linkerkant van de Ca-101, gaat naar de picknickplaats Lost Man Creek. Het 18 kilometer lange pad (enkele afstand) dat hier begint, is geschikt voor fietsers. Er loopt hier ook een wandelpad van 2,4 kilometer (loop), o.a. langs een kleine waterval in de Lost Man Creek. Een kleine stukje verder naar het zuiden ligt de Elk Meadow Picknickplaats. Je kan vanaf de picknickplaats een trail lopen, of met de auto via de Davison Scenic Road naar de kust toerijden.

 • Trillium Falls Trail
  Lengte: 4 kilometer(loop)
  Deze eenvoudige trail loopt door een gebied waar veel elanden voorkomen, vooral vroeg in de herfst tijdens de bronsttijd. Langs het pad staan veel Redwoods, en ook de begroeiÔng is hier erg mooi. Op het moment dat je een brug over een kreekje oversteekt, bereik je de lieflijke, kleine Trillium Falls, waar het water over met mos begroeide rotsen naar beneden valt.

Davison Scenic Road
Tijdens de eerste helft van deze 8 mijl lange onverharde weg rijd je door een schitterend, dichtbegroeid bos met hoge bomen waar het zonlicht op sommige plaatsen bijna niet doorheen kan komen. De vele varens langs de weg zijn helemaal grijs van het stof. De weg is erg smal en bochtig, campers zijn hier dan ook niet toegestaan. Op het moment dat je bij de kust aankomt, wordt de weg breder. Voor het gebruik van het strand,en het tweede deel van de weg, wordt een vergoeding gevraagd (in 2004:  $ 6,- voor een auto met inzittenden). Bij het mooie zandstrand Gold Bluffs Beach is het vaak erg mistig en koud, en de golven zijn er erg groot. Op het strand liggen stapels hout die door de koude winters wit zijn geworden. De Davison Road gaat verder in noordelijke richting langs zandstenen kliffen, je rijdt hier door een aantal ondiepe kreekjes (een 4WD-auto is hier makkelijk, maar niet noodzakelijk).
 • Fern Canyon Trail
  Lengte: 1800 meter (loop)
  Vanaf de parkeerplaats aan het einde van de Davison Road is het zoín 160 meter lopen naar Fern Canyon. De steile, 15 meter hoge wanden van deze kloof zijn helemaal begroeid met varens, en boven je hangen grote boomstammen over de randen.Daardoor wordt veel van het zonlicht tegengehouden, waardoor de atmosfeer hier erg vochtig en schaduwrijk is. Door de canyon loopt een beekje, dat je op diverse plaatsen oversteekt via speciaal daarvoor aangelegde houten planken. Na ongeveer 800 meter wijken de wanden uiteen, en wordt de kloof minder mooi. Je kan via dezelfde weg teruglopen naar de parkeerplaats, een andere mogelijkheid is om via een trapje omhoog te gaan en daarna aan de bovenzijde van de kloof te lopen. Hoewel ook dit gedeelte van de wandeling erg mooi is, kom je hier over het algemeen minder andere toeristen tegen.
  Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage van de Fern Canyon Trail.

 

Bald Hills Road
De Bald Hills Road geeft toegang tot het meest zuidelijke deel van Redwood National Park, dat vooral geschikt is voor ervaren hikers die in de backcountry willen overnachten. (Daarvoor heb je een permit nodig.) Het eerste deel van de weg is verhard, maar wel steil en bochtig. Het hoogteverschil bedraagt ongeveer 600 meter. Al snel kom je bij een afslag naar rechts, die leidt naar het beginpunt van de Redwood Creek Trail. Dit wandelpad loopt langs Redwood Creek, en sluit aan op trails in de backcountry.

