Home BezienswaardighedenReisverslagenUpdate

Theodore Roosevelt National Park

copyright © hanz meulenbroeks

Pdf Google Maps Fotoserie Algemene Informatie
   
KORTE OMSCHRIJVING

Grootte North Unit : 97 vierkante kilometer
Grootte South Unit : 188 vierkante kilometer
Nationaal park sinds : 10 november 1978

Aantal bezoekers in 2012 : 640.555

copyright © hanz meulenbroeksTheodore Roosevelt National Park ligt in het gebied North Dakota Badlands, in een dal dat is uitgeslepen door de Little Missouri River. Zo’n 60 miljoen jaar geleden is erosiemateriaal dat afkomstig was van de toen nog jonge Rocky Mountains door water naar deze omgeving vervoerd. Er volgde een warme, natte periode, waarin op de nieuw gevormde bodem een dichte vegetatie groeide. Deze vegetatie verdween later weer onder nieuwe lagen erosiemateriaal; een deel van de planten versteende, het andere deel veranderde in bruinkool. Grote wolken as, afkomstig van vulkanen in het westen van het land, sloegen neer in het gebied; de resten hiervan zijn nu verantwoordelijk voor de grijze en blauwgrijze tinten in de rotsen. Het regent niet veel in North Dakota, maar als het regent, gaat dat vaak vrij heftig. De krachtige watererosie heeft ervoor gezorgd dat de zachtere rotslagen zijn weggesleten; de hardere lagen zijn overgebleven en vormen nu samen de desolate, kleurrijke North Dakota Badlands.
In 1883 bezocht de toen 24-jarige Theodore Roosevelt, geboren en getogen in New York City, de badlands voor het eerst. Hij was diep onder de indruk van de ruige schoonheid van het gebied; hij besloot te investeren in een veehouderij nabij Medora, en hier meer tijd door te brengen. Tijdens zijn bezoeken zag hij dat het landschap en het dierenleven ernstig bedreigd werden, oa. door overbegrazing, en hij besefte hoe belangrijk het was de natuur tegen verder verval te beschermen. Tijdens zijn presidentschap, van 1901 tot 1909, heeft Roosevelt tal van gebieden een speciale status bezorgd, zo kwamen er onder zijn bewind maar liefst 150 nationale bosgebieden bij, 18 National Monuments en 51 wildlife refuges. Ook verdubbelde hij het aantal Nationale Parken van vijf naar tien.
Direct na zijn dood, op 6 januari 1919, gingen er stemmen op om hem door middel van een natuurmonument te gedenken. Het duurde uiteindelijk nog tot 1947 totdat het Theodore Roosevelt National Memorial Park werd opgericht; in 1978 kreeg het gebied de status Nationaal Park.

BEREIKBAARHEID

Theodore Roosevelt National Park bestaat uit drie aparte gebieden, die in het westen van de staat North Dakota liggen. De South Unit grenst aan Interstate 94; de North Unit ligt ongeveer 75 mijl verder naar het noorden, nabij Interstate 85. Daar tussen in ligt nog de Elkhorn Ranch.

Toegangsprijs

Voor toegang tot dit park wordt een entreeprijs gevraagd. Kijk voor een actueel overzicht op de pagina Parkprijzen.

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de America the Beautiful Pass te kopen. Deze pas kost 80 dollar, en geeft gedurende 1 jaar toegang tot ruim tweeduizend parken (waaronder de door de NPS beheerde parken). Bij de meeste parken is de pas geldig voor alle inzittenden van een personenauto of camper.
Afstanden naar de South Unit (Medora Visitor Center)

- Bismarck
- Rapid City (South Dakota)
- Billings (Montana)
- Th. Roosevelt NP North Unit

133 mijl
252 mijl
284 mijl
87 mijl

-
-
-
-
214 km
405 km
457 km
140 km
- 2.10 uur
- 4.50 uur
- 4.40 uur
- 1.40 uur
SOUTH UNIT
De hoofdingang van de South Unit ligt bij de plaats Medora, en is bereikbaar vanaf Interstate 94, exit 24 of exit 27. Meteen bij de ingang ligt het Medora Visitor Center, waar persoonlijke bezittingen van President Theodore Roosevelt bezichtigd kunnen worden. Ook vind je hier informatie over het ranchleven, en een aantal displays over de natuurlijke historie.

