Home BezienswaardighedenReisverslagenUpdate
Zion National Park

Copyright © www.ontdek-amerika.nl


Pdf Google Maps Fotoserie Algemene Informatie
   
actuele informatie
Mount Carmel Highway is gesloten van 9 tot 30 april 2019.
De Kayenta Trail, Upper Emerald Pools Trail zijn gesloten tot nader bericht ivm stormschade.
De Hidden Canyon Trail en Observation Point zijn gesloten tot nader bericht i.v.m. rockfalls.
 
korte omschrijving

 
Grootte : 593 vierkante kilometer
Hoogte : variërend van 1.115 tot 2.600 meter
Nationaal Park sinds : 1919
Aantal bezoekers in 2015 : 3.648.846

Zion National park ligt in het zuidwesten van de staat Utah. Jaarlijks komen hier ongeveer 3 miljoen bezoekers, het is daarmee het drukst bezochte park van Utah. Zion heeft een oppervlakte van ongeveer 600 km², en het bestaat uit een aantal hoge plateaus die worden doorsneden door diepe canyons. Het belangrijkste gedeelte is Zion Canyon. Dat is een ravijn, 24 kilometer lang en 800 meter diep, met hoog oprijzende wanden en hellingen. Het ravijn is uitgeslepen door de Virgin River, en dankzij die rivier heeft Zion Canyon nu rijk gevarieerde flora en fauna. Als in het voorjaar de sneeuw in de bergen smelt, voert de Virgin River grote hoeveelheden puin en sediment af. Daardoor is het erosieproces dat Zion Canyon en de diverse zijdalen heeft gevormd, nog steeds volop gaande. In het noordwesten van het park liggen de Kolob Canyons, een aantal parallel naast elkaar gelegen kloven waarvan de wanden ongeveer 600 meter hoog zijn. Dit gedeelte van het park is ook eenvoudig bereikbaar, maar wordt wel minder druk bezocht.
© hanz meulenbroeks
WEGEN IN HET PARK
Er lopen vier routes door Zion National Park. De maximum snelheid in het park bedraagt 35 mijl per uur.

Copyright © www.ontdek-amerika.nlZion-Mount Carmel Highway
Deze bijzonder mooie weg is een deel van de UT-9, en loopt over een afstand van 10 mijl door het zuidoostelijke gedeelte van het park. Onderweg passeer je twee hoog in de rotsen gelegen tunnels die een totale lengte hebben van 1,7 mijl. De weg is bereikbaar:

Vanuit het oosten
- neem de UT-89
- neem bij het plaatsje Mount Carmel Junction de afslag naar de UT-9
- je rijdt het park binnen via de oostelijke ingang (East Entrance)

Vanuit het westen
- neem de I-15 (van Las Vegas naar Salt Lake City)
- kies voor Exit 16 (vanuit het zuiden) of Exit 27 (vanuit het noorden)
- volg de UT-9 tot voorbij het plaatsje Springdale
- je rijdt het park binnen via de zuidelijke ingang (South Entrance)

Zion Canyon Scenic Drive
De Zion Canyon Scenic Drive is een zijweg van de Zion-Mount Carmel Highway (de UT-9), en begint iets minder dan 1 mijl voorbij het Visitor Center dat bij de zuidelijke toegang ligt. De weg volgt de bodem van Zion Canyon, je rijdt van zuid naar noord door het ravijn heen. Na 6,6 mijl bereik je het einde van de weg. Dit is de drukst bezochte route van Zion, de weg is daarom tijdens het hoogseizoen alleen toegankelijk voor de gratis shuttlebussen. Gasten van de Zion Lodge mogen wel de eigen auto gebruiken.

Kolob Canyons Road
Deze 5,5 mijl lange weg ligt in het noordwestelijke gedeelte van Zion. Het is hier veel minder druk dan in Zion Canyon. De weg is alleen bereikbaar vanuit het westen:
- neem de I-15 (van Las Vegas naar Salt Lake City)
- neem Exit 40, je bent dan vrijwel meteen bij de toegang tot het park

Kolob Terrace Road
Deze weg, die gesloten is van november tot mei, heeft een lengte van 20 mijl. De weg ligt deels buiten de parkgrenzen, en loopt deels door het midden van het park heen. Er maken niet veel toeristen gebruik van deze weg.
- neem de I-15 (van Las Vegas naar Salt Lake City)
- neem Exit 16 (vanuit het zuiden) of Exit 27 (vanuit het noorden)
- neem direct voorbij het gehucht Virgin de noordelijke afslag naar de Kolob Terrace Road

