Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Bonaventure Cemetery

Copyright © www.ontdek-amerika.nl

Pdf Google Maps Fotoserie
     
omschrijving

Op de locatie waar de begraafplaats ligt bevond zich voorheen de Bonaventure Plantation. In 1846 werden de plantage en de daarbij behorende privé begraafplaats verkocht aan Peter Wiltberger. Ruim 20 jaar later richtte diens zoon William de Evergreen Cemetery Company op. Bij het ontwerp werd uitgegaan van de ideeën die behoren bij de stijl van de Victorian Cemetery, dat betekent dat er veel aandacht was voor innovatief landschapsontwerp en architectuur. Er werden veel bomen en bloemen geplant, er werden gebogen paden aangelegd en er werd ruimte gecreëerd voor grasvelden.

In 1907 werd de begraafplaats verkocht aan de stad Savannah, de naam werd toen gewijzigd naar Bonaventure Cemetery. Er vond een uitbreiding plaats, oorspronkelijk was het kerkhof 24 hectare groot, tegenwoordig is de oppervlakte 41 hectare. Ook het ontwerp werd aangepast, zodat er plaats voor meer graven werd gecreëerd.

Veel van de grafstenen en gewelven zijn op bijzondere wijze vormgegeven, ook staan er talrijke prachtige beelden op het kerkhof. Rondom de graven staan veel kleurrijke planten, magnoliabomen en oude eikenbomen die vol hangen met Spanish Moss. Tegenwoordig is Bonaventure Cemetery een van de meest gefotografeerde begraafplaatsen ter wereld, naar schatting komen er jaarlijks ongeveer 250.000 bezoekers.
 
Copyright © www.ontdek-amerika.nl Copyright © www.ontdek-amerika.nl Copyright © www.ontdek-amerika.nl
 
praktische informatie

Bonaventure Cemetery ligt langs de Wilmington River in de plaats Thunderbolt, direct ten oosten van de stad Savannah (Georgia). De toegangspoort bevindt zich langs de Bonaventure Road 330, Thunderbolt. Je kan de begraafplaats op eigen gelegenheid bezoeken, de toegang is gratis. Veel van de paden zijn vrij breed, het is toegestaan om met je eigen auto over de begraafplaats te rijden. De toegangspoort is dagelijks open van 8.00 tot 17.00 uur.

Het is ook mogelijk om de begraafplaats te bezoeken onder begeleiding van een gids. De organisatie Bonaventure Cemetery Tours biedt commerciële tours aan, je kan daarbij kiezen uit de gewone tour waarbij de focus ligt op de historie en de symboliek, of uit de Sixth Sense Tour waarbij aandacht is voor spookverhalen. Deze tours worden soms ook buiten de hierboven genoemde openingstijden aangeboden. De vrijwilligersorganisatie Bonaventure Historical Society biedt gratis tours aan, die vinden altijd plaats in het derde weekend van de maand.

 
Copyright © www.ontdek-amerika.nl Copyright © www.ontdek-amerika.nl Copyright © www.ontdek-amerika.nl
 
onze ervaring
Wij hebben Bonaventure Cemetery bezocht op 18 mei 2017, het was ontzettend warm die dag. De zon brandde zo fel dat we telkens maar een klein stukje rond konden lopen, daarna vluchtten we steeds weer een paar minuten de auto en de airconditioning in. Misschien was het wel hierdoor dat het best even duurde voordat de schoonheid van deze begraafplaats goed tot ons doordrong. Onwillekeurig vergeleken we het toch met de heel andere ervaring van twee weken eerder, toen we in de stromende regen de kleine, oude en deels vervallen Lafayette Cemetery in de stad New Orleans hadden bezocht. Wat hadden we daar ongelooflijk van genoten! Maar toch, toen we wat langer over Bonaventure Cemetery aan het rondtouren waren, werden we steeds enthousiaster. We zagen veel beelden van vooral vrouwelijke figuren waarbij de vele details opvielen, lange haren, jurken met natuurlijk vallende plooien, bloemenkransen…. En de combinatie van de markante graven met de prachtige bomen was ook erg fotogeniek. Dus ondanks de wat stroeve start zijn we uiteindelijk wel heel positief over deze ervaring. Als je in Savannah komt, dan is het zeker de moeite waard om Bonaventure Cemetery in je planning op te nemen.
 
Copyright © www.ontdek-amerika.nl Copyright © www.ontdek-amerika.nl Copyright © www.ontdek-amerika.nl
 
links

Bonaventure Historical Society
Discover America’s History Tours
Wikipedia

 

 
Links Contact Disclaimer