In het begin van de Bald Hills Road tref je nog niet veel Redwoods aan. Dat verandert als je op zo'n 380 meter hoogte bent aangekomen. Je kan stoppen op een parkeerplaats aan de linkerkant van de weg, bij de:

 • Lady Bird Johnson Grove Nature Loop
  Lengte: 1600 meter (loop)
  De vrouw van de toenmalige president Johnson heeft hier, bij de oprichting van het Redwood National Park in 1968, een plaquette geplaatst. De trail loopt door een heel rustgevend gebied met een groot aantal volwassen Redwoods en Douglas firs. Ook de overige vegetatie is hier erg mooi.

4 mijl verder en ruim 200 meter hoger kom je bij Redwood Creek Overlook, een voorgebergte vanwaar je een groot deel van de vallei beneden je kan zien. Als het niet mistig is, kan je ook de Grote Oceaan zien. Direct voorbij het uitkijkpunt ligt de afslag naar de onverharde Tall Trees Access Road. Deze bochtige weg is maar voor maximaal 35 voertuigen per dag toegankelijk, je moet dan ook vooraf een permit halen bij het Visitor Center. Je rijdt naar beneden, en bij een beekje begint de:

 • Tall Trees Grove Trail
  Lengte: 5,2 kilometer (heen en terug)
  In Tall Trees Grove staan verschillende van de grootste bomen ter wereld. De grootste boom heeft een lengte van 112 meter, een diameter van ruim 4 meter, en is meer dan 600 jaar oud. Deze boom werd beschouwd als de grootste ter wereld, maar omdat de lengte inmiddels wat is afgenomen en omdat er nieuwe grote bomen zijn ontdekt, is dat niet meer zeker. De trail is behoorlijk inspannend, de eerste twee kilometer ga je steil omlaag, en dus moet je op de terugweg diezelfde afstand weer omhoog klimmen.

De Bald Hills Road gaat in zuidwestelijke richting verder, en verlaat tenslotte het park, richting het Hoopa Valley Indian Reservation. Als je terugrijdt naar de Ca-101, en verder naar het zuiden gaat, kom je bij het plaatsje Orick. Daar draait de weg gedurende korte afstand in westelijke richting, waarbij je opnieuw een klein stukje van het Redwood National Park doorkruist. Vlak bij de kust liggen het Redwood Information Center en de picknickplaats Redwood Creek.

Via een hele smalle strook land, met rechts de oceaan en links de Freshwater Lagoon, verlaat de Ca-101 voor de laatste maal het Redwood National Park.

 
 
ACTIVITEITEN

Whale whatching
De grijze walvis reist meer dan 17.000 kilometer per jaar, waarschijnlijk is dit de grootste migratie-afstand van alle zoogdieren ter wereld. Ze blijven dicht bij de kust, waardoor je het meeste kans hebt deze walvissoort te zien. Van mei tot november eten de walvissen vooral schaaldieren die voorkomen in het koude water van Alaska. Als het weer meer herfstachtig wordt, beginnen de dieren aan hun lange reis naar Mexico. De walvissen paren daar, en hun babies worden in deze warme wateren geboren. De kalfjes worden daar snel zwaarder, en krijgen zo genoeg vet om hen te beschermen tijdens de tocht terug naar Alaska.

De beste maanden om walvissen te kunnen zien zijn december en januari (als ze naar het zuiden trekken) en maart en april (tijdens de tocht terug naar Alaska). Je kan de walvissen het beste ontdekken door je te concentreren op de wolk van waterdamp die ze naar buiten blazen, nadat ze enige tijd onder water zijn geweest. Meestal spuiten ze drie tot vier keer achter elkaar, waarna ze weer voor een minuut of vijf onder water verdwijnen.

De beste plekken voor Whale Whatching zijn Crescent Beach Overlook en Klamath Overlook.

Bird whatching
Watervogels nestelen zich graag in de noordelijk gelegen kliffen. Je ziet hier o.a. papegaaiduikers en aalscholvers. Ook bij de lagunes bij de kust tref je veel vogels aan, maar liefst honderden verschillende soorten.

