Home BezienswaardighedenReisverslagenUpdate
Sequoia & Kings Canyon National Park

© copyright hanz meulenbroeks

Pdf Google Maps Fotoserie Algemene Informatie
   
KORTE OMSCHRIJVING
 
 

Grootte : Sequoia NP = 1631 vierkante kilometer
Kings Canyon NP = 1863 vierkante kilometer
Hoogte : De hoogte van de wegen in het park varieert van 520 meter tot 2330 meter.
Het hoogste punt is Mount Whitney. Deze 4418 meter hoge berg is de op één na hoogste berg van Amerika.
Sequoia NP sinds : 25 september 1890
General Grant NP sinds : 1 oktober 1890
Kings Canyon NP sinds : 4 maart 1940
Aantal bezoekers in 2012 : Kings canyon 591.033 - Sequoia 1.106.584

© copyright hanz meulenbroeks

Sequoia en Kings Canyon zijn twee aan elkaar gelegen parken, die samen als één Nationaal Park worden beheerd. De meeste toeristen bezoeken het park vooral vanwege de aanwezigheid van de machtige Sequoiadendron; dit is qua volume de grootste boomsoort ter wereld. In de Sequoiabossen zijn veel eenvoudig begaanbare wandelpaden aangelegd. De bomen komen op diverse plaatsen in het park voor, maar de bossen beslaan samen maar een relatief klein deel ervan.

In Kings Canyon National Park ligt een groot, onbedorven en werkelijk schitterend gedeelte van de Sierra Nevada Mountains. Er zijn diepe, door gletsjers uitgeslepen kloven, ontelbare meren, veel watervallen en bergweiden, en meer dan 20 rotspieken van rond de 4.000 meter hoogte. Het grootste deel van dit park is niet per auto toegankelijk, het zijn dan ook vooral doorgewinterde backpackers die dit gebied bezoeken.

De drukst bezochte gebieden in Sequoia / Kings Canyon National Park zijn de sequoiabossen Giant Forest en Grant Grove; de kalksteengrot Crystal Cave en het ravijn Kings Canyon. In Giant Forest staat de General Sherman Tree, de grootste boom ter wereld.

   
BEREIKBAARHEID

Sequoia / Kings Canyon National Park ligt in het mid-oosten van Californië. De beide parken liggen aaneengesloten, waarbij Kings Canyon het meest noordelijke gedeelte is, en Sequoia het meest zuidelijke gedeelte.

Toegangen
Sequoia / Kings Canyon National Park is alleen vanuit het westen bereikbaar. In de parken lopen geen wegen van oost naar west. De smalle tweebaansweg Generals Highway (de CA-198), die alleen in de zomer open is, verbindt beide parken met elkaar. In het zuidwestelijke deel van Sequoia ligt een toegang met de naam Ash Mountain Entrance.

De Generals Highway loopt van hier via vele honderden haarspeldbochten 46 mijl naar het noorden, naar Grant Grove in Kings Canyon National Park. Grant Grove is ook bereikbaar vanuit het oosten, via de CA-180. De ingang bij Grant Grove heet Big Stump Entrance.

Vanuit Grant Grove kan je via de CA-180 nog ongeveer 30 mijl in oostelijke richting rijden, tot aan Cedar Grove in Kings Canyon.

 
Toegangsprijs

Voor toegang tot dit park wordt een entreeprijs gevraagd. Kijk voor een actueel overzicht op de pagina Parkprijzen.

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de America the Beautiful Pass te kopen. Deze pas kost 80 dollar, en geeft gedurende 1 jaar toegang tot ruim tweeduizend parken (waaronder de door de NPS beheerde parken). Bij de meeste parken is de pas geldig voor alle inzittenden van een personenauto of camper.
 