 
AFSTANDEN NAAR HET PARK
Naar de zuidelijke ingang

- Cedar City:
- Salt Lake City:
- St. George:
- Las Vegas:

61 mijl
311 mijl
43 mijl
163 mijl
- 1.20 uur
- 5.40 uur
- 1.00 uur
- 3.00 uur
     
Naar de oostelijke ingang

- Bryce Canyon:
- Panguitch:
- Kanab:
- Page:
- Grand Canyon North Rim:
- Grand Canyon South Rim:

76 mijl
64 mijl
31 mijl
105 mijl
111 mijl
238 mijl
- 1.45 uur
- 1.30 uur
- 0.45 uur
- 2.20 uur
- 2.30 uur
- 5.20 uur
     
Naar de Kolob Canyons ingang
- St. George:
- Las Vegas:
- Cedar City:
- Salt Lake City:
30 mijl
148 mijl
22 mijl
272 mijl
- 0.36 uur
- 2.30 uur
- 0.35 uur
- 4.55 uur
     
TOEGANGSPRIJS

Voor toegang tot dit park wordt een entreeprijs gevraagd. Kijk voor een actueel overzicht op de pagina Parkprijzen.

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de America the Beautiful Pass te kopen. Deze pas kost 80 dollar, en geeft gedurende 1 jaar toegang tot ruim tweeduizend parken (waaronder de door de NPS beheerde parken). Bij de meeste parken is de pas geldig voor alle inzittenden van een personenauto of camper.
 
ZION MOUNT-CARMEL HIGHWAY

Copyright © www.ontdek-amerika.nlDeze weg, een deel van de UT-9, verbindt de lager gelegen Zion Canyon met de hoge plateaus in het oosten. De weg heeft zeer terecht de benaming 'Scenic Byway' gekregen.

Als je het park via de zuidelijke ingang binnenkomt, dan kom je eerst het Visitor Center tegen, en daarna de afslag naar de Zion Canyon Scenic Drive. De Zion Mount Carmel Highway loopt naar het oosten, richting Pine Creek Canyon. De weg stijgt sterk via een aantal scherpe haarspeldbochten, je hebt een prachtig uitzicht over Zion Canyon. Na ruim 3 mijl kom je bij de eerste van twee in 1930 aangelegde tunnels. Omdat de tunnel erg smal is, moeten bestuurders van voertuigen van meer dan 2.40 meter breed en/of meer dan 3.40 meter hoog, zich vooraf melden bij de ingang van het park. De rangers zorgen dan dat het tegemoetkomende verkeer wordt tegengehouden, zodat je de volle breedte van de tunnel kan gebruiken. Dit kost $ 15,- en je kan er binnen een periode van één week twee keer gebruik van maken. Het gebruik van de tunnel is verboden voor fietsers, voetgangers, voertuigen die hoger zijn dan 3.98 meter, langer dan 12 meter, of zwaarder dan 22.500 kg. Houd er rekening mee dat bij de tunnels vaak enig oponthoud voorkomt.

Direct na de eerste tunnel ligt een parkeerplaats aan de oostzijde van de weg. Dit is het beginpunt van de populaire Canyon Overlook Trail. Tijdens het hoogseizoen zijn de parkeerplaatsen vaak allemaal bezet, even verder ligt nog een kleine overflow parking aan de westzijde van de weg.

 • Canyon Overlook Trail
  Totale afstand: 1,6 kilometer
  Hoogteverschil: 50 meter
  Duur: 1 uur
  In Zion Canyon National Park bevinden zich veel hoog gelegen uitkijkpunten. Van die uitkijkpunten is de Canyon Overlook het makkelijkst te bereiken. Via rotsachtige paden, die gedeeltelijk zijn afgezet met hekken, klim je naast een rotswand omhoog tot onder een groot overhangend gedeelte van die rots. Beneden je zie je een smal zijravijn, de Pine Creek Narrows. Het tweede gedeelte van de trail gaat over meer open rotsachtig terrein. Je bereikt dan de bovenste rand van een vertikale rots, dit uitkijkpunt ligt ruim 200 meter boven de bodem van de vallei. Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage van de Canyon Overlook Trail.

