Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
New Wave and Wrong New Wave

© copyright www.ontdek-amerika.nl

Pdf Google Maps Fotoserie
     
omschrijving

In het zuiden van Utah en het noorden van Arizona kom je op veel plaatsen plateaus tegen met daarop mooi gevormde zandsteenduinen en rotsformaties. Sommige van deze gebieden zijn alleen bereikbaar na een lange dirtroadrit en/of een stevige wandeling, denk daarbij aan The Wave, White Pocket of de Coyote Buttes South. © copyright www.ontdek-amerika.nlVoor wie daar liever niet zoveel tijd en moeite aan wil besteden, zijn er twee eenvoudig bereikbare alternatieven te vinden in de omgeving van Page, Arizona. De gebieden hebben geen officiële naam, maar vanwege de (vage) gelijkenis met de befaamde The Wave worden ze soms “New Wave” en “Wrong New Wave” genoemd. Er zijn geen paden aangelegd, ook vind je hier geen cairns of andere vormen van bewegwijzering. Maar omdat beide gebieden klein zijn, kan je eenvoudig zelf je weg zoeken. Er zijn kleine hoogteverschillen, dit levert nergens problemen op.

Beide gebieden liggen op slechts enkele minuten rijden ten noordwesten van Page, Arizona. Ga vanuit Page via State Route 89 richting de Glen Canyon Dam. Ongeveer 1 mijl voorbij de dam ga je linksaf via een onverharde weg. Na korte afstand splitst die weg zich, aan het ene uiteinde ligt New Wave en aan het andere uiteinde Wrong New Wave. De onverharde weg is redelijk goed begaanbaar, houd er wel rekening mee dat er kuilen in en bulten op het wegoppervlak voor kunnen komen.

Waypoints
Afslag van State Route 89 :  N36° 56' 16.1" W111° 29' 39.4"
New Wave : N36° 56' 03.8" W111° 30' 15.1"
Wrong New Wave : N36° 55' 57.6" W111° 29' 57.6"

 
© copyright www.ontdek-amerika.nl © copyright www.ontdek-amerika.nl © copyright www.ontdek-amerika.nl
 
onze ervaring

We hadden nog wat tijd over toen we na een lange rit in Page aankwamen. Tijd genoeg voor een bezoek aan New Wave en Wrong New Wave. Het was maar goed dat we dit nooit hebben gezien als een belangrijke bestemming, want dat zouden we zeker zijn teleurgesteld. Maar juist omdat we geen hoge verwachtingen hadden, en dit bezoek alleen maar zagen als een tussendoortje, hebben we het toch best wel naar onze zin gehad. Het was leuk en heel ontspannend om er een uurtje of twee rond te dwalen. Maar verwacht er niet te veel van, New Wave en Wrong New Wave kunnen in de verste verte niet tippen aan gebieden zoals de échte Wave!

 

Links Contact Disclaimer