Afstanden naar het park
Ash Mountain Entrance
- Los Angeles
- Los Angeles (Santa Ana)
- Furnace Creek (Death Valley)
- Bakersfield
- Visalia

217 mijl
243 mijl
341 mijl
109 mijl
35 mijl

-
-
-
-
-
347 km
389 km
549 km
175 km
56 km
- 4.00 uur
- 4.30 uur
- 7.15 uur
- 2.10 uur
- 0.50 uur
 
Grant Grove Visitor Center
- San Francisco
- Monterey
- Mariposa
- Yosemite Village
- Oakhurst
- Fresno

242 mijl
214 mijl
128 mijl
150 mijl
102 mijl
56 mijl

-
-
-
-
-
-
387 km
343 km
205 km
240 km
163 km
90 km
- 4.35 uur
- 4.30 uur
- 2.50 uur
- 3.20 uur
- 2.15 uur
- 1.15 uur
 
Shuttlebus

Er zijn drie verschillende shuttlebussen, die rijden van eind mei tot begin september.

Vanuit de stad Visalia kan je met een shuttlebus naar het park gaan, een retour kaartje kost $ 15,- per persoon (info 2016). De entreeprijs voor het park is bij deze prijs inbegrepen. Je kan op diverse plaatsen in Visalia opstappen, de route eindigt bij het Giant Forest Museum in het park. Klik hier voor meer informatie.

In het park zelf kan je gebruik maken van twee gratis shuttlebussen. De groene route, ofwel de Giant Forest Route, stopt bij Wuksachi Lodge, het Lodgepole Visitor Center, the Sherman Tree en het Giant Forest Museum. De grijze route, ofwel de Moro Rock / Crescent Meadow Route, stopt bij het Giant Forest Museum, bij Moro Rock en bij Crescent Meadow. Klik hier voor meer informatie.

TIPS
 • In het park komen beren voor! Beren worden door voedsel aangetrokken, het is daarom wettelijk verplicht dat alle voedingswaren en voedingsresten goed ingepakt zijn. Niet alleen voedingswaren, maar ook andere artikelen met een sterke geur kunnen beren aantrekken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan toiletartikelen, frisdrank, schoonmaakmiddelen voor de autoruit, tabak ed.

 • Als je een beer tegenkomt, blijf dan bij elkaar en let vooral op je kinderen. Probeer minstens 100 meter afstand tot de beer te bewaren. Zorg dat je nooit tussen een moederbeer en haar jong komt. Als een beer te dichtbij komt, maak jezelf dan zo groot mogelijk door je armen boven je hoofd te houden. Maak veel geluid! Ren vooral niet weg, maar wacht tot de beer zelf weggaat. Je mag als groep een beer nooit omsluiten, er moet een ontsnappingsroute voor hem aanwezig zijn.

 • In verband met de aanwezigheid van beren is het verboden honden en andere dieren mee te nemen tijdens wandelingen in the backcountry.

 • Voor de rondleiding in Crystal Cave kan je géén toegangskaarten kopen bij de grot zelf. Je moet die kaarten dus vooraf kopen, bij het Foothills Visitor Center of bij het Lodgepole Visitor Center. Houd daarbij rekening met een rijtijd van minstens anderhalf uur van het Visitor Center naar de grot.

BEZIENSWAARDIGHEDEN SEQUOIA NP

Sequoia / Kings Canyon National Park is vooral een park voor wandelaars. Het aantal mogelijkheden om trails te lopen is enorm groot, en het is niet mogelijk elk van die trails op deze site te beschrijven. We beperken ons daarom tot de meest populaire trails in het met de auto toegankelijke gedeelte.

De toegangsweg naar Sequoia vanuit het zuidwesten is bijzonder mooi. Een lange rechte weg (CA-198) gaat door de vlakke San Joaquin Valley, door eindeloze velden met citrusvruchten en groenten. Het gebied wordt geleidelijk aan steeds heuvelachtiger, de weg stijgt langzaam. Je passeert Lake Kaweah, en het plaatsje Three Rivers. Het meer heeft z'n naam te danken aan de Kaweah River, waarvan de diverse aftakkingen door steile ravijnen stromen. De hoofdweg naar Sequoia volgt de Middle Fork van de Kaweah River. De weg volgt de canyon gedurende 5 mijl, en gaat steeds hoger boven de rivier uit.