Ruim 1 mijl verder kom je door een tweede, kortere tunnel. Voorbij deze tunnel kom je in een heel ander landschap, met dennenbomen en mooie rotspartijen. Na ongeveer 6 mijl zie je de meest opvallende van die rotsen, de Checkerboard Mesa.ZION CANYON SCENIC DRIVE

Zion Canyon Shuttlebus en Springdale Shuttlebus
Copyright © www.ontdek-amerika.nlDe meeste toeristen bezoeken het park vooral voor de Zion Canyon Scenic Drive. Vanwege de drukte is het van half maart tot eind oktober (en in de weekenden van november) niet toegestaan om deze route met de eigen auto te rijden, je moet gebruik maken van de gratis shuttlebussen. Gasten van de aan de Scenic Drive gelegen Zion Lodge mogen wel de eigen auto gebruiken.

Je kan je auto parkeren bij het Visitor Center (kort voorbij de zuidelijke ingang), of in het plaatsje Springdale. De capaciteit van de parkeerplaats van het Visitor Center is op drukke dagen niet voldoende, meestal zijn alle plaatsen ongeveer halverwege de ochtend bezet. Als je in Springdale overnacht, kan je dan ook het beste de auto bij het hotel laten staan. In het plaatsje Springdale zijn diverse bushaltes (aangegeven met het bordje "Shuttle Parking"). Met de Springdale Shuttlebus rijd je naar het Visitor Center, daar kan je dan overstappen op de Zion Canyon Shuttlebus. De tijden waarop de bussen rijden zijn afhankelijk van het seizoen. In het hoogseizoen vertrekt de eerste bus vanuit Springdale kort na 7 uur in de ochtend, de laatste bus naar Springdale vertrekt rond half 10 ’s avonds. Tijdens de drukste momenten bedraagt de gemiddelde wachttijd ongeveer 15 minuten.

De Zion Canyon Shuttlebus stopt op acht plaatsen in het park. Je mag zo vaak in- en uitstappen als je wilt. Ook hier zijn de bustijden afhankelijk van het seizoen. In de zomer vertrekt de eerste bus vanaf het Visitor Center omstreeks 6 uur ’s ochtends, een rit naar de laatste stopplaats (The Temple of Sinawava) neemt ongeveer 45 minuten in beslag. De laatste bus vertrekt daar omstreeks kwart over 9 in de avond. Tijdens de drukste momenten bedraagt de gemiddelde wachttijd ongeveer 15 minuten. Klik hier voor meer informatie over het shuttlebus systeem.

Omgeving Visitor Center
Dicht bij het Visitor Center ligt een camping, South Campground. Bij de brug van deze camping ligt het begin van twee trails:

 • Watchman Trail
  Totale afstand: 4,3 kilometer
  Hoogteverschil: 112 meter
  Duur: 2 uur
  In verband met de hitte wordt het aangeraden om deze trail in de ochtend of in de avond te lopen. Het pad eindigt aan de rand van de 1995 meter hoge Watchman Peak, vanwaar je een goed uitzicht hebt op Zion Canyon, Oak Creek Canyon en het stadje Springdale.
   
 • Archeology Trail
  Totale afstand: 600 meter
  Hoogteverschil: 24 meter
  Duur: 30 minuten
  Via een zanderige trail loop je naar de top van een heuvel. Je ziet daar de resten van een historische voedselopslagplaats van de Ancestral Pueblon People. Vanaf de trail heb je een mooi zicht over Zion Canyon.
 • Pa'rus Trail
  Totale afstand: 5,6 kilometer
  Hoogteverschil: 15 meter
  Duur: 2 uur
  Een verhard pad volgt de Virgin River van de South Campground tot aan de tweede busstop, bij Canyon Junction. Op deze trail zijn huisdieren en fietsers toegestaan.

Eerste busstop: Zion Museum

Tweede busstop: Canyon Junction
Dit is de splitsing van de UT-9 en de Zion Canyon Scenic Drive, en het eindpunt (of beginpunt) van de eerder genoemde Pa'rus Trail.

Derde busstop: Court of the Patriarchs Viewpoint
Bij de stopplaats begint een pad van zo'n 100 meter lengte. Aan het eind van dat pad heb je een mooi uitzicht op The Three Patriarchs, dat zijn drie bergtoppen die zijn vernoemd naar de drie bijbelse stamvaders Abraham (2.101 meter), Isaac (2.081 meter) en Jacob (2.083 meter).

Als je vanaf de stopplaats de weg oversteekt, kom je bij het beginpunt van de:

 • Sand Bench Trail
  Totale afstand: 12,2 kilometer
  Hoogteverschil: 142 meter
  Duur: 5 uur
  Tijdens deze gemiddeld zware trail heb je een goed uitzicht The Three Patriarchs en op drie andere hoge bergtoppen, Mount Moroni (1.734 meter), The Sentinel (2.181 meter) en The Beehives (2.104 meter). Het laatste gedeelte van deze trail bestaat uit een loop. Er maken ook ruiters gebruik van deze trail.

