Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
King of Wings

© copyright  www.ontdek-amerika.nl

Pdf Google Maps Fotoserie
     
omschrijving

De 12.000 km² grote San Juan Basin is een gebied dat ligt in het noordwesten van New Mexico, het zuidwesten van Colorado, en kleine delen van Utah en Arizona. In het droge, ruige landschap vind je veel ondiepe canyons, badlands en markante rotsformaties. Het bekendste gebied is de Bisti Badlands Wilderness, daarnaast zijn er talloze andere gebieden die vooral worden bezocht door de wat meer ervaren USA-reizigers. © copyright  www.ontdek-amerika.nlEen van de meest opvallende rotsformaties is The King of Wings, een rots met een smalle punt die drie meter ver naar opzij uitsteekt. Omstreeks het jaar 2008 werden er voor het eerst foto’s op internet gepubliceerd, maar de juiste locatie werd geheim gehouden. Hierdoor ontstond een ware hype onder USA-reizigers die graag bijzondere plekken bezoeken; velen van hen gingen – in eerste instantie tevergeefs – op zoek naar meer informatie. Pas na enkele jaren, in 2012, werden de coördinaten van The King of Wings gepubliceerd door een Duitse toerist. Het aantal mensen dat The King of Wings bezoekt is daardoor uiteraard wel toegenomen, maar in verband met de lange aanrijroute en de eenzaamheid van het gebied blijven de bezoekersaantallen ook nu nog erg laag.

AANRIJROUTE en HIKE

  • Rijd vanuit de stad Farmington via State Route 371 naar het zuiden.
  • Na ongeveer 45 mijl ga je (net voorbij milemarker 61) linksaf via de onverharde County Road 7650  (Waypoint afslag  =  N36 09 55.6  W108 09 04.2)
  • Volg deze onverharde weg over een afstand van 10 mijl in oostelijke richting.
  • Direct voorbij een cattle guard ga je rechtsaf via een smal pad     (Waypoint afslag  =  N36 12 20.0  W107 59 14.7)
  • Parkeer de auto 0,9 mijl verder, bij een windmolen  (Waypoint parkeerplaats  =  N36 11 32.8  W107 59  13.1)

Ga via een V-vormige opening het hek door dat achter de windmolen ligt, en loop naar het zuiden. Houd voor de juiste richting het hieronder genoemde waypoint van The King of Wings aan. In eerste instantie loop je langs het hekwerk af, dat aan je rechterzijde ligt. Het grasachtige terrein is eenvoudig begaanbaar. Naarmate je dichter bij The King of Wings komt, verandert de ondergrond. Je loopt nu door een licht glooiend badlandsgebied. Je bereikt de rotsformatie na ongeveer 1,2 mijl (2 kilometer) lopen. Je ziet The King pas als je er al heel dicht bij bent. (Waypoint King of Wings = N36 10 16.0  N107 58 22.1)

Conditie van de weg
Bij goede weersomstandigheden is County Road 7650 goed berijdbaar. Maar na regen- of sneeuwval kan de weg voor alle voertuigen onbegaanbaar worden. Voor het smalle zandpad is high clearance absoluut noodzakelijk.

Waarschuwing
Kijk ook op onze pagina "Ga niet onvoorbereid naar eenzame gebieden !"
 
onze ervaring

In 2011 hadden wij al een poging gedaan om The King of Wings te vinden. We zijn er heel dicht bij geweest, weten we nu achteraf. Maar helaas was onze informatie niet gedetailleerd genoeg. In 2014 hadden we de beschikking over de hierboven genoemde waypoints, en daarmee lukte het wel om deze bijzondere rotsformatie te vinden. Natuurlijk was het prachtig om The King nu eindelijk zelf te kunnen zien, we hadden immers al zo lang naar dit moment uitgekeken. Maar stiekem moesten we toch wel bekennen dat het nóg mooier zou zijn geweest als het die eerste keer, in 2011, al zou zijn gelukt om de juiste plek te vinden. De magie was er nu een beetje vanaf…… The King of Wings was absoluut een prachtige ervaring, we hadden dit zeker niet willen missen. Maar een absoluut hoogtepunt van onze 2014-vakantie, zoals bijvoorbeeld Yant Flat of Valley of Dreams, was het niet voor ons.

 
links

High-Iso.de

 
© copyright  www.ontdek-amerika.nl
 

Links Contact Disclaimer