 

 

Mineral King Area
Als je het park vanuit het zuiden nadert (vanaf Visalia, via de CA-198), dan kan je kort voor de Ash Mountain Entrance rechtsaf via een 25 mijl lange onverharde weg. Deze Mineral King Road is steil, smal en erg bochtig. De weg volgt de oostelijke aftakking van de Kaweah River, en is vaak slecht begaanbaar. Gedurende de winter is de Mineral King Road gesloten. Om van de Mineral King Road gebruik te mogen maken moet je vooraf een permit halen bij het Foothills Visitor Center.

Mineral King Valley is een unieke vallei die gevormd is door een gletsjer. Je vindt hier allerlei soorten gesteente, en een grote variëteit aan vegetatie. Het gebied wordt vrijwel alleen bezocht door natuurliefhebbers die dagenlange trektochten maken, en die erg van de stilte houden.

Mount Whitney
Veel bezoekers willen graag Mount Whitney zien, de grootste berg in de 48 aaneengelegen staten van Amerika. Maar de berg ligt aan de oostkant van de Great Western Divide, en het zicht erop wordt beperkt door de vele met sneeuw bedekte pieken die 3.600 meter of hoger zijn. Je kan de berg het beste zien als je je aan de oostzijde van Sequoia National Park bevindt. In het plaatsje Lone Pine, aan CA-395, begint de Whitney Portal Road. Vanaf deze weg heb je een erg mooi uitzicht op Mount Whitney. Je kan dit punt echter niet vanuit het park zelf bereiken, er lopen geen wegen in het oostelijke deel van het park.

Foothills Area
Het gebied in het zuidwesten van Sequoia NP, bij de Ash Mountain Entrance, heet de Foothills Area. De winters zijn hier mild en nat, de zomers heet en droog. Foothills Area is vooral erg mooi van eind maart tot eind mei, dankzij een bijzonder weelderige en kleurrijke plantengroei. Het hier gelegen Visitor Center is het hoofdkantoor van zowel Sequoia als Kings Canyon NP. Je kan hier topografische kaarten kopen waarop de trails zijn aangegeven.

De CA-198 wordt vanaf hier de Generals Highway genoemd. De Generals Highway is een weg met een enorm aantal haarspeldbochten, tijdens de eerste 16 mijl stijg je maar liefst 1500 meter. Onderweg (1,6 mijl ten noorden van de ingang)  rijd je onder een granieten rotsblok door met de toepasselijke naam Tunnel Rock. De weg is hier onderdoor gegraven gedurende de jaren dertig van de vorige eeuw.

Je komt vervolgens bij het plaatsje Hospital Rock. Hier, aan de middelste aftakking van de Kaweah River, leefden vroeger ongeveer 500 indianen van de Potwisha groep. Archeologische vondsten tonen aan dat zij zich hier rond het jaar 1350 gevestigd hebben. Je kan hier oude rotstekeningen bezichtigen. Bij Hospital Rock begint het meest steile en bochtige gedeelte van de Generals Highway, je rijdt hier over een afstand van ruim 8 mijl bijna voortdurend via haarspeldbochten omhoog. Onderweg kan je op diverse plaatsen stoppen voor een uitzicht op de Middle Fork Canyon beneden je.

De Foothills Area eindigt bij het Amphitheater Point, 10 mijl voorbij de ingang. Vanaf dit uitkijkpunt kan je elk van de drie verschillende zones van de Sierra zien. Beneden je zie je de Foothills Area met z'n 'oak and brush forests'. Boven je ligt het 'mixed conifer forest', het gebied waar de sequoiadendrons groeien. En in de verte heb je voor het eerst uitzicht op de high Sierra, op de kale rotsen van de Great Western Divide. 