Vierde busstop: Zion Lodge

 • Copyright © www.ontdek-amerika.nlGrotto Trail
  Afstand (enkel): 800 meter
  Hoogteverschil: 11 meter
  Deze eenvoudige trail loopt parallel aan de oostzijde van de Zion Canyon Scenic Drive, je kan via dit pad van de vierde naar de vijfde busstop lopen (van Zion Lodge naar The Grotto). Onderweg zie je Red Arch Mountain (1.807 meter hoog). Deze trail kan worden gecombineerd met de Kayenta Trail en de Lower Emerald Pool trail, je krijgt dan een loop trail van 4,8 kilometer.

 • Lower, Middle en Upper Emerald Pools Trail
  Ter hoogte van de Zion Lodge kan je via een brug de Virgin River oversteken. Direct voorbij de brug splitst het pad zich, rechtsaf ga je naar de Lower Emerald Pools, en linksaf naar de Middle Emerald Pools.

 • Totale afstand Lower Emerald Pool Trail: 1,9 kilometer
  Hoogteverschil Lower Emerald Pool Trail:  24 meter
  De wandeling naar de Lower Emerald Pool is heel eenvoudig. Het pad is verhard, en loopt door een schaduwrijke omgeving met veel planten en bomen. Na iets minder dan 1 kilometer bereik je een kleine waterval; het water valt hier van de bovenzijde van een overhangende rots naar beneden. Het komt terecht in de kleine waterplas Lower Emerald Pool, iets beneden het pad. Je kan achter de waterval doorlopen; het pad is hier door het stuifwater een beetje glad. Als je alleen de Lower Emerald Pool wil zien, ga je vanaf hier via hetzelfde pad terug.
 • Totale afstand Middle Emerald Pool Trail: 2,7 of 3,2 kilometer 
  Hoogteverschil Middle Emerald Pool Trail:  49 meter
  De Middle Emerald Pool ligt 25 meter hoger dan de Lower Emerald Pool. Er lopen twee verschillende paden naar deze kleine waterplas. Je kan eerst naar de Lower Emerald Pool gaan, en – nadat je onder de waterval bent doorgelopen – via een 400 meter lang rotsachtig pad naar boven klimmen. Op verschillende plaatsen zijn treden in de rotsen uitgehouwen. De omgeving is hier veel minder groen dan rondom de Lower Emerald Pool Trail.
  Je kan de Lower Emerald Pool ook overslaan. Neem dan bij het begin van de wandeling – direct voorbij de Virgin River – de linkerafslag. Deze Middle Emerald Pool Trail is 1,6 kilometer lang, en veel steiler dan de Lower Emerald Pool Trail. Je klimt hier 49 meter omhoog over een voornamelijk zanderige ondergrond. Als je dichterbij de waterpoel komt, wordt het pad wat rotsachtiger. Vanaf de Middle Emerald Pool heb je een erg mooi uitzicht over de zuidelijke helft van Zion Canyon.
 • Extra afstand van de Middle Emerald Pool naar de Upper Emerald Pool: 2 x 800 meter, totaal 1,6 kilometer 
  Extra hoogteverschil van de Middle Emerald Pool naar de Upper Emerald Pool: 61 meter
  Upper Emerald Pool is de grootste van de drie waterplassen. Het bergmeertje ligt ineengeklemd tussen een rotswand en een klein zandstrand met veel rotsblokken en planten daar omheen. Tijdens de winter- en lentemaanden is er een kleine sluierachtige waterval te zien; het water valt van de bovenzijde van de rotswand naar beneden en komt terecht in de Upper Emerald Pool. De Upper Emerald Pool Trail is een 800 meter lang pad, dat helemaal is bezaaid met rotsblokken. Via die rotsblokken klim je 61 meter naar boven. Je kan alleen via hetzelfde pad terug.
Klik hier voor onze fotoreportage van de Emerald Pools Trail.
 
