Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Silver Falls State Park

Copyright © www.ontdek-amerika.nl

Pdf Google Maps Fotoserie
     
omschrijving

In de staat Oregon komen zeer veel watervallen voor. De bekendste watervallen liggen in de Columbia River Gorge, en nabij de North Umpqua Scenic Byway. Een andere plek waar veel mooie watervallen binnen korte afstand van elkaar te vinden zijn, is Silver Falls State Park. Dit park heeft een oppervlakte van 36 km², en is daarmee het grootste State Park van de staat.

Copyright © www.ontdek-amerika.nlDe bekendste waterval in het park is de 54 meter hoge South Falls. Het verharde wandelpad begint bij de Silver Falls Historic Lodge, en volgt de rand van een halfrond amphitheater. Je loopt hier achter de waterval door, je kan South Falls letterlijk van alle zijden uit bekijken. Dicht bij de waterval is het pad zeer nat, tijdens het fotograferen heb je veel last van spray (waternevel). De wandeling is in totaal 0,9 mijl (1,4 kilometer) lang, het hoogteverschil bedraagt 85 meter.

Ook North Falls wordt door veel toeristen bezocht. Parkeer op de North Falls Parking Lot, steek een brug over en volg de borden waarop Canyon Trail staat aangegeven. Nadat je via een trap bent afgedaald, zie je de 41 meter hoge North Falls voor je liggen. Achter de waterval ligt een diepe alcove, je kan daar achter het water door lopen. De wandeling is in totaal 0,8 mijl (1,3 kilometer) lang, het hoogteverschil bedraagt 27 meter. 

Behalve South Falls en North Falls liggen er nog veel andere watervallen in het park, in totaal is er een netwerk van 24 mijl (ongeveer 40 kilometer) aan wandelpaden aangelegd. De Trail of the Ten Falls is een van de langere wandelroutes, de lengte ervan is 8,7 mijl (14 kilometer), en onderweg kom je tien verschillende watervallen tegen. Waaronder de hierboven genoemde South Falls en North Falls. Silver Falls zul je overigens niet tegenkomen, hoewel de naam van het park Silver Falls State Park is, heet geen van de watervallen Silver Falls. Het park is vernoemd naar Silver Creek, de rivier waaraan de meeste watervallen liggen. Trail of the Ten Falls loopt voor een belangrijk deel langs de oever van deze rivier.

 

praktische informatie (info 2016)

Copyright © www.ontdek-amerika.nlWaar
Silver Falls State Park ligt in het noordwesten van de staat Oregon, op ongeveer 22 mijl ten oosten van Interstate 5 en de stad Salem.
Als je vanuit het noorden komt, verlaat Interstate 5 dan ter hoogte van de plaats Woodburn. Rijd via Highway 214 naar het zuidoosten (richting Silverton). Blijf ook voorbij Silverton Highway 214 in zuidoostelijke richting volgen. De afstand van de afslag vanaf Interstate 5 tot aan het park is ongeveer 30 mijl.
Als je vanuit het zuiden komt, verlaat Interstate 5 dan ter hoogte van de plaats Salem (exit 253). Rijd 5 mijl naar het oosten via Highway 22, en ga dan linksaf via Highway 214. Volg deze weg over een afstand van 17 mijl in oostelijke richting.

Openingstijden
Het park is dagelijks geopend vanaf 08.00 uur. De tijd waarop het park sluit, is afhankelijk van het seizoen.
November-januari : 08:00 tot 17:00 uur
Februari : 08:00 tot 18:00 uur
Maart : 08:00 tot 20:00 uur
April-Augustus : 08:00 tot 21:00 uur
September : 08:00 tot 20:00 uur
Oktober : 08:00 tot 19:00 uur

Toegangsprijs
De toegangsprijs voor een auto met inzittenden bedraagt $ 5,- per dag. Je kan een day use permit kopen bij een self pay station op de diverse parkeerplaatsen, je kan hier alleen met gepast geld betalen.

Voorzieningen
In de Silver Falls Historic Lodge is een café aanwezig, waar standaard Amerikaanse maaltijden worden geserveerd. Je kan hier ook terecht voor  koffie, hete chocolademelk en ijsjes.  Er is een camping voor tenten en voor RV’s, ook zijn er diverse cabins beschikbaar. Reserveren is mogelijk vanaf 9 maanden voor de aankomstdatum. Er zijn grote picknickplaatsen, er is een speeltuin en ook een gift shop.

 

onze ervaring

Ons bezoek aan het park was te kort om een echt goed oordeel te kunnen geven. Wij hebben drie korte wandelingen gemaakt, naar North Falls, Lower North Falls en South Falls. Van Lower North Falls waren we niet zo onder de indruk, het is een van de minder mooie watervallen die we tijdens onze 2013-vakantie hebben gezien. North Falls was wel erg mooi, al was het wel jammer dat de zon (vroeg op de middag) totaal verkeerd stond waardoor het fotograferen erg lastig werd. De topper was South Falls, dat is echt een prachtige waterval. Wat we zeker nog wel willen vermelden, dat is dat alles in het park er bijzonder goed verzorgd uit zag. ’t Was wel behoorlijk toeristisch, en dat is niet helemaal onze smaak.

 
links

Oregon State Parks
Reserve America (voor reserveringen)
NorthWest Waterfall Survey

 


Links Contact Disclaimer