Kort voordat je het de Giant Forest Area bereikt, kan je linksaf via de ruim 6 mijl lange Crystal Cave Road. Deze mooie, bochtige weg is alleen tijdens de zomermaanden open, en voertuigen die langer zijn dan 6.70 meter mogen van deze weg geen gebruik maken. Vanaf de parkeerplaats kan je een korte wandeling van 800 meter maken naar Cascade Creek, waar de© copyright hanz meulenbroeks ingang van Crystal Cave te vinden is. Dat is een grot die je alleen onder leiding van een gids kan bezoeken. Toegangskaarten voor de 45 minuten durende tour zijn te koop bij het Foothills Visitor Center, en het Lodgepole Visitor Center. In verband met de temperatuur (9° C) is het raadzaam een jas of trui mee te nemen.

Giant Forest Area
Terwijl je van de Foothills Area naar het noorden rijdt zie je al diverse sequoiadendrons. Deze bomen zijn echter (relatief) vrij klein. Maar dan, nog vrij onverwacht, zijn er overal gigantische bomen te zien die hoog boven alle andere bomen uittorenen. Dit is Giant Forest, het drukst bezochte gedeelte van Sequoia National Park. Hier staan vier van de vijf meest indrukwekkende sequoiadendrons ter wereld.

De populariteit van het gebied bleek een zeer nadelige invloed te hebben op het ecosysteem, de bomen had veel te lijden van de grote bezoekersaantallen. Daarom heeft de National Park Service tijdens het begin van deze eeuw een ingrijpende renovatie uitgevoerd: de bezoekersfaciliteiten die voorheen vlak bij de bomen waren gevestigd zijn afgebroken, bezoekers kunnen nu terecht in het 10 kilometer verderop gelegen Wuksachi Village. De Giant Forest Area mag alleen nog overdag worden bezocht.

In het zuidelijke deel van de Giant Forest Area begint een 3 mijl lange zijweg, de Moro Rock / Crescent Meadow Road. De weg is alleen tijdens de zomermaanden geopend; het wordt afgeraden (maar niet verboden) om van de weg gebruik te maken met voertuigen die langer zijn dan 6.70 meter. Ongeveer halverwege bereik je Moro Rock, dit is een grote, granieten koepelrots, die je kan beklimmen dankzij de 400 treden die erin zijn uitgehakt. Het is een zware klim (hoogteverschil 90 meter), maar je wordt dan wel beloond met een spectaculair 360° uitzicht over het westelijke gedeelte van Sequoia en over The Great Western Divide.
Vroegere bezoekers van Sequoia konden zich moeilijk een voorstelling maken van de grootte van de bomen. Om een beter idee te krijgen, hebben zij een weg gehakt door de top van een naamloze, omgevallen boom. De boom was 83,8 meter hoog en heeft een diameter van 6,4 meter. De tunnel is 2,4 meter hoog en 5,2 meter breed. Deze Tunnel Log is ook te zien aan de Moro Rock / Crescent Meadow Road. Aan het einde van de weg begint de volgende trail:

 • © copyright melanie meulenbroeksCrescent Meadow / Log Meadow Loop
  Lengte :  3 kilometer  (loop)
  Hoogteverschil : 60 meter
  De weg eindigt ongeveer 100 meter voor de rand van Crescent Meadow, een van de mooiste bloemenweiden van het park. Dit is een van de plaatsen waar je kans hebt een beer te zien. De eerste blanke bewoner van Sequoia was Hal Tharp, die van een omgevallen boom een zomerhuis heeft gemaakt. De route naar Tharp's Log wordt met borden aangegeven.