© copyright hanz meulenbroeks

Roosevelt's Maltese Cross Cabin

Kort bij het Visitor Center ligt de Roosevelt’s Maltese Cross Cabin. Deze cabin werd in opdracht van Theodore Roosevelt gebouwd op een plek zeven mijl ten zuiden van Medora; het gebouw bestaat uit drie aparte kamers (een keuken, een woonkamer, en Roosevelt’s slaapkamer). Onder het hoge steile dak, erg ongebruikelijk in deze regio, bood een zolder plaats aan de arbeiders. De cabin is in diverse steden aan het publiek tentoongesteld; uiteindelijk werd het in 1959 naar de huidige plaats gebracht en gerenoveerd. De laatste renovatie heeft plaatsgehad in het jaar 2000. Ook in de cabin kunnen bezoekers enkele persoonlijke bezittingen van de voormalige president bekijken, zoals zijn schommelstoel, zijn schrijftafel en zijn canvas koffer. Er worden ook andere gebruiksvoorwerpen uit dezelfde periode tentoongesteld. Tijdens de zomermaanden kan je de cabin onder begeleiding van een Ranger bezoeken; van september tot mei kan je hier zonder begeleiding rondkijken.

 
Scenic Loop Drive

copyright © hanz meulenbroeksIn het Visitor Center kan je een folder kopen met gedetailleerde informatie over de 36 mijl lange Scenic Loop Drive, die door de South Unit loopt. Een deel van de route is tijdens de wintermaanden gesloten.
Onderweg kom je diverse uitkijkpunten tegen, de Medora Overlook ligt meteen bij het begin van de route. Daarna passeer je achtereenvolgens Interstate 94, die hier over korte afstand door het park heenloopt, en een Prairie Dog Town. Dat is de algemene benaming voor een plek waar veel prairiehonden voorkomen. Deze dieren, die op grote hamsters lijken, laten zich redelijk goed fotograferen. Alleen als je erg dichtbij komt, waarschuwen ze hun soortgenoten met een specifiek chirp-geluid, en duiken ze weg in de vele holen, die toegang geven tot een uitgebreid tunnelstelsel.
Vervolgens kom je bij Skyline Vista, waar je een eenvoudige 400 meter lange wandeling kunt maken. Na de River Woodland Overlook en de Cottonwood Campground arriveer je in Peaceful Valley; vanaf dit punt vormt de weg een lus. We beschrijven de route hier tegen de richting van de klok in.
Het eerste belangrijke punt dat je voorbij de splitsing bereikt, is Scoria Overlook Point. In het park komen veel ondergrondse bruinkoollagen voor, die soms vlam vatten – bijvoorbeeld door een blikseminslag - en dan jaren achtereen blijven smeulen. De laag klei, het zand en steen boven zo’n smeulende laag bruinkool wordt gedurende lange tijd gebakken, en verandert daardoor in een keihard, zeer erosiebestendig materiaal dat scoria wordt genoemd. (Scoria is echter niet de correcte naam; écht scoria bestaat uit donkere sintels in gebieden die vulkanische activiteit hebben gekend.) Het scoria in dit park is rood van kleur door de aanwezigheid van een ijzeroxyde dat ontstaat wanneer het ijzer in ijzerhoudend gesteente begint te roesten. Niet alle plekken worden even hard ‘gebakken’, en er komen dan ook grote verschillen in hardheid van de rotsen voor. Dit heeft er toe geleid dat de erosieprocessen zeer ongelijk verlopen: je ziet hier dan ook de meest vreemd gevormde rotsen met vaak een harde rode ‘kap’ bovenaan. Bijna anderhalve mijl voorbij Scoria Overlook Point begint de:

 • Ridgeline Trail
  copyright © hanz meulenbroeksLengte: 1 kilometer (loop)
  Aan het begin van de trail is een folder verkrijgbaar met uitleg over deze omgeving.
  Tijdens de wandeling krijg je een goed beeld hoe gedurende miljoenen jaren wind, water en vuur het landschap van dit park hebben gevormd. Je ziet de verschillend gekleurde lagen die elk een eigen geologische ontstaansgeschiedenis hebben. De bomen langs de route zijn voornamelijk junipers, de takken daarvan zijn deels met mossen overgroeid. De grote, zilverkleurige planten met groene bladeren worden silver sage genoemd; deze sterk geurende planten werden door Indianen gebruikt voor het maken van wierook. Andere planten die je hier ziet zijn cactussen, yucca’s, en korte tot middellange prairiegrassen. Het eerste deel van het pad gaat flink omhoog, tijdens het tweede deel van de wandeling ga je via steile treden langs een klif weer naar beneden.

Bij de North Dakota Badlands Overlook kijk je uit over Paddock Creek, een kaal en maanachtig landschap met grillig gevormde rotsen. Even verder kom je bij een 0,8 mijl lange onverharde zijweg, die naar het begin van een wandelpad gaat:

 • Coal Vein Trail
  Lengte: 1,3 kilometer (loop)
  Aan het begin van de trail is een folder verkrijgbaar met uitleg over de omgeving. In dit gebied heeft een ondergrondse bruinkoollaag gesmeuld van 1951 tot 1977, en het landschap en de vegetatie zijn hierdoor flink veranderd. Het grootste deel van het pad is redelijk vlak, er zijn enkele korte gedeeltes die wat steiler zijn.

De volgende zijweg is 0,7 mijl lang, het wegoppervlak is verhard maar in slechte conditie. De weg eindigt net onder de top van de 870 meter hoge Buck Hill, vanaf de parkeerplaats begint een kort, steil pad (150 meter) dat naar het hoogste punt van de heuvel gaat. Vandaar heb je een erg mooi 360˚ panoramisch uitzicht over de omgeving. Enkele mijlen voorbij deze zijweg biedt de Boicourt Overlook nog een goed uitzicht over de badlands van de South Unit.

 • Jones Creek Trail
  Lengte: 6 kilometer (enkele afstand)
  De Jones Creek Trail is een 6 kilometer lang wandelpad dat door het hart van de Badlands gaat. Beide uiteinden van het pad liggen aan de Scenic Loop Drive, het ene uiteinde ligt enkele mijlen voorbij Boicourt Overlook, het andere uiteinde ligt kort voorbij de hieronder genoemde Beef Corral Pullout. De trail is redelijk vlak, de badlands liggen aan beide zijden van het pad. Tijdens de wandeling steek je twee maal Jones Creek over; meestal staat het riviertje droog, maar als er veel sneeuw is gesmolten of na een heftige regenbui kan er wat water staan, of is de oversteek wat modderig.
copyright © hanz meulenbroeks copyright © hanz meulenbroeks

Dicht bij de noordelijke grens van het park begint een lange, onverharde weg die naar de Elkhorn Ranch Site loopt. De weg wordt slecht onderhouden; vraag vooraf bij een Ranger of de weg begaanbaar is. De Scenic Loop Trail buigt nu naar het zuiden, en je komt bij het beginpunt van de:

 • Wind Canyon Trail
  Lengte: 800 meter (heen en terug)
  Via een langzaam stijgend gravelpad loop je naar een hoog gelegen rand, vanwaar je uitkijkt over een gracieuze bocht in de Little Missouri River die hier door graslanden heen stroomt, waar je wilde paarden en bizons kunt zien. Voorbij de rivier kijk je in de ongerepte Wilderness Area van de South Unit. Dit uitkijkpunt is vooral erg mooi bij zonsopgang.

