Home BezienswaardighedenReisverslagenUpdate
Rocky Mountain National Park

Copyright © www.ontdek-amerika.nl

Pdf Google Maps Fotoserie Algemene Informatie
   
KORTE OMSCHRIJVING
 
 

Grootte : 1076 vierkante kilometer
Nationaal Park sinds : 26 januari 1915
Aantal bezoekers in 2015 : 4.155.916

De Rocky Mountains zijn het belangrijkste gebergte van Noord-Amerika. De bergketen strekt zich uit van de staat New Mexico tot aan het noordwesten van Alaska, dat is een afstand van 4800 kilometer. De Rocky Mountains worden ook wel The Continental Divide genoemd, omdat Amerika als het ware in tween wordt gedeeld. Een aantal van de hoogste bergen valt binnen het gebied van Rocky Mountain National Park, er zijn meer dan 100 pieken die tot boven de 3.000 meter hoogte reiken. Met z'n 4.346 meter is Longs Peak de hoogste berg in het park. Via de Trail Ridge Road kan je The Continental Divide doorkruisen, onderweg kan je genieten van schitterende panorama's over bergtoppen en dalen. Verder biedt het park veel natuurschoon in de vorm van alpenweiden, bossen, meren en bergstromen. Er zijn talloze kleine wilde zoogdieren, en ook grote dieren zoals herten en dikhoornschapen. Het park is erg populair bij wandelaars, er is meer dan 500 kilometer aan trails aangelegd.

 copyright hanz meulenbroeks
BEREIKBAARHEID

Rocky Mountain National Park ligt in het noorden van de staat Colorado, in het midden. Het park is het hele jaar geopend, maar de meeste parkwegen zijn gedurende de winter gesloten vanwege sneeuwval. Op de pagina Road/Trail Conditions and Closures wordt de actuele toestand van de wegen en de trails vermeld.

 
Toegangen

Aan de oostzijde van het park liggen diverse toegangen. De twee voornaamste daarvan zijn de Fall River Entrance (aan de Co-34) en de net ten zuiden daarvan gelegen Beaver Meadows Entrance (aan de Co-36). Beide wegen zijn bereikbaar via de I-25, die van noord naar zuid loopt (van de staat Wyoming naar Denver). Als je vanuit Denver komt, is het het makkelijkst om via de stad Boulder te rijden, via de Co-36.

Ten zuiden van de Beaver Meadows Entrance liggen nog twee kleinere toegangen, de Wild Basin Entrance en de Lily Lake Entrance. Die zijn bereikbaar via de Co-7, ten noordwesten van de stad Boulder.

Aan de westzijde ligt de Grand Lake Entrance. Neem de I-70, die van oost naar west loopt tussen Denver en de staat Utah. Neem de afslag Co-40 North, richting Granby. Neem na 45 mijl de afslag Co-34 North, richting Grand Lake. Na ongeveer 16 mijl bereik je Grand Lake Entrance.

 
Toegangsprijs

Voor toegang tot dit park wordt een entreeprijs gevraagd. Kijk voor een actueel overzicht op de pagina Parkprijzen.

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de America the Beautiful Pass te kopen. Deze pas kost 80 dollar, en geeft gedurende 1 jaar toegang tot ruim tweeduizend parken (waaronder de door de NPS beheerde parken). Bij de meeste parken is de pas geldig voor alle inzittenden van een personenauto of camper.
 
Afstanden naar het park
Naar Fall River Entrance  
- Denver 71 mijl - 114 km - 1.30 uur
- Boulder 41 mijl - 66 km - 1.00 uur
- Colorado Springs 140 mijl - 224 km - 2.40 uur
- Cheyenne 92 mijl - 148 km - 1.40 uur
         
Naar Grand Lake Entrance
- Denver 103 mijl - 165 km - 2.00 uur
- Idaho Springs 70 mijl - 113 km - 1.30 uur
- Granby 16 mijl - 26 km - 0.30 uur
- Colorado Springs 170 mijl - 274 km - 3.00 uur
- Grand Junction 267 mijl - 430 km - 4.30 uur
         