Copyright © www.ontdek-amerika.nl Copyright © www.ontdek-amerika.nl Copyright © www.ontdek-amerika.nl
 
Vijfde busstop: The Grotto
Ook vanaf deze stopplaats beginnen enkele trails:
 • Angels Landing Trail
  Totale afstand:  8,7 kilometer
  Hoogteverschil:  453 meter
  Duur:  4 uur
  De Angels Landing Trail is een van de meest populaire wandelingen in Zion National Park. Maar tegelijkertijd is het ook een vrij zware trail, het laatste gedeelte is absoluut niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.
  Via een brug steek je de Virgin River over. Vervolgens ga je rechtsaf over een verhard pad, dat in het begin vrij vlak is. Het einddoel van de wandeling is vanaf hier al zichtbaar, namelijk de uiterste punt van de hoge klif die schuin rechts voor je ligt. Al snel bereik je het eerste zware gedeelte van de trail: een serie switchbacks (bochten) waarmee een flink hoogteverschil overwonnen moet worden. Daarna loop je over een afstand van enkele honderden meters door de diepe, smalle en vooral ook heel koude Refrigator Canyon. Dit gedeelte van de wandeling is vrij vlak. Je bereikt nu een tweede serie switchbacks, die Walters Wiggles worden genoemd. Er zijn 21 bochten; de afstanden tussen de bochten zijn heel kort, maar het pad is hier wel bijzonder steil. Je komt nu uit bij Scouts Overlook, een open plek vanwaar je een mooi uitzicht hebt over het dal, dat inmiddels ver beneden je ligt. De ondergrond bij Scouts Overlook bestaat uit slickrock (gladde rotsplaten), het verharde pad eindigt hier. Voor je zie je het begin van het laatste deel van de wandeling, een rots waar je met behulp van enkele kettingen omhoog kunt klimmen. Rechts van je ligt een diepe afgrond; mensen met hoogtevrees en mensen die niet goed kunnen klimmen haken hier dan ook af. Na de eerste klim langs de kettingen ga je weer een stuk naar beneden. Om vervolgens uit te komen bij een smalle bergkam die uit slickrock bestaat, met links en rechts van je diepe afgronden. Het laatste stuk ga je – opnieuw met behulp van kettingen – nog eens flink omhoog; tijdens de laatste 800 meter van de trail stijg je nog tot 150 meter boven het niveau van Scouts Overlook. De trail eindigt op de platte langgerekte top, het uitzicht vanaf Angels Landing behoort tot de mooiste binnen het Nationale Parkenstelsel.

  Klik hier voor onze fotoreportage van de Angels Landing Trail.
     
Copyright © www.ontdek-amerika.nl Copyright © www.ontdek-amerika.nl Copyright © www.ontdek-amerika.nl
 • Kayenta Trail
  Totale afstand: 3,2 kilometer
  Hoogteverschil: 46 meter
  Duur: 2 uur
  Deze trail gaat via een onverhard pad naar de hierboven beschreven Emerald Pools.
Zesde busstop : Weeping Rock
Tijdens de ruim 1 mijl lange rit van de vijfde naar de zesde halte passeer je de Great White Throne (2.056 meter), Angels Landing (1.765 meter) en The Organ (1.554 meter).
 • Weeping Rock Trail
  Totale afstand: 600 meter
  Hoogteverschil: 30 meter
  Duur: 30 minuten
  Uit een overhangende rotspartij sijpelt water naar beneden, en aan de onderkant van de rots groeien mos en allerlei mooie planten. Weeping Rock is vooral erg mooi in het voorjaar.
 • Hidden Canyon Trail
  Totale afstand officiële trail: 3,9 kilometer
  Totale afstand inclusief de canyon zelf: 5,4 kilometer
  Hoogteverschil: 305 meter
  Duur: 3 uur
  Vanwege het hoogteverschil is dit een behoorlijk zware trail. Eerst klim je omhoog via steile switchbacks en via een in de rotswand uitgehakte trap. Daarna wordt het pad veel minder steil, maar wel erg smal. Omdat je hier direct langs een diepe afgrond loopt, is deze trail niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Op de smalste gedeeltes zijn kettingen bevestigd, waaraan je je vast kan houden. De officiële trail eindigt op de plek waar Hidden Canyon begint. Als je verder wilt lopen – de canyon in – dan kom je op enkele plekken obstakels tegen in de vorm van grote rotsblokken. Met een klein beetje moeite kan je hier wel overheen klimmen. Hidden Canyon is heel smal, en de zandstenen wanden zijn erg hoog. Het is tijdens dit deel van de wandeling dan ook aanmerkelijk koeler dan tijdens de klim omhoog. In Hidden Canyon staat, direct langs de rotswand, een mooie kleine natuurlijke boog. Kort nadat je die voorbij bent gelopen kom je een nog hogere versperring van rotsblokken tegen, dit punt is voor de meeste mensen het einde van de trail. Je loopt via dezelfde weg terug naar de trailhead. Terwijl je via de switchbacks omlaag loopt heb je een bijzonder mooi zicht over Zion Canyon.
Copyright © www.ontdek-amerika.nl Copyright © www.ontdek-amerika.nl
 