Ongeveer 3 mijl voorbij de afslag Moro Rock / Crescent Meadow Road begint de korte Wolverton Road, die eindigt bij een grote parkeerplaats. Vanaf deze parkeerplaats kan je naar de beroemde General Sherman Tree lopen. Deze boom is 83,8 meter hoog, en aan de voet heeft deze boom een omtrek van 31,3 meter. Het is niet de hoogste boom ter wereld (de Coast Redwood kan meer dan 100 meter hoog worden), en het is ook niet de boom met de grootste omtrek (in Oaxaca, Mexico, staat een cypress met een omtrek van 49,4 meter). Maar dankzij het enorme volume van 1486,6 kubieke meter is de General Sherman Tree wel het grootste levende organisme ter wereld!

 • General Sherman Tree / Congress Trail
  Lengte : 800 meter  (alleen General Sherman Tree)
  Lengte : 3,7 kilometer  (de hele Congress Trail)
  Hoogteverschil : 91 meter
  Duur : 1,5 uur
  Vanaf de parkeerplaats gaat het pad over een afstand van 400 meter vrij steil omlaag, er zijn hier diverse traptreden aangebracht. Direct na deze afdaling bereik je de General Sherman Tree, de boom wordt door middel van hekken beschermd. Voorbij deze boom kan je via een loop-trail verder lopen, het pad gaat nu nog steeds omlaag maar niet meer zo steil. Eerst steek je – via een houten brug – Sherman Creek over. Na 1600 meter zie je een indrukwekkende groep sequoiadendrons, deze groep bomen wordt The Senate genoemd. Even verder ligt een tweede groep, de naam daarvan is The House. Vervolgens loop je ook nog langs de General Lee Tree en de McKinley Tree. De loop-trail eindigt op het moment dat je terug bent bij de General Sherman Tree, je hebt dan nog de steile klim terug naar de parkeerplaats voor de boeg. Onderweg kom je op diverse plaatsen banken tegen, en er is ook volop schaduw.

Als je via de Generals Highway verder rijdt, kan je direct naast de weg nog een van de mooiste bomengroepen zien staan, de Parker Group. Nog eens 2,5 mijl verder ligt het Lodgepole Visitor Center. Er ligt hier ook een camping, vanwaar je een populaire trail kan lopen:

 • © copyright nps.govTokopah Falls
  Beginpunt : Voorbij de Log Bridge op het kampeerterrein Lodgepole
  Lengte : 5,5 kilometer  (heen en terug)      
  Dit is een eenvoudige wandeling langs de Marble Fork van de Kaweah River naar de indrukwekkende granieten kliffen en de waterval van Tokopah Canyon. De 365 meter hoge waterval is op z'n mooist vroeg in de zomer, op het moment dat er veel smeltwater vanuit de bovenstrooms gelegen Pear Lake Region komt.

Ter hoogte van het Lodgepole Visitor Center buigt de weg af in westelijke richting. Hier ligt Wuksachi Village, het nieuwe centrum waar de voorzieningen die voorheen in Giant Forest Village te vinden waren nu zijn ondergebracht. Vijf mijl voorbij Wuksachi Village vind je nog het beginpunt van de: 

 • Little Baldy Trail
  Lengte : 5,5 kilometer  (heen en terug)
  Hoogteverschil :  215 meter
  Met zijn hoogte van  2451 meter is de granieten koepelrots Little Baldy een uitstekende plek om het Giant Forest gebied te bekijken.
Enkele mijlen verder verlaat je Sequoia National Park. De weg loopt nu via Sequoia National Forest verder naar het noordwesten, en je rijdt vervolgens het Kings Canyon National Park in.
 
BEZIENSWAARDIGHEDEN KINGS CANYON NP

Als je vanuit Sequoia komt, dan rijd je op gegeven moment via de Generals Highway vanzelf het noordelijke deel van dit gecombineerde park in, Kings Canyon. Je kan dit park ook vanuit het westen bereiken, vanuit de stad Fresno, via de CA-180. De twee meest bezochte gebieden van Kings Canyon zijn Grant Grove Area, en Cedar Grove Area.