ACTIVITEITEN

Wildlife Watching
Copyright © www.ontdek-amerika.nlIn het park komen erg veel dieren voor. Wildlife Watching is dan ook erg populair bij veel bezoekers. Het is verboden de dieren te voeren. In het park leven meer dan 3000 elks (herten). Die komen vooral voor in de weidegebieden en bij bosranden. In de zomer leven ze vooral boven de boomgrens, maar tijdens de andere seizoenen begeven ze zich naar lager gelegen gebieden. De beste tijden om herten te kunnen zien, zijn de dageraad en de avondschemering. Mule deer (ook dit zijn herten) kan je overal tegenkomen, vooral op open plekken in de lager gelegen gebieden.De bighornsheep (dikhoornschapen) - er zijn er ongeveer 800 - komen vooral voor in Sheep Lakes, van mei tot midden augustus. De moose (Amerikaanse eland) leeft in het westen van het park. Ze bevinden zich in een gebied met veel struikgewas rondom de Colorado River in de Kawuneeche Valley. Er leven ook otters in het Colorado River gebied, maar ze laten zich meestal niet zien. De coyote kan overal voorkomen. Je hoort hun gehuil tijdens de ochtenden en de avonden. Bats (vleermuizen) kan je zien boven de meren, tijdens dageraad en tijdens de avondschemering. Marmotten en pikas geven de voorkeur aan rotsachtige gebieden. Marmotten kan je zien in de alpine tundra aan de Trail Ridge Road en de Old Fall River Road. Pikas zijn kleine, lichtkleurige zoogdieren. Je kan ze herkennen aan een opvallend scherp blaffend geluid. Aan de Trail Ridge Road kan je ook veel vogelsoorten zien, zoals Clark's nutcrackers, Steller's jays (Vlaamse gaai), golden eagles (adelaar) en prairie falcons (valk). De white-tailed ptarmigan (sneeuwhoen) komt veel voor, maar toch is het niet eenvoudig er een te ontdekken. Ze gebruiken hun natuurlijke camouflagekleur om zich te verbergen, en blijven meestal erg stil zitten. Je hebt het meeste kans een sneeuwhoen te zien als je gaat hiken op de tundra. American dippers, of water ouzels (merels) komen voor bij de meeste rivieren en beken. Hun luide roep klinkt alsof twee stenen heel snel op elkaar klikken.

Trails
Er zijn veel wandelpaden in Rocky Mountains National Park, je kan kiezen uit allerlei eenvoudige en zware trails. Gezien het grote aantal is het niet mogelijk de trails allemaal op deze site op te nemen, we beperken ons daarom tot de korte trails die in de meest bezochte gebieden liggen.

Paardrijden
De totale lengte van de paden waarvan ruiters gebruik mogen maken, is meer dan 400 kilometer. Je kan op diverse plaatsen paarden huren (met gids). Klik hier voor een overzicht.

Vissen
Op veel plaatsen is het toegestaan om te vissen. Klik hier voor meer informatie.

Wintersport
Klik hier voor meer informatie over skin, langlaufen, snowmobiling en winter hiking.

 
BEZIENSWAARDIGHEDEN

Voor de bespreking van de bezienswaardigheden gaan we uit van vijf verschillende delen van het park. We beginnen met de Trail Ridge Road, de weg die het park doorkruist van het oosten naar het zuidwesten. Vervolgens beschrijven we de Old Fall River Road, dat is een onverharde weg die ten noorden van de Trail Ridge Road ligt. Daarna besteden we aandacht aan het in het oosten van het park gelegen gebied rondom Beaver Meadow Visitor Center en Moraine Park Museum en de daaronder gelegen Bear Lake Road. Tenslotte beschrijven we de drie kleinere gebieden die in het uiterste oosten van het park liggen, en die bereikbaar zijn via de Peak to Peak Highway (de Co-7).