Horseback Riding
Paardrijden is een populaire bezigheid in Redwood National Park. In het zuiden ligt de Redwood Creek Horse Trail, die begint bij het plaatsje Orick. In het noorden zijn de Little Bald Hills Trail en de Mill Creek Horse Trail geschikt voor ruiters. Er worden trips van ťťn dag georganiseerd, maar ook meerdaagse trips.

Biking
Veel paden zijn toegankelijk voor fietsers. Bij de Visitor Centers kan je kaarten verkrijgen waarop deze paden staan aangegeven. De Rangers kunnen ook informatie geven over de actuele omstandigheden.

Watersport
Er zijn allerlei vormen van watersport mogelijk, zoals rafting, kayaking, scuba diving en snorkelen. Ook vissen is toegestaan, maar je hebt hiervoor wel een permit nodig.

The Coastal Trail
Dit is een 142 kilometer lang wandelpad, dat van noord naar zuid door het park loopt, vaak vlak naast de kust. Je kan overnachten op vijf backcountry campings die naast de trail liggen, je hebt hiervoor wel een permit nodig.

   
WEERSOMSTANDIGHEDEN
De zomers zijn meestal heel mild. Bij de kust is het vaak mistig, maar als je verder landinwaarts gaat kan het ook zonnig en warm zijn. In de winter is het vrij koud, en er valt veel neerslag.
 
ACCOMODATIE

Campings
Er zijn vijf campings:

 • Jedediah Smith Campground, het hele jaar open, reserveren is mogelijk
 • Mill Creek Campground in het Del Norte Coast Redwoods State Park, open van april tot en met september, reserveren is mogelijk
 • Elk Prairie Campground in het Prairie Creek Redwoods State Park, het hele jaar open, reserveren is mogelijk
 • Gold Bluffs Beach Campground, in het Prairie Creek Redwoods State Park, het hele jaar open, reserveren is niet mogelijk
 • Freshwater Lagoon Spit Overnight Use Area, ten zuiden van Orick aan de kust, het hele jaar open, reserveren is niet mogelijk.

Bovendien zijn er nog diverse backcountry campings. Klik hier voor meer informatie.

Hotels
Aan de Ca-101, vlakbij de kust, ligt het Redwood Hostel (voorheen bekend als DeMartin House). Officieel is dit een jeugdhotel, maar in de praktijk maken mensen van alle leeftijden gebruik van deze goedkope overnachtingsmogelijkheid. Buiten het park zijn er hotels in o.a. Crescent City, Klamath en Orick.

 
 
VOORZIENINGEN

Visitor Center
Er zijn drie Visitor Centers bij en in het park:

 • Crescent City Information Center
  Gelegen buiten het park in Crescent City, 1111 Second Street
  Het hele jaar geopend, dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur
  In de winter op zondagen gesloten
  Gesloten op Thanksgiving, 25 december en 1 januari
  - gift shop
  - picknickplaats
  - toiletten

 • Hiouchi Information Center Gelegen in het Jedediah Smith Redwoods State Park
  Geopend van half juni tot half september, dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur.
  - tentoonstelling over Coast Redwoods en het dierenleven
  - gift shop
  - picknickplaats
  - toiletten

 • Prairie Creek Visitor Center
  Gelegen in het zuiden van het Prairie Creek Redwoods State Park
  Het hele jaar geopend, van maart tot en met oktober van 09.00 tot 17.00 uur, van
  november tot en met februari van 10.00 tot 16.00 uur
  Gesloten op Thanksgiving, 25 december, 1 januari en Pasen
  - tentoonstelling over Coast Redwoods, het dierenleven en de historie van het park
  - natuurmuseum
  - gift shop
  - picknickplaats
  - toiletten

Overige voorzieningen
Tankstations, winkels, restaurants ed. zijn te vinden in de plaatsen die net buiten het park liggen, zoals Crescent City, Klamath, Orick en Eureka.

 
LINKS

Nieuwsberichten
California Guide

National Park Service
Photo's Quang-Tuan Luong

 

Links Contact Disclaimer