Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Steptoe Butte State Park

©  copyright www.ontdek-amerika.nl

Pdf Google Maps Fotoserie
     
omschrijving

Palouse is een regio die deels in de staat Washington ligt, en deels in de staten Idaho en Oregon. Het is een groot landbouwgebied waar vooral tarwe en peulvruchten groeien. Op een basalten ondergrond ligt een laag zeer vruchtbaar löss, die op sommige plaatsen een dikte heeft wel 75 meter.

©  copyright www.ontdek-amerika.nlIn het zuidoosten van de staat Washington bevindt zich een heuvel die ongeveer 300 meter boven het omliggende landschap uitsteekt, de naam van deze heuvel is Steptoe Butte. Het gesteente waaruit de heuvel bestaat is ongeveer 400 miljoen jaar oud. Het is daarmee aanmerkelijk veel ouder dan de basaltlaag die onder de landbouwgronden ligt, de ouderdom daarvan varieert van 7 tot 15 miljoen jaar.

In 1965 kreeg de heuvel de status van US National Natural Landmark. Er is een weg aangelegd die tegen de heuvel omhoog kringelt, helemaal tot aan de top. De weg is verhard, maar het asfalt wordt slecht onderhouden. Bij winterse omstandigheden wordt de weg soms afgesloten. Net onder de top bevindt zich een ruime parkeerplaats. Ook helemaal bovenaan kan je parkeren, er is daar plaats voor ongeveer 20 auto’s. Ook is er een toilet, er zijn enkele picknicktafels en er staan diverse informatieborden.

Vanaf de top van Steptoe Butte heb je een 360° uitzicht over de Palouse Hills. Op heldere dagen kan je zeker 70 mijl (ruim 100 kilometer) ver weg kijken. De heuvels zijn bijzonder fotogeniek, de beste tijden voor fotografie zijn kort na zonsopkomst en kort voor zonsondergang.

Route
Het park ligt in het zuidoosten van de staat Washington, dicht bij de plaats Colfax. Rijd vanuit Colfax via US-195 naar het noorden, ga na ruim 7 mijl rechtsaf via Old State Highway. Je rijdt nu in noordoostelijke richting. De weg splitst zich na 1,2 mijl, houd hier rechts aan. De naam van de weg verandert naar Hume Road. Volg Hume Road nog 4 mijl verder, ga daarna linksaf via de Steptoe Butte Road. De weg kringelt zich vervolgens over een afstand van 4 mijl naar boven, naar de top van de heuvel.

Als je vanuit Spokane komt, ga dan via US-195 naar het zuiden. Na ruim 32 mijl ga je linksaf, via State Route 271. Na ongeveer 9 mijl ga je linksaf via State Route 27 (Steptoe Avenue). Minder dan 1 mijl verder ga je rechtsaf, via Hume Road. Volg Hume Road nog ongeveer 7 mijl naar het zuiden, ga dan rechtsaf via de Steptoe Butte Road. De weg kringelt zich vervolgens over een afstand van 4 mijl naar boven, naar de top van de heuvel.

Openingstijden
Het park is dagelijks geopend van 6 uur ’s ochtends tot zonsondergang.

Toegangsprijs  (info 2017)
De toegangsprijs voor het park bedraagt 10 dollar per auto. Aan de voet van de heuvel bevindt zich een self pay station, je kan daar alleen met contant geld betalen. Voor deze entreeprijs ontvang je een Discover Pass, die ook geldig is in andere Washington State Parks, zoals bijvoorbeeld Palouse Falls State Park. De pas is alleen geldig op de dag van aankoop. Een jaarpas kost 30 dollar.
 
onze ervaring

De Palouse Hills zijn compleet anders dan alle andere gebieden die we tijdens onze eerdere USA-vakanties hebben gezien. Maar wat was het mooi….. we hebben intens genoten van het schitterende zicht op de kleurrijke heuvels, de lijnen in het landschap, de eenzame bomen en de farms. Wat zouden we graag nog vaker hier naartoe willen gaan, het landschap zal er immers tijdens de verschillende jaargetijden steeds weer anders uitzien. Maar helaas, Steptoe Butte State Park ligt erg ver van andere bezienswaardigheden vandaan, we denken dan ook niet dat we hier ooit terug zullen komen. Reden temeer dus om extra blij dat zijn dat we in 2016 wel hebben besloten om Steptoe Butte in onze route op te nemen. Overigens, de route door de Palouse Hills is op zichzelf ook zeker al de moeite waard.

 
©  copyright www.ontdek-amerika.nl
 
links

Steptoe Butte State Park
Luminous Landscape.com

 

Links Contact Disclaimer