   
Trail Ridge Road (de Co-34)

De mooiste route in het park is de 43 mijl lange Trail Ridge Road, die loopt van Fall River Entrance Station in het oosten van het park, naar Grand Lake Entrance in het zuidwesten. Onderweg passeer je de Continental Divide, het is dan ook een van de hoogst gelegen parkwegen in heel Amerika. Toch is de weg nergens steiler dan 7%. De weg is breed genoeg voor twee voertuigen (je kan de route ook in tegengestelde richting rijden), en er zijn veel zogenaamde 'pull-outs', waar je veilig kan parkeren en uitstappen om het overweldigende uitzicht te bewonderen. In het hoogst gelegen deel staat meestal veel wind, en het is er zo'n 15 graden minder warm dan in de lagere gebieden. De Trail Ridge Road wordt gesloten bij slechte weersomstandigheden, over het algemeen kan je deze route alleen rijden van eind mei tot half oktober. We beschrijven de route van oost naar zuidwest.

Copyright © www.ontdek-amerika.nlNog voordat je daadwerkelijk in het park bent, is de tocht over de Co-34 al erg mooi. De weg loopt langs de Fall River, en je hebt vaak een goed uitzicht op de vlakke top van Longs Peak. Bij het Fall River Entrance Station rijd je het park binnen, en 2 mijl verder kom je bij Sheep Lakes en het gebied Horseshoe Park.Dit is een U-vormige vallei die door een gletsjer is uitgeslepen. Vanuit het smeltwater van die gletsjer bleven de sedimenten achter waaruit de weiden van Horseshoe Park zijn gevormd. De Sheep Lakes zijn meertjes die zijn ontstaan doordat grote brokken ijs van de gletsjer gaten in het gesteente hebben veroorzaakt. Rondom deze meren komen vaak dikhoornschapen voor, en soms ook herten. Voorbij Sheep Lakes buigt de weg af naar het zuiden. Aan de rechterzijde ligt de afslag naar de Endovalley Road. Aan de linkerkant heb je een goed uitzicht over West Horseshoe Park.
Na 4 mijl sluit de Co-36 aan op de Co-34. Houd hier rechts aan. Twee mijl voorbij de splitsing kom je bij Beaver Ponds, waar voorheen een beverkolonie actief was. Maar de bevers zijn verdwenen, en de poel verandert weer in een weide. Waar je zeker een stop moet maken, is Many Parks Curve, op 2.938 meter hoogte. Dit wordt beschouwd als een van de meest spectaculaire uitzichtpunten aan de Trail Ridge Road. Je hebt vanaf hier uitzicht over Moraine Park, Horseshoe Park en meer dan 10 hoge bergtoppen, waaronder Longs Peak (4.346 meter), de hoogste in het park. Na 12 mijl bereik je het volgende uitkijkpunt Rainbow Curve, de laatste pull-out voor je de boomgrens passeert. Vanaf hier kan je goed zien hoe de weg zich verder omhoog kronkelt. Forest Canyon Overlook ligt op 3.571 meter hoogte. Via een pad kan je naar een plateau lopen, waar een bord staat waarop de namen van de omringende pieken staan vermeld. 762 meter beneden je zie je Forest Canyon, een door een gletsjer uitgeslepen ravijn. Na 17 mijl bereik je Rock Cut (3.691 meter). Je kan hier een korte wandeling maken:

 • Tundra Nature World Trail (ook Toll Memorial Trail genoemd)
  Lengte: 1600 meter (heen en terug)
  Hoogteverschil: 80 meter
  Omdat het pad steil omhoog gaat, is dit een inspannende wandeling. Maar het is wel de moeite waard, het uitzicht op de kleurrijke alpenweiden en de omringende bergtoppen is erg mooi. Vooral voor mensen die houden van de plantenwereld is dit een boeiende trail.

Via de Iceberg Pass (op 18 mijl) kom je bij de Lava Cliffs. Deze rotsen zijn 26 tot 28 miljoen jaar geleden gevormd door vulkanische as, afkomstig van de 8 mijl verder naar het westen gelegen Never Summer Mountains. Kort voorbij de Lava Cliffs kom je op het hoogste punt van de route, op 3.713 meter. Gore Range Overlook biedt een weidse blik over het centrale gedeelte van de Colorado Rockies. Op een afstand van 21 mijl ligt het Alpine Visitor Center (3.595 meter), met een snackbar, een giftshop, een rangerstation en toiletten. Een expositie geeft informatie over de alpine tundra. Met een verrekijker kan je vanaf hier vaak herten waarnemen. Je kan ook een korte wandeling maken:

 • Copyright © www.ontdek-amerika.nlAlpine Ridge Trail
  li Lengte: 800 meter (heen en terug)
  Hoogteverschil: ruim 90 meter
  Hoewel dit een heel korte wandeling is, is het vanwege het hoogteverschil n de grote hoogte waarop je je bevindt, toch behoorlijk inspannend. Vanaf het hoogste punt kan je de Fall River Pass zien.

