Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Johns Canyon Road

Copyright © www.ontdek-amerika.nl
     
Pdf Google Maps Fotoserie
     
OMSCHRIJVING

Copyright © www.ontdek-amerika.nlAls je boven op Muley Point staat, het uitkijkpunt ten noorden van het gehucht Mexican Hat in Arizona, dan zie je diep beneden je de eenzame Johns Canyon Road onderlangs de rotswand lopen. De Johns Canyon Road is 17,3 mijl lang (enkele afstand), en eindigt in de brede, ruige Johns Canyon. Dat is een zijcanyon van de San Juan River, aan de zuidwest kant van Cedar Mesa.

Ga vanuit Mexican Hat via US-163 in noordwestelijke richting. Na 4 mijl neem je de afslag naar State Route 261. Deze weg volg je over een afstand van 0,8 mijl, vervolgens ga je linksaf via State Route 316 (richting Goosenecks State Park). Ga na 0,5 mijl rechtsaf via County Road 244, dit is de Johns Canyon Road. De onverharde weg is smal, maar wel goed onderhouden en daarom eenvoudig begaanbaar voor alle high clearance voertuigen. Ook de twee korte gedeeltes die iets steiler zijn, leveren geen problemen op.

Copyright © www.ontdek-amerika.nlIn het begin rijd je recht op de voor je liggende rotswand af, eenmaal aan de voet van de rotswand aangekomen slingert de weg zich daar verder onderlangs af. Onderweg kom je twee hekken tegen (na 6,6 mijl en na 11,1 mijl), het is toegestaan om die hekken te openen om verder te kunnen rijden. Sluit de hekken wel weer achter je. (update : In april 2013 stond het tweede hek er niet meer, maar lag achter een rots.)

Ongeveer 0,4 mijl voorbij het eerste hek zie je rechts een rotsblok liggen, hierop staan enkele interessante petroglyphs. Bovenop de hoge rotswand aan je rechterzijde ligt het uitkijkpunt Muley Point. Aan je linkerzijde heb je een prachtig zicht over het door de San Juan River uitgeslepen rotslandschap, in de verte kan je ook de rotsen van Monument Valley zien.

Voorbij Muley Point buigt de weg om de smalle rotspunt heen, en ga je Johns Canyon in. De weg wordt hier steeds smaller, soms rijd je vrij dicht langs enkele afgronden dus dit deel van de weg is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Na 14,3 mijl bereik je een poel met ondiep water, leuk om te zien dankzij de mooie kleuren en de fotogenieke rotsplaten waar water vanaf druppelt. Vanaf dit punt wordt de Johns Canyon Road veel slechter begaanbaar, de weg is nu alleen nog maar geschikt voor ervaren 4WD-chauffeurs. De kans is groot dat de weg ergens gedurende de laatste 3 mijlen helemaal onbegaanbaar is als gevolg van wash-outs of van rotsen op de weg.

Waarschuwing
Kijk ook op onze pagina "Ga niet onvoorbereid naar eenzame gebieden !"

 
Copyright © www.ontdek-amerika.nl Copyright © www.ontdek-amerika.nl Copyright © www.ontdek-amerika.nl
 
ONZE ERVARING
Deze rit over de Johns Canyon Road was voor ons een perfecte manier om even een paar uurtjes vol te maken: de uitzichten waren prachtig, van rotsomgevingen krijgen wij nooit genoeg, en de eenzaamheid van het gebied spreekt ons ook erg aan. We kunnen deze rit dan ook aanraden aan iedereen die net zoals wij graag even ‘off of the beaten path’ gaat. Wij hebben de weg niet tot aan het einde gereden, na 14 mijl verslechterde het wegoppervlak zodanig dat we besloten om niet meer verder te gaan.
 
Copyright © www.ontdek-amerika.nl

Links Contact Disclaimer