Grant Grove Area
Het hoogste punt van de Generals Highway ligt hier, bij Big Baldy Saddle (2330 meter). Grant Grove ligt in een schaduwrijk, vochtig gebied. Je treft hier veel gigantische sequoiadendrons aan. De grootste concentratie bomen staat in Redwood Canyon, een vallei met steile wanden. Dit gebied is niet per auto bereikbaar en biedt daardoor een van de meest onbedorven ervaringen met de bomen.

Dichtbij de westelijke ingang van het park, aan de CA-180, ligt een picknickplaats. Hier begint de:

 • Big Stump Trail
  Lengte: 1,6 kilometer (loop)
  Hoogteverschil: 60 meter
  Duur: 1 uur
  De trail gaat naar de Big Stump Basin, waar rond het jaar 1880 houthakkers de reusachtige sequoia's bedreigden. Je ziet hier nog veel houtblokken en boomstompen. Let tijdens deze trail ook op de hier aanwezige bloemen en vogels.

Verder naar het noorden ligt het Grant Grove Visitor Center. In dit gebied ligt een zeer uitgebreid netwerk aan trails. Enkele populaire trails zijn:

 • General Grant Tree Trail
  © copyright hanz meulenbroeksBeginpunt: De Grant Tree parkeerplaats, 1600 meter ten noordwesten van het Visitor Center
  Lengte: 800 meter (loop)
  Hoogteverschil: 15 meter
  Duur: 30 minuten
  Op borden onderweg kan je beschrijvingen vinden van de bomen rondom je. De General Grant Tree is op twee na de grootste sequoia ter wereld. Deze boom is officieel benoemd tot "The Nation's Christmas Tree" en is de enige levende Nationale Relikwie. Tegen een kleine vergoeding is een brochure over deze boom verkrijgbaar bij het Visitor Center.

 • North Grove Loop
  Beginpunt: Aan het einde van de lager gelegen Grant Tree parkeerplaats.
  Lengte: 2,5 kilometer (loop)
  Hoogteverschil: 120 meter
  Duur: 1,5 uur
  De trail volgt een oude weg die loopt door bossen met sequoia's en andere bomen (sugar pine, white fir, en dogwood). Je ziet de Dead Sequoia's, bomen die lang geleden door een bosbrand zijn gedood.

© copyright hanz meulenbroeksBij Grant Grove Village kan je via een smalle, steile weg 2,5 mijl in oostelijke richting rijden, naar Panoramic Point. Het uitkijkpunt ligt op 400 meter afstand van de aan het einde van de weg gelegen parkeerplaats. Op een heldere dag kan je meer dan 160 kilometer ver weg kijken.
Je kan de CA-180 in noordelijke richting volgen. Je rijdt dan tussen meer conventionele bossen, al zie je hier en daar ook nog enkele sequoiadendrons. Je verlaat het park, en de weg buigt af naar het oosten. De weg is vanwege sneeuwval gemiddeld vijf maanden per jaar gesloten. Ver beneden je ligt de South Fork of the Kings River. De weg daalt ongeveer 1200 meter, in dit gedeelte zijn er veel scherpe bochten en steile weggedeelten. Gedurende de laatste 20 mijl rijd je op gelijke hoogte naast de rivier. Onderweg kom je bij Boyden Caverns, waar je een begeleide tour kan boeken om speleogische bezienswaardigheden te bekijken. En je ziet Grizzly Falls, de plek waar het water vanuit een zijrivier in de 30 meter lagere Kings River terechtkomt.

Cedar Grove Area
Je rijdt nu opnieuw Kings Canyon National Park in. Twee mijl voorbij de parkgrens ligt het dorpje Cedar Grove. Hier bevinden zich veel bezoekersfaciliteiten. Cedar Grove bevindt zich op de bodem van Kings Canyon, naast de South Fork Kings River. Kings Canyon is 2500 meter diep, en is daarmee het diepste ravijn van Noord Amerika. (Ter vergelijking: de Grand Canyon is 1900 meter diep). De canyon is U-vormig, en is gevormd door een gletsjer. Voorbij Cedar Grove gaat de weg nog 7 mijl verder in oostelijke richting. Er bevinden zich hier geen specifieke bezienswaardigheden, maar de natuur is in z'n geheel wel overweldigend mooi. Je kan een korte wandeling maken naar Roaring River Falls, waar het water van een luidruchtig, snelstromend zijriviertje 12 meter naar beneden valt.
Ongeveer 1 mijl voor het einde van de weg ligt de parkeerplaats Zumwalt Meadow Parking Area. Hier begint een eenvoudige trail, die als een van de mooiste in dit gebied wordt beschouwd:

 • Zumwalt Meadow Trail
  Lengte: 2,5 kilometer (loop)
  Hoogteverschil: 15 meter
  Duur: 1 uur
  Je kan een brochure over deze trail kopen bij het Ranger Station, of bij het begin van de trail. Je passeert een brug, en loopt ongeveer 90 meter naar links. Daarna ga je rechtsaf, vanuit het hoog liggende pad heb je een mooi uitzicht over Zumwalt Meadow. Op de terugweg kan je de weide van dichtbij bekijken. De vegetatie hier zorgt voor een intense geur. Tijdens de wandeling kan je ook de Kings River en enkele van de omliggende bergtoppen zien, met name the Grand Sentinel en North Dome.

Vanaf het eindpunt van de weg zijn er veel korte en lange wandelpaden. Eén van die paden gaat naar Mist Falls, een van de meest spectaculaire watervallen van het park. De wandeling is, heen en terug, ongeveer 13 kilometer lang. Je kan vanaf Mist Falls ook nog doorlopen tot aan Paradise Valley, in totaal loop je dan meer dan 22 kilometer. Klik hier voor een beschrijving van deze wandeling.

 
WEERSOMSTANDIGHEDEN

© copyright nps.gov© copyright nps.govIn de laag gelegen gebieden (300 tot 1200 meter) zijn de winters mild en nat, en de zomers heet en droog. De meeste regenval vindt plaats van januari tot en met de eerste helft van mei. Gemiddeld regent het 66 cm per jaar. Tijdens de winter komt het vaak voor dat laag hangende wolken vanuit het westen binnendrijven, waardoor je vaak dagenlang geen uitzicht hebt.

In de hoger gelegen gebieden (1200 tot 2100 meter) kenmerkt de zomer zich door warme dagen en koude avonden. Er komen dan soms onweersbuien voor. Er valt hier 102 tot 114 cm neerslag per jaar. Van december tot mei ligt hier meestal een dik pak sneeuw. Toch komt het niet vaak voor dat de temperatuur onder het vriespunt komt.

 
ACCOMODATIE

Campings
In Sequoia National Park bevinden zich zeven campings. De grootste daarvan is Lodgepole Campground, met 250 plaatsen, op 2 mijl van het Giant Forest. En ook in Kings Canyon National Park zijn 7 campings aanwezig. Er zijn ook plaatsen speciaal voor grote groepen. Klik hier voor meer informatie over de faciliteiten en de reserveringsmogelijkheden.

Hotels
Er zijn vijf hotels in Sequoia / Kings Canyon National Park.

 • Wuksachi Lodge
  Dit nieuwe hotel ligt 6 mijl ten noorden van Giant Forest en 2 mijl ten noorden van het Lodgepole Visitor Center. Het is het hele jaar geopend. In drie gebouwen bevinden zich 102 kamers, vanwaar uit de gasten een schitterend uitzicht hebben op Mount Silverman en Silver Peak.

 • John Muir Lodge
  Dit nieuwe hotel ligt in Grant Grove Village en heeft 30 kamers. Het is het hele jaar geopend.

 • Grant Grove Cabins
  Er zijn verschillende typen huisjes. De tien Bath Cabins hebben een eigen badkamer, electriciteit, verwarming en vloerbedekking. Deze huisjes zijn het hele jaar open. De 24 Rustic Cabins en de 18 Tent Cabins hebben geen eigen badkamer, en zijn maar 3 of 4 maanden per jaar open.