Kort voorbij het Visitor Center passeer je de Fall River Pass. De weg gaat nu snel naar beneden, naar Medicine Bow Curve, een van de beste uitkijkpunten in het noordelijke deel van het park. Na 25 mijl bereik je het kleine Poudre Lake. Aan het einde van Poudre Lake, bij Milner Pass, doorkruist de weg The Continental Divide. Al het water aan de oostzijde gaat naar de Mississippi River of de Atlantische Oceaan, al het water aan de westzijde gaat via de Colorado River naar de Pacific Ocean. Via de ruim 7 kilometer lange (enkele afstand) Mount Ida Trail kan je over The Continental Divide hiken. 
Bij het kleine meer Lake Irene zijn toiletten aanwezig. Vanaf Farview Curve heb je een erg goed uitzicht over de Kawuneeche Valley, de Never Summer Mountain Range en de hier nog erg bescheiden Colorado River. Als de weg de bodem van de Kawuneeche Valley heeft bereikt, rijd je nog geruime tijd door een weidegebied. Vanaf een parkeerplaats kan je naar de Never Summer Ranch lopen (800 meter). Dit is een oude 'dude ranch', waar rijke toeristen uit oost-Amerika een tijdje mochten meedraaien met het voor hen avontuurlijke cowboyleven. Deze ranch wordt niet meer gebruikt, maar kan wel worden bezichtigd.
In het gedeelte tussen de Farview Curve en het Grand Lake Entrance Station liggen de beginpunten van diverse zware trails. Je passeert achtereenvolgens de beginpunten van de Colorado River Trail, de Timber Lake Trail, de Bowen/Baker Trail, de Coyote Valley Trail, de Onahu Trail en de Green Mountain Trail. De eenvoudigste van die trails is:

 • Copyright © www.ontdek-amerika.nlCoyote Valley Trail
  Lengte: 3,2 kilometer (heen en terug)
  Het pad volgt de Colorado River. Tijdens de vroege ochtend en 's avonds heb je kans om hier herten en elanden te zien.

Ruim 40 mijl voorbij het beginpunt van de route kom je bij Grand Lake Entrance Station. Daar weer net voorbij ligt het Kawuneeche Visitor Center. Daar staat een expositie die zich vooral richt op de planten- en dierenwereld zoals die hier aan de koudere en nattere westzijde van het park voorkomt.
Net buiten het park liggen aan de Co-34 twee grote meren: Grand Lake en Shadow Mountain Lake. Deze meren vallen binnen het Arapaho National Recreation Area, waar volop gelegenheid is om te wandelen, te picknicken, te kamperen of voor watersport. Een populaire wandeling begint aan de oostzijde van Grand Lake:

 • Adams Falls Trail
  Lengte: 1 kilometer (heen en terug)
  Hoogteverschil: 24 meter
  Je loopt langs een mooi beekje naar Adams Falls. Dit is een tweedelige waterval, waar het water in totaal 17 meter naar beneden valt. Deze waterval wordt, samen met Chasm Falls, als de mooiste in het park beschouwd.
 