Je passeert nu achtereenvolgens het uitkijkpunt Beef Corral Pullout en het tweede uiteinde van de hierboven beschreven Jones Creek Trail. Daarna bereik je Peaceful Valley, waar de Peaceful Valley Ranch is gevestigd. Deze ranch werd gebouwd omstreeks 1885, en de vroegere ranchers hebben hier de hoogtijdagen van de cattle ranching meegemaakt. Tegenwoordig worden vanuit de ranch paardrijtochten georganiseerd. Reserveren is mogelijk, maar vaak kan je ook zonder reservering nog terecht. Vanuit Peaceful Valley rijd je via het eerste deel van de route weer terug naar het Medora Visitor Center en de parkgrens.

 
Painted Canyon

copyright © hanz meulenbroeksDe South Unit heeft nog een tweede ingang, ongeveer zeven mijl ten oosten van Medora. Je bereikt deze ingang door op Interstate 94 te kiezen voor exit 32. Je rijdt dan direct het park binnen, waar aan een hele korte weg het overweldigend mooie uitkijkpunt Painted Canyon Overlook ligt. Je ziet hier een groots, kleurrijk panorama van canyons, van schaduw en licht. Vooral na een regenbui zijn de kleuren prachtig, je ziet allerlei roze, rode, zwarte, oker, groene tinten in de rotsen. Ook de zonsopgang en de zonsondergang zorgen voor een mooi kleurenspel. Als je geluk hebt zie je vanaf het uitkijkpunt een kudde bizons, of wilde paarden.
Bij het uitkijkpunt bevindt zich het Painted Canyon Visitor Center, waar zich enkele voorzieningen bevinden zoals toiletten. Dit Visitor Center is dagelijks vanaf 08.00 uur geopend van april tot midden november. De sluitingstijd ligt tussen 16.30 uur en 18.00 uur.

 • Painted Canyon Nature Trail
  Lengte: 1450 meter (loop)
  Loop vanaf het Visitor Center naar het linker uiteinde van de parkeerplaats, daar begint de trail. Het pad gaat flink omlaag door een gebied met dichte vegetatie, daarna kom je in een meer open gedeelte vanwaar je mooi zicht hebt over badlands van Painted Canyon. Het pad gaat nog wat verder omlaag, naar de bodem van de canyon. Je loopt hier vlak langs de badlands, zodat je goed de kleuren en de structuren van de rotsen kunt bekijken. Het pad buigt nu weer terug, tijdens het laatste deel van de trail klim je voortdurend omhoog.

 • Painted Canyon Trail
  Lengte: 3,2 kilometer (heen en terug)
  Ook dit wandelpad begint bij het Visitor Center. Loop in oostelijke richting via de service road, je ziet dan de trail markers die de weg wijzen naar de canyon. Het pad gaat naar beneden de canyon in, en is behoorlijk steil. De wandeling eindigt bij de Paddock Creek Trail, je loopt vandaar via dezelfde weg terug naar het Visitor Center.

copyright © hanz meulenbroeks copyright © hanz meulenbroeks
ELKHORN RANCH

In 1884 besloot Theodore Roosevelt om naast zijn Maltese Cross Ranch een tweede ranch te beginnen. Hij kocht een stuk grond 35 mijl ten noorden van Medora, en bouwde daar de Elkhorn Ranch. Deze ranch werd al snel zijn voornaamste verblijfplaats, als hij zich in North Dakota bevond. De ranch had een oppervlakte van 9 bij 18 meter, en bevatte 8 kamers en een veranda. Er stonden ook diverse andere gebouwen, zoals een schuur en stallen voor het vee. Roosevelt bezocht de Elkhorn Ranch voor het laatst in 1892, zes jaar later verkocht hij het grondgebied. De gebouwen werden daarna gesloopt, alleen een deel van de fundering is overgebleven.
De Elkhorn Ranch kan worden bezocht via een onverharde weg met een lengte van 20 mijl, die begint aan de Scenic Loop Drive in de South Unit. Een bord geeft aan waar je de fundering van de gesloopte ranch kan zien. Informeer vooraf bij een Ranger naar de toestand van de onverharde weg; die is vaak alleen met een auto met vierwielaandrijving berijdbaar.