 • Observation Point Trail
  Totale afstand: 12,9 kilometer
  Hoogteverschil: 655 meter
  Duur: 6 uur
  Het eerste deel van de trail is gelijk aan het begin van de Hidden Canyon Trail. Na een eerste steile klim bereik je een splitsing, rechtsaf ga je naar Hidden Canyon, voor het vervolg van de trail naar Observation Point ga je linksaf. Het pad stijgt nog verder, en is vrij steil. Pas vanaf het moment dat je Echo Canyon bereikt (je bevindt je dan ongeveer 300 meter boven de bodem van de vallei), wordt de trail iets vlakker. Je kan van bovenaf de donkere Echo Canyon in kijken. Er volgt opnieuw een gedeelte waar het pad stijgt, vooral het tweede gedeelte is erg steil. De laatste mijl is vrij vlak, je loopt naar de rand van de top. Vanaf Observation Point heb je een 270º uitzicht over Zion Canyon. Aan de overkant kan je de veel lager gelegen top van Angels Landing zien.


Zevende busstop: Big Bend
Dit is een uitkijkpunt vanwaar geen trails beginnen. Je hebt hier zicht op de Virgin River, op Angels Landing en op de Great White Throne.

Achtste busstop: Temple of Sinawava
De bus stopt hier bij de 1.347 meter hoge Temple of Sinawava, en gaat vervolgens via dezelfde weg weer terug naar het Visitor Center. Vanaf de parkeerplaats begint de trail:

 • Riverside Walk
  Totale afstand: 3,5 kilometer
  Hoogteverschil : 17 meter
  Duur : 1,5 uur
  De wanden van het ravijn komen steeds dichter bij elkaar. Je volgt de Virgin River via een verhard pad stroomopwaarts, tot je uitkomt bij de bekende Zion Narrows. Hier is slechts enkele meters ruimte tussen de ruim 600 meter hoge bergwanden. Er is hier een klein strandje naast het water, veel mensen gebruiken deze plek als rustpunt, of om even pootje te baden of te zwemmen.
 • The Narrows
  Aansluitend aan de hierboven genoemde Riverside Walk, kan je door het smalle ravijn The Narrows verder lopen. De lengte van de wandeling kan niet vooraf worden aangegeven, je loopt gewoon zo ver je wilt de kloof in, en je gaat daarna via dezelfde weg weer terug. Deze prachtige hike is heel erg populair, vooral tijdens het eerste deel is het bijzonder druk. Maar hoe verder je loopt, hoe stiller het wordt. Je mag enkele mijlen diep de kloof ingaan zonder permit, als je nog verder wilt gaan moet je vooraf wel een permit regelen. De hoogte van het water varieert, op veel plekken komt het water maximaal tot aan je knieën, het kan ook voorkomen dat je tot aan je middel door het water moet lopen. De ondergrond bestaat uit glibberige stenen waarover je makkelijk uit kunt glijden. Als je maar een klein stukje the Narrows ingaat, kan je eventueel eenvoudige waterschoenen, sandalen of oude sportschoenen gebruiken. Als je verder wilt lopen, dan is het aan te raden om speciale waterdichte schoenen met enkelondersteuning te huren, je kan dit in Springdale doen. Je kan daar ook wandelstokken huren, voor extra steun. De beste tijd voor deze hike is de zomer; het water staat dan minder hoog en is ook minder koud. Vooral tijdens de lente wordt de trail regelmatig afgesloten omdat het water dan te hoog staat.
     
Copyright © www.ontdek-amerika.nl Copyright © www.ontdek-amerika.nl Copyright © www.ontdek-amerika.nl
<--   The Narrows   -->
KOLOB CANYONS ROAD

Kolob Canyons Road is een mooie, bochtige weg van 5,5 mijl lengte door het noordwestelijke gedeelte van Zion National Park. Aan het begin van de weg staat het Kolob Canyons Visitor Center, waar je een aparte brochure over dit gebied kan krijgen. Voorbij het Visitor Center gaat de weg, langzaam stijgend, in noordelijke richting langs de Hurricane Cliffs. Je komt bij het riviertje Taylor Creek, dat drie aftakkingen kent. De weg volgt enige tijd de zuidelijke vertakking (South Fork), en buigt dan af naar het zuiden. Bij Lee Pass begint de Kolob Arch Trail. De weg eindigt bij het Kolob Canyons Viewpoint.

