Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Goblin Valley State Park

© copyright  www.ontdek-amerika.nl
     
Pdf Google maps Algemene Informatie Fotoserie
     
OMSCHRIJVING
Goblin Valley is een klein State Park, dat ongeveer 2 mijl lang en 1 mijl breed is. In de vallei staan duizenden wonderlijk gevormde rotsfiguren, de meesten zijn niet meer dan 2 of 3 meter hoog. © copyright  www.ontdek-amerika.nlIn 1949 heeft de vallei de naam Mushroom Valley gekregen, omdat veel van de rotsfiguren gelijkenis vertonen met paddestoelen. Later werd de naam veranderd in Goblin Valley; ook dat is een goed gekozen naam omdat je met gemak een heel leger boosaardige kabouters in de rotsfiguren kan zien.

De Goblins hebben, net als de ondergrond, allemaal dezelfde chocoladebruine kleur. Planten kunnen in deze droge, warme omgeving maar nauwelijks overleven, je treft hier dan ook maar heel weinig vegetatie aan.
Er zijn drie officiŽle trails in het park; de Carmel Canyon Trail is 1,5 mijl lang, de eenvoudige Curtis Bench Trail is 2,1 mijl lang en de wat zwaardere Entrada Canyon Trail heeft een lengte van 1,3 mijl. Het is ook toegestaan om van de paden af te gaan, je kan vanaf de hoger gelegen parkeerplaats naar beneden lopen, de vallei in, en tussen de Goblins doordwalen. De meeste toeristen beperken hun bezoek tot een wandeling in het voorste deel van de vallei. Het is echter ook erg de moeite waard om de vallei verder achterin te bekijken. Loop dan in de richting van de kopergroene, min of meer driehoekige rots die je in de rotswand schuin rechts voor je ziet. Deze wandeling neemt ongeveer 10 minuten in beslag. Loop om de rotswand heen, aan de achterzijde kom je een in tweede vallei waar de rotsfiguren tot hoog in de wanden staan, en nog grilliger van vorm zijn dan de Goblins in het voorste deel van het park. Goblin Valley heeft op 24 augustus 1964 de status van State Park gekregen.
 
PRAKTISCHE INFORMATIE
Goblin Valley ligt tussen Interstate 70 en de plaats Hanksville. Als je via Interstate 70 komt, neem dan exit 149, en rijd via State Route 24 naar het zuiden. De zijweg Temple Mountain Road ligt ongeveer 24 mijl verder aan de rechterkant van de weg, bij mijlpaal 136. Als je vanuit Hanksville naar het noorden rijdt bereik je de afslag (dan aan de linkerkant) na ruim 19 mijl. Volg  de Temple Mountain Road ongeveer 5 mijl in westelijke richting, ga daarna linksaf (naar het zuiden).Je bereikt het park 7 mijl verder. Alle wegen zijn geasfalteerd.
Het park is elke dag geopend van 07.00 tot 22.00 uur. De toegangsprijs bedraagt $ 15,- per auto (info 2018). Er is een ruime overdekte picknickplaats, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de vallei. Er is ook een camping aanwezig, met toiletten en douches ($ 30,- per nacht, info 2018). Het wordt aanbevolen om voor de periode maart t/m oktober vooraf te reserveren, zeker voor de weekenden.
Voor het maken van goede foto's kan je Goblin Valley het beste bezoeken in de vroege ochtend of de late avond. Tijdens de middag worden de rotsfiguren te fel belicht.
Tijdens de zomer gaat de temperatuur overdag vaak richting de 40į Celcius, 's nachts koelt het af tot zo'n 15į. Vooral 's avonds is de kans op onweer groot. Tijdens de lente en de herfst is het overdag meestal zonnig en warm, de nachten zijn dan helder en koel. De wintermaanden kunnen behoorlijk koud zijn, overdag vriest het niet vaak, maar 's nacht daalt de temperatuur regelmatig tot ruim beneden het vriespunt.
 

© copyright  www.ontdek-amerika.nl

© copyright  www.ontdek-amerika.nl

© copyright  www.ontdek-amerika.nl

 
ONZE ERVARING
Wat een leuk park is dit! Het is echt verbazingwekkend om duizenden van die rotsfiguren in een vallei bij elkaar te zien. We hebben niet uitgezocht waar de officiŽle wandelpaden lagen, we zijn gewoon de vallei ingelopen en hebben de Goblins van dichtbij bekeken. Gelukkig had iemand ons de tip gegeven om ook naar het wat verborgen gedeelte achterin te gaan, daar was het nog mooier dan in het voorste deel van de vallei. Als je met kinderen reist is Goblin Valley een absolute must! En als je graag canyons bekijkt, dan kan je een bezoek aan dit park heel goed combineren met een wandeling door de nabij gelegen Little Wild Horse Canyon.
© copyright  www.ontdek-amerika.nl
 
LINKS
American SouthWest
Utah State Parks
Desert USA

 
Links Contact Disclaimer