 
NORTH UNIT
De ingang van de North Unit ligt aan US Highway 85, 15 mijl ten zuiden van de plaats Watford City en 70 mijl ten noorden van de afslag Interstate 94 / US Highway 85. Direct bij de ingang ligt het North Unit Visitor Center.

© copyright hanz meulenbroeks

Scenic Drive

copyright © hanz meulenbroeksBij het Visitor Center begint de 14 mijl lange Scenic Drive, een mooie weg met diverse stopplaatsen waar borden met uitleg over de omgeving staan. Je kan alleen via dezelfde weg terugrijden, de totale route is dus 28 mijl lang. Het laatste deel van de weg wordt tijdens de wintermaanden afgesloten (voorbij het beginpunt van de Caprock Coulee Trail).
Tijdens het eerste deel van de route heb je een goede kans om enkele longhorns te zien, de veesoort die werd gehouden door ranchers tijdens de jaren dat Roosevelt hier actief was. Na 3,5 mijl bereik je Slump Block Pullout, waar je grote rotsblokken kan zien liggen die afkomstig zijn van de top van de omliggende badlands. De onderliggende zachtere rotslagen zijn door erosie langzaam smaller geworden, waardoor de rotsblokken topzwaar werden. De rotsblokken zijn heel geleidelijk naar beneden gegleden, en ze zijn daarbij grotendeels intact gebleven. Wel zijn ze vaak gekanteld; het is vaak nog te zien aan de kleurlijnen op een rotsblok en op de omliggende badlands wat de oorspronkelijke positie ongeveer moet zijn geweest. Vanaf de Cannonball Concretions Pullout kan je een korte wandeling maken naar een fotogenieke rotsformatie. De op kanonskogels lijkende rotsen staan laat in de ochtend het mooist in het zonlicht. Bij de pullout begint een zijweg naar de Juniper Campground; vanaf die camping kan je kiezen voor een korte en een zeer lange trail:

 • Little Mo Trail
  copyright © hanz meulenbroeksLengte: 1,8 kilometer (heen en terug)
  Dit is een eenvoudige, rustige wandeling naar de Little Missouri River. Bij het begin van de trail kan je een folder meenemen, waarin de planten, de dieren en het landschap beschreven staan. Ruim 1 kilometer van het pad is verhard, de rest is onverhard en kruist enkele paden die vaak door wilde dieren worden gebruikt, waaronder bisons. Het pad loopt gedeeltelijk door een bosgebied, en langs enkele badlands formaties.

 • Achenbach Trail
  Lengte: ruim 25 kilometer (loop)
  Deze lange trail loopt door een groot deel van de wilderness area van het park. Eerst ga je van het laag gelegen gebied bij de Little Missouri River omhoog naar de Achenbach Hills, vervolgens ga je weer omlaag tot aan de rivier, en daarna weer omhoog naar het uitkijkpunt Oxbow Overlook (aan het einde van de Scenic Drive). Ten noorden van de rivier loop je weer terug naar de camping. Informeer vooraf bij de parkrangers of je de rivier kan oversteken.

Kort voorbij de zijweg naar de camping liggen opnieuw twee uitkijkpunten, Long X Trail Pullout en Caprock Coulee genaamd. Bij het tweede punt beginnen twee trails:

 • Caprock Coulee Trail
  Lengte: ruim 2,5 kilometer (heen en terug)
  copyright © hanz meulenbroeksDeze wandeling brengt je langs enkele badland coulees - dat zijn droogstaande kloven in de badlands – en langs breaks, onderbrekingen in het prairie grasland.

 • Upper Caprock Coulee Trail
  Lengte: 6,6 kilometer (loop)
  Dit is dezelfde trail als de hierboven beschreven Caprock Coulee Trail, alleen ga je hier nog verder de wildernis in. In dit gebied zijn in 1996 bighorn sheep uitgezet; je hebt dan ook een goede kans deze dieren onderweg te zien.