 • Taylor Creek Trail - Middle Fork
  Totale afstand: 8 kilometer
  Hoogteverschil: 137 meter
  Duur: 4 uur
  Beginpunt: aan de Kolob Canyons Road, 2,5 mijl voorbij het Visitor Center
  Deze gemiddeld zware trail gaat naar Double Arch Alcove, dat zijn twee natuurlijke bogen in de rotsen. Tijdens deze trektocht moet je enkele malen het riviertje Taylor Creek oversteken, houd er dus rekening mee dat je schoenen nat kunnen worden.

 • Taylor Creek Trail - North Fork
  Dit is geen officiële trail. Vanaf de Middle Fork Trail kan je de noordelijke tak van Taylor Creek zo'n 4 kilometer volgen via een niet onderhouden pad.
   
 • Taylor Creek Trail - South Fork
  Ook dit is geen officiële trail, maar wel de moeite waard. De zuidelijke tak van Taylor Creek kan gedurende ongeveer 1,5 kilometer worden gevolgd.
   
 • Kolob Arch Trail
  Totale afstand: 22,5 kilometer
  Hoogteverschil: 316 meter
  Duur: 8 uur
  Dit is een zware tocht langs de riviertjes Timber Creek en La Verkin Creek, en die eindigt bij Kolob Arch, een natuurlijke stenen boog met een overspanning van 94 meter. Dit is een van de grootste bogen ter wereld.
   
 • Kolob Canyons Viewpoint
  Aan het einde van Kolob Canyons Road heb je een mooi uitzicht op de Finger Canyons.
 
Copyright © www.ontdek-amerika.nl Copyright © www.ontdek-amerika.nl
 
KOLOB TERRACE ROAD

De Kolob Terrace Road is gesloten van november tot mei. De weg begint bij het plaatsje Virgin aan de UT-9, en staat slecht aangegeven. Na zo'n tien minuten rijden gaat de weg vrij steil omhoog. Ongeveer 8 mijl ten noorden van Virgin begint de populaire Left Fork of North Creek trail. De Left Fork of North Creek is een van de vele riviertjes in het park die een van de hoge plateaus doorsnijden, waardoor de canyons zijn ontstaan. Een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in Zion National Park is de plek waar door de rivier een tunnelachtige kloof is gevormd, met alleen een smalle opening aan de bovenzijde. Deze tunnel staat bekend onder de naam The Subway. Om deze lange trail te mogen lopen heb je een permit nodig, er worden maximaal 50 mensen per dag toegelaten. Klik hier voor meer informatie.

Voorbij Left Fork verlaat de weg het park, en rijd je door een gebied met veel koeien en paarden. Daarna draait de weg naar het oosten, en ga je - sterk stijgend - opnieuw Zion in. Op dit punt begint de 11 kilometer lange Hop Valley Trail (enkele afstand), die uitkomt bij Kolob Arch in het Kolob Canyons gedeelte van Zion. (Kolob Arch ligt ongeveer 300 meter lager dan het beginpunt aan de Kolob Terrace Road). Blijf je de weg volgen, dan kom je bij het beginpunt van de 10 kilometer lange Wildcat Canyon Trail (enkele afstand). Deze trail leidt naar het hoog gelegen Lava Point, vanwaar je een uitzicht van 360º op de omgeving hebt. Lava Point is, verder in het noorden, ook via een dirtroad bereikbaar. Je kan het park aan de noordzijde verlaten, en via een dirtroad doorrijden tot aan Cedar City.


WEERSOMSTANDIGHEDEN

De weersomstandigheden in Zion National Park variëren heel sterk. Niet alleen zijn er grote verschillen tussen de hoog en de laag gelegen delen van het park, ook binnen een kort tijdsbestek kan het weer snel veranderen. Vooral het weer in de lente is erg onvoorspelbaar, soms is het stormachtig en valt er veel regen, maar er komen ook veel zonnige dagen voor waarbij de temperatuur kan oplopen tot ongeveer 30° Celcius. Tijdens de zomer is het meestal erg heet (35 tot 40° Celcius), van half juli tot half september is de kans op thunderstorms in de namiddag vrij groot. Tijdens de herfst is het vaak zonnig, en zijn de temperaturen overdag heel aangenaam (omstreeks 20° Celcius); ’s nachts koelt het sterk af. In de winter sneeuwt het in de laag gelegen gebieden meestal vrij licht, in de hoger gelegen gebieden valt vaak meer sneeuw. De meeste wegen worden sneeuwvrij gehouden. Het kan licht vriezen, maar vaak ligt de temperatuur ook nog ruim boven het vriespunt.

