Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Valley of Dreams

© copyright www.ontdek-amerika.nl

Pdf Google Maps Fotoserie
     
omschrijving

De 12.000 km² grote San Juan Basin is een gebied dat ligt in het noordwesten van New Mexico, het zuidwesten van Colorado, en kleine delen van Utah en Arizona. In het droge, ruige landschap vind je veel ondiepe canyons, badlands en markante rotsformaties. Het bekendste gebied is de Bisti Badlands Wilderness, daarnaast zijn er talloze andere gebieden die vooral worden bezocht door de wat meer ervaren USA-reizigers. Zoals het kleine Valley of Dreams, waar veel mooie rotsformaties te zien zijn. Valley of Dreams bestaat uit twee delen, oost en west. © copyright www.ontdek-amerika.nlJe kan op twee verschillende plekken parkeren. Vanaf de eerste parkeerplaats kan je in ongeveer 30 minuten dwars door het open veld naar Valley of Dreams West lopen. De tweede parkeerplaats ligt direct naast Valley of Dreams Oost, ook vanaf die parkeerplaats kost het ongeveer 30 minuten om naar het westelijke deel te lopen. Er zijn geen aangelegde paden of route-aanwijzingen, je moet dus zelf op zoek naar de mooiste plekken. De bekendste rotsformatie ligt in het westelijke deel, en wordt Alien Throne genoemd.

AANRIJROUTE

 • Rijd vanuit de stad Farmington via State Route 371 naar het zuiden.
 • Na ongeveer 45 mijl ga je (net voorbij milemarker 61) linksaf via de onverharde County Road 7650  (Waypoint afslag  =  N36 09 55.6  W108 09 04.2)
 • Volg deze onverharde weg over een afstand van 7,7 mijl in oostelijke richting.
 • Ga rechtsaf via de onverharde County Road 7870 (Waypoint afslag  =  N36 11 29.6  W108 01 25.6)
 • Volg deze weg over een afstand van ongeveer 7 mijl in zuidelijke (en daarna oostelijke) richting.
 • Ga linksaf via een smal zandpad  (Waypoint afslag  =  N36 07 15.1  W107 58 21.9)
 • Volg het zandpad over een afstand van 0,9 mijl in noordelijke richting
 • Er is geen herkenbare parkeerplaats, zoek zelf een plek waar je de auto langs het zandpad neer kan zetten (Waypoint Parkeerplaats 1 :  N36 08 01.1  W107 58 10.6)
 • Vanaf deze plek kan je in ongeveer 30 minuten naar het westelijke deel van Valley of Dreams lopen. Houd voor de juiste richting het waypoint van Alien Throne aan (N36 8 55.91 W107 58 50.55)

Je kan er ook voor kiezen om nog verder te rijden via het zandpad.

 • Na ruim 1 mijl bereik je de tweede parkeerplaats (Waypoint Parkeerplaats 2 :  N36 08 47.9  W107 57 29.8)
 • Direct rechts daarvan ligt het oostelijke deel van Valley of Dreams.
 • Het is ook mogelijk om van hieruit naar het westelijke deel van Valley of Dreams te lopen, ook in dit geval kost dat ongeveer 30 minuten.  Houd voor de juiste richting het waypoint van Alien Throne aan (N36 8 55.91 W107 58 50.55)

Conditie van de weg
Bij goede weersomstandigheden zijn de beide County Roads (7650 en 7870) goed berijdbaar. Maar na regen- of sneeuwval kunnen beide wegen voor alle voertuigen onbegaanbaar worden. Voor het smalle zandpad is high clearance absoluut noodzakelijk. Op dit pad kan ook veel los zand voorkomen.

Waarschuwing
Kijk ook op onze pagina "Ga niet onvoorbereid naar eenzame gebieden !"

 
© copyright www.ontdek-amerika.nl © copyright www.ontdek-amerika.nl © copyright www.ontdek-amerika.nl
 
onze ervaring

Vanwege de lange aanrijroute kost het flink wat tijd om Valley of Dreams te bezoeken. Maar echte liefhebbers moeten zich daardoor niet af laten schrikken, want je vindt niet vaak zoveel prachtige rotsformaties op een zo klein gebied. Voor ons was Valley of Dreams in 2014 een van de toppers.
Het kostte ons 30 minuten om van de eerste parkeerplaats naar het westelijke gedeelte van Valley of Dreams te lopen. We zouden het gebied zelf in 1 uur tijd best hebben kunnen zien, maar omdat we veel foto’s hebben gemaakt waren er zo 2 uur voorbij! Daarna hadden we opnieuw een half uur nodig om naar de auto terug te gaan. We wilden toen eigenlijk nog naar het oostelijke deel rijden, maar omdat het zandpad voorbij de parkeerplaats veel zanderiger werd hebben we daar toch maar van afgezien.

 
links

High-Iso.de

 

Links Contact Disclaimer