Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Kodachrome Basin State Park

Copyright © hanz meulenbroeks
     
Pdf Google Maps Algemene Informatie Fotoserie
     
INLEIDING
Het belangrijkste kenmerk van Kodachrome Basin State Park is de aanwezigheid van veel rotspilaren, die meestal "chimneys" of "sand pipes" worden genoemd. In totaal zijn er 67 pilaren, waarvan de hoogte varieert van 2 tot 52 meter. De pilaren bestaan uit beige gekleurde rotsen, waarin ook rode, gele, roze en witte tinten voorkomen. De kleuren komen vooral bij zonsondergang mooi tot hun recht. Het park heeft haar naam gekregen in 1948 van een expeditie van de National Geographic Society, vanwege de mooie foto's die je hier kan maken.
 
WAAR
De route naar Kodachrome Basin State Park wordt vanuit de plaats Cannonville (aan State Route 12) duidelijk aangegeven. Neem in Cannonville de Cottonwood Canyon Road, en rijd 9 mijl naar het zuiden. Op de plek waar het asfalt van de Cottonwood Canyon Road eindigt, kan je linksaf via een verharde weg. Je bereikt het park na iets minder dan 1 mijl.
Als je de Cottonwood Canyon Road van zuid naar noord berijdt, kom je na ongeveer 39 mijl bij de afslag.
     

Copyright © hanz meulenbroeks

Copyright © hanz meulenbroeks

Copyright © hanz meulenbroeks

     
ALGEMENE INFORMATIE
Copyright © hanz meulenbroeksActiviteiten
Je kan in het park mountainbiken, paardrijden en natuurlijk ook wandelen.
Nadat je het park bent binnengereden kan je via een verharde weg linksaf gaan. Aan die weg liggen diverse trails.
De Grand Parade Trail (2700 meter, loop) is een eenvoudige wandeling langs veel mooie rotspilaren en andere rotsformaties. Er komen ook enkele smalle passages in voor.
De Angels Palace Trail (1900 meter, loop) gaat naar een hoog gelegen punt, voor een mooi uitzicht over het park.
Copyright © hanz meulenbroeksDe kortste wandeling is de Nature Trail (800 meter, loop), je loopt over een mooi aangelegd verhard pad, onderweg zie je verschillende rotspilaren.
Een van de mooiste trails is de Panorama Trail (4,8 km, loop), enkele belangrijke punten onderweg zijn de rotspilaar Ballerina, de groep pilaren bij Hatshop, en een smal gedeelte tussen rotswanden door die Secret Passage heet. Via verschillende zijpaden kan je dichtbij de mooiste plekken komen.
De Big Bear Geyser Cool Cave Trail (8 km, loop) is de langste trail, waarbij je een deel van de Panorama Trail loopt. Je gaat dan nog verder naar een groep ongebruikelijk witte rotspilaren, en naar een mooie kloof met de naam The Cool Cave.
Aan het einde van de weg ligt de Eagle View Trail (800 meter heen, via dezelfde weg terug). Het pad is smal en gaat steil omhoog, bij het eindpunt heb je een weids uitzicht over het park.
Je kan nadat je het park bent binnengereden ook rechtsaf gaan. Voorbij de camping kan je rechtdoor rijden via een onverharde weg, je komt dan uit bij Chimney Rock, die in september 1949 een belangrijke plaats innam in de fotoreportage in het National Geographic Magazine. Ga je voorbij de camping rechtsaf, dan kom je bij het beginpunt van twee korte trails:
Copyright © hanz meulenbroeksDe Shakespeare Arch Trail (300 meter heen, via dezelfde weg terug) gaat naar een kleine natuurlijke boog, die overigens niet echt indrukwekkend is. (Update 2019 : De Arch is helaas ingestort!)
De Sentinel Trail (1600 meter, loop) begint bij Shakespeare Arch. Je loopt vervolgens rondom de rotsformatie waarin die arch zich bevindt.

Toegangsprijs
De toegangsprijs voor een auto met inzittenden is $ 8,-  (info 2016).

Accomodatie
Er is een camping met 27 plaatsen; je kan daar zowel terecht met een tent als met een camper die een maximale lengte van 13,7 meter (45 feet) mag hebben. Elke plaats heeft een verhard gedeelte, een picknicktafel en een barbecue grill. Er zijn ook toiletten en douches aanwezig. Je kan vooraf reserveren. Je kan ook overnachten in een log cabin met 2 dubbele bedden, eigen bad of douche, een kleine koelkast, air-conditioning, een picknicktafel en een grill. Er is ook een kleine winkel, waar je behalve voor boodschappen ook terecht kan voor informatie en souvenirs. De log cabins en de winkel worden beheerd door Trailhead Station and Cabins.

 
ONZE ERVARING
Toen wij Kodachrome Basin State Park bezochten, hadden we net een paar overweldigend mooie dagen achter de rug. De omgeving in Kodachrome Basin stak flets af bij al die hoogtepunten, we raakten absoluut niet onder de indruk van de rotspilaren en de andere rotsformaties. Na drie kwartier zijn we alweer weggegaan, we kunnen dus niet zeggen dat we het park echt goed gezien hebben. Misschien kom je wel hele mooie plekken tegen als je de moeite neemt om de langere trails te gaan lopen, maar tijdens onze oppervlakkige verkenning van het park hebben wij ze in elk geval niet ontdekt.
 
LINKS
Desert USA
Utah State Parks
The American Southwest
Todd's Desert Hiking Guide

Links Contact Disclaimer