Old Fall River Road

Vanaf de Trail Ridge Road kan je, kort voorbij Sheep Lakes in Horseshoe Park, rechtsaf de Endovalley Road nemen. Dit is een 2 mijl lange verharde weg, die overgaat in de 8 mijl lange onverharde Old Fall River Road. Deze weg werd aangelegd tussen 1913 en 1920 door veroordeelde dwangarbeiders. Het was de eerste weg in het noorden van Colorado die de Rocky Mountains doorkruiste.Op de Old Fall River Road geldt eenrichtingsverkeer, je kan alleen rijden van oost naar west. De weg komt weer uit op de Trail Ridge Road, bij het Alpine Visitor Center. Old Fall River Road is een smalle en bochtige weg, die in totaal zo'n 1200 meter stijgt. Sommige gedeelten zijn vrij steil, tot 16%. Maar de route is wel veilig, en vooral ook erg mooi. Bij slechte weersomstandigheden wordt de weg afgesloten, meestal kan je de route alleen in de zomer rijden. Direct als je op de Endovalley Road bent, ligt aan de rechterkant van de weg het beginpunt van de zware, 20 kilometer lange Lawn Lake Trail. In 1982 heeft in dit gebied een overstroming plaatsgevonden, waardoor bomen en rotsblokken zo groot als personenauto's via de Roaring River naar beneden zijn gespoeld en een dam hebben gevormd. Die dam wordt Alluvial Fan genoemd, en het meer dat daardoor is ontstaan heet Fan Lake. Aan het einde van de verharde weg ligt een hele korte zijweg, die eindigt bij een picknickplaats en de Endovalley Overlook. Als je ruim 1 mijl op de onverharde weg bent, ligt aan de linkerzijde Chasm Falls, een 8 meter hoge waterval. Nog eens een kleine 5 mijl verder ligt Chapin Creek Trailhead, vanwaar je kan kiezen voor twee verschillende wandelpaden.

 
Rondom Beaver Meadow Visitor Center en Moraine Park Museum

Als je via de Co-36 het park binnenrijdt, zie je eerst (links van de weg) het Park Headquarters liggen, en daarna (rechts van de weg) Beaver Meadows Entrance Station. Daar voorbij kan je rechtdoor via de Co-36 naar de Trail Ridge Road, of je kan linksaf naar het Moraine Park Museum en Bear Lake Road.
De Upper Beaver Meadows is een weidegebied, dat kan worden bereikt via een 1,6 mijl lange onverharde zijweg van de Co-36 (voorbij het Entrance Station). Deze weg is vaak gesloten. Twee uitkijkpunten aan deze weg lenen zich erg goed voor het maken van mooie foto's. Er zijn twee picknickplaatsen, en diverse wandelmogelijkheden.
In het in 1992 geheel gerenoveerde Moraine Park Museum staan interactieve displays die samen "The Making of a Landscape" beschrijven.De vijf thema's die worden behandeld zijn geologische processen, gletsjers, weer en klimaat, ecosystemen en menselijke invloeden.
Voorbij het Moraine Park Museum kan je van de eigen auto gebruik maken, je kan ook kiezen voor de gratis shuttle bus. De grote parkeerplaats aan het einde van de busroute is vaak al vroeg in de dag helemaal vol, het wordt dan ook aangeraden om de bus te nemen. Bij het museum is een van de middelste haltes van de Moraine Park Route. De bus rijdt in het hoogseizoen elke 20 minuten van 07.00 uur tot 19.00 uur, en daarna nog n keer per uur tot 22.00 uur. De bus stopt op de volgende plaatsen:
Fern Lake Trailhead , Cub Lake Trailhead, C Loop, Moraine Park Campground, Moraine Park Museum, Tuxedo Park, Hollowell Park, Glacier Basin Campground en Park & Ride. De vier eerstgenoemde stops liggen ten westen van Moraine Park Museum. Bij het Fern Lake Trailhead kan je de volgende wandeling beginnen:

 • The Pool Trail
  Copyright © www.ontdek-amerika.nlLengte: 5,5 kilometer (heen en terug)
  Hoogteverschil: 75 meter
  Dit is een eenvoudige, schaduwrijke trail langs Fern Creek. Aan het einde van de trail ligt het hele kleine meertje The Pool. Voorbij The Pool kan je nog verder lopen naar Fern Falls, Fern Lake, Spruce Lake of Odessa Lake. Dit betekent echter wel dat de totale afstand veel groter wordt. Zo is het heen en terug van Fern Lake Trailhead naar Odessa Lake bijna 16 kilometer, terwijl je dan een hoogteverschil van 568 meter moet overwinnen.

Vanaf de busstop Cub Lake Trailhead begint de:
 • Cub Lake Trail
  Lengte: 7,4 kilometer (heen en terug)
  Hoogteverschil: 165 meter
  Dit is een wandeling door een mooi gebied met bossen, weiden en meren. Cub Lake is daarvan de grootste. Je kan eventueel verder lopen tot aan het hierboven beschreven meertje The Pool, dat 1300 meter verder ligt. Dit is een populaire wandeling, vooral tijdens de herfst als de kleuren van het bos op hun mooist zijn.