 
ACCOMmODATIE

Copyright © www.ontdek-amerika.nlCampings
Er zijn drie campings in het park. South Campground en Watchman Campground liggen vlakbij de zuidelijke ingang. Op Watchman Campground zijn plaatsen met electriciteit beschikbaar. Je kan alleen reserveren (maximaal vijf maanden van te voren) voor Watchman Campground. Lava Point Primitive Campground ligt aan de Kolob Terrace Road. Deze gratis camping is open van mei tot oktober en heeft alleen - de naam zegt het al - heel primitieve voorzieningen. Er is geen water verkrijgbaar.

Hotels
Er ligt één hotel in het park, de Zion Lodge. Dit hotel ligt ongeveer in het midden van de Zion Canyon Scenic Drive, en het is aan gasten toegestaan om op deze weg van de eigen auto gebruik te maken. Zeer tijdig reserveren is noodzakelijk!

Buiten het park
In het vlak bij het park gelegen plaatsje Springdale bevinden zich veel hotels, motels en campgrounds. Ook in de wat verder weg gelegen plaatsen, zoals St. George, Mount Carmel Junction en Kanab zijn veel verschillende overnachtingsmogelijkheden.

 

VOORZIENINGEN

Zion Canyon Visitor Center
Dit Visitor Center ligt bij de zuidelijke ingang. Het gaat elke dag open om 8 uur 's morgens, en sluit 's avonds tussen 17.00 en 19.30 uur (afhankelijk van het seizoen).

Kolob Canyons Visitor Center
Dit Visitor Center ligt bij de ingang aan de Kolob Canyons Road. De openingstijden zijn van 08.00 uur tot 16.30 uur (in de winter) en tot 18.00 uur (in de zomer).

Copyright © www.ontdek-amerika.nlIn de beide Visitor Centers zijn brochures over het park te verkrijgen. Ook is er een interessante expositie over de ontstaansgeschiedenis te zien. Er zijn rangers aanwezig die vragen kunnen beantwoorden, en bij wie je terecht kan voor een backcountry permit en voor informatie over georganiseerde activiteiten, zoals door rangers begeleide wandeltochten. In de souvenirwinkel zijn kaarten, boeken, posters etc. te koop.

Zion Nature Center
Dit Nature Center ligt voorbij het Zion Canyon Visitor Center, vlakbij de ingang van South Campground. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen zich hier opgeven voor het Junior Ranger Program. Het Nature Center is alleen geopend in het hoogseizoen, van 12.00 tot 17.00 uur.

Zion Human History Museum
In dit in het jaar 2002 geopende museum vind je archeologische objecten die op systematische wijze in het park zijn verzameld. Ook is er veel informatie te vinden over de oude kolonisten: je kan hier hun dagboeken en brieven bekijken, hun kleding, huisraad en de gereedschappen die zij op hun boerderijen gebruikten. Verder is er een expositie waar je een compleet herbarium van de plantenwereld van Zion kunt bezichtigen. Het museum is elke dag geopend, maar de openingstijden variëren.

Winkels
Er zijn geen winkels in Zion National Park aanwezig. Er zijn wel souvenirwinkels bij het Visitor Center en bij Zion Lodge.

Restaurants
Bij de Zion Lodge vind je de Red Rock Grill Dining Room (tijdens het hoogseizoen is reserveren noodzakelijk) en het Castle Dome Cafe. In de plaats Springdale zijn diverse restaurants gevestigd.

Toiletten en water
- bij Zion Canyon Visitor Center
- bij Zion Museum
- bij Zion Lodge
- bij The Grotto
- bij Weeping Rock (hier is geen drinkwater verkrijgbaar)
- bij de Temple of Sinawava
- bij de oostelijke ingang (hier is geen drinkwater)
- bij Kolob Canyons Visitor Center

Picnic-tafels
- bij het Kolob Canyons Viewpoint
- bij Lava Point
- bij het Zion Nature Center
- bij The Grotto

 
LINKS

Nieuwsberichten
Nationale Park Service
Joe Braun's Guide to Zion National Park
Photo's Quang-Tuan Luong
Wandelingen-Usa.nl


Links Contact Disclaimer