 • Buckhorn Trail
  Lengte: bijna 18 kilometer (loop)
  Dit lange wandelpad loopt door het oostelijke gedeelte van het park, en kan op verschillende plaatsen worden gestart. Het pad sluit bijvoorbeeld aan op de Caprock Coulee Trail. Onderweg passeer je enkele prairiedog towns.

Je passeert nu achtereenvolgens de overkapte River Bend Overlook, de Bentonitic Clay Overlook, de Man and Grass Pullout en de Edge of Glacier Pullout, voordat je het einde van de weg bereikt. Daar ligt het laatste uitkijkpunt, Oxbow Overlook, vanwaar je een panoramisch uitzicht hebt over de badlands.

 • Sperati Point Trail
  Lengte: 2,4 kilometer (heen en terug)
  De Sperati Point Trail volgt hetzelfde wandelpad als de hierboven beschreven Achenbach Trail. Je loopt door een smalle doorgang in de badlands, die is gevormd door de Little Missouri River toen die zich een nieuwe weg zocht omdat de oorspronkelijke loop ervan tijdens de ijstijd werd geblokkeerd. Tijdens de wandeling kan je genieten van een weids prairielandschap. Je loopt via hetzelfde pad terug naar Oxbow Overlook.

ACTIVITEITEN
Hiking
copyright © hanz meulenbroeksVrijwel alle korte en middellange trails staan hierboven beschreven. Een nog niet genoemde mogelijkheid is de Maah Daah Hey Trail, een ruim 150 kilometer lang wandelpad dat ook gebruikt mag worden door fietsers en ruiters. Het pad begint ten zuiden van Medora, in het Sully Creek State Park, en loopt via de South Unit en de Elkhorn Ranch tot aan de North Unit. Klik hier voor meer informatie.

Wildlife Watching en Bird Watching
De verschillende plekken in het park, zoals de prairiegebieden, de noordwaarts en zuidwaarts gerichte berghellingen, de bosgebieden, en het lage stroomgebied van de Little Missouri River, bieden elk zeer verschillende leefomstandigheden voor vogels. Er zijn maar liefst 186 verschillende vogelsoorten in het park geteld, op de site van de National Park Service wordt een Bird Checklist bijgehouden.
Tot de meest opvallende dieren in het park behoort de bison, het grootste zoogdier van Noord-Amerika. In 1956 is een kudde van 29 bisons uitgezet in de South Unit, zes jaar later was de kudde al uitgegroeid tot 145 dieren. Daarvan werden er 20 overgebracht naar de kleinere North Unit. Momenteel leven er enkele honderden bisons in het park; je kan bij de Visitor Centers navragen waar je tijdens je bezoek het meeste kans hebt een kudde te zien. Ook de aanwezigheid van wilde paarden is heel apart; slechts op een klein aantal plaatsen in West-Amerika leven deze dieren nog in het wild. De paarden worden elke paar jaar bij elkaar gedreven; als de groep te groot dreigt te worden (meer dan ongeveer 140 exemplaren), dan wordt een deel van de paarden door de NPS tijdens een publieke veiling verkocht.
Andere dieren zijn verschillende soorten herten, elanden, longhorns (alleen in de North Unit), pronghorns (vooral in de South Unit), coyotes, bobcats, dassen, bevers, stekelvarkens, prairiedogs en veel verschillende soorten reptielen, waaronder de prairie ratelslang.

Kanovaren
Een erg mooie manier om het park te verkennen, is via een meerdaagse kanotrip over de Little Missouri River. Het duurt drie of vier dagen om de afstand van 110 mijl van Medora (South Unit) naar Long X Bridge (ingang North Unit) te overbruggen, en nog eens twee dagen om van Long X Bridge naar Lost Bridge bij State Highway 22 te varen. De beste maanden voor deze trip zijn maart en april. Klik hier voor meer informatie.

