Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Little Egypt Geologic Site

© copyright www.ontdek-amerika.nl

Pdf Google Maps Fotoserie
     
omschrijving

Little Egypt is een klein gebied aan de voet van de Henry Mountains in zuid Utah, waar je een verzameling rotsformaties en kleine hoodoos kunt zien. Het gebied lijkt op Goblin Valley, het belangrijkste verschil is dat de hoodoos van Goblin Valley meer vrijstaand zijn terwijl die van Little Egypt vaker onderdeel uitmaken van een helling. De hoodoos, die bestaan uit Entrada Sandstone, hebben overwegend een mooie rode kleur, en daarbij vaak een witte band. De rode kleur wordt veroorzaakt door ijzeroxide, terwijl de witte band het gevolg is van chemische reacties. Er lopen geen trails door het gebied, je kan zelf tussen de rotsformaties doorlopen en de mooiste plekken zoeken. Trek hiervoor minimaal 1 uur uit. Als je ook tijd wilt besteden aan fotografie, reken dan op ongeveer 2 uur. De beste tijd hiervoor is de late namiddag. Little Egypt is gratis toegankelijk.

 
© copyright www.ontdek-amerika.nl © copyright www.ontdek-amerika.nl © copyright www.ontdek-amerika.nl
 
waar

Ga vanuit Hanksville naar het zuiden via State Route 95. Ga rechtsaf tussen milemarkers 20 en 21, via de onverharde Bull Creek Pass Trail. Bij droog weer is deze dirtroad voor alle voertuigen begaanbaar. Na 0,2 mijl kom je bij een splitsing, houd hier links aan. Parkeer de auto op ongeveer 1,6 mijl na het begin van de dirtroad. Vanaf de parkeerplaats loop je in westelijke richting.
Waypoint afslag:   38°05'50''N - 110°37'17''W
Waypoint parkeerplaats:   38°04'53''N - 110°37'37''W

 
© copyright www.ontdek-amerika.nl © copyright www.ontdek-amerika.nl © copyright www.ontdek-amerika.nl
 
onze ervaring

Op het moment dat we Little Egypt voor ons zagen verschijnen, waren we niet meteen enthousiast. De rotsformaties zagen er niet heel bijzonder uit. Toch zijn we de auto uitgegaan, en een eind gaan lopen. En hoe verder we kwamen, hoe enthousiaster we werden. Little Egypt bleek zowaar toch een hartstikke leuke plek te zijn om een tijdlang rond te dwalen. State Route 95 (de Bicentennial Highway) is een van onze meest favoriete scenic roads, als je deze prachtige route gaat rijden dan raden we aan om ook een of twee uurtjes voor Little Egypt uit te trekken. Blijf daarbij niet te dicht bij de  parkeerplaats maar loop echt een stuk verder.

 

Links Contact Disclaimer