Voorbij het Moraine Park Museum gaat de shuttle bus verder in zuidelijke richting. Tuxedo Park is een schitterende picknickplaats met 4 tafels vlakbij de parkeerplaats en 5 tafels een klein stukje verder, bij Glacier Creek. Dankzij het water en de grote bomen, die voor veel schaduw zorgen, is dit een ideale plek om even aan de zomerse hitte te ontkomen. Er zijn geen toiletten aanwezig.

Ook Hollowell Park is een picknickplaats. Hier zijn wel toiletten aanwezig. Er staan 4 tafels bij de parkeerplaats, en 3 tafels bij het beginpunt van de trail:

 • Mill Creek Basin Trail
  Lengte: 5,1 kilometer
  Hoogteverschil: 183 meter
  In dit gebied komen veel bevers voor. Je ziet onderweg dan ook veel kleine poelen, die door de bevers gemaakt zijn. Het zijn erg schuwe beesten, ze laten zich waarschijnlijk niet zien. Alleen net voor zonsopgang en net na zonsondergang heb je kans bevers te zien.

De laatste twee plaatsen waar de bus stopt zijn Glacier Point Campground, en Park & Ride. Vanaf hier kan je via de Bear Lake Road verdergaan naar het drukbezochte Bear Lake.

 
Bear Lake Road

Bear Lake Road is een van de meest populaire routes in het park. Jaarlijks maken ongeveer 1 miljoen bezoekers gebruik van deze weg. Het aantal wandelpaden hier is enorm groot, hieronder noemen we enkele van de vele mogelijkheden. Park & Ride is een grote parkeerplaats, vanwaar je met de bus, met de eigen auto of te voet verder kunt, richting Bear Lake. De busroute van Park & Ride naar Bear Lake wordt de Bear Lake Route genoemd. De bus rijdt in het hoogseizoen tussen 05.00 uur en 22.00 uur, elke 30 minuten. Copyright © www.ontdek-amerika.nlOnderweg stopt de bus twee keer, bij Bierstadt Bus Stop en bij Glacier Gorge Trailhead. Je kan de hele route of een deel daarvan ook te voet afleggen.De totale afstand tussen Park & Ride en Bear Lake bedraagt (enkel) 5,8 kilometer. Het wordt aangeraden om met de bus naar Bear Lake te gaan, en daarna terug te hiken naar Park & Ride. De tocht is dan minder zwaar dan andersom. Als je met de auto naar Bear Lake wilt rijden, houd dan rekening met verkeersopstoppingen en met een tekort aan parkeerplaatsen. Een korte zijweg links van Bear Lake Road voert naar Sprague Lake. Dit ondiepe meer heeft een oppervlakte van 5 hectare. Je kan hier erg mooie foto's maken, met het meer op de voorgrond en de bergen van de Continental Divide op de achtergrond. Er zijn ook hier diverse wandelmogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld om het meer heenlopen, of je kan hiken naar Bear Lake (ruim 5 kilometer, enkel). Ook vanaf Storm Pass Trailhead (geen busstop) en Bierstadt Trailhead (wel een busstop) kan je kiezen uit diverse wandelmogelijkheden. Het pad naar Bierstadt Lake is 2,6 kilometer lang (enkel), en gaat steil bergop. Het is daarom eenvoudiger om vanaf Bear Lake te hiken. Je loopt dan eerst 3,2 kilometer van Bear Lake naar Bierstadt Lake, waarbij je ongeveer 75 meter stijgt. Daarna loop je nog 2,6 kilometer omlaag, naar Bierstadt Lake Trailhead, vanwaar je met de shuttlebus terug kan. Vervolgens bereik je Glacier Gorge Junction Trailhead. Vandaar kan je een eenvoudige wandeling maken (1 kilometer enkel) naar de kleine waterval Alberta Falls. Het pad gaat nu omhoog naar Mills Lake (op 4 kilometer van de parkeerplaats). Dit meer wordt door sommigen beschouwd als een van de mooiste meren van Rocky Mountain National Park. Je komt nu bij het eindpunt van Bear Lake Road. Bear Lake ligt op 2880 meter hoogte, en het is een van de hoogstgelegen meren die je met de auto kan bereiken. Je kan rondom het meer lopen; omdat het hier vrij vlak is, is dit een eenvoudige wandeling (1600 meter). Diverse andere meren in deze omgeving zijn te voet bereikbaar, zoals Nymph Lake (afstand 800 meter; hoogteverschil 69 meter), Dream Lake (afstand 1800 meter; hoogteverschil 130 meter), Emerald Lake (afstand 2900 meter; hoogteverschil 184 meter) en Lake Haiyaha (afstand 3500 meter; hoogteverschil 227 meter).

 
Peak to Peak Highway (de Co-7)
Langs de oostzijde van het park loopt de Co-7. Via deze mooie route kan je naar enkele minder druk bezochte gedeeltes van Rocky Mountain National Park.

Wild Basin Area
Copyright © www.ontdek-amerika.nlDit gebied ligt in het zuidoosten van het park, en is bereikbaar via een onverharde zijweg van de Co-7. Je vindt hier een Ranger Station, een picknickplaats, een noodtelefoon en diverse wandelpaden. De laatste jaren wint dit gebied aan populariteit, vooral bij backpackers. Er zijn veel meren, rivieren en hoge bergtoppen. Een van de mooiste bezienswaardigheden hier is Ouzel Falls. Deze 12 meter hoge waterval ligt op bijna 4,5 kilometer afstand (enkel) van Wild Basin Trailhead. Het hoogteverschil tijdens de trail bedraagt 290 meter.

Longs Peak Area
Ook dit gebied ligt aan de Co-7. Je kan het bereiken via een zijweg, ten noorden van Wild Basin Area. Er is een camping (alleen voor tenten), een Ranger Station, een picknickplaats en een noodtelefoon. Je kan hier lange, zware wandelingen maken. Bijvoorbeeld naar Longs Peak, de hoogste berg in Rocky Mountain National Park. Deze zware tocht is echter alleen geschikt voor zeer ervaren hikers.

Lily Lake Area
Dit gebied ligt aan de Co-7 op ongeveer 6 mijl ten zuiden van Estes Park. De weg doorkruist hier een oostelijk uithoek van het park. Aan de ene zijde van de weg vind je een visitor center, en aan de andere zijde het meer waarnaar dit gedeelte van het park is vernoemd. Het Lily Lake Visitor Center is alleen tijdens het hoogseizoen geopend, van 09.00 uur tot 16.30 uur (in het voorseizoen alleen in het weekend). Je kan hier een expositie bekijken.

Je kan hier een eenvoudige wandeling maken rondom Lily Lake. Het vlakke pad is ongeveer 1300 meter lang, en onderweg kan je veel bloemen, watervogels en forellen zien. Er zijn toiletten en picknicktafels aanwezig.
Er zijn ook nog twee moeilijkere trails. Vanaf Twin Sisters Trailhead (bij het Visitor Center) kan je via een 6 kilometer lang pad (enkel) naar de ruim 700 meter hogere Twin Sisters Peak hiken. En vanaf Lily Mountain Trailhead (600 meter ten noorden van het meer) kan je een ruim 3 kilometer lange wandeling maken (enkel) naar de top van Lily Mountain.

 
WEERSOMSTANDIGHEDEN

Tijdens de winter kunnen de weersomstandigheden in de hoger gelegen gedeelten van het park erg streng zijn. Er ligt vaak veel sneeuw, en er kunnen zich plotselinge zware sneeuwstormen voordoen. In het lager gelegen westen is het zonnig en heb je minder kans op wind, maar er ligt wel veel sneeuw en het kan er erg koud zijn. Aan de oostzijde ligt meestal minder sneeuw.
Het duurt tot ver in de lente voordat alle wegen en wandelpaden sneeuwvrij zijn. Vanaf eind april begint het warmer te worden op een hoogte van zo'n 2400 meter, in juni bereikt de lente de gebieden die op 2900 tot 3500 meter hoogte liggen. De plantengroei is in deze tijd op z'n mooist.
In de alpine tundra (3500 tot 4000 meter hoogte) bloeien de bloemen in de zomer. Vooral in de avond komen vaak onweersbuien voor. De temperatuur kan dan in korte tijd snel dalen.
In september en oktober is het meestal erg helder en droog. Soms komt een vroege sneeuwstorm voor. Vanaf midden september zijn de herfstkleuren erg mooi.