 • Cedar Grove Lodge
  Dit hotel heeft 21 kamers en ligt dicht bij het einde van de weg in de Cedar Grove Area. Het is geopend van 8 mei tot 12 oktober.

 • Silver City Mountain Resort
  Deze veertien chalets, die verschillend van grootte zijn, hebben een eigen keuken met bijbehorend keukengerei, bedden met dekens en kussens, lampen, en een barbeque. Sommige chalets hebben een koelkast. De chalets zijn te huur in de periode mei tot en met oktober.

VOORZIENINGEN

Visitor Center
Er zijn drie Visitor Centers en diverse Ranger Stations in het park:

 • Foothills Visitor Center, bij de Ash Mountain Entrance,
  Tijdens de zomermaanden dagelijks geopend van 08.00 uur tot 17.00 uur, tijdens de wintermaanden geopend van 08.00 uur tot 16.30 uur. Tickets voor Crystal Cave worden (alleen in de zomer) verkocht tot 16.00 uur.

 • Lodgepole Visitor Center, bij Giant Forest
  Dagelijks geopend van vroeg in de lente tot laat in de herfst, verder alleen in het weekend geopend.

 • Grant Grove Visitor Center
  In de zomer open van 08.00 uur tot 18.00 uur, in de lente en de herfst open van 09.00 uur tot 17.00 uur, en in de winter open van 9.30 uur tot 16.30 uur.

 • Cedar Grove Road's End Wilderness Permit Station
  Tien kilometer ten oosten van Cedar Grove Village.

 • Mineral King Ranger Station, dagelijks geopend van 07.00 uur tot 15.30 uur in de zomermaanden, gesloten van (half) september tot en met mei.

 • Diverse Ranger Stations in de backcountry

Giant Forest Museum
Dit museum staat in Giant Forest Village. Het is voor bezoekers toegankelijk sinds 13 december 2001. Het museum is gratis toegankelijk, en is dagelijks geopend van 09.00 uur tot 16.00 uur. De permanente tentoonstelling in dit museum heet: "Saving Sequoia's: Lessons learned in the Giant Forest".

 

© copyright hanz meulenbroeks

© copyright hanz meulenbroeks

Tanken
Er zijn geen tankstations aanwezig in het park.

Winkels
Bij het Lodgepole Visitor Center
In Grant Grove Village
In Cedar Grove Village
In Silver City, in de Mineral King Area

Winkel voor ski-benodigdheden
In Wuksachi Village (open zodra er voldoende sneeuw ligt)

Restaurant
In Wuksachi Village, bij de Wuksachi Lodge
In Cedar Grove Village (snack-bar)
In Grant Grove Village
In Silver City, in de Mineral King Area

Postkantoor
bij het Lodgepole Visitor Center
in de Grant Grove Area

Picknick-plaatsen (met toiletten en drinkwater)
In de Foothills Area
Bij het Visitor Center
Bij Hospital Rock
Aan de Generals Highway
Pinewood Picnic Area, 1 mijl ten noorden van het Giant Forest Museum
Lodgepole Picnic Area, een kwart mijl ten noorden van de afslag naar Lodgepole (geen water)
Halstead Meadow Picnic Area, 4 mijl ten noorden van Lodgepole (geen water)
Aan Wolverton Road
Wolverton Picnic Area, 2 mijl ten noorden van de Sherman Tree
In de Grant Grove Area
Columbine Picnic Area, aan de Grant Tree Road, op een halve mijl van het Visitor Center
Big Stump Picnic Area, aan CA-180, 3 mijl ten zuidwesten van het Visitor Center
In de Mineral King Area
Tegenover het Ranger Station

 
LINKS

Nieuwsberichten
National Park Service

Een site van Sequoia Kings Canyon Park Service Company
California Guide over Sequoia
California Guide over Kings Canyon
Foto's Terragalleria
Wandelingen-Usa.nl

 

Links Contact Disclaimer