Paardrijden
In een groot deel van het park is paardrijden toegestaan. In de South Unit is een speciale groepscamping voor ruiters aanwezig, voor de North Unit kan je terecht op een camping net buiten de grens van het park (nabij de ingang). In de South Unit kan je paarden huren bij de Peaceful Valley Ranch.

WEERSOMSTANDIGHEDEN
Als je Theodore Roosevelt National Park bezoekt moet je altijd bedacht zijn op plotselinge, extreme weersveranderingen. De winters zijn erg koud, gemiddeld ligt de temperatuur in januari tussen -17° C en -8º C. De koudste temperatuur ooit gemeten (in 1950) was -45º C. Vaak duren de winters ook erg lang; je kan nog tot in de maand mei en daarna alweer vanaf de maand september te maken krijgen met sneeuwstormen. De zomers zijn juist behoorlijk warm. Gemiddeld wordt het ongeveer 30° C, maar er worden ook uitschieters tot 43° C gemeten. Tijdens de avonden koelt het flink af. Het regent erg weinig in dit gebied, gemiddeld slechts zo’n 40 centimeter per jaar, maar als er neerslag valt dan is dat meestal wel erg hevig. Naast de stortbuien heb je dan ook te maken met harde wind, heftige hagelbuien en zwaar onweer. Houd tijdens dergelijke weersomstandigheden rekening met mogelijke overstromingen.
 
ACCOMmODATIE
Campings
In de South Unit kan je kamperen op de Cottonwood Campground of op de Roundup Group Campground / Horse Camp. In de North Unit ligt Juniper Campground. Er zijn plaatsen voor tenten en voor trailers. Reserveren is niet mogelijk, men hanteert het ‘first come, first served’ principe. Klik hier voor meer informatie.
Er zijn geen backcountry campings in het park aanwezig, maar het is wel toegestaan om in het park te overnachten. Het is verplicht vooraf een gratis permit af te halen in het Medora Visitor Center (voor de South Unit en voor Elkhorn Ranch) of in het North Unit Visitor Center (voor de North Unit). Klik hier voor meer informatie.

Hotels
Er zijn geen hotels in het park aanwezig. Je kan wel overnachten in de nabijgelegen plaatsen Medora, Belfield (bij de South Unit) of Watford City (North Unit).

VOORZIENINGEN

copyright © hanz meulenbroeksMedora Visitor Center (South Unit)
Dit Visitor Center is het hele jaar geopend, behalve op Thanksgiving Day, met Kerstmis en op Nieuwsjaardag. Het gaat elke ochtend open om 08.00 uur, de sluitingstijd is 20.00 uur in het hoogseizoen, en 16.30 uur in het laagseizoen. In het Visitor Center is een museum gevestigd met exposities over Theodore Roosevelt, de historie van het ranchleven, en de natuurlijke historie. Ook zijn er toiletten, en is er een auditorium en een boekwinkel.

Painted Canyon Visitor Center (South Unit)
Dit Visitor Center is dagelijks geopend van begin april tot midden november, van 08.30 uur tot 16.30 uur (laagseizoen) of 18.00 uur (hoogseizoen). Tijdens de overige maanden is het Visitor Center gesloten. Er is een boekwinkel, een publieke telefoon, en er zijn toiletten en picknicktafels.

North Unit Visitor Center
Dit Visitor Center is dagelijks geopend van 09.00 uur tot 17.30 uur, behalve op Thanksgiving Day, met Kerstmis en op Nieuwsjaardag. Van oktober tot mei kan het Visitor Center incidenteel gesloten zijn, bijvoorbeeld tijdens lunchtijd. Je kan hier een parkvideo en een expositie over de natuurlijke historie bezichtigen. Er is een giftshop, en er zijn toiletten.

Overige voorzieningen
Er zijn verder geen voorzieningen in het park aanwezig. Er zijn winkels en tankstations aanwezig in de nabij het park gelegen plaatsen.

LINKS
Nieuwsberichten
National Park Service

Outdoor Places
Foto’s Terragalleria
 

Links Contact Disclaimer