 
Rocky Mountain National Park, weerbericht Actuele tijd en temperatuur in graden Celsius en Fahrenheit
 
ACCOMMODATIE

Er zijn vijf campings in het park.

Aspenglen Campground ligt naast Fall River aan de Co-34, vlakbij het Fall River Visitor Center. Er zijn 54 plaatsen, reserveren wordt aanbevolen. De camping is open van eind mei tot eind september.

Copyright © www.ontdek-amerika.nlGlacier Basin Campground ligt aan de Bear Lake Road. Er zijn 150 individuele plaatsen, en 15 groepsplaatsen. Reserveren is mogelijk vanaf 5 maanden voor de aankomstdatum. De camping is open van eind mei tot begin september.

Longs Peak Campground ligt in het oosten van het park, en is bereikbaar vanaf de Co-7. De 26 plaatsen zijn alleen bestemd voor tenten. Reserveren is niet mogelijk. De camping is het hele jaar open, maar alleen in het hoogseizoen is water beschikbaar.

Moraine Park Campground ligt dichtbij het Moraine Park Museum in een bosrijke omgeving. Er zijn 245 plaatsen. De camping is hele jaar open. Je kan plaatsen reserveren voor tijdens het hoogseizoen. Er is water van midden mei tot ongeveer 1 oktober.

Timber Creek Campground ligt in het westen van het park, 10 mijl ten noorden van Grand Lake Entrance. Er zijn 98 plaatsen, en de camping is het hele jaar open. Tijdens het hoogseizoen is water beschikbaar. Reserveren is niet mogelijk.

Klik hier voor meer informatie.

Er zijn erg veel backcountry campings in het park. Als je hiervan gebruik wilt maken, moet je vooraf een permit regelen. Klik hier voor meer informatie.

Hotels
Er zijn geen hotels in het park zelf. Er zijn wel veel hotels in de nabije omgeving, bijvoorbeeld in Estes Park en bij Grand Lake.
 
VOORZIENINGEN

Fall River Visitor Center
Dagelijks geopend van 09.00 tot 17.00 uur
- levensgrote displays van de dieren
- een ontdekkingskamer voor kinderen
- een boekwinkel
- toiletten

Beaver Meadows Visitor Center
Copyright © www.ontdek-amerika.nlDagelijks geopend van 08.00 tot 17.00 uur
- een gratis film
- een groot driedimensionaal overzicht van het park
- een boekwinkel
- toiletten
- backcountry permits in het aangrenzende gebouw

Alpine Visitor Center
In het hoogseizoen dagelijks geopend van 10.30 tot 16.30 uur
- tundra displays
- een boekwinkel
- een giftshop
- een snackbar

Lily Lake Visitor Center
In het voorseizoen in het weekend geopend, in het hoogseizoen dagelijks geopend van 09.00 tot 16.30 uur
- expositie
- boekwinkel
- toiletten

Kawwuneeche Visitor Center
Dagelijks open van 08.00 tot 16.30 uur, in het hoogseizoen tot 17.00 uur
- een gratis film
- een diashow
- een expositie
- een boekwinkel
- toiletten
- backcountry permits

Moraine Park Museum
In het hoogseizoen dagelijks geopend van 09.00 tot 16.30 uur
- interactieve expositie over het landschap
- een boekwinkel
- toiletten

Sheep Lakes Information Station
In het hoogseizoen dagelijks geopend van 08.30 tot 16.00 uur
- geschikte plek voor wildlife viewing

Never Summer Ranch
- museum over de oude 'dude-ranch'
- toiletten bij de parkeerplaats

Picknickplaatsen met en zonder toiletten
Er zijn veel picknickplaatsen in het park. Bij sommigen daarvan zijn toiletten aanwezig. Klik hier voor een volledig overzicht.

 
LINKS
Nieuwsberichten
Road/Trail Conditions and Closures
National Park Service

Photo's Terragalleria
 